pari tyhmää kysymystä..

tumppis

On varmaan jossain kyselty ennenkin, mutta missä ne zlotyt kannattaa vaihtaa? Vähän tietenkin Suomessa alkuun, mutta sitten perillä?
Missä konkreettisesti on paikka Krakovassa, joka luotettava ja "edullinen" matkailijalle?

Onko Puolassa samanlaiset jännitteet/pistorasiat kuin täällä, että esim. uskaltaa siitä vaan seinään tökätä laturin johdon?

Lentokentältä noin 10 km:n matka hotelliin; kannattaako käyttää hotellin omaa lentokenttäkuljetusta (80zlotya), vai mennä taksilla, junalla vaiko bussilla? Mikä helpoin vaihtoehto tumpelolle matkaajalle?

Kiitos jos joku viitsii avittaa :)

6

339

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Wisla

      Suomessa on turha vaihtaa rahaa. Puola on EU-maa. Siellä saa zloteja pankkiautomaatista esim. Visalla. Paikalliset rahanvaihtopisteet Kantor vaihtavat myös hiukan vaihtelevaan kurssiin. Lentoasemalla on aina heikoimmat kurssit. Visalla voi maksaa ostokset useissa paikoissa.

      Yleiset kulkuneuvot ovat tietysti halvimpia. 80 zlotya on noin 20 euroa. Taksi on vähän halvempi.

      Muuten Krakovassa kannattaa ehdottomasti käydä Wielickan suolakaivoksessa joka on museona, mm. maanalainen kirkko on louhittu suolakiveen. Jos aikaa on, suosittelen käyntiä myös Zakopanessa. Se on Slovakian rajan lähellä oleva talviurheilukeskus. Siellä on köysirata joka n. 5 km:n matkalla nousee yli kilometrin ylemmäs. Näkymät ovat mahtavat. Bussi on nopein kulkuväline, matkaa on n. 100 km.

    • Karl?

      Zlotyt järkevin ottaa suoraan automaatista, mutta jos haluaa vaihtaa niin Kantorit keskustassa yleensä parhaita.

      Samat jännitteet ovat, senkun törkkäät sisään vaan :)

      Helpoin vaihtoehto on usein ensimmäisellä kerralla hotellin oma kuljetus, joskin kallis. Itse otimme bussin vaikka olimme ensimmäistä kertaa ja hyvin onnistui.

    • jiitu jiitu

      En ole itse koskaan mennyt krakovaan suoraan ja olenkin vaihtanut aina valuutat ko varsovassa. Joskus katselin noilla turisteille yleisillä kaduilla vaihtopisteen kursseja ja oli kyllä kuin suomessa olisi vaihtanut. Kannattaa kuitenkin ottaa euroja mukaan, koska luultavasti jostain sivummalta löydät hyviäkin pisteitä ja jos ei muuta, niin kortilla automaatista.

      Tulin juuri viikko takaerin taas varsovan nurkilta ja siellä oli yleisesti vaihtokurssi luokkaa 4,11 päivänä, jolloin keskikurssi oli 4,13-4,14. Eli ainakin varsovassa saa vaihdettua melkein valuuttamarkkinoiden keskikurssilla.

      Krakovasta en tosiaan valitettavasti osaa suoraan sanoa paikkaa, jossa noilla kursseilla saisi, mutta löytynee sieltäkin. Eli, älä ainakaan mene mihinkään turisteille tarkoitettuun kojuun 3,8 kurssilla vaihtamaan.

    • kantor1

      Itse vaihdan yleensä KANTOR-pisteissä, koska siellä paras kurssi. Kurssi on se mikä valuuttataulussa esitetään (kaksi kurssia, osto- ja myyntikurssi), eikä Puolassa mene välityspalkkiota koskaan. KANTOR-pisteet ovat luotettavia, kuitti tulee usein käteen enkä ole törmännyt huijauksiiin tällä vuosituhannella.

      Kannattaa muuten varoa luottokortilla maksamista. Kielitaidoton/välinpitämätön myyjä saattaa veloittaa sinulta ostokset euroina huonolla kurssilla kysymättä mitään, vaikka myyjän tulisi kysyä, maksatko euroina vai zloteina (euro-ostoksissa kauppiaan käyttämä pankki vetää välistä)

    • var-man

      Viime kerralla Varsovassa käydessäni - tosin jo parisen vuotta sitten - oli valuutan
      vaihtopisteissä melkomoisia kurssieroja. Kannattaa pitää silmät auki.

      • juha2009

        Halvimmaksi tuli vaihtaa kantorissa... Tai maksaa suoraan kortilla... Automaatista tuli jopa 6,8e nostopalkkio 800slotyn nostosta....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe