Arvotililtä käyttötilille?

passiivinen sijoit.

Dansken kautta myin osakkeita ekaa kertaa. Näköjään kauppa meni läpi, mutta siirtyykö siitä saatavat suoraan käyttötilille ja kuinka kauan siinä kestää?

9

1859

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yhteystili

      Arvo-osustililtä pitää tehdä itse erikseen tilisiirto yhteystiille, joka yleensä on pitänyt määritellä jo arvo-osuustiliä avatessa.

      • Osuuspankin asiakas

        Noin saattaa olla, jos käytetään erillistä välittäjää, joka ei ole pankki. Varsinaisten pankkien palveluissa tämä on tarpeetonta. Raha liikkuu suoraan määritellylle tilille ja tarvittaessa sieltä pois. Kauppapäivästä rahansiirtoon kuluu kolme pankkipäivää, mikä muistaakseni on kohtapuoleen nopeutumassa kahdeksi.


      • ap.
        Osuuspankin asiakas kirjoitti:

        Noin saattaa olla, jos käytetään erillistä välittäjää, joka ei ole pankki. Varsinaisten pankkien palveluissa tämä on tarpeetonta. Raha liikkuu suoraan määritellylle tilille ja tarvittaessa sieltä pois. Kauppapäivästä rahansiirtoon kuluu kolme pankkipäivää, mikä muistaakseni on kohtapuoleen nopeutumassa kahdeksi.

        Ahaa, tollasta varmistusta hain. Kiitos tiedosta. Perjantain tein myynnin ja meni tietenkin maanantaille. Maanantaina tein toisen myynnin. Eli viikon sisällä kummastakin kaupasta siirtyy rahat käyttötilille.


    • yhteystili

      >> Noin saattaa olla, jos käytetään erillistä välittäjää, joka ei ole pankki. Varsinaisten pankkien palveluissa tämä on tarpeetonta. Raha liikkuu suoraan määritellylle tilille ja tarvittaessa sieltä pois.

      Mutta eihän kivijalkapankissakaan tavallinen käyttelytili voine olla arvopaperikaupan vastatailinä (vaikuttaisi varsin oudolta ? ! ), vaan sitä varten avataan ihan oma vastatili tili jolta käsin kaupat toteutetaan.

      Sitten tuolta arvoosuustilin vastatililtä tulee erikseen halutessaan siirtää varoja jollekin muulle tililleen kuten käyttelytililleen.

      Vaikkapa Nordnetissä kaupan / myynnin jälkeinen saldo on heti käytetävisä seuraaviin ostoihin.

      Toistaiseksi en rahaa ole siirtänyt ulos, joten en tiedä tuleeko sitä varten odottaa tuo kolme pankkipäivää.

      Mikäli Nordnetin vastatili on Nordeassa, niin sisäinen rahansiito kumpaankin suuntaan on välitön, sekunneissa.

      Ps. Onko Osuuspankin kalliimat kustannukset saadun palvelun ja kaupankäyntialustan veroisia? En tunne OP:n tilannetta.

      • Osuuspankin asiakas

        > Mutta eihän kivijalkapankissakaan tavallinen käyttelytili voine olla arvopaperikaupan vastatailinä (vaikuttaisi varsin oudolta ? ! ), vaan sitä varten avataan ihan oma vastatili tili jolta käsin kaupat toteutetaan.


        Kyllä se vaan on. Ei minulla ole pankissa kuin yksi ainoa rahatili, jonka kautta kaikki osakkeisiinkin liittyvä rahaliikenne tapahtuu. Sieltä maksetaan ostot, sinne tulevat myyntitulot ja osingot. Mitä outoa tässä on?

        Nordnet on toki käynyt mielessä, mutta kun en ole Nordean asiakas enkä sellaiseksi rupea, rahaliikenteessä sinnepäin olisi pankkiryhmien välinen viive ja muutenkin tarpeetonta vaivaa. Tämän välttämisestä maksan mielelläni kolmekymppiä vuodessa. Kaupankäyntialustakin on täysin riittävä niihin alle kymmeneen kauppaan, jotka vuodessa teen.


    • yhteystili

      Eli kivijalkapankissa on teknisesti mahdollista käyttää päivittäistä käyttelytiliä myös arvo-osuustilin vastatilinä, eli aina vaikkapa osakemyynnin jälkeen summa siirtyy käyttelytilille ja käytelytililtä veloitetaan osake-ostot.

      Itse pidän selkeästi erillään sijoitustoiminnan, sen tilin ja rahaliikenteen seurannan kaikesta muusta raha-asioiden hoidosta, arkisista kauppa- ym. laskuista puhumattakaan.

      On totta, että jos Nordnetin asiakkaaksi siirtyisi, niin OP:n asiakkaana rahaliikenne / siirrot saattaisivat viedä lisäikaa (ilmeisesti Nordea on ainoa sisäisen pikasiirron mahdollistava?). Tosin nykyiset SEPA-siirot tulee olla varsin nopeita. Mutta jos OP sopii kokonaisuutena kaupankäynnin omiin tarpeisiin, niin turha vaihtaa toisaalle.

      • Osuuspankin asiakas

        Minä taas pidän hyvänä, että yhdeltä tililtä on kerralla nähtävissä käteispuolen koko tilanne eikä tarvitse siirrellä rahaa paikasta toiseen. Pörssitapahtumiakaan ei niin paljon tule, että siitä tiliote sekaisin menisi. Sijoitustilit sitten erikseen, mutta näillä koroilla niillä ei käyttöä ole.

        On kyllä kummallista, ettei Nordnet järjestä vastatilisysteemiä myös Osuuspankkiin. Ei tuon luulisi olevan suurikaan vaiva, kun pankkiryhmässä sentään on asiakkaita siinä missä Nordeassakin. Sitten voisi jopa vakavasti harkita arvo-osuustilin siirtoa lähinnä ulkomaisia osakkeita ajatellen. Mutta ehkä ajatus on ruotsalaisille periaatteessa mahdoton. "Mussutusta", kuten muuan Hartikainen sanoi.


    • yhteystili

      >> Minä taas pidän hyvänä, että yhdeltä tililtä on kerralla nähtävissä käteispuolen koko tilanne eikä tarvitse siirrellä rahaa paikasta toiseen.

      Niin, näitä asioita voi lähestyä eri tavoin. Itselle sijoitusvarat ja niiden seuranta ovat erillään arkisesta rahankäytöstä ja rahaliikenne on pikemminkin ao-tileille päin tai niiden kesken.

      Juuri tänään tuli ao-tilille noin neljän kuukauden bruttotuloa vastaavat osingot Nokialta (osinko ylimääräinen osinko). Ne menevä takaisin Nokian osakkeostoihin.

      Kyllähän Nordealle voi aivan vapaasti nähdäkseni OP-tilinkin vastatiliksi merkitä, mutta en tiedä saako niiden välillä toimimaan tuota ns. sisäistä pikasiirtoa, joka tapahtuu samalla sekunnila. Jos ei, niin siirrot tapahtuvat normaalin nykyisen SEPA-siirron ehdoilla.

    • yhteystili

      Korjaus edelliseen jossa piti kirjoittamani: "Kyllähän Nordnetille (ei Nordealle) voi aivan vapaasti nähdäkseni OP-tilinkin vastatiliksi merkitä, mutta en tiedä saako niiden välillä toimimaan tuota ns. sisäistä pikasiirtoa, joka tapahtuu samalla sekunnila. Jos ei, niin siirrot tapahtuvat normaalin nykyisen SEPA-siirron ehdoilla. "

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5540
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3537
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1662
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1636
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1092
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe