Outoako?

Huolestunut?

Onko normaalia kun meidän 5vk vanha vastasyntynyt poika raapii kasvojaan? Hän syntyi 2vk lasketun yli ja hänellä oli syntyessään jo terävät pitkät kynnet. Ollaan leikattu mutta niin lyhyeksi ei saa leikattua ettei naamansa pehmeää ihoa saisi viillettyä verille. Ollaan pidetty nyt jo 5 vk hänellä puuvilla tumppuja kädessä, aina parin päivän välein pesty kädet niiden alta. Hetkikin ilman hanskoja pesun yhteydessä raapii naamansa verille..! Arvet on sitten monta päivää aina. Toinen eriskummalinen asia että tämä ei viihdy lainkaan vatsallaan. Aina kun käännetään mahalleen huutaa taukoamatta kunnes käännetään selälleen. Olen kuullut että vauvoja pitäisi pitää mahallaan jotta niska vahvistuisi yms mutta tämä ollut jo koko 5vk vain selällään.

7

1329

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihan normaalia

      Eihän 5 vk ikäinen viihdy masullaan. Pieniä hetkiä voi "treenata". Vauvalle on kova ponnistus yrittää kannatella päätään ja nostaa pikkunenää alustasta, että saisi henkeä. Kuopukseni on nyt 2 kk ikäinen ja edelleen aika lyhyitä aikoja masullaan. Hän "treenaa" hetken ja aika nopeasti alkaa äännähdellä, että ei ole enää hyvä olla ja väsyttää. Sylissä vauva paremmin viihtyy masullaan kun pitää käsivartta hänen käsivarsiensa/kainaloidensa alla. Siinäkin niska treenaantuu. Samoin jos pitää vauvaa sylissä pystyssä. 2 kk ikäinen vauvani pitää jo päätä aika itsenäisesti pystyssä ollessaan sylissä.
      Ja kaikki vauvat raapivat kasvojansa. Eivät he varsinaisesti "raavi" mutta ei heillä ole mitään kontrollia raajoja liikutellessään. Raajat liikkuvat miten sattuu. Kun vauva on innoissaan tai hädissään, niin raajat liikkuvat sitä enemmän. Ehkä sinun vauvasi vain on enempi tottunut liikuttamaan raajojaan kasvojensa suuntaan. Ei siinä voi muuta kuin pitää kynnet mahdollisimman lyhyinä.

    • Djzhh

      No ihan normaalia on kumpikin. Kyllä se niska treenaantuu sylissäkin, lattialla pidät vain sen aikaa kun vauva jaksaa olla. Hanki ihmeessä muutama sellainen body, jossa on kääntöhihat, ne on suunniteltu nimenomaan tuon raapimisen estämiseen.

      • Ei enää huolestunut

        Ok, tuollainen body joka käsistä umpinainen pitääkin hankkia. Ehkä lievästi käsien huitominen naamaan helpottanut viime päivinä, toivotaan että menee parempaan suuntaan.


      • Ei enää huolestunut

        Ok, tuollainen body joka käsistä umpinainen pitääkin hankkia. Ehkä lievästi käsien huitominen naamaan helpottanut viime päivinä, toivotaan että menee parempaan suuntaan.


      • 43wtf
        Ei enää huolestunut kirjoitti:

        Ok, tuollainen body joka käsistä umpinainen pitääkin hankkia. Ehkä lievästi käsien huitominen naamaan helpottanut viime päivinä, toivotaan että menee parempaan suuntaan.

        Pian se siitä helpottaa, kun hän alkaa hallita niitä omituisia heiluvia ulokkeita siinä sivullaan hieman paremmin.


    • samaa täällä

      meilläkin poika oli alusta saakka kova hieromaan käsillään naamaansa ja takaraivoaan. me pidettiin kanssa lapasia ekat 3vkoa sormissa ja sen jälkeen olen lyhentänyt pojan kynsiä 2kertaa viikossa. nyt poika on 4,5kk ja vieläkin kova koskettelemaan naamaansa, vaikka nyt jo paljon "tavoitteellisemmin" ja vieläkin tulee silloin tällöin naarmuttaakseen itseään. ja ei hänkään viihtynyt kuin muutamia kymmeniä sekunteja mahallaan, kun alkoi huuto. mutta pieniä pätkiä treenattiin päivittäin ja kun hän n. kuukausi sitten oppi itse kääntymään mahalta selälleen, niin sen jälkeen ei ole viihtynyt kuin mahallaan. eli kärsivällisyyttä siis. :)

    • ei hätää

      Meilläkin vauva huitoi käsiään ja raapi kasvojaan tuon ikäisenä. Ihan normaalia siis. Tumput auttavat, mutta meillä auttoi myös kasvojen rasvaus perusvoiteella. Raapiminen nimittäin osittain johtui todella kuivista poskista. Rasvaaminen auttoi ja raapiminen vähentyi. Meillä vauva on aina viihtynyt mieluummin pystyasennossa, kuin vaaka-asennossa sylissä. Todennäköisesti johtuu vatsavaivoista.

      Ja kuten edellinen kertoikin, kannattaa vauvaa pitää pieniä hetkiä kerrallaan vatsallaan. Kyllä se siitä. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3075
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2311
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      123
      1689
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1543
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1067
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      944
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      901
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      791
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      764
    Aihe