Oletko ostanut väärin tarkentavan objektiivin?

väärätarkennus

Itse ostin Sigma 120-300mm f/2,8 -objektiivin, joka tarkentaa Canonin rungolla hieman väärin ainakin kauas tarkennettaessa. Ilmeisesti tällainen on Sigman linsseillä kohtuu yleistäkin, jos sellaisen hankkii Canonin tai Nikonin runkoon. Onneksi Sigmalla on USB Dock, jolla tarkennusta voi korjata. Täytyy kokeilla sitä.

Nyt haluaisin lukea teidän kokemuksianne väärin tarkentavista objektiiviyksilöistä. Pitikö laittaa huoltoon vai löytyikö kameran valikosta tarkennuksen hienosäätö, jolla ogelman pystyi korjaamaan?

11

2683

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaveri osti canoniin sigman ja tamronin ja sigman joutu käyttään huollossa tarkennettavana. Olen kuullut tuota muiltakin.
      on sellainen mielikuva että suuressa osassa kameroita on tuo tarkennuksen säätö. canonin 60D:ssä se puuttuu jostain syystä,
      Testasin joskus ihan kittiobjektiivien tarkkuutta. netistä sai ohjeet ja tulostettua asteikon jonka teippasi esim oveen. yllättävän kohdallaan kittiobiskoissa. Tokina 11-66mm oli myös kohdallaan.

      takuu hoitaa kyllä tuon kun viet liikkeeseen mutta älä anna kameraa mukaan. olen kuullut että sen jälkeen kaikki muut obiskat tarkentaa päin veetä ko kameralla.

    • kjfwgefh

      Kyllä se on aika tavallista juuri joidenkin Sigman mallien kanssa. Tuo sinun linssisi kuuluu niihin malleihin, joissa on ollut tarkennusongelmia.

      Riippuu, mikä runko sinulla on. Ainakin Canonin 50D, 7D ja 5D M* malleissa on objektiivikohtainen tarkennuksen hienosäätö.
      Jostain kummasta syystä Canon on poistanut ominaisuuden kymppisarjasta 50D:n jälkeen. Sen jälkeen, kun kymppisarjasta tuli vain "Super Rebel", eli runkoja huononnettiin, että seiskakin menisi kaupaksi.

      Jos rungostasi ei löydy säätöä, niin lähetä takuuseen. Varo kuitenkin runkoa, ettei käy, kuin eräälle tutulleni, että mikään muu objektiivi ei tarkentunut oikein Sigman reisun jälkeen.

      Tuossa hieman käyttäjien kokemuksia: http://www.lensplay.com/lenses/lens_defect_results.php

      Tamronia pidetään varminpana sijoituksena, merkki objektiiveja lukuunottamatta.
      Merkki objektiiveissakin vain runsaat 90% on ollut käyttäjiä tyydyttäviä.

      • C A ja S

      • 70d

        60D:ssä ei ole hienosäätöä mutta se palautettiin 70D:hen


    • Pimeä kuvaaja

      En ole koskaan omistanut tai edes käyttänyt yhtään Sigmaa enkä siis voi puhua niistä oman kokemuksen syvällä rintaäänellä. Jotenkin olen päässyt siihen käsitykseen, että optiikan osaaminen on Sigmalla hyvin hanskassa, mutta mekaanisia heikkouksia ja vikoja on esiintynyt. Kai tuollaiset tarkennusongelmatkin menevät siihen piikkiin.

      Tamronia olen käyttänyt joskus filmiaikoina. Ehkä parasta, että en puhu ääneen mitään Tamronista.

      Kaikki tämänhetkiset järkkäriobjektiivini ovat Nikkoreita. Niistä uutena ostettuja on kolme, käytettyihin olen päätynyt kahdesti. Ongelmia en ole yhdessäkään havainnut, mutta ehkäpä tämä menee ainakin osaltaan havaintokykyni ja kokemukseni puutteiden piikkiin.

      Nikonin esitys tarkennuksen hienosäädöstä:
      https://nikoneurope-en.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/51633/~/how-to-use-the-af-fine-tune-function

    • kuvaajatyttö

      Minulla on Tamronin 70-300mm ja tarkennusongelmia on.. Välillä ei niin paljoa, mutta välillä ei tarkenna oikein edes paikallaan olevaan kohteeseen, jolloin joka toinen kuva on epätarkka tai tarkentanut väärään kohtaan. Voisinkohan tehdä jotain itse, vai vienkö suoraan huoltoon?

      Edellisessä Tamronissa ei ollut tälaista ongelmaa

      • Canonisti____minäkin_

        Tuollaista 70 - 300 ei voi saada toimimaan edes teoriassa. Huolto ei auta. Jos kerrot version ja rungon tarkemmin, niin joku voi kertoa, miksi tuo yhdistelmä mättää. Syytä voi olla objektiivin lisäksi myös rungossa.


      • jfkldsjgkjk

        Myös valittu tarkennustapa vaikuttaa. Monet väittää, ettei kaikkia tarkennuspisteitä voi käyttää yhtäaikaa muuhun, kuin ladonseinään. Kamera valitsee aina mieluimmin kontrastikkaimman kohteen ja tarkentaa siihen oli se mikä tahansa, yleensä muu, kuin kuvaajan haluama.

        Kokeile käyttää vain keskimmäistä tarkennuspistettä, jos se vie oikein lienee vika siinä, että kamera valitsee väärän tarkennuspisteen. Siinä tapauksessa pitää käyttää tarkennuspisteen manuaalista valintaa ja monitäplätarkennusta vain liikkuviin koteisiin, ellei niihin muuten osu.

        Jos runko toimii oikein muilla objektiiveilla on vika objektiivissa.
        Siinä voi olla liian suuri mekaaninen toleranssi tarkennuksessa. Olen huomannut sen tavalliseksi tuollaisissa halvoissa, heikko valovoimaisissa zoomeissa. Myös omissa testeissä.
        Varoitus:
        Eräs tuttu teki sen virheen, että lähetti ostamansa Sigman makron rungon kanssa huoltoon säädettäväksi. Seuraus olis, että huollon jälkeen yksikään merkkiobjektiivi ei tarkentanut oikein ja säätö jouduttiin uusimaan.


    • Olen_ostanut

      Yksi 'mätä omena' on tullut juuri ostetuksi.
      Se on Zuikon DIGITAL ED 40-150mm 1:2.8 PRO objektiivi.
      Tarkensi huonosti heti tehtaalta tullessaan, ja on nyt täällä Saksassa myyjän toimesta maahantuojan huollossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4985
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe