miten koiralle opetaa rajat

pienen koiran omistaja

Meidän koirasta pitävä mökki naapuri sairastui ja kuoli.Uudet naapurit vihaavat uros koiria ,eivätkä siedä niitä. Miten saan pienen cihu- koirani oppimaan tontin rajat,ettei se karkaa enää naapuriin. En haluaisi kytkeä sitä pihaan.

6

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Helppo nakki

      Aitaat pihanne. Eikä tarvi olla iso ja korkea eikä panssariaita kun jo pitää chihun sisäpuolella ja rajat selvinä.

      • miten koiralle opettaa r

        Piha on iso n.puolihetaaria, elikkä häkki pitäis tehdä.Ei kuulosta hyvältä...haluaisin opettaa sille rajaalueen.


      • koit käsit
        miten koiralle opettaa r kirjoitti:

        Piha on iso n.puolihetaaria, elikkä häkki pitäis tehdä.Ei kuulosta hyvältä...haluaisin opettaa sille rajaalueen.

        Mietipä järjellä:
        koirasi karkaa koska se on perheen pomo.
        et sä sille mitään rajoja saa opetettua, jos saisit se osaisi ne jo.
        Mitä luulet? Että kylvät sille nameja pihhaan ja sanot että hyi soo.
        Mitä ???
        Tohon ei ole muuta konstia kuin aita, koska olet opettanut koirasi alunperinkin väärin koska se ei ilmeisesti tottele su kutsua..
        Lisäksi, en jättäis pikkusta sihua kyllä ulos yksinään muutenkaan, joten ilman aitaa se lakkaa karkaamisen vain jos se TOTTELEE sua kun sanot ei,.
        ja silloinkin sun pitää olla vahtimassa sitä jotta voit sanoa EI sille oikeaan aikaan ennenkuin se on karannut jo.
        joten jos sulla ei ole silmiä selässäsi ja aikaa vahtia sitä koiraa jos koira ei edes tottele sua, niin ei ole muutakuin se aita vaihtoehdoksi


    • pari juttua

      Miksi koira karkaa naapuriin?

      Aina pitäisi olla joku vahtimassa kun koira on pihalla ja kutsua luokse kun koira menee liian kauas. Eli luoksetulo -käsky pitäisi opettaa hyvin.

      Jos koira karkaa naapuriin sen takia että siellä on jotain mielenkiintoisempaa (ihmisiä, koiria, hajuja?), niin kannattaa opettaa koira viihtymään pihalla. Eli leikkiä sen kanssa veto/haku-leikkeja, tai opettaa temppuja tai hyppäämään esteen yli, mitä ikinä keksiikään. Tällöin koiralle ei tule tarvetta karata naapuriin ja koira oppii samalla ottamaan kontaktia omistajaansa, mikä auttaa myös luoksetulossa.

    • ................

      Ensinnäkin tuon kokoluokan koira on vaarassa jo ihan luonnonkin puolesta. Se on haukkojen ja sen sellaisten ruokaa. Eli sen ei ikinä kuulu olla vapaana ilman ihmistä muuta kuin myöskin katetussa häkissä. Oletan, että se mökki on maalla, ei tartte kovin kauas mennä, kun nämä astuvat mukaan kuvaan.

      Eli suosittelen alkuun sitä, että ihan opettamalla opetat koiralle rajat, ja sen lisäksi myöskin jollain lailla merkkaat. Rajojen opettamisessa on a uksi jo ihan sekin, että jollain narulla ja keppien avulla lankaat rajat, jotka haluat opettaa. Ja sitä ei sitten saa ylittää. Pikku hiljaa sitä voi madaltaa. Näin voi koiralle sallitun alueen rajata miksi vaan, eli ei tartte koko tonttia sille sallia vapaana oleiluun. Ja useimmiten kannattaakin pitää sellainen vyöhyke, että se on "ei kenenkään" maata". Koirankin on helpompi pysyä, jos se naapurikiusaus ei ole ihan kuonon edessä siinä.

      Koira siis pysäytetään aina kun se on rajalla. Mutta homma ei lopu siihen, vaan välittömästi, kun se pysähtyy, se pyydetään mukaan johonkin hauskempaan, eli koira saa palkkion, se oppii, että rajaa ei edes kannata ylittää. Rajan sallitulla puolella on hauskempaa. Eli ei vaan karjuta, että ei takaisin, itse en karjuisi lainkaan, vaan pysäyttäisin esimerkiksi sihauksella, ja sitten oikeaan puuhaan iloisesti, esime. tuleppas tänneppäin. Tylsyys on se, ja palkkiottomuus, joka estää edistymisen. Ja se, että alussa ihmiset eivät palkkaa tarpeeksi. Taikka kerro asiaa tarpeeksi selkeästi. Erittäin helppo homma. Ja samalla systeemillä koira sitten oppii muutkin tavat. On joko sallittuja asioita, tai kiellettyjä, ja kielletystä ei saa palkkaa, mutta oikein tekemisestä saa. Mökkinaapurin hermoa ei missään tapauksessa kannata kiristää, hän on oikeassa, koiralla ei naapuriin ole vapaasti asiaa. Mutta hän muuttuu varmasti ymmärtäväisemmäksi, jos näkee, että teette asialle jotain. Voipi olla jatkossa vaikka apunakin ihan mielellään, eli ärsykkeenä, kun sitä alatte harjoituksissanne tarvita.

    • sdgaeteta

      Koiran pitäisi olla laumaviettinen, eli se viihtyy pääasiassa omistajansa lähistöllä. Sitten koiran pitäisi tietää se alue jolla se tulisi pysyä, Itse opetan niitä koiralle kulkemalla sitä aluetta ympäri jolla sen pitäisi pysyä, ja ankara kielto jos se ylittää sen rajan. Luoksetulon pitää olla varmaa, ja koiran tottunut olemaan irti. Kielto pitää olla täysin hallussa, ei on ei, ja mahdollissti paikka käsky. Koira pidetään irti pihassa,kävelet sen kanssa lähelle sitä rajaa jota se ei saa ylittää, jos se menee sen rajan lähelle, ankara kielto, ja kutsu luokse. Tätä harjoittelemalla ja valvomalla ettei koira jää yksin ulos josta se pääsee karkaamaan. Näin voit onnistua.
      Mutta.
      Jos koirasi on jo tottunut livistämään naapuriin, ja se ei ole pennusta saakka oppinut pysymään, en lupaile hyvää. tapojen muuttaminen on kovin paljon työläämpää kun asoiden opettaminen alusta alkaen. Ja paljon riippuu koirasti tottelevaisuudesta yleensä. Tuleeko se aina kutsuttaessa luokse, kuinka paljon se yleensä on irti..
      Näistä palikoista muodostuu se kokonaisuus joista voit rakennella sitä tilannetta jossa koirasi pysyisi pihassa irti. Se on haastavaa, mutta mahdollista se on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      301
      2719
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      103
      2132
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      80
      1625
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      179
      1485
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1308
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1215
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1086
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1084
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1030
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      911
    Aihe