Vinkkejä Kenian matkalle?

VierasJaMuukalainen

Nyt kuulolle kaikki Keniassa jo käyneet. Suunittelen Kenian matkaa keväällä -15. Antakaa vinkkejä yleisesti. Olen menossa ryhmämatkalle kohteina Nairobi, Kisumusu, Matago Kakameka, Nakuru ja Rondo sademetsä.
Haluaisin tutustua mahdollisuuksien mukaan paikallisen elämän tapaan ja kulttuuriin. Mielestäni enimmän matkasta saa irti juuri paikallisväestön kautta. Haluan lisäksi matkustaa ajatuksella, maassa maan tavalla.
Miten paikalliset suhtautuvat vaalesiin turisteihin? Pukeutuminen(soveliaisuus)?
Tietääkö joku teistä hyvän teoksen johon kannattaa tutustua ennen matkaa?
Mistä saisin oppia muutamia sanoja paikallista kieltä(kiitos, ole hyvä, numerot)?
Kuinka rohkeasti paikallisiin voi ottaa kontaktia?
Mitä paikallisia juomia ja ruokia kannatta ehdottomasti maistaa?
Mistä kannattaa ostaa tuliaisia ja mikä on paikallisten ominta osaamista kädentaidoissa?
Olisin kiitollinen vastauksistanne.

5

401

  Vastaukset

  • Kenialaiset ovat ystävällisiä ja avoimia ja heidän kanssaan tulee kyllä juttuun - rohkeasti vain juttusille. Swahili on paikallinen kieli, siihen löytynee netistä sanakäännöksiä jos matkanjärjestäjältä ette saa (ryhmämatka), me saimme matkanjärjestäjältä listan tärkeimmistä sanoista. Pukeutuminen ei nyt mitenkään avoinaisia toppeja, shortsit käy päivällä mutta yleiset pukeutumissäännöt ovat hyvä muistaa. Hedelmät ovat aivan ihania, muuten ruoka nyt ei ole erikoista, hyvää - jaa no jos villieläimiä haluaa maistella niistä en tiedä, itse en voinut niitä syödä, jotenkin ristiriitaista päivällä ihaillaan ja illalla syödään - ei kiitos.
   Tuliaisia kannattaa ostaa mahdollisimman pienistä paikoista ja kannattaa muistaa ettei osta ebenpuista tehtyjä veistoksia ym. Masai-huovat ovat kivoja ja muut villieläinten veistokset sekä erilaiset taulut, mm. palmunlehvistä tehtyjä pieniä tauluja tai tinkatinkakankaita.
   Hyvää matkaa kaikenkaikkiaan ja jos matkaohjelmaa sopii lisäisin Samburun siihen, todella hieno paikka.

  • Olen käynyt Keniassa kerran. Pärjäsin siellä kyllä englannilla, se on entinen Britannian alusmaa ja kieli on jäänyt yhdeksi käyttökieleksi. Tosin en kovin paljon paikallisten kanssa keskustellut -mutta kun juttelin englanti oli ok.
   Nairobissa on todella laadukas taideyhteisö nimelta Kuona Trust Art Centre, löytyy netistä ja facesta. Aivan ihania taideteoksia, mielestäni parempia kuin paikallisessa museossa. Ne olivat myös edullisia, kannattaa tinkiä myös.

   Kannattaa muistaa, että Kenia on aika turvaton maa, jos opas sanoo, että jollain alueella ei kannata kulkea yksin niin sitten ei todellakaan kannata. Varminta on liikkua taksilla, esim. ravointolat kyllä hommaavat sen puolestasi.

   Kenian rahaa tarvitset ja dollareillakin voi useasti maksaa.

  • Ryhmässä on kiirettä. Paikallisväestöä on kaikki tullimiehestä alkaen jos olet supliikki mies ja hyvätapainen ,,,hymyä, pikku jutustelua ja ei suomalaista kyräilyä niin hyvin pärjäät.
   Älä pidä mitään arvokasta mukana niin ei stressiä jos haluat ongelmia niin ole varustettu kaikella viimeisen tekniikan leluilla .
   Seksuaali tavat on aika hillittyjä mutta pikku kompensaatiolla vuorovaikutus on
   helpompaa, enkä tarkoita nyt prostituutiota .Afrikassa mies vähän ponsaa väristä
   välittämättä,siis vähän ,,hyvin vähän. Kenia on nykyjään yleissivistynyt maa ja
   jopa huono osaisimpia muut köyhät(keskiluokka) säälii.

   Ekana iltanapyydä kaljalle joku paikallinen opettamaan sulle kymmenen sanaa, kirjoita ylös ja seuraavana iltana vielä helpompaa.

  • Ole kiltti, älä mene. Muuten menee terveys ja omaisuus. Matkatuliaisina syyhy, loismato, lutikat.
   Nairobissa ei voi kävellä, vain autolla liikutaan kovaa ajaen. Joka perheellä on asemies vartijana. Portista kaahataan äkkiä sisään.
   Nairobin slummiin älä mene, siellä opas maksaa jatkuvasti hämärämiehille, jotta eivät tapa turisteja.
   Maalaiskylissä ei saa kätellä ihmisiä, miltei kaikilla vaarallisia loismatotauteja.
   Liharuoassa saa kanssa matoja, joista ei pääse ikinä eroon.
   Halvoissa hotelleissa saa syyhyn.
   Takaisin tullessa tulee lutikat mukaan, ellei jätä matkalaukkua sinne.
   Kotiin tullessa riisutaan kylpyammeessa, mistä lutikat eivät osaa kiivetä ulos. Vaatteet muovipussiin ja ulos polttoroskiin heti. Sitten voi aloittaa syyhyn hoitamisen. Matovasta-ainekokeet ovat kiven takana, eikä lääkitys auta.
   Siellähän on julistettu sotatilakin.
   Somalian rajalla ei saa ajaa ilman aseellista vartijaa.
   Perukaa matka!!

  • Liitty Shell Safariin, eli www.shellsafaris.com. Täysihoito.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   187
   4577