Saako rivitalossa omalla takapihalla

Osaisiko joku kertoa, että saako/saahan rivitalon omalla terassin yhteydessä olevalla ”pihasuikaleella” varmasti (hiili)grillata? Ja JOS naapurit siitä valittavat ja/tai taloyhtiön järjestysmääräyksiä muutellaan grillauksen kieltäväksi, niin tarviiko niistä välittää, vai onko rivitalossa omalla takapihalla grillaaminen yksiselitteisesti sallittua? (etenkin jos grillaus tapahtuu paloturvallisesti vähintään 10 m päässä lähimmästä seinästä ja/tai tuuletusikkunasta)

Netistä löytynyt useampiakin tiedonjyväsiä aiheeseen liittyen, ja niistä on selvinnyt että grillaamista ei ainakaan mikään laki (edes parvekkeella) nykyään kiellä, ja että yhtiökohtaisetkaan järjestysmääräykset eivät saa rajoittaa ”normaalia asumista”…
Kuka määrittelee onko grillaaminen 1-2 krt viikossa kesäaikaan omalla pihalla ”normaalia asumista”?
Ja vaikka paljon pahaa tahtoa naapurustosta löytyisikin, niin onko MITENKÄÄN mahdollista, että yhtiö voisi ottaa huoneiston hallintaansa ”järjestysmääräysten rikkomisesta”, jos ”rike” olisi silloin tällöin tapahtuva grillaaminen omalla takapihalla??

Muuten tälläinen hiustenhalkominen ei voisi vähempää kiinnostaa, mutta (valitettavasti) satun asumaan perheeni kanssa pienessä rivitaloyhtiössä, jossa eläkkeellä/aina kotona olevat naapurit valittavat kaikesta, sekä ihan puhtaasta kiusanteon riemusta haluavat puuttua/kieltää kaiken mitä me ainoat ”ei-eläkeläiset” vapaa-aikanamme taloyhtiön alueella teemme.

Kaikista faktapohjaiseen tietoon liittyvistä vastauksista kiitollinen.
Ja EMME tarvitse ohjetta ”no muuttakaa sitten pois sieltä jos noin vttaaa”, sillä on jo muutenkin harkinnan alla ;)
Ilmoita


Jonkun yhtiön "järjestyssääntöjen" rikkominen ei ole peruste asunto-osakkeen hallinttaanottoon. Kunhan paloturvallisuus on kunnossa etkä aiheuta terveyshäiriötä, niin voit grillata 365 päivää vuodessa-
Ilmoita
Saa sitä grillata.

Parvekkeella ei avotulta, että kerrostaloissa sähkö/kaasugrillit. Rivarissa saa käyttää hiiligrilliä, kunhan nyt ei yritä sytytää taloa tuleen, eli ei ihan pösilösti seinän vieressä.

Hiiligrilli juu haisee pikkasen. Sitä nyt itsekin koittaa minimoida, haisteleehan sitä itsekin. Mutta kuuluu normaaliin elämään, että joku grillaa.

Jos joku tulee urputtamaan, tarjoa sille makkara. Tupakkihan se nykyisin on se tappeluksen aihe jokapaikassa. Mun mielestä asiaa nostatti ylemmäs esille sekin, ihmiset siirtyneet paljolti kaasugrilleihin, net kun halpoja, helppoja ja savuttomia. Meillä rivarissa melkein kaikki grillas hiilellä vilä parikymmentä vuotta sitten, vain äveriäimmillä oli kaasugrillit. Mun käsitylsen mukaan kaikilla, jotka grillailee, on nykyisin kaassugrillit. Ikinä edes haise savu tai sytytysneste,

Hiiligrillissä hyvät puolena, tuleepi "aidompi" maku ja sen käyttäminenkin vaatii opettelua. Oma fiiliksensä. Meitsillä mökillä myös hiiltä, hiili otetaan käyttöön, kun grillataan niinkuin pitkän kaavan mukaan, pikakyljystä kaasugrillillä.

Ei, ei mun mielestä kenelläkään ei pidä olla mitään sanomista grillaamisesta.
Ilmoita
takapihalla ja muistat vain huolehtia jotta et grillaa räystään alla,huolehdit ettei tuuli lennätä kipinöitä.Avotulen kanssa täytyy olla VAROVAINEN:Hyvää Grilli kesää.
Ilmoita
Saa grillata, mutta ainakin me otetaan myös naapuri huomioon ja siksi grillataan kaasulla.
Hiiligrillin haju on vallankin sytytysvaiheessa epämiellyttävä, eikä sitä katkua ole itsekään kiva haistella, saati saada avoimista ovista / ikkunoista sisälle.
Tällaisesta tulee helposti hankauksia naapurin kanssa, vallankin jos grillaaminen (kuten meillä) on melko runsasta. Miksi tehdä sellaista, joka on helposti vältettävissä ja jonka tietää ärsyttävän naapuria?

Hiilillä ja puilla mekin grillataan, mutta vain mökillä..
Ilmoita
Unelmanaapurit.

Niin täälläkin grillataan joka päivä. Ja me pidetään ikkunat ja ovet kiinni (kesälläkin) koska tuuli painaa kaikki savut sisälle. Ah, sitä sytysnesteen käryä, menee suoraan henkeen ja pysyy muuten yllättävän hyvin olohuoneessa.

Talvella saa raikkaampaa ilmaa.

Pidä ukkeli omista oikeuksistasi kiinni. Minä, minä, minä, minä Minä, minä, minä, minä Minä, minä, minä, minä Minä, minä, minä, minä Minä, minä, minä, minä Minä, minä, minä, minä Minä, minä, minä, minä Minä, minä, minä, minä Minä, minä, minä, minä Minä, minä, minä, minä Minä, minä, minä, minä Minä, minä, minä, minä Minä, minä, minä, minä Minä, minä, minä, minä

ja

Minä, minä, minä, minä Minä, minä, minä, minä Minä, minä, minä, minä

Kerro vielä osoite, ettei vaan muuteta sinne?

Näistä grillaajista voisi muuten laittaa listan taloyhtiön tietoihin, että asunnon ostajaehdokkaat voisivat valita vähän paremmin.

Ja nyt: te kaikki haukutte ja haluaisitte nuijia mut porukalla hengiltä, ku kalan veneessä.
Jesh. suomalainen suloluonne.

Ottakaa kaljaa, grillatkaa makkraa ja huutakaa puhelimeet ULKONA niin, että kaikki tietävät, että teillä on KIVAA!
Ilmoita
Tähän voisi olla ratkaisu se, että perustetaan taloja joissa SAA grillata ja keskitetään käryttäjät sinne.

Perustetaan taloja JOISSA EI SAA GRILLATA, ja KOROSTETAAN SITÄ kun asuntoa kaupataan.

Koska grillaaminen on ongelma ja toiset pitää sitä kansalaisoikeutenaan.
Suomalaisethan eivät enää kunnioita kohteliaisuussääntöjä, joten ....tehdään asiasta selkeästi erillinen.

Grillaajat tuonne ja savuttomat tuonne.
Ilmoita
Jos taloyhtiö ei ole asettanut ehtoja grillaukselle, niin saatte grillata. Tosin huomaavaisuus muita kohtaan on hyvä piirre ja jos naapuri valittaa voi sopia paikan, josta se savu ei naapurille menisi (jos mahdollista). Mutta siinäkin kohtuudella myös naapurin taholta, koska pitäähän ihmisten saada elää.

Jos on niin vaikeita naapureita ihan piruuttani kysyisin häneltä neuvoa mihin kohtaan neuvoo laittamaan grillin. Ei se siihen voi alkaa mäkättämään, koska ottaa myös vastuun "antaessaan luvan" grillin paikalle ;)
Ilmoita
joille ei sovi mikään aina valitetaan vaikka vii`tun karvasta kunhan saadaan valittaa.
Ilmoita
Minulla sama tilanne,rivarin taka pihalla grillaan about 2-3 kertaa vuoden aikana.
Hiiligrilli käytössä .pari naapuria valitti savusta .Yksi luuli jo että talo on tulessa ,kun grillistä lensi kipunoita savun lisäksi.
Tässä asiassa naapureiden valittaminen osittain älytöntä.
Mutta itse aiheutin kyllä sen,koska laitoin grillauksen loppu vaiheessan syntyneet roskat palaa hiilten joukkoon.
En tiedä kieltääkö rivareissa taloyhtiön järjestys pykälät polttamasta grillissä muuta .

en itsekään ymmärrä jos valitetaan asiallisesta GRILLAUKSESTA.
Suomessa tämä touhu on mennyt jo ihan älyttömäksi ,joka asiasta valitetaan ,ei tässä kohta uskalla enää omaa elämää elää.
Tuolla oli aiemmin kirjoittaneella nimimerkillä hyvä ehdotus ,jota kannatan tässä turhien rutisijoiden luvatussa maassa.
Ihmiset asutetaan rivareihin ja kerrostaloon saman kaltaisten kanssa.
Tuleepi vähemmän hankausta naapuruston kesken.

Kokemuksesta voin sanoa,mitä enemmän asuinalueella on sukua keskenään olevia ihmisiä,sitä enemmän rikollisuutta,naapuri kiusaamista ja muita ongelmia.
Omakotitalo on kyllä parhain asumismuoto.Ei tarvitse yrittää miellyttää ottamalla huomioon jokaisen kitinää eri asioista.
En tarkoita sitä että eletään kuin siat pellossa.
Ei suotta sanota että rivitalo elämä vaatii taitoa sopeutumisen suhteen!
Ilmoita
Taloyhtiön säännöissä määrätään grillauksesta. Jos haluat muutosta asiaan, tee kirjallinen esitys taloyhtiön hallitukselle. Voit pyytää myös ylimääräisen yhtiökokouksen järjestämistä-mutta tuskin kannattaa jos olet ostanut asunnon jossa grillauskielto.
1 VASTAUS:
Tosin sen grillauskiellon tulee sitten olla vietynä yhtiöjärjestykseen, mikään "taloyhtiön sääntö" ei päde omistusyhtiössä. Grillaaminen rivitalon pihalla on ihan normaalia elämistä rivitaloyhtiössä (edellyttäen, että suuria savuhaittoja ei synny), ei taloyhtiö voi sitä kieltää.

Vuokrataloissa vuokranantaja voi periaatteessa sen kieltää, silloinkin on vietävä vuokrasopimukseen se, että mikä on kiellettyä ja mikä sallittua.
+Lisää kommentti
Rivarissa ahdistus tarttuu jos on sen sorttinen naapuri(naapureita). Meillä oli molemmat seinänaapurit jotenkin ahdistuneita. Ei tarvinnut kun mennä takapihalle niin molemmat naapurit singahti sisälle ovet paukkuen. Kyllä ne jus vaivoin morjesti, jos oli ihan pakko. Toinen lopetti morjetamisenkin sen jälkeen kun kysyin, häiritseekö se et vietän aikaa takapihallani.

Oikein alkoi itseäkin ahdistaan ja muutettiin OK-taloon.
Ilmoita
Grillaan kesällä ja talvella.
Ilmoita
Naapuri grillaa aivan väliaitamme takana , kauhea käry suoraan makuuhuoneitten ikkunoista alakertaan .Kesällä varsinkin kun ikkunat auki huoneet ovat käryn peitossa kamalaaa!
Välillä kärytetään hiiligrillillä . Kyllä pitäisi olla omakotitaloasuja tai mökki jos grillaus on niin välttämätöntä.
1 VASTAUS:
Kyllä pitäisi olla omakotitaloasuja tai mökki jos grillaus haittaa.
+Lisää kommentti
Kaksi vuotta sitten kaksikerroksinen rivitalo paloi perustuksiaan myöten, että se siitä grillaamisen kansalaisoikeudesta. Turhaanko vain valitetaan? Pitäähän naapureiden asunnot polttaa ajoittain.
1 VASTAUS:
Muutoinhan eivät talot pala koskaan...
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Saako rivitalossa omalla takapihalla

Osaisiko joku kertoa, että saako/saahan rivitalon omalla terassin yhteydessä olevalla ”pihasuikaleella” varmasti (hiili)grillata? Ja JOS naapurit siitä valittavat ja/tai taloyhtiön järjestysmääräyksiä muutellaan grillauksen kieltäväksi, niin tarviiko niistä välittää, vai onko rivitalossa omalla takapihalla grillaaminen yksiselitteisesti sallittua? (etenkin jos grillaus tapahtuu paloturvallisesti vähintään 10 m päässä lähimmästä seinästä ja/tai tuuletusikkunasta)

Netistä löytynyt useampiakin tiedonjyväsiä aiheeseen liittyen, ja niistä on selvinnyt että grillaamista ei ainakaan mikään laki (edes parvekkeella) nykyään kiellä, ja että yhtiökohtaisetkaan järjestysmääräykset eivät saa rajoittaa ”normaalia asumista”…
Kuka määrittelee onko grillaaminen 1-2 krt viikossa kesäaikaan omalla pihalla ”normaalia asumista”?
Ja vaikka paljon pahaa tahtoa naapurustosta löytyisikin, niin onko MITENKÄÄN mahdollista, että yhtiö voisi ottaa huoneiston hallintaansa ”järjestysmääräysten rikkomisesta”, jos ”rike” olisi silloin tällöin tapahtuva grillaaminen omalla takapihalla??

Muuten tälläinen hiustenhalkominen ei voisi vähempää kiinnostaa, mutta (valitettavasti) satun asumaan perheeni kanssa pienessä rivitaloyhtiössä, jossa eläkkeellä/aina kotona olevat naapurit valittavat kaikesta, sekä ihan puhtaasta kiusanteon riemusta haluavat puuttua/kieltää kaiken mitä me ainoat ”ei-eläkeläiset” vapaa-aikanamme taloyhtiön alueella teemme.

Kaikista faktapohjaiseen tietoon liittyvistä vastauksista kiitollinen.
Ja EMME tarvitse ohjetta ”no muuttakaa sitten pois sieltä jos noin vttaaa”, sillä on jo muutenkin harkinnan alla ;)

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta