Yksityiskohtia

EkaKertalainen

Olemme lähdössä ensimmäistä kertaa Wieniin. Tiedän, että Itävalta on siisti ja turvallinen maa. Haluaisin kuitenkin muutamaan minua askarruttavaan asiaan vastauksen. Toivottavasti Sinä joka olen Wienissä käynyt vastaat minulle. Onko maitotuotteet turvallisia kahviloissa ? ( maito, kerma, jäätelö) Onko hanavettä turvallista juoda? Entäs voiko hanavettä käyttää hampaiden pesuun? Minkälainen tippi-kulttuuri siellä on ? On matkalaukussasi tullut tulijaisena ikäviä lemmikkejä kotiin?
Toivon saavani asiallisia vastauksia :) Kiitos niistä jo etukäteen. Näsäviisaat tai epäystävälliset vastaukset jätän omaan arvoonsa.
Olisi todella hienoa, jos matkastasi olisi alle vuosi, niin tietosi olisivat silloin ajantasalla. Muutkin vinkit matkalle kyllä kelpaa.

16

5933

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanhempi pariskunta

      Hei,
      eilen palattiin Wienistä (myös ekakertaa).Siistiä ja turvallista. Maitotuotteet vastaavat meikäläisiä ja jäätelövalikoimat mahtavat. Konditoriokahvilat (useita liikkeitä) Ströck ja Aida erittäin hyviä ja hyvä hinta/laatu. Konditorei Oberlaa (myös useita liikkeitä) oli pettymys, erittäin tylyä palvelua ja laatu ei vastannut hintaa.

      Kävellen pääsee mainiosti liikkumaan keskustassa, toki metrolla voi ajella lyhyitäkin matkoja. Kannattaa ostaa metroon 48 h, 72 h -lippuja (esim. Stephansdomin metroasemalla on myyntitiski ).

      Hanavettä voi juoda (voi tarkistaa hotellin esitteestä). Schönnbrunn on mahtava näky, sinne pääsee metrolla kätevästi. Samoin Belvederessä (linnanpuistoon pääsee vapaasti, sis.käynti ehkä paremmin Rennwegin puolelta löytyy paremmin) kannattaa käydä. Ravintoloissa eivät näyttäneet jättävän tippejä, eli palvelu sis. hintoihin. Gute Reise!

    • Wienin ystävä

      Turvallista on sekä kahvilatuotteet että vesi. Kortilla maksettaessa joissain paikoissa maksupääte kysyy, haluaako maksaja antaa tippiä, mutta siihen voi hyvin vastata halutessaan 'Nein'. Palvelu sisältyy hintoihin. Tosin jos oikein hyvää palvelua saa, niin mikä ettei laskua voi vähän pyöristääkin.

      Kahviloista lisään suosituslistalle perinteikkäät Centralin, Demelin ja Landtmannin. Mikä ettei ensikertalaiselle Sacherkin ole ihan hyvä aitoine alkuperäisine kakkuineen, mutta edellämainittujen valikoima on tosi hyvä.

      Lemmikkejä ei ole miltään Wienin-reissulta tullut kotiin.

    • adadsa

      ensikertalaiselle vinkkiä:
      kävellen keskusta-alueella liikkuminen helppoa. Hotelli kannataa ottaa innerestadin liepeiltä , Neubau loistopaikka.
      Schönnbrunniin pääsee myös kätevästi west banhofin aseman äärellä olevilla ratikoilla ja samoin takaisin. voi maksaa matkan suoraan junassa.
      toki metrolla jos haluaa liikkua niin silläkin voi mennä.
      pullovettä juomaksi, hampaidenpesuun kraanavesi käy.
      siistiä on ja mukavaa. hyvät kengät jalkaan ja menoks. ja myös lenkkareilla kulkeminen on aivan ok, samoin sortsit jne päiväaikaan ... kukaan ei katso mitä päällä. Toki illalla siistimpää perusvaatetta...
      Aivan mahtava paikka tuo Wien!
      Kentältä taksilla n 50 euroa hotellista riippuen. Bussitkin kulkee

      • Wieninsuomalainen

        Siis mitä hemmettiä? Hanavesi on aivan Suomen hanaveden tasoista ellei parempaa. Todellakin voit koko Itävallassa juoda vettä kraanasta!
        Ja taksi lentokentältä ympäri kaupunkia tiskiltä maksaa n. 35 euroa. Pääset myös lentokenttäjunalla (pari euroa) tai CAT-junalla (kalliimpi).
        Terv. Wienissä asuva suomalainen


      • maailmanmatkaaja
        Wieninsuomalainen kirjoitti:

        Siis mitä hemmettiä? Hanavesi on aivan Suomen hanaveden tasoista ellei parempaa. Todellakin voit koko Itävallassa juoda vettä kraanasta!
        Ja taksi lentokentältä ympäri kaupunkia tiskiltä maksaa n. 35 euroa. Pääset myös lentokenttäjunalla (pari euroa) tai CAT-junalla (kalliimpi).
        Terv. Wienissä asuva suomalainen

        Jotkut eivät näytä ymmärtävän, että ulkomailla ei kannata koskaan juoda hanavettä. Vaikka vesi sinänsä olisi juomakelpoista, on bakteerikanta erilainen kuin Suomessa, joten voit saada ripulin.


    • grinzing

      Itävallassa kyllä kuuluu jättää tippia sekä kahviloissa että ravintoloissa. Turisti voi tietysti leikkiä, ettei tunne kulttuuria, mutta vaikuttaa sitten moukalta eli jos ei jätä tippiä, ei kannata samaan paikkaan palata. Itävallassa on muuten mahtava kahvila/konditoria-kulttuuri, johon kaikenlaiset kermaviritelmät kuuluvat. Nam!

      • Kysyn

        Onko gluteenittomia?


      • neitsytmatkaaja

        Laktoosittomia?


    • Useita kertoja W:ssä

      Kokemuksesta tiedän, että kyllä samaan paikkaan voi palata, vaikka ei olisi tippiä jättänytkään. Itse useimmiten pyöristän vähän, mutta en aina, eikä palvelussa ole seuraavallakaan kerralla ollut moitteen sijaa. Sitä paitsi henkilökunta voi olla seuraavalla kerralla aivan eri. Tuo moukkamaisuuden pelko on sitä suomalaista alemmuudentunnetta... :)

      Vesijohtovettä voi myös juoda; sitä tulee toisinaan ravintoloissa pöytään jos ei ole muuta vettä tilannut. Tosin pullovettä sitä tulee itsekin mukana kannettua.

      • grinzing

        No, itse kyllä asun Wienissä, että se siitä alemmuudentunteesta...Tippi muodostaa ihan merkittävän osan siitä tarjoilijan palkasta.


      • 16+6
        grinzing kirjoitti:

        No, itse kyllä asun Wienissä, että se siitä alemmuudentunteesta...Tippi muodostaa ihan merkittävän osan siitä tarjoilijan palkasta.

        Höpö höpö. Pieni pyöristys ylöspäin riittää kahviloissa. "Ihan merkittävästä osasta" voidaan puhua esim. USA:ssa.

        Kai sitä alemmuutta voi tuntea sielläkin, missä asuu... ;)


    • grinzing

      Itävallassa on kuitenkin tapana antaa myös esim. kampaajallakin juomarahaa. Ravintoloissa ja kahviloissa n. 10 %. Peruspalkka noilla aloilla on varsin pieni. Juomaraha jaetaan usein niin, että myös keittiö saa osansa.
      Suomalaiset tuntuvat usein kuvittelevan, että kaikki on kuin kotomaassa.

      • Stop harmaa talous

        Pirunko tähden hintaan ei sisällytetä palkkakustannuksia? Silloinhan ruoka- ja juomalistassa pitäisi olla maininta 10 prosentin palvelumaksusta. Hinnat wienissä ovat muutenkin kovat. Voin kyllä pyöristää muutaman euron, mutta mainitsemaasi summaa en maksa missään tapauksessa. Kieltäydyn jo siksi että se jos mikä on harmaata taloutta. Menen sellaisiin paikkoihin, joissa listahinta riittää. Eiköhän niitäkin löytyne tarpeeksi?


      • Mieti_sitä

        Asiakkaan kannalta on paljon parempi, että palveluammattien palkat muodostuvat ainakin osittain tipeistä. Suomalainen järjestely ei ole hyvä.


    • Käytyon

      Lentokentältä pääsee keskustaan näppärästi ja alle 5 Euron kun käyttää junaa S7 tai sitten CAT junaa, joka on paljon kalliimpi.

    • Anonyymi

      Hyvästä palvelusta jätän aina tippiä, olen sitten ulkomailla tai Suomessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1746
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1367
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      5
      1272
    4. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1240
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1233
    6. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1136
    7. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      11
      1127
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      590
      1094
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      6
      1014
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      934
    Aihe