World fastest Heikki

jsah

If you need to Win t
7.4.2013 03:46

Heikki oli nuori siirtyessään McLarenille, nopea siirto johtui todennäköisesti Alonson ja McLarenin riidoista. Siirtyessään McLarenille Kovalainen jäi auttamattomasti Ronin kasvatin (hamilton) jalkoihin, kovalainen ei saanut lähellekkään vastaavaa palvelua kuin Hamilton (auto, teknikot yms..). Toki Kovalainen ei ollut kypsä vielä McLaren aikoina taistelemaan mestaruudesta, keräsi yhden voiton ja paalupaikan siinä missä tallikaveri vei mestaruuden.

On Heikki ajalta Renault ja McLaren ja sitten on Heikki ajalta Lotus/Caterham.

Heikki ajoi aivan uskomattoman hyvin 1 ja 2 kauden Lotus/Caterhamilla, Heikki sai aivan uskomattomasti irti siitä autosta vaikka ei pisteitä pystynytkään keräämään, oli siis äärimmäisen nopea sillä autolla. Heikki peittosi jatkuvasti nopean tallikaverinsa (trulli). Kolmas kausi rupesi näkymään jo hänen turhautumisena tilanteeseen, velivenäläiselle kärsittyihin tappioihin loppukaudesta ja managerisotkuihin, viimeinen kausi Caterhamilla ei ollut todellakaan paras mahdollinen Heikille.

Itse olen Kimi fani henkeen ja vereen ja pelotti äärettömästi Kimin puolesta kun huhuiltiin että Heikki mahdollisesti korvaisi Grosjeanin Lotuksella ja näin siirtyisi Kimin tallikaveriksi. Heikki on äärimmäisen vaarallinen kuljettaja nykypäivänä kilpailukykyisellä kalustolla, hän kasvoi ja oppi kuljettajana todella paljon Caterham aikana. Formula 1 menetti äärimmäisen lahjakkaan kuljettajan kun Heikki ei ole mukana.

Tiedä häntä miten McLaren kykenee elämään ilman leaderiä, Button tarvitsee kirittäjää ja Sergio Zego Perez saattaa tuottaa pettymyksen, voidaan siis nähdä tilanne jossa toinen paikoista lähtee jakoon ennemmin tai myöhemmin. Jos Whitmarsin ja Kovalaisen hyvät välit pitävät, niin voi olla että McLaren joutuu toteamaan If you need to Win take Finn ja Heikki nähdään vielä leedaamassa McLarenia.

VASTAA
Facebook
Twitter
share email
share url
Ilmoita asiaton viesti

if u need to beat Ma
17.4.2013 15:55

If you need to beat Marussia take a Heikki.. simple as that.. =)

Näin tämän ajattelinkin menevän pari viikkoa sitten kun edellisen viestini julkaisin.

Se että Heikin paluu varikolle tapahtuu Caterhamin kautta ei ollut yllätys.
Yllätys oli että se tapahtui näin nopeasti. Näyttää todella hienolta Heikin CV:ssä.

Caterham on todella hukassa tällä hetkellä, Pic ja Van De Garde joilla yhteensä 26 f1 osakilpailua takana eivät voi tai osaa kehittää autoa. Van De Garde varsinkin oli todella omituinen valinta Caterhamilta tallin eteenpäin viemiseksi.
VDG on varmaankin ihan hyvä kuljettaja satunnaisesti, suoritukset vain eivät pysy kasassa ja heittelevät ihan liikaa. VDGarden tähän astisesta urasta puuttuu kokonaan tasainen suoritus, joka on elintärkeää auton kehittämisessä.

Oli Caterhamin onni että Pic siirtyi heille täksi kaudeksi, jos Pic olisi jäänyt Marussialle autoon jonka kehittämisessä ollut mukana niin Caterhamin tilanne näyttäisi vielä todella paljon huonommalta tällä hetkellä.

Malesian gp antoi jo osviittaa Caterhamin tilanteesta ja tulevasta, Heikkihän oli Caterhamin vieraana Malesian gp:ssä.

Hienoa Heikki, näen jo kuinka urasi jatkuu tästä. I have cleare vision of that =)

ps. anteeksi edellisen viestini vajavainen lause (if you need to win....)
lauseesta olisi kuitenkin joku huomauttanut...- Ylläoleva tekstini kopioitu "Kovalainen F1:sen Hirvonen" keskustelusta.

6

118

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • world fastest heikki

   Jatketaanpa tätä reilu vuosi sitten aloittamaani keskustelua. Edelleenkin kovasti samaa mieltä että Heikin kuuluisi olla f1:ssä muutaman muun kaverin sijaan. Korjataan, itseasiassa Heikin kuuluisi olla F1:ssä jossain kärki tiimissä.
   En edes tiedä miksi tänne tätä aihettani jatkan varsinkaan kun kukaan ei täällä tunnu asiallisesti aiheesta keskustelevan.

   Kimiä olen "fanittanut" kauemmin kuin Heikkiä ja syykin on selvä - Heikki meni myöhemmin F1:siin.

   Kun mietitään lähtökohtaisia asetelmia Heikin ja Kimin kohdalla niin sieltä löytyy yhtäläisyyksia. Molemmat siirtyivät ensimmäisen f1 kautensa jälkeen McLarenin talliin.

   Päästään siis ihmisten yleiseen käsitykseen että Heikki on hidas ja taitamaton kuljettaja kun ei menestynyt kuten Hamilton tai kuten Räikkönen aikanaan siirtyessään McLarenille.

   Yhtäläisyydet loppuvatkin siihen, Kimi oli Häkkisen manttelin perijä ja Mikalla uskoakseni oli todella suuri merkitys juurikin siinä että McLarenille siirtyikin Heidfeldin sijaan Räikkönen. Muistaakseni Heidfeld oli McLarenin 1 vaihtoehto.
   Huomautan tässä välissä että edelleenkin "fanitan" Kimiä.. Faktoja tosin ei ole kiistäminen tai tässä tapauksessa päätelmiäni siis korjatkoon ken tietää paremmin. =) Mutta uskoakseni Kimille oli pedattu aika nätti paikka valmiiksi kaudelle 2002 ja onhan Kimi ihan uskomattoman nopea kuljettaja, sitä ei voi kiistää. Kimillä on hyvin hieno jouheva ajotapa ja parhaimmillaan
   hyvällä autolla se on todella kaunista katsottavaa. Auton ollessa sopimaton Kimille niin ajo ei todellakaan ole jouhevaa tai saati sitten kaunista katsottavaa, kuten tällä kaudella.

   Tässä sitten syntyy erot Kimin ja Heikin kohdalla.. JATKETAAN TEKSTIÄ MYÖHEMMIN.

  • Kursgsv

   Tule F1-Forum.fi sivustolle, sielle kovalaiselle myös oma toikki ja paljon kirjoittajia

   • world fastest heikki

    thanks.. siirrytään sinne.


  • Tekstiä / kolumniani Heikistä ja Kimistä on koneella valmiiksi kirjoitettuna,
   mutta annetaan suunta tulevaan...

   Viime vuoden Lotus pestihän meni Heikiltä todella hyvin, se että miltä se saadaan näyttämään
   ja kuulostamaan tv:stä tulleena niin...prkl.. Oskari Saaren "asiantuntevalla" selostuksella..

   Ottaen tarkasteluun vaikka Austinin, minne Heikki meni viime tipassa(myöhässä). Ilman omia ajovarusteita, kimin haalareihin ja kimin ympärille tehtyyn kabiiniin hypäten niin Heikkihän teki aivan uskomatonta jälkeä alkaen 1. harjoituksista. Kierrosajat harjoituksissa ja varsinkin aika-ajoissa olivat täysin Grosjeaniin verrattavissa, kilpailussakin Heikki ajoi hyviä ja tasaisia kierrosaikoja. Heikin kisan pilasi yksi ylimääräinen varikkostoppi.Kovasti vain harmittaa että Grosjean keskeytti Interlagosin kilpailun koska olisin/olisimme varmasti halunneet nähdä Heikin ja Grosjeanin eron lopussa. Uskon että Heikki olisi ollut lähellä tai Grosjeanin ohi ruutulipulla. Kun mietitään valmistautumisia ja verrataan vaikka Kimin ferrarille siirtymistä Heikin Lotus-pestiin niin kyllähän Heikillä olisi edelleenkin ykkösille paljonkin annettavaa!

   En itse ainakaan muista että kukaan tuuraaja olisi ollut noin nopeasti sinut tuntemattoman auton kanssa kun Heikki.
   Ei Ollut Badoer tai Fisico tuuratessaan Massaa, eikä ollut Salokaan Schumia tuuratessa. Kovalainen on omasta mielestä ehdottomasti yksi sopeutuvaisimpia kuljettajia f1-sirkuksessa, pystyy muokkaamaan
   ajotapaansa todella paljon auton mukaan, joka nähtiin jo Caterhamilla (kaudella 2011 aika-ajot 16-2). Kokonaisuudessaan Heikin Caterham aika oli aivan uskomaton, joka huomattiin varsinkin ulkomailla suuresti. Heikkiä arvostetaan kilpa-auto ympyröissä todella paljon ja hänet tiedetään nopeaksi.

   Heikin media/sponsori arvo on vain laskusuhdanteinen, niin väärin kuin se onkin että sen perusteella rankataan kuljettat maailman arvostetuimpaan auto-urheilu luokkaan.

   jatketaan...

  • rgdrgrgd

   Heikki on maailman nopein Heikki-niminen F1 kuski.

  • jsah-

   Ei ole tullut Heikistä tai muistakaan suomalaisista F1 kuskeista kirjoitettua pitkään aikaan. Tapasin itseasiassa kyseisen herran pohjois-savolaisella katsastusasemalla viime kesänä ja kovin maanläheiseltä persoonalta vaikutti, hyvinkin käy järkeen nyt hänen esiin tuomansa syy F1 uran lopulle. Toivottavasti GT ura japanissa ottaa tuulta alleen ja pääsemme näkemään hänet esimerkiksi WEC:ssä tulevaisuudessa.

   Edelleenkin kovasti sitä mieltä että Heikin kuuluisi olla taitojensa puolesta ajamassa formuloita Kimin ja Valtterin seurana.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäjä lopettanut rajalle ihmisten tuomisen, Suomi sulkemassa silti rajansa

   Venäjä on lopettanut toistaiseksi "turvapaikanhakijoiden" kuskaamisen Raja Joosepin avonaiselle Itärajan asemalle. Syynä
   Maailman menoa
   221
   2340
  2. Fatima Diarra Suomen pakolaiskiintiö nostettava moninkertaiseksi

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010021408.html Hallitus on laskemassa Suomen pakolaiskiintiön 500 pakolaiseen vuod
   Maailman menoa
   185
   1525
  3. Persu jakoi tekoälyn tekemiä deepfakekuvia mustamaalatakseen SPR:ää

   Ei näe asiassa ongelmaa https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/224e6737-010d-42ce-9ac0-cd08a8309f06
   Maailman menoa
   224
   1328
  4. Mistä et pidä kaivattusi ulkonäössä

   Tai luonteessa ?
   Ikävä
   77
   1257
  5. Onko tämä yksipuolista?

   Haluaisin laittaa sulle viestiä, kysyä kuulumisia. Haluaisin tietää miten voit, onko kaikki hyvin. Kaipaan sua, en tiedä
   Ikävä
   63
   1178
  6. Amnesty nillittää rajojen sulusta

   Amnesty väittää, että missään ei ole näytetty toteen sitä, että noista itärajalta tulleista turvapaikanhakijoista olisi
   Maailman menoa
   153
   974
  7. Hän, kaivattuni

   varmaan luulee, että unohdin, jatkoin elämääni, päästin irti. Vaikka ajattelen häntä edelleen koko ajan. Näin se vaan me
   Ikävä
   52
   955
  8. Kaverini kaipaa

   Sun kosketusta, kovasti...! :D
   Ikävä
   103
   883
  9. Onko kaivattusi

   seksikäs? Miten on?
   Ikävä
   45
   840
  10. Muistatko? Selviytyjät Teemu Roivainen on Saara Aallon ex-mies - Nyt kumpikin naisen kanssa - Kuvat!

   Kääk-juoru! Teemu Roivainen ja Saara Aalto tapasivat lukiossa ja seurustelivat vuosia. Nyt kumpikin on vakiintuneessa pa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   9
   796
  Aihe