Kertokaa tanskandoggista

haluanlisäätietoa

Harkitsen tanskandoggin hankkimista. Rotu kiinnostaa kovasti, mutta tuntuu että tarvitsemani tieto on kadoksissa. Haluaisin siis kysymyksiini vastauksia:
Kuinka paljon aikuinen tanskandoggi syö?
Onko doggeilla paljon sairauksia ja kuinka yleisiä ne ovat?
Mahalaukun kiertymän riski, vaikuttaako se lenkkeilyyn ja ruokintaan?
Kuinka suuria ovat luovutusikäiset pennut?
Kuinka hyvin tanskandoggi pärjää ulkotiloissa talvella?
Pärjääkö talvella muutaman tunnin ulkotarhassa jossa lämmitetty koppi?
Miten doggi-uros reagoi narttukoiran kiimaan?
Mikä on pennun "hintahaarukka"?
Kuinka kauan se kehittyy?
Tarvitseeko pennun kasvatuksessa ottaa huomioon jotain erityistä?
Kuinka hyvin pärjää toisten koirien kanssa?
Onko sukupuolten välillä paljon eroja?
Lähteekö siltä paljon karvaa ja kuinka paljon se kuolaa?
Meillä on kaksi ajavaa koiraa, toinen narttu, toinen uros. Naapurustossamme on paljon koiria ja lapsia, eli kuinka doggi suhtautuu muihin koiriin ja lapsiin?

Kiitos jo etukäteen vastauksista!

9

2664

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tietämätön tietäjä

      Itsellä ei ole tanskandoggia ollut mutta isovanhemmilla kyllä. Muihin en osaa vastata mutta doggi kehittyy noin 1,5 vuotta, jotkut enemmän, toiset vähemmän. Toivottavasti muut osaavat vastata paremmin.

    • kipale

      Minäkin osaan vastata vain yhteen, eli kuola kysymykseen. Kuolaa aivan perkeleesti. Puistossakin yksi doggin omistaja kertoi, kuinka sitä kuolaa on jokaisella tasolla, seinillä, joskus päätä ravistaessa myös katossa. Toinen tanskandoggi kävi vähän moikkaamassa minua ja jätti jälkeensä ison vaahtoisen liman.

      Niin juu ja kaikilla koirilla (ainakin isommilla) on suosituksena, ettei ruokkisi heti ennen lenkkiä tai muuta rasitusta, jossain sanotaan että varoajan tulisi olla vähintään tunti, meillä se on ollut kaksi tuntia, vaikka ei ihan tanskandogin kokoista koiraa olekaan ;)

    • avulias aatu

      Harkitsen tanskandoggin hankkimista. Rotu kiinnostaa kovasti, mutta tuntuu että tarvitsemani tieto on kadoksissa. Haluaisin siis kysymyksiini vastauksia:
      Kuinka paljon aikuinen tanskandoggi syö? Kasvava pentu syö helposti paljon. Vartuttuaan ei niinkään. pentuajan ruokaan kannattaa panostaa (laadukas ruoka ei marketti höttöä) Määrältää esim aikuinen uros syö 1,8l - 2 l päivää laadukasta kuivamuonaa päivässä jaettuna kahteen annokseen.
      Onko doggeilla paljon sairauksia ja kuinka yleisiä ne ovat? Kyllä sairauksia on mutta pääsääntöisesti rotu on terve. Kannattaa katsoa sukuja ja kysellä vanhempien terveystarkkejen perään että on mustaa valkoisella kuvattuna lonkat kyynärät selkä, silmät sydän. Dogeilla esiintyy vatsalaukunkiertymää, jonki verran sydän vikoja, spondyloosia. Tiukkaan linjattuja (sukusiitos) kannattaa välttää.
      Mahalaukun kiertymän riski, vaikuttaako se lenkkeilyyn ja ruokintaan? Ennen ruokintaa ja jälkeen ruokintaa rauhoittuminen tunteroinen, ruuanpäälle enemmän. Ruoki korotetulta astialta. Liikunnan jälkeen holtiton juominen voi laukasta kiertymistä. Juota lenkin jälkeen kohtuudella ja kun on rauhoittunut voit juottaa normaalisti.
      Kuinka suuria ovat luovutusikäiset pennut? 7-8 viikkoinen tervepentu painaa 8-11kg normaalisti, turkki kiiltää ja silmät on kirkkaat, maha ei pömpötä. Muista vaatia terveystodistus pennusta. pennun tarvitsee olla 3 kertaa madotettu, sirutettu, rekisteröity.
      Kuinka hyvin tanskandoggi pärjää ulkotiloissa talvella? Doggi ei ole tarha koira. Hyvin pärjää lenkit yms. Kovilla pakkasilla voi manttelin heittää niskaan.
      Pärjääkö talvella muutaman tunnin ulkotarhassa jossa lämmitetty koppi? Ei muutamaa tuntia. Dogilla ei ole pohja villaa turkissaan. Doggi rakastaa seuraa olla perheen parissa.
      Miten doggi-uros reagoi narttukoiran kiimaan? Voi heittäytyä syömättömäksi ja piipata läpi vuorokauden. Ulista ja olla levoton. Jos samassa talossa narttu, täytyy olla todella tarkka. Dogit ovat houdineja menemään vaikka läpi harmaan kiven.
      Mikä on pennun "hintahaarukka"? Vastuullinen kasvattaja myy 1000-1800e
      Kuinka kauan se kehittyy? Korkeus kasvu kestää n /- vuoteen saakka, mutta kehitys jatkuu 3-4 vuotiaaksi asti, jotta on valmis apollo.
      Tarvitseeko pennun kasvatuksessa ottaa huomioon jotain erityistä? Ruokinta, liikunta, lepo. Kasvattajan ohjeet ruokintaan sekä kasvattajan muu tuki. Pidä hyvät välit kasvattajaan. Jollei kasvattajaa kiinnosta , kysy rohkeesti toiselta kasvattajalta.
      Kuinka hyvin pärjää toisten koirien kanssa? Hyvin pärjää kun siihen vaan opettaa pentuna.
      Onko sukupuolten välillä paljon eroja? Ei varsinaisesti. Urokset on uroksia, mutta en yleistäsi sitäkään. Sanoisin että tutki tarkkaan mistä linjoista koirasi ostat. Suvuissa eroja. Nartuilla tietysti juoksut ja valeraskaudet sekoittavat päätä.
      Lähteekö siltä paljon karvaa ja kuinka paljon se kuolaa? Karvan lähtö 2 krt vuodessa. Lähtee paljon. Yksilöllisesti kuolaa. Jotku kuolaa helvetisti jotku ei mitään. Sitä ei voi pentuna tietää kuka kuolaa kuinka paljon.
      Meillä on kaksi ajavaa koiraa, toinen narttu, toinen uros. Naapurustossamme on paljon koiria ja lapsia, eli kuinka doggi suhtautuu muihin koiriin ja lapsiin? Suhtautuminen riippuu sinun tavastasi kasvattaa pentu :) Doggi on lapsiperheen koira ehdottomasti.

      • kipale

        Tuokin on vähän niin ja näin, että kannattaako ruokkia korotetusta kiposta. Luin muistaakseni jostain nöffisivustolta, että vastoin yleistä luuloa, nimenomaan EI korotettua kippoa.


    • neiti kesis

      Tanskandoggien puolella yleistä ruokkia korotetusta kupista. Syvärintaisilla koirilla suositaan. Pitkään kasvattaneet kasvattajatkin suosivat sekä harrastajat. Niin ja myös helpompi syödä korotetulta kuin kyyristellä maasta.
      Nykyään löytyy valmiita siistejä telineitä ruokintaan kaupoista tai jos osaa itse tehdä niin mikä jottei.
      Lisää tanskandoggi aiheisia mietteitä löytyy (ruokinta, pentujen kasvatus, liikunta , näyttelyt ja kaikki muu;
      http://www.tanskandoggi.takaisin.fi/index.php

    • Tiedän kun omistan

      tanskandoggi syö kuiva ruokaa enintään päivässä 2kg narttu 1-1,5kg uros 1,5-2kg

      tanskandoggit ovat hyvin sairaita omalla tanskandoggillani on tällä hetkellä ikävä perinnöllinen nivel sairaus joka vie helposti kuolemaan ;( pentuni on vasta 4kk ja kuolemassa

      kun koiran ruokki pitää odottaa vähintään 30min ennen kuin menee lenkille muuten maha voi kiertyä

      Pennut painavat luovutus iällä 10- kg eteenpäin ja ovat noin 35-40cm korkeita

      tanskandoggia ei saa pitää pihalla on sisäkoira talvella pitäminen ulkona olisi eläin rääkkäys

      vastaan uudelleen TANSKANDOGGI on SISÄKOIRA ulkokoiraksi kasvattajat eivät myy koiria

      samanlaitti kuin muutkin uroskoiran jos on pallit tallella

      hinnat ovat seuraavat 700-1700 musta halvin harlekiini kallein

      tanskis kehittyy 2v


      pentua ei saa koskaan päästä hyppimään päälle, pentua ei saa päästää sänkyyn tai sohville ja narukäyttäytymiseen pitää panostaa

      pärjäävät hyvin varsinkin narttu koirat urokset saattavat olla epäluuloisia muita uroksia kohtaan

      Narttu on aina helpompi mutta ei suuria eroja

      karvaa lähtee tietenkin niin kuin muista koiristakin ei minusta kuolaa paljon

      Tanskandoggi on erittäin lapsi ystävällinen koira mutta koon takia pitää varoa saattaa herkästi jyrätä lapset ja näin aiheuttaa vahinkoa koiria kohtaan erittäin ystävällinen suosittelen teille narttua koska teillä on ennestään uros koira. uros tanskandoggi ei tule toimeen kovin hyvin toisten uroskoirien kanssa

    • teeeeeeeeeeeee

      Nöffi painii vähän eri koko luokassa haloo :).

      Ehdottomasti korotettu astia; korottamaton johtaa kaasuiluun-> vatsankiertymä.

      Doggi on lapsiperheiden koira jos pentuna sosialistat sen.

      Doggi on myöskin alkujaan suojelu ja metsästystarkoituksiin jalostettu rotu joten kannattaa ynnätä nuo kaksi rotuominaisuutta ja miettiä mitä se on pahimmillaan (valmistua siihen) ja toivoa parasta :).

    • teeeeeeeeee

      Kyllä se syö ja paljon. 1-2l päivässä. Doggi myöskin kasvaa 2 vuoteen asti. Ruokintaa ei tule tehostaa kasvukautena jne.
      Kuivaruokinta on pahasta(liian suuret määrät), liha hyvästä.

      Kyllä se kuolaa. Vaatteet on aina kuolassa seinistä ja kuistista ja keittiöstä puhumattakaan..

      Se myös pentuna; vuoden tienoolla voi remontoida seinät pois asunnosta. Laminaatit ym kivat sydeemit :).

      karvaa lähtee tolkuttomasti jos ei osaa madottaa oikein :).

      Levittelee pyykit,roskat, koska avaa kaapin ovet, osaa myös avata ovet :)

      Turpa on sillein hollilla just kaikkeen :).

      Osaa tulla puuoven läpi ryskyttäen rinnallaan siihen aikansa :).

      Doggin murkku ikä on samanlaista "kuin muilla koirilla" -> Eli suuremmassa määrin; Joku rähjää joku ei, jonkun joutuu laittaa ojennukseen , jonkun ei :).

      Jos otat Dogin ja aiot kestää sitä, on syytä kestää kaikkien kyläläisten puheet myös :). Kun se doggi siellä hihnan päässä vähän tanssii niin so what ? Kun se doggi siellä hihnan päässä vähän rähjää; so what ?

      Kun se nousee takajaloilleen, souuu what ???

      Niin ne pienetkin koirat tekee, KAIKEN SAMAN :) mut sitähän vaan ei huomata ja jos huomataan se on hauskaa :).

      Miks se ei doggien kohdalla ole hauskaa :) ??

      Minusta se on aina yhtä hauskaa :D.

      Mutta Doggi on mitä ihanin koira :). (sellaselle joka sitä kestää)

      • Boeka

        Tuosta kuolaamisesta se on yksilöllistä. Eurooppalaiset suurihuuliset kuolaa enemmän .mun oma doggi usan linjaa eikä kuolaa juuri laisinkaan pelkästään vähän juuri juotua. Muuten ei ollenkaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2693
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2480
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2101
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1737
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1479
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1429
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe