Autolla Englannissa

Tein vaimoni kanssa kahden viikon matkan Englantiin vuokra-autolla, jonka vuokrasimme Gatwickin lentokentältä edullisesti Europcarilta ilman mitään ongelmia.(Europcariahan moititaan toisaalla näillä sivuilla) Saimme juuri sen pienehkön auton, jonka olimme varanneet. Liian iso auto on hankala vanhoissa historiallisissa kaupungeissa ja pysäköintitaloissa. Vaikka maassa on 32 miljoonaa autoa, toimii liikenne sujuvasti ja kohteliaasti. Pysäköintimaksut ja säänpääsyt nähtävyyksiin ovat kalliita, mutta onneksi suurempien kaupunkien sisäänajoteillä on valtavia ilmaisia parkkialueita, jonne auton voi jättää ja matkustaa sitten edullisesti kaupungin keskustaan ja samalla lipulla sitten takaisin. Ensimmäisen ja viimeisen yön olimme lähellä lentokenttää hotelleissa, mutta 12 yötä yksityiseltä vuokratussa tasokkaassa mutta edullisessa pikkutalossa Länsi-Englannissa. Sieltä käsin teimme retkiä lähiympäristöön ja lähikaupunkeihin, kuten Bristoliin, Bathiin, Cardiffiin ja Oxfordiin. Lontoon jätimme väliin, koska olemme olleet siellä lukuisia kertoja. Meidän kiinnostuksen kohteet olivat historia ja puutarhat.
Matka oli kaikin puolin onnistunut; myös sään suhteen, lähes joka päivä aurinkoa ja yli 20 C! Teemme joka kesä samalla systeemillä lomamatkoja. Siis, halpalento ja vuokra-auto, loma-asunto yksityiseltä. Netissä on niistä valtavasti tarjontaa. Jos kohde on lähellä, kuten Baltia, Puola, Saksa tai Pohjoismaat, ajamme yleensä niihin omalla autolla.
Kyllä Englannissa pärjää, vaikka siellä ajetaan vasemmalla. Siihen tottuu parissa päivässä. Moottoritiet ja kaksikaistaiset tiet vetävät hyvin , mutta idylliset kylätiet ovat kapeita, mutkaisia ja hitaita. Englanti on liikenneympyröiden luvattu maa. Nopeuksia valvotaan kameroilla ja sakkolappu tuli kerran kotiin edelliseltä reissulta. Suomalaisittain pieni summa, vain 45 euroa pienestä ylinopeudesta. Lounaalla ja illallisella voi ottaa kunnon ruokajuomaa, viiniä tai olutta aivan rauhassa, sillä promilleraja 0,8!

0

425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Melkein lähetin viestin.

        Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
        Ikävä
        129
        1827
      2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

        Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
        Ikävä
        78
        1707
      3. Ikävöimäsi henkilön ikä

        Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
        Ikävä
        56
        1313
      4. Liikenne onnettomuus

        Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
        Orimattila
        69
        1141
      5. Tiedätkö autereen?

        Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
        Tunteet
        8
        819
      6. Kuka jäi auton alle

        Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
        Kuortane
        2
        785
      7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

        kaivattusi kanssa?
        Ikävä
        45
        767
      8. Oli kyl kunnon reissu

        Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
        Kuhmo
        10
        749
      9. Vähän pelottaa

        Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
        Ikävä
        41
        735
      10. Mikä tekee kaivatustasi

        haluttavan?
        Ikävä
        45
        707
      Aihe