turkin kiertomatka alibi ja hymy lehden lukijoille

sain tuollasen viikon kiertomatka turkissa tarjouksen kirjeessä,hinta oli alk.150e henkilö tais olla joku norjalainen matkayhtiö olisko tuo hyvä ja edullinen matka?

15

803

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Sceptic lady

   En tunne tarkemmin tarjousta, mutta olen kuullut, että näihin liittyy usein perillä pakkomyyntiä, retkiä ja aterioita ja maksullisia opastuksia ja hinta nousee kun vaihtoehtoja esim. itsenäiseen ruokailuun ei ole jos ollaan aikataulutetulla kiertomatkalla.
   En itse usko että noin halvalla voi mitenkään saada kovin hyvää matkaam, joku huijaus niissä täytyy olla.

   • kerta riitti

    Omaa aikaa ei jää, kun kierretään pakko-ostopaikoissa. Turkki on hieno maa matkailuun, mutta nämä tajousmatkat ei sovi sinäkään mulle.


   • Asuro
    kerta riitti kirjoitti:

    Omaa aikaa ei jää, kun kierretään pakko-ostopaikoissa. Turkki on hieno maa matkailuun, mutta nämä tajousmatkat ei sovi sinäkään mulle.

    Vip- ja Comfort. Siinä pääsyliput ja ruokailut ja opastukset. Bussissa vielä kuljettajalle setelikeräykset. Matkan hinta halpa mutta kaikki muu maksaa enemmän kuin varsinainen matka. Paksu lompakko oltava mukana.


  • Ei voi olla hyvä

   Kyllä näissä huijataan nykyajan matkaajaa. Maksat lennoista, bussimatkoista ja aamiaisista. Muita kuluja sulta tullaan vielä perimään. Hotellit kaukana kaikesta. Eivät edes mainitse hotellien nimiä. Miksiköhän? Tuskin on rehellistä. Tämmösiä olis voinut olla joskus 50 vuotta sitten.
   Itsenäisesti matkustaessasi maksaisit vain viidesosan matkoista. Turkissa on kattavat ja edulliset ja korkeatasoiset julkiset bussit.
   Varaa vielä reilusti rahaa mukaan.

  • Vanhempieni kokemus

   Vanhempani (80 ja 81 vuotta) palasivat juuri eilen tällaiselta matkalta.
   Kun olivat lähdössä ensimmäiselle kiertoajelulle bussissa, niin oli vaadittu lisämaksua 450 eur. Kun isäni oli kieltäytynyt maksamasta, niin turkkilainen suomea puhuva opas oli uhannut työntää isäni rotkoon. Summa oli pakko maksaa. Sitä ei voinut maksaa luottokortilla, että maksusta olisi jäänyt tosite itselle. Raha piti nostaa automaatista ja maksaa käteisellä. Kuittia maksusta ei tietenkään saanut edes pyytämällä.

   Todella törkeää rahastusta ja uhkailua vanhoja ihmisiä kohtaan.

   • matkalla2002

    Palasin juuri itse tälläiseltä matkalta. 149 / henkilö maksoi. Siihen kuului lento lentokenttäkuljetus hotellit, bussi ja aamiaiset. Matka-asiakirjoissa oli mainittu nuo paketit ettei minulle ainakaan tullut yllätyksenä käteismaksulla piti maksaa 129 pakettiin kuului illalliset ja pääsymaksuja kohteisiin. Lisäpaketti 99 euroa siihen kuului lounaat ja joitakin lisäkohteita.


  • Laitonta

   Olin syksyllä tällaisella matkalla. Pakkomyyntiä, hotellit ja ruokailut syrjässä eikä päässyt muualle syömään. Oppaan hyvin epämiellyttävä käytös niitä kohtaan, jotka eivät ostaneet kaikkia ylimääräisiä paketteja. Kuskille ja oppaalle kerättiin kirjekuoressa isot tipit, joiden summa luki kirjekuoren päällä. Firmalla on tällainen toimintakonsepti, että saadaan ihmiset sinen halvalla ja paikan päällä rahastetaan kaikesta uhkailemalla, kirkumalla tai miten kukin opas juuri silloin keksii.

  • Azuro2015

   Lupaavat suomenkielisen oppaan, mutta meidän opas puhui vaan englantia. Pakkomyyntiä koko loman ajan. Monet haksahtivat nahka- ja kultaliikkeissä tekemään muka edullisia ostoksia. Varmasti maksoivat niistä moninkertaisen hinnan. Välttäkää D-nimistä kultaliikettä, huijaavat suomalaisten myyjien avustuksella. Seuraava Turkin matkani on varmasti omatoimimatka, ilman opasta pärjää hyvin.

  • varoitan

   VAROITAN kultakaupan, mattokaupan ja nahkakaupan hypnoottisesta myynnistä. Saavat bussimatkalaisen uskomaan, että juuri hän on ainutlaatuinen ostaessaan kymppitonnin sormuksen tms. Kulta/timanttikaupassa jokaiselle oma myyjä. Yritä pysyä skarppina ja auta matkakaveriasi, jos hän aikoo sortua. Pysy rinnalla, vaikka haukkumisten kera teidät yritetään saada erilleen. Kysy häneltä ostaisiko hän Suomessa monen tonnin korun, kellon, maton tms. Harva halpamatkalle lähtijä on aikonut sijoittaa kohteissa myytävään arvotavaraan. Saattaapa tulla pettymys vielä kotona, kun vie timantit kultasepälle arvioitaviksi.

   TOINEN HUOMIO: Osta sekä lounas- että päivällispaketti. Yksi pariskunta bussissa ei ostanut. Englantia puhuva opas haukkui pariskunnan moneen otteeseen idiooteiksi, uhkasi poliisilla, jätti syrjäseuduille jne. Haimme heidät sitten 2 - 4 tunnin kuluttua. Kerran heidät jätettiin mehiläispesien luokse vuoristoon. Vain 20-30 mehiläispeää, ei muuta.

   HYVÄÄ oli kiitettävät hotellit ja nähtävyydet, oppaan hyvä englanti ja historiatieto. Sain paljon kokemusta ja halvalla, sillä kokonaisuudessaan matkaani kului n 700 €. Tähään summaan sisältyi hierontoja, kylpylää ja jopa pari kallista drinkkiä jossain hotellissa. En lähtisi uudelleen, mutta voin suositella, jos kestää sen tyyppiset nöyryytykset mistä edellä kerroin.

   • ketcup

    Olisko syytä lukea ennen matkaa ohjeet, olemme olleet kahdella matkalla, emme moiti matkanjärjestäjiä emmekään matkaa, mitään ei ole pakko ostaa, KOHTELIAASTI voi kieltäytyä ja katsoa missä on EXIT ja ulos.


  • LähtisinHeti

   No het sinne! Alibihan voi sitten tehdä artikkelin pahimmasta osuudesta ja Hymy saa jokatapauksessa kohuotsikot kaikesta nöyryytyksestä ja huijaamisesta jne. Varmasti hyvä keikka luvassa :) !

  • nojaa

   Enpä jaksa oikein uskoa näitä kauhukertomuksia uhkailuineen. Kyllä joku olisi jo kännykuvaa ottanut ja nettiin laittanut. Saati, että turisteja jätetään jonnekin oman onnensa nojaan. Olemme myyntiä ennenkin nähneet ja osaamme olla täysin välinpitämättömiä. Ikinä ei ole pakotettu ostamaan sentään - ei pyssyllä eikä sanoilla.

   • Pakkoloma

    Kasikymppiset ei kännykällä kuvia ota ja vanhukset varmasti ovat pahimman kohtelun uhreja näillä retkillä. Näitä kertomuksia ON netissä ja on syytä miettiä, onko tämä haluamasi loma sinulle. Ei minullekaan kukaan mitään pakolla myynyt, mutta viikon lomasta ja vähäisistä aurinkoisista päivistä turhan suuri osa kului bussissa ja tehtaanmyymälöissä. Tuskin turisteja mihinkään jätettäisi, mutta kielitaidottomalle, kokemattomalle matkaajalle pelkkä uhkaus riittää avaamaan lompakon vieraassa maassa.


   • matkustuskunto

    Onko kaikki 80-vuotiaita siellä? Puolustuskyvyttömiä ja kielitaidottomia? Kuinka he saavat matkustaa edes, jos edunvalvojan pitäisi olla mukana? EI pitäisi päästää kokemattomia ja totaaliavuttomia ulkomaille rahapussit pullollaan. Nyt kaikki näin huonokuntoiset: älkää ihmeessä matkustako minnekään. Eihän noin vaativa matka ole edes fyysisesti järkevää. Huolestuttavaa todella!


  • me olimme tss matkalla lyykiassa ja kyllä sinne uskaltaa mennä matka oli loistava ja karkaamalla sopivasti vessaan pääsi myykistä eroon ruokapaketit kannattaa ottaa sillä useimmiten oli seisova pöytä ja retket hyviå eipä myyjät pahemmin häirinneet jos porukassa oli mekin saimme kaikenlaista pelottelua ennen matkaa ja matkallakin muutama suomalainen seurasi tarkasti ostoksiamme tämä pelottelu on ennemminkin asennekysymys jolla hakemalla haetaan kaikenlaisia ongelmia itse matka oli todella loistava ja hotellit loistokkaita samoin ruoka ja muut palvelut useimmissa oli tippiboksi jota ei valvottu sai laittaa rahaa jos halusi lähde vaan ja tutustu ennen matkaa ylen oppiminen sivulle hakusana turkki

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   194
   10057
  2. 604
   2717
  3. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   133
   1684
  4. Hoosiannaa samban tahdissa

   Tallensin tänä aamuna klo 10 Helsingin Paavalin kirkosta (Hermannissa) tulleen Adventti-jumalanpalveluksen. Aloitus, eli kirkkoherra Kari Kanalan ja
   Luterilaisuus
   96
   1124
  5. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   86
   1042
  6. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   226
   948
  7. Sanna Marin: Suomessa romahtaa nyt kaikki!

   - Pisatutkimus kertoo koulutuksen tason romahduksesta. - Olkiluoto 3 kertoo suomalaisen teollisuusosaamisen tason. - Vanhusten hoito retuperällä. - So
   Maailman menoa
   250
   796
  8. Näin sinuakin kytätään - näyttöihin upotetut kamerat

   On tultu uuteen vaiheeseen , jota monet eivät vieläkään ymmärrä. Uusimpiin puhelimiin sekä tietokoneisiin on ilmeisesti häivytetty/piilotettu kamerat
   Maailman menoa
   206
   771
  9. Haittaako mies

   Että mulla on seksuaalisia haluja sua kohtaan? Onko se sun mielestä outoa? Oot vaan niin kuuma mies. 🤤
   Ikävä
   39
   754
  10. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   358
   675
  Aihe