Aloittelija kysyy

aloittelijaaa

Hei. Nyt puhuu siis todellinen aloittelija joka ei tiedä näistä asioista hölkäsen pöläystä.

Kotoa muutti juuri vanhin lapsi pois ja hän oli nukkunut tapettia vasten jo vuosikausia. Oli siis tapetit värjääntyneet pahasti ja ehkä jopa pikkuisen homeessakin olivat.

Sain tapetit irroitettua erittäin helposti, mutta tapettien alla on noin 0,5cm paksu kerros jotain vaaleaa, helposti pölyävää ja helposti raaputtamalla irtoavaa ainetta, joka oli myös värjääntynyt vihreäksi. Homeelta näytti niin päätin raaputtaa pois. Nopeasti tulikin sitten betoniseinä vastaan ja kyseinen kohta on nyt siis hieman epätasainen muuhun seinään verrattuna. Ilmeisesti tuohon kohtaan voi laittaa jotain ainetta ja tasoittaa sen myyn seinän kanssa? Mutta millä aineella tasoitan sen?

Ihmetyttää kovasti, että mitä tuo valkoinen helposti hajoava ja pölyävä sementtimäinen kerros siellä tabetin ja betoniseinän välissä oikein

7

1546

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .knn ökn ökn

      Oletettavasti liisteriä, jolla tapetti kiinnitetty.

      Et paikattua saa siististi mitenkään, koko seinä tapetoitava. Siinä ollut ennen yks vika, tapetti ilmeisimmin laitettu liisterillä kiinni suoraan petoniin. Kuuloostaa ehkä omituiselta, mutta petoniseinä pitää maalata ennen tapetointia. Tapetti tarttuu kiinni paremmin, maali lisäksi silottaa ja eristää petonia tapetista.

      Eli lasta käteen ja skrapaamaan seinä puhtaaksi, kaikki pois mitä lähtee, Jos isompia koloja tai sellaista, seinä pitäisi oikaista laastilla. Sitten maali ja sitten tapetti.

      Monesti laitetaan tapetti seinään, jota ei ole viitsitty oikoa ja silotella laastilla. Maalatussa pinnassa viat näkyvät, tapetti hämää, se näyttää siistimmältä, jos jonkinkaanlaista kuviota tai tekstuuria.

      Lisäksi usein käytetään alustapettia, tai miksi sitä nyt sanotaan. Eli laitetaan ensin seinään pohjatapetti, sellainen paksumpi, siloittamaan seinää ja helpottamaan itse tapetointia.

      Googlaile, näistä asioista hyvin tietoa netissä. Mutta se on mun mielestä aivan varmaa, paikkailu ei hyvä.

      Jaa home, en olisi varma siitä, että hometta, jotain värjäymää, joka imeytynyt ajanoloon syvemmälle seinään, kuin että pelkkä pinta ois likaantunut.

    • Seinätasoite

      Mitään liisteriä ole, vaan seinätasoitetta. Jos raaputtelit kaikki pois, niin seinä tulee tasoittaa uudelleen kauttaaltaan ja jos uuden tapetin meinaat laittaa, niin vähintäänkin pohjamaalata. Ei tuo mikään ihme homma ole, vaatii vaan oikeat aineet, välineet ja hieman taitoakin.

      • Jäi pois

        Siis pohjamaalata tasoituksen ja hionnan jälkeen.


    • aloittelijaaa

      Kiitos vastauksista.

      Seinätasoitetta tuo taitaakin olla. Tosiaan tuollaista kuivaa ja valkoista, betonimaista mutta helposti murenevaa ainetta. Sormella kun vetäisee niin tulee vaaleaa pölyä sormeen. Ei tuo siis kyllä liisteriä taida olla. Arvioni puolen sentin kerroksesta olikin väärä, tarkemmin mitattuna tuo tasoitekerros onkin vain ehkä kaksi milliä, eli pois raaputtamaani kohdan epätasaosuutta muun seinän kanssa ei huomaa kuin läheltä tuijottaessa.

      Kuulostaa hämmentävältä, että pitäisi koko seinä tasoittaa uusiksi? Raaputin tasoitetta 5m leveästä seinästä noin 40cm leveän ja 20cm korkean "palasen" Eikös se kaiken järjen mukaan toimi myös niin, että laittaa sitä uutta tasoitetta vain tuohon kohtaan minkä raaputin pois ja levittää sitten sen uuden tasoitteen samalle tasolle vanhan tasoitteen kanssa. Tapetti tulee kuitenkin päälle, niin värieroillahan ei ole merkitystä. Tasoitusta tosiaan ei oltu pohjamaalattu, joten siksi murenee. Ilmeisesti kiireellisesti on tämäkin asunto rakennettu.

      Esimerkiksi jos ostan tämän tuotteen ja tässähän peittävyys on 0-3mm, eli pitäisi olla juuri tähän asiaan sopiva tuote kyseessä?

      http://www.biltema.fi/fi/Rakentaminen/Vari-ja-Saumaus/Saumausvaahto/Seinatasoite-LF-361311/

      • Seinätasoite

        Käsitin, että raaputtelit koko seinän.. Tietysti korjaat vain vauriokohdan, jos seinä on muuten ok. Aine on ihan ok, mutta noi pikkutuubit on tarkoitettu lähinnä reikien täyttämiseen ja pikku vaurioiden korjaamiseen. On sulla siinä seinässä varmaan muutakin tasoitettavaa, vaan itsepä osannet menekin arvioida.. Tarvitset myös sopivanlevyisen lastan, pikkulastalla menee rähmimiseksi.
        Pohjamaalaa seinä joka tapauksessa, oikeastaan mikä vaan halpa sisämaali käy tarkoitukseen.


      • aloittelijaaa
        Seinätasoite kirjoitti:

        Käsitin, että raaputtelit koko seinän.. Tietysti korjaat vain vauriokohdan, jos seinä on muuten ok. Aine on ihan ok, mutta noi pikkutuubit on tarkoitettu lähinnä reikien täyttämiseen ja pikku vaurioiden korjaamiseen. On sulla siinä seinässä varmaan muutakin tasoitettavaa, vaan itsepä osannet menekin arvioida.. Tarvitset myös sopivanlevyisen lastan, pikkulastalla menee rähmimiseksi.
        Pohjamaalaa seinä joka tapauksessa, oikeastaan mikä vaan halpa sisämaali käy tarkoitukseen.

        Käväisin jo hakemassa pari tuubia, joissa on siis yhteensä 800ml verran tätä ainetta. Uskon että nämä riittävät hyvin.

        Pohjamaalinkin osttin myös.Tapetitkin on suht helppo kiinnitää, ainakin Youtube-viden perusteella katsotun pätkän perusteella.

        Toki sitä olisi voinut ammattilaiset tänne soitella, mutta ottaisivat varmaan nelinumeroisen hinnan. Itsellä mennyt tällä hetkellä alle sata euroa tarvikkeisiin joten aika halvalla pääsen.

        Periaatteessa olen myös miettinyt, että jättäisi seinän kokonaan ilman tapettia, Maalaisi vain sitten tuon pohjakerroksen, kun olen vauriokohdan pettänyt tasoitteella. Näyttäisi hyvältä kokovalkoisenakin...

        Mutta kiitos kaikille vastanneille ja apua antaneille, näillä mennään!! :)


    • Pohjatyöt hyvin

      Senkun harjoittelet, mutta minusta kyllä kannattaa käyttää jonkin verran aikaa noiden pohjatöiden opetteluun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8504
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2585
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2303
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1966
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1704
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1519
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe