Sormuskoira

morsio

Kun ollaan varmaankin puolen vuoden päästä ehkä menossa naimisiin niin pyytäisin pikkuisen kokemuksia jos teillä on. Koirani-keskikokoinen seropi mut tosi kiltti, rauhallinen, oppivainen ja ihana-on mulle maailman tärkein asia ja mä haluisin et ois mukana hääseremoniassa jotenkin. Mieluiten sormuskoirana kun oon nähny sellaisia elokuvissakin joskus ja näytti ihanalta. Siis kantais vihkisormuksen papille korissa suussaan-kyllä se sen tempun puolessa vuodessa oppis varmasti ja kun on muutenkin rauhallinen nin tuskin hermostuis kirkossakaan. Onko jollakin täällä kokemuksia vastaavasta, miten meni, miten kirkon puolelta suhtauduttiin että saiko heti luvan tulla, oppiko nopeesti tempun...kaikkee mahdollista kokemuksia. Kiitos

9

1836

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taitaa tuo

      jotain ameriikan unelmahöttöä. Suomessa tuskin ehdit koiraa viedä kirkon ovesta sisään kun suntio tulee harjan kanssa jaakaamaan sen pois. Unohda se.

      Kyllä koirasi varmasti ehtii omat seremoniansa sulle pitämään moneen kertaan.

    • eläinrakas nainen

      Hei,

      minusta ei kannata unohtaa tätä, luvan voi saada joistakin kirjoista papilta, jos koira on sisäsiisti, rauhallinen ja hyvätapainen.

      Kun olette kouluttaneet sen hyvin viemään sormuksen, ja se ei häiriinny siitä, kun ympärillä on paljon ihmisiä, tai urkujen tai muun musiikin soittoa, niin on mahdollisuus saada lupa tuoda koira kirkkoon ja osaksi seremoniaa, JOS kaikki menee täydellisesti harjoitus-seremonissa.

      Sormuksen tuonnin voi muuttaa koiralle helpommaksi jos joku taluttaa sen alttarille, tai että se kantaakin ympärille sidotussa "rusetissa" sormuksia, jos ei opettaminen olekkaan niin helppoa tai erilaiset asiat häiritseväs sitä kirkossa.

    • häähuntu

      Musta tuo kuulostaa ihanalta ja toivon teille onnea ja rohkeutta-varmasti kirkkoonkin saa luvan jos oikean lainen suvaitseva pappi osuu kohdalle ja jos itse on vaan sinnikäs ja jaksaa selittää miten tärkeä ja rakas perheenjäsen koiruli teille on. Toivon todella että teille osuu se suvaitsevainen pappi ja kaikki onnistuu.

    • hebe

      Kaverini häissä dobermanni kantoi pienessä pajukorissa sormuksen alttarille. Koriin oli tehty pieni samettityyny, johon sormus oli kaiken varalta kiinnitetty hakaneulalla. Olisihan se ikävää, jos sormus kierisi kriittisellä hetkellä johonkin näkymättömiin!

      Koira opetettiin ensin ottamaan koria kantokahvasta kiinni. Kori oli juuri sen kokoinen, että kahva sopi kivasti koiran suuhun. Kahvan voi pehmustaa esim kangaspalalla, jos koira ei halua sitä muuten ottaa suuhunsa. Naksuttimen kanssa homma etenee nopeammin, mutta ilmankin pärjää. Kun koira ottaa käskystä korin suuhunsa, harjoitellaan sitä, että se pitää siitä kiinni kunnes saa käskyn irrottaa. Kun tämä sujuu, aletaan harjoitella kävelemistä koria kantaen. Kyseinen dobberi oli hyvin nopeaoppinen ja suoritti tehtävän upeasti.

      Pappi suhtautui asiaan positiivisesti jo ensi kysymällä, tietenkin sillä varauksella, että koira oli hyvin käyttäytyvä. Koira oli kenraaliharjoituksissa mukana, ja kaikki sujui moitteetta. Itse häätilaisuudessa tuttava piti koiraa kiinni kirkon ovella, ja merkin saatuaan päästi koiran irti, ja se ravasi kori suussaan parin luokse alttarille. Käskystä koira jäi paikalleen makaamaan (eli muistakaa myös miettiä se, mitä koira tekee sen JÄLKEEN kun on tuonut sormuksen!) Se oli tosi kaunista.

      • Anonyymi

        Hieno järjestely. Toivottavasti aloittaja sai myös toteutettua haaveensa.


    • ...................

      Ei ole helppo homma koiralle. Tai riippuu paikasta, mutta outo paikka, paljon tuijottavia ihmisiä, pitkä aika odotella Paikallaolossa, jonka tosin voi ratkaista esimerkiksi sillä, että joku muu pitää koiralle seuraa siinä odotellessa. Itse an lähtisi odottamaan/ottamaan riskiä hulabaloosta. Esiintyminen yleensäkkin on koirille usein hankalaa, ja kun kaikkien katseet kohdistuvat siihen, se on oikeasti paineinen paikka otukselle kuin otukselle. Esimerkiksi omani pystyy esiintymään, kun itse keskityn siihen. Mutta jos joutuisin keskittymään muihin asioihin samanaikaisesti, saattaisi käydä huonosti. Ja me olemme kyllä esiintyneet. Kirkossa vaan ei paljon pysty harjoittelemaan etukäteen. Vähintäänkin sillä olisi takuulla oma boksinsa mukana jossain siellä, johon se voisi mennä oman suorituksensa jälkeen rentoutumaan. Paikkamakuuharjoituksenakin joo, olisi ihan hyvä, mutta kestoltaan kyllä sitä luokkaa, että en lähtisi odottelemaan hankaluuksia. Vaikka se osaakin sen noin normaalissta tilanteessa. Sitten vielä se, että jos koira on kovin herkkä ohjaajansa mielentiloja lukemaan, niin siellä alttarilla se hyvinkin voi lukea jännityksen sinusta, ja se vaikuttaa myöskin toimintakykyyn. Hyvin monilla näin on. JOnka vuoksi esimerkiksi kisatilanteita pitää myös harjoitella ennen kisoja ;D

      Itse korin kantaminen on oikeasti se helpoin osuus opettaa ja koiran oppia. Mutta se, että pystyykö se toimimaan tuollaisessa ympäristössä, onkin kysymysmerkki. Ja sitten on kohteliasta miettiä myös mahdollisten allergikkovieraiden kohtaa.

    • 77777777

      Jos kirkossa on koiran hankala toimia tai kirkkoon ei mielellään koiraa oteta, oletko ajatellut, että jos häät olisivät kesällä. Vihkiminen voisi tapahtua muualla kuin kirkossa, vaikka ulkosalla.

    • Anonyymi

      No voi hyvä ihme... ei kirkkoihin mitään koiria saa roudata. Ihan pikkuisen pitää olla älliä päässä.
      Koira kirkossa on yhtä onneton ajatus, kuin viskoa kirkon mattoihin jotain kukkien terälehtiä sotkettavaksi.
      Kyllä naimisiin meno pitää näköjään olla hyvin omanapaista, ja pitää saada tehdä ihan mitä tahansa.

      • Anonyymi

        Miks muka ei vois kirkkoo koiria roudata?.. Mun koissuli on ainaki mulle 1000 kertaa tärkeempi ja rakkaampi ja viisaampi kun ykskään ihminen. Voisin mä kirkossaki käydä jos saisin koirukan ottaa mukaa. Hän osaa käyttäytyäki 1000 kertaa hienommin kun ykskää ihminen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9669
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      399
      4148
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      88
      2872
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2825
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2604
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      197
      2587
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1813
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      69
      1657
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1600
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1413
    Aihe