Jos syötte tavallista kotiruokaa, se riittää hyvinvointiinne. mitään ylimääräisiä vitamiinilisiä ei tarvita. Perustelut vitamiinilisille ovat köykäisiä. Pitäisi tilata postitse kaikenmaailman valmisteita, joita alkaa tippua postilaatikkoon laskujen kera joka kuukausi, vaikka ei olisi edes tietoa, mitä vitamiinia oikeasti tarvitsisi. Verkostomyyjien kautta ilman minkäänlaista koulutusta myydään vaikka mitä "laiffii", apteekit samoin kauppaavat kaikenlaista vitamiinia, jota ei tarvita. Turhia verikokeitakaan ei tarvita asian varmistamiseksi, vaan maalaisjärkeä tarvitaan näissä asioissa.
Tulkaa järkiinne vitamiinien suhteen
12
251
Vastaukset
- 3+3
Älä tilaa verkostosta mitää ja kierrä kaukaa ne apteekit.
Monipuolinen ja terveellinen ravinto ja /tai kotiruoka on pelkkä tyhjä fraasi, jota suurin osa suomalaisista ei edes ymmärrä. Esimerkiksi pasta, ruispala ja big mac ovat eri ruokia, mutta kaikkien pääraaka-aineena on sama ravinneköyhä vilja. Toinen haaste tulee ravintoaineiden imeytymisestä. Monen suomalaisen suoliston toiminta on kaukana optimaalisesta.
Vitamiinihysteriasta:
Nää ihmiset, jotka saa kaiken tarvittavan tavallisesta monipuolisesta ravintoköyhästä ruuasta, nää on pöhöttyneitä muumioita, joihin sairaudet iskee.
Yleisin väite "asiantuntijoilla" on, että vitamiinien nauttiminen lisäravinteena on rahan vetämistä alas pöntöstä.
Milloin mikäkin "asiantuntija" ei mielestäni ymmärrä eikä tiedä tieteellisesti mikä on ”ylimäärä” tai hyödyllinen määrä missäkin tutkittavassa kontekstissa.
Ruokavaliohoito ei tuota mitään, mutta lääke tuottaa.
Ja toki kannattaa hakea terapiaa, jos joka kulman takana näkyy joku pillerikauppias, joka haluaa sinun rahasi menevän esim. D-vitamiiniin.
Hyvällä ruokavaliolla, liikunnalla, riittävällä levolla ja ravintolisien käytöllä voitaisiin ehkäistä paljon terveydenhuollon kuluja. Nykyinen hoitojärjestelmä on kuitenkin jo lääkärikoulutuksesta alkaen niin lääkehoitokeskeinen, että muutos tuskin tulee tapahtumaan.
http://personal.inet.fi/koti/remeli/aitoa_ruokaa.htm - kaarinas2
Mitä tämä 3 3 ymmärtää ravintoaineiden imeytymisestä tai mistään muustakaan vitamiinien vaikutuksista elimistöön? Mitä tieteellistä näyttöä tällä on?
En ole pöhöttynyt muumio eikä moni muukaan, lakkaa höpisemästä..- 3+3
Mene ulos katsomaan ihmisiä.
Joka toine on lihava ja kalpea.
Näin suomalaiset popsivat lääkkeitä (joista saatu Kela-korvauksia) vuonna 2012:
1. Hermosto/psyyke: 1,5 miljoonaa ihmistä
2. Sydän- ja verisuonisairaudet: 1,47 miljoonaa ihmistä.
3. Ruuansulatus ja aineenvaihdunta: 1,06 miljoonaa ihmistä
4. Astma ja allergia: 971 000 ihmistä
Yhteensä: 5 001 000 = n. 5 miljoonaa ihmistä (Suomen väkiluku n. 5,5 miljoonaa ihmistä 12/2013)
http://www.terve.fi/laakeopas/74201-top-4-suomalaisten-eniten-kayttamat-laakkeet - Mietittävää löytyi
Katsoitko mitä linkin takaa löytyy? Ihan asiaa on ainakin minun mielestä.
- sipsipsii
Röllit kuolee nuorena
- mikä on kotiruoka?
"Nykyään yli 70% länsimaalaisten ihmisten ravinnosta tulee ruuista, jotka eivät ole lajillemme ominaisia, kuten viljat ja maitotuotteet. Vaikuttaisi siis, että useimpien kroonisten tautien taustalla on modernin maailman mukanaan tuomien elämäntapojen ja ruokavalion suuri poikkeama siitä ympäristöstä, johon geenimme ovat tottuneet."
http://www.helsinkipaleo.com/aloita-tasta/- tervejärki
Puheet siitä että metsästä-keräilijäheimolaiset ovat laihoja ja lihaksikkaita saattaa toki sinänsä pitää paikkaansa.. Sama kuvaus olisi pitänyt paikkaansa 1800-luvun eurooppalaisiinkin..
Tosin, esimerkiksi 1800-luvun hautakivet puhuvat hyvinkin karua kieltä näiden "laihojen ja lihaksikkaiden" terveydestä... Niistä löytyy usein myös vainajan ammatti tai asema yhteisössä, joten niistä saa ilman sen kummempia lisätutkimuksiakin aika hyvän kuvan siitä yhteisöstä jossa he ovat eläneet. Ja mikäli hieman laskeskelee syntymä- ja kuolinpäivien eroja, niin aika pian huomaa että tyypillinen eliniän odotus tavalliselle rahvaalle oli alle 50 vuotta, ja papit ja muu herrasväki saattoi elää noin 10 vuotta pidempään.
Vielä 50-luvulla viisaammat laskivat syntyvien lasten eliniän odotteeksi 50 vuotta.. Näin ollen mikäli 50-luvun laskelmat olisivat pitäneet paikkaansa, olisivat 50-luvun lapset keskimäärin kuolleita. Tämän päivän tilastonikkarit tietävät kuitenkin kertoa, että keskimääräinen metsänomistaja on syntynyt 50-luvulla, ja usein hoitaa itse omia metsiään.. Tuskin tarvitsisi edes mainita etteivät kuolleet liiemmin omista, saati hoida metsiä, joten selvästikin jokin on muuttunut.
Eikä evoluutio oikein edes sovi perusteeksi sille mikä on terveellistä ja mikä ei. Evoluution kannalta on aivan samantekevää elämmekö yli 40 vuotiaksi tai särkeekö selkää vai ei, pääasia että kykenemme tuottamaan lisääntymiskykyisiä jälkeläisiä.
Nykyään tuntuu olevan kovin muodissa näiden ns. "virallisten ravintosuositusten" mollaaminen.. Yleistä näitä suosituksia parjaaville tuntuu olevan se, että näitä suosituksia parjataan ihmisten todellisten elintapojen perusteella, eikä sen mukaan mitä suosituksissa oikeasti sanotaan. Se että suuri osa kansasta ei syystä tai toisesta syö riittävästi kasviksia ei ole suositusten vika. Monelta "karppaajaltakin" jäi kaikessa tohinassa huomaamatta sellainen pikkuseikka, että se karppaaminenkaan ei tarkoita oikeasti pelkästään lihaa ja voita, vaan siihenkin kuuluisivat ne kasvikset.
Jos noita virallisia suosituksia ei edes yritä tulkita aivan pipo tiukimmillaan, niin huomaa että sen taustalla on ihan oikeaa perusteltua tietoa, jonka perusteella ei ole mitään olennaista näyttöä siitä etteikö ainakin osan energiantarpeesta voisi täyttää vaikka perunalla ja viljalla. Niiden suositusten ja suositusten tausta-aineiston keskeisin viesti on kuitenkin se, että kasvikset ovat välttämättömiä ja yleisohjeena "kohtuus kaikessa" on edelleenkin pätevä. Jos ruokavalionsa koostaa vain yksipuolisista aineksista, on lopputulos useimmiten jollain tapaa puutteellinen. Toisaalta, syömällä monenlaista ruokaa onnistuu useimmiten välttämään ainakin vakavimmat puutostilat ja -taudit, vaikkei sen enempiä edes yrittäisikään syödä terveellisesti. - terveys = lautasella
Nykyisin ihmiset varsinkin länsimaissa syövät huomattavan epäterveellisesti ja merkittävä osa ravinnosta on tavalla tai toisella raffinoitua.
Ongelma on myös se, että ihmiskunta suuressa viisaudessaan on raiskannut oman elinympäristösnä jo varsin perusteellisesti ja tämä vain noin 100-vuodessa ja sama ympäristön myrkytysmeno aina vain jatkuu eri muodoissaan.
Meret eivät ole ainoastaan riistokalastettu, vaan niistä on tullut yksi ihmiskunnan suurimmista kaatopaikoista. Kaikki ketjuuntuu ja kääntyy lopulta ihmistä itseään vastan.
Alla yksi ihmiskunnan ahnean ja lyhytnäköisen toiminan idiotismin seurauksien esimerkeistä. Merien, järvien ja jokien tulisi olla terveen ravinnon aittoja.
"Kasvatetussa kalassa on DTU Aqua:n tutkimuksen mukaan huomattavasti vähemmän omega-3-rasvahappoja kuin luonnonkalassa."
"Valitettavasti tähänkin asiaan liittyy saasteongelma. Esimerkiksi suurissa petokaloissa voi olla elohopeaa, PCB:tä ja dioksiinia. Etenkin raskaana olevien tulee varoa metyylielohopeaa, koska se voi hidastaa syntyvän lapsen oppimis-, muistamis- ja keskittymiskykyä. Sikiö on erityisen herkkä, koska peräti 70 prosenttia aivoista kehittyy sikiöaikana."
"Saasteongelman vuoksi on hyvä syödä eri seuduilta peräisin olevia kaloja, eri kalalajeja ja mahdollisimman nuoria kaloja."
"Säilötyssä tonnikalassa on vähemmän elohopeaa kuin suuressa, tuoreessa tonnikalassa (jota käytetään mm. sushiin), koska säilyketonnikala valmistetaan pienistä kaloista."
- http://kuntoplus.fi/ravinto/ravinto-ja-terveys/suosi-luonnonkalaa
- terveys = lautasella
>> Jos syötte tavallista kotiruokaa, se riittää hyvinvointiinne. mitään ylimääräisiä vitamiinilisiä ei tarvita.
Ensimmäinen kysymys. Mikä on tuota terveelliseksi kerrottua "tavallista kotiruokaa", miten valmistettuna ja miten vaihdeltuna viikkotasolla?
Uskaltaudun väittämään, että suurin osa vaikkapa suomalaisista kotitalouksista (itse mukaan lukien, pysyvät muutokset työn alla) syö epäterveellisesti ja valmistaa ruokansa epäterveellisesti. Tereydelliset ongelmat tulevat esille sitten pitkällä aikavälillä ja siinä vaihessa on mahdoton enää palata ajassa taaksepäin.
Illuusio "kotiruoan" terveellisyydestä ei useinkaan vastaa asiauntilan realiteettiä.
Ihmisen fyysinen ja osaltaan myös henkinen terveys on lautasella, eli siinä mitä suusta alas laitetaan. Roskaruoka aiheuttaa masennusta.
Ranskalainen transplantaatiolääkäri ja kiruurgi Jean Seignalet kymmenien vuosien kokemuksensa ja tutkimuksiensa (hylkimisreaktiot ym.), sekä ruoka-aineiden tutkimuksensa perusteella on kirjoittanut menestyskirjan "L'alimentation ou la troisième médecine" - "Ravitsemus, kolmas lääketiede / lääkäri" http://kuvaton.com/u/yMj jossa kertoo ravinnon keskeisen merkityksen terveydelle ja nykyisen länsimaisen ruokakulttuurin vahingollisuuden teveydelle.
Vastaavasti ranskalainen kokenut syöpäkirugi Dr Michel Lallement kertoo kirjassaan miten nyky-länsimainen huono ruokavalio (usein raffinoitu ja lisäksi säilöntäaineineen) aiheuttaa kroonisia kehon tulehdustiloja, ollen osallisena lukuisiin erilaisiin tunnettuihin sairauksiin ja jotka osaltaan johtavat myös eriaisiin syöpiin.
Terveys on lautasella. Soliulleen ei tule syöttää mitä tahansa ja miten tahansa valmistettua.
"Les clés de l'alimentation santé : Intolérances alimentaires et inflammation chronique" : http://kuvaton.com/u/yMB
Mikäli henkilö syö ja valmistaa todella terveellistä ja monipuolista puhdasta ravintoa, niin hän tarvitsee hyvin vähän lisäraviteita.
Mahdollisesti D-vitamiini on yksi, jota saa liian vähän todellisen, ei illuusio- terveellisestä ruokavaliosta huolimatta. - nappia nassuun
"Mahdollisesti D-vitamiini on yksi, jota saa liian vähän todellisen, ei illuusio- terveellisestä ruokavaliosta huolimatta."
Eipä ole taas näillä pilvisäillä iholla syntynyt D-vitamiinia, eli viisainta on vaan purkista ottaa Deekköstä. - näin
Ensinnäkin antioksidanttivitamiinit ja -hivenaineet ovat vuorovaikutuksessa keskenään,joka on jätetty huomioimatta yhdeksässä kymmenestä tutkimuksesta.Suurilla annoksilla voidaan saada hyötyä tai haittaa riippuen käyttötavasta.Esim. seleeni ja E-vitamiini apuaineineen ovat erittäin hyödyllisiä niin syövässä kuin verisuoniahtaumissa.
- säästöä..
Syöminenkin on aivan turhaa. Kyllä sitä pärjää kun pureskelee tyhjää ja juo vettä päälle. Kaikenlaiset ruoat on vain haitaksi.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap162188Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi842138- 1011407
Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen101336Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663841227Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1461188Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.249896Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha173874- 78869
- 63854