Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

G400 sporttikuvaus

Tonde

Ongelmana nopasti liikkuvaa kohdetta kuvattaessa epätarkat kuvat. Enkä meinaa hiukan epätarkat vaan kammottavan viuhkamaiset. Asetuksena sportti ja silti surkea lopputulos. Ostin kameran nimenomaan koirien ja urheilusuoritusten kuvaukseen. Jo hitaasti juoksevaa kohdetta kuvattaessa kuva epätarkka. Onko vinkkejä tai samoja ongelmia?

1

482

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tanieli Nypliini

      Mikäli oikein ymmärsin, kamerassasi ei ole mahdollista itse määrätä nopeaa aikaa ja pitää aukko silti automaatilla. Program ei välttämättä käytä nopeimpia aikoja. Joten lähestymme asiaa mutkan kautta. Ensin ISO ("filminherkyys") suurimmilleen, 400. Aurinkoisella ja aavistuksen pilviselläkin ajan kyllä pitäs mennä 1/1000-1/2000 välille , jos säädät aukon valinnalla suurehkon aukon, täysikin käy eli se 4,9 telellä. Semmosella nopeudella alkaa kyllä karvat erottua. Kameraasi en ole hipelöinyt, mutta ei kai se niin tyhmä ole, ettei kerro mitä aikaa käytti, etukäteen ja jälkikäteen kuvan teknisissä tiedoissa.

      Synkällä säällä, iltahämärissä jne. ei tuolla valovoimalla ja käytettävissä olevilla herkkyyksillä ilman salamaa kovin terävää tule, valitettavasti. Auringonlaskun aikoihin, kun taivaalla on vielä valoa mutta hurtta itte varjossa voi salamalla saada aika jännän vaikutelman.

      Toinen tapa kuvata on ns. seuraaminen, panorointi. Kamera seuraa vinhasti kiitävää (agility?) elukkaa pitäen sen samassa kohdassa kuvaa koko räpsäyksen ajan, vaikka kamera kääntyy. Tällöin taustaan tulee vauhtiraidat mutta itte elukka on terävämpi kuin jos kamera olisi tiukasti paikoillaan. Tähän panorointiin voi vielä yhdistää salaman, saattaapi tulla hauska kuva.

      Oletko analysoinut kuvasi, johtuuko epätarkkuus aiheen liikkeen ja liian pitkän valotusajan vaikutuksesta, vai siitä, että Autofocusmittari ei ole osunut kohteeseen ja tarkentanut vaikkapa äärettömään?

      Agilityä suunnilleen vastaavalla, tosin vaan 3 mb digipokkarilla kuvatessani tarkennan valmiiksi esteeseen laukaisimen etuvedolla. Valotus määrittyy samalla ja sitten vaan odotetaan hurtan hyppyä. Viive jää niin pieneksi, että koira on kokonaan ruudussa. Tavanomaisella laukaisutavalla, eli nappia ruvetaan painamaan vasta loikan alkaessa, kuvaan jää vain häntä, jos sitäkään.
      Onnea kokeiluihin. Toisaalta ja toisaalta, ehkä olisin itse valinnut toisin kamerakaupassa vaihtoehtoja vertaillessani.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2267
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1516
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1210
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe