Vartijoista Seriffejä?? = )

Minä_

Niin turvallisuusalan lain säädäntöä ollaan ilmeisesti päivittämässä nykyaikaa vastaavaksi ja oma ammattiliittomme PAM on huolissaan kehityksestä.
Mitä mieltä olette (erityisesti alla työskentelevätt) onko PAM nyt alan ammattilasten puolella, vai pyrkiikö se sahaamaan taas meidän jalkaa?

Mikäli lakiesitys menisi läpi tiedotteessa kuvatulla tavalla, sehän johtaisi todennäköisesti toimeksi antojen lisääntymiseen, mikä taas puolestaan vähentäisi näitä iänikuisia tarpeita YT neuvotteluille, ja helopottaisi näin omalta osaltaan alan työllisyystilannetta.
On myös päivän selvää ettei vastuullinen yritys ota vastaan "lähes mitä tahansa toimeksi antoja" kuten tiedotteen ensimmäisessä virkkeessä on kuvattu,vaan toimii ja lainmukaisesti ja reilujen pelisääntöjen mukaan myös mahdollisen "oikeuksien laajenmisen" myötä.
Tilanteet kentällä eivät ole korrelaatiosuhteessa mahdollisen lakimuutoksen myötä. Yllättäviä tilanteita voi toki tulla vastaan ja ehkä ennenkokmattomiakin, mutta minä uskon vahvasti että alan ammattilaiset niistä selvityvät aivan hyvin.

Terveisiä PAM.iin!! ja kommentteja alan ammattilaisilta! = )


http://www.pam.fi/fi/uutiset/Sivut/Tekisikolakiuudistusvartijoistasheriffeja.aspx

12

332

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei enää pamia

      Pami sanoo,että pelkää kansalaisten oikeusturvaa,jos vartijalla olisi yksinoikeus poistaa henkilöitä ilman kaupan henkilökunnan lupaa mutta millaiset valmiudet sitten kaupan henkilökunnalla on päättää poistettavista. Tässä pami taas polkee vartijoita maanrakoon väittämällä epäsuorasti kaupan oman henkilökunnan olevan terävä älyisempiä kuin vartijoiden.Mutta eipä ole ensimmäinen kerta kun pami koittaa tallata vartiointialaa ja turva ry:n puheenjohtajakaan ei tee asialle mitään eikä puutu pamin,koska yrittää epätoivoisesti päästä pamin lihapatojen ääreen herkuttelemaan.Oletteko koskaan nähneet pamin ajavan kunnolla vartijoiden etua. Semmoinen liitto,millainen puheenjohtaja.

      • valvomosta päivää

        Voi v.ttu... kenen puolella tuo liittomme oikein on?

        No, tiedän todennäköisesti vastauksen...

        Kyllä tuo itsenäinen poistamisoikeus nyt on ihan maalaisjärjellä ymmärrettävä asia, joka helpottaa kaikkien elämää.

        Minulle tuo itsenäinen poistamisoikeus merkitsee sitä, että esimerkiksi vartija voi poistaa kaupassa möykkäävän Arskan ilman, että myyjä pitää hakea ensiksi paikalle kehottamaan Arskaa poistumaan. Jollekin toiselle tuo tietysti merkitsee natsivartijoiden ylivaltaa ja mielivaltaisia ulosheittämisiä sieltä täältä.

        PAM vaatii myös lisää koulutusta. Se on hyvä asia.


    • 12+7

      Turva reagoi skandaaliin: www.turvallisuusala.fi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Mut kuka toi etusivun giltsi on ja missä se duunissa/luottarina?

    • kesätoimittajat

      HE 22/2014 suora lainaus:

      "Vartioimisliikkeille nykyisin asetetusta yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämistä käsittävän toimeksiannon kiellosta ehdotetaan luovuttavaksi. Kieltoa olisi pidettävä tarpeettomana. Vartioimisliiketoiminnassa ei edelleenkään saisi ottaa vastaan tällaista toimeksiantoa. Kun kyse tällaisessa toiminnassa olisi julkisesta hallintotehtävästä, joka perustuslain mukaan voidaan antaa yksityiselle vain lailla tai nojalla, erillinen kielto yksityisistä turvallisuuspalveluista annetussa laissa ei kuitenkaan olisi tarpeen"

      Toimittaja olisi voinut pyytää kommenttia esimerkiksi joltain Turvan edustajalta. Sieltä olisi varmasti löytynyt joku uuteen lakiin perehtynyt edustaja joka olisi voinut kumota toimittajan villin tulkinnan uudesta lakiehdotuksesta.

      Mutta ei! Toimittaja kysyy mielipidettä joltain poliittiselta broilerilta joka 1) ei tunne yksityistä turvallisuusalaa ja 2) ei ole vaivautunut edes lukemaan lakiehdotusta josta antaa kuitenkin lausunnon. Voi vittu!

    • 7+6

      Ja mites se järjestyksenvalvojan asettaminen taas OIKEASTI meni? Ei tainnut ihan saada ottaa koko kaupungin keskustaa kohteeksi.

      HE 22/2014

      3. luku

      26 §
      Järjestyksenvalvojan asettaminen

      Yleisen kokouksen ja yleisö- tai yksityistilaisuuden järjestäjä, alueen tai paikan omistaja tai haltija, aluksen päällikkö tai liikkeen harjoittaja voi asettaa järjestyksenvalvojia:
      1) kokoontumislaissa (530/1999) tarkoitettuun yleiseen kokoukseen tai yleisötilaisuuteen;
      2) yksityistilaisuuteen;
      3) ulkoilulaissa (606/1973) tarkoitetulle leirintäalueelle;
      4) merilain (674/1994) 15 luvussa tarkoitetulle matkustajien kuljettamista suorittavalle alukselle;
      5) majoitus- ja ravitsemistoiminnasta annetussa laissa (308/2006) tarkoitettuun majoitus- ja ravitsemisliikkeeseen: sekä
      6) yliopistolaissa (558/2009) tarkoitetun yliopiston ja ammattikorkeakoululaissa (351/2003) tarkoitetun ammattikorkeakoulun toimipaikkaan.
      Järjestyksenvalvoja voidaan asettaa myös 1 momentissa tarkoitetun yleisötilaisuuden, leirintäalueen, aluksen ja majoitus- ja ravitsemisliikkeen välittömään läheisyyteen sekä yleisen kokouksen tai yleisötilaisuuden järjestämiseksi tarvittaville paikoitusalueille ja niille johtaville tiealueille sekä muille vastaaville tilaisuuden järjestämiseen liittyville alueille. Järjestyksenvalvojan toimialuetta ei tule kuitenkaan asettaa laajemmaksi kuin se järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi on välttämätöntä.
      Edellä 1 momentin 3 kohdassa tarkoitetun alueen tai 1 momentin 5 kohdassa tarkoitetun liikkeen sijaintipaikan poliisilaitos voi määrätä toiminnanharjoittajan asettamaan alueelle tai liikkeeseen riittävän määrän järjestyksenvalvojia, jos siihen on järjestyksen ja turvallisuuden säilymiseksi erityinen syy.
      Järjestyksenvalvontatehtäviä 1 momentin 2 kohdassa tarkoitetuissa tilaisuuksissa saa suorittaa vain turvallisuusalan elinkeinoluvan haltija tai tämän palveluksessa oleva järjestyksenvalvoja.

      28 §
      Järjestyksenvalvojan asettaminen poliisin tai rajavartiolaitoksen avuksi

      Jos järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen ei muulla tavalla ole tarkoituksenmukaista sekä järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen sitä perustellusta syystä edellyttää, alueen tai paikan tai kulkuneuvon lähtöpaikan poliisilaitos voi lisäksi alueen tai paikan tai kulkuneuvon haltijan hakemuksesta antaa luvan asettaa järjestyksenvalvojia poliisin tai rajavartiolaitoksen avuksi
      1) terveyden- tai sosiaalihuollon toimipisteeseen koulukoteja tai lastensuojelulaitoksia lukuun ottamatta,
      2) kansaneläkelaitoksen toimipisteeseen,
      3) työ- ja elinkeinotoimistoon,
      4) kauppakeskukseen,
      5) liikenneasemalle,
      6) satamaan,
      7) lentopaikkaan tai
      8) joukkoliikenteen kulkuneuvoon.
      Järjestyksenvalvojien asettamiseen oikeuttavassa luvassa järjestyksenvalvojien toimialue on rajattava siinä tarkoitettuun paikkaan tai kulkuneuvoon ja tarvittaessa sen välittömään läheisyyteen.
      Lupa järjestyksenvalvojien asettamiseen on voimassa enintään viisi vuotta. Lupaan voidaan liittää järjestyksenvalvojien koulutukseen, voimankäyttövälineiden kantamiseen, toimialueeseen sekä sijoitteluun ja lukumäärään liittyviä ehtoja. Luvan myöntänyt poliisilaitos voi tarvittaessa peruuttaa luvan sekä muuttaa luvan ehtoja tai voimassaoloaikaa sellaisten olosuhteiden muutosten vuoksi, joilla on olennaisia vaikutuksia toimialueen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiselle.
      Järjestyksenvalvontatehtäviä tässä pykälässä tarkoitetuilla alueilla ja paikoissa saa suorittaa vain turvallisuusalan elinkeinoluvan haltija tai tämän palveluksessa oleva 35 §:ssä säädetyt edellytykset täyttävä järjestyksenvalvoja, joka on hyväksytysti suorittanut 10 §:n 1 momentin 2 kohdassa tarkoitetun koulutuksen tai jolla on voimassaoleva hyväksyntä vartijaksi ja joka ei ole täyttänyt 68 vuotta.

    • Tässäkö on
    • Asianseuraaja

      Kyllähän tuo Pam kirjoitus oli provosoiva ja kaukaa haettu. JLJV toiminta on määritelty poliisin apuna tapahtuvaksi erikseen määritelyissä paikoissa, joihin varmaan ajan kanssa tuleemuutoksia. Kuitenkin JV ja poliisin tehtävien vertaaminen on huuhaata, koska poliisille kuuluu paljon muutakin kuin vain YJT:n ylläpiäminen, esim. rikostutkinta.

      Pamkin pysti lausumaan hankkeeseen jo lunnosvaiheessa.

      • Kyrpiintynyt

        Joo täysin väärä liitto vartioille kyllä pamin kiinnostus vartioitten asioista on vähäistä ja nyt kun kerrankin tulisi parannuksia ja oikein laki pohjalta niin oma liitto vastustaa! Aivan uskomatonta! Hyvä kun on saanut maksaa turhasta! Mutta kiitos pam "yhteistyöstä"


    • Vartijan renttu

      Kyllä Pami/turvallisuusalan liitto on täysin humpuukkia. Kyllä rupee olee pälkkää rahastusta. Kyllä liiton palveluiden ja vartijoiden/järkkäreiden puolia on ruvennu ammattimaisemmin ajaa ERTO. Pami on mulle sama kun kusis lumeen.

    • käykää lukemassa =)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2592
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      327
      2411
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      94
      2136
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1817
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1733
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1704
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      121
      1443
    9. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      60
      1427
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe