Ihmesieni

Liisa Ihmemaassa

Ihmeellistä! Ihmesieni oikeesti toimii! Tästä lähtien minulla on aina ihmesieniä kaapissa. Ihmettelen vain sitä että mikähän sen puhdistava idea oikein on kun itse sieni on vain sellaista vaahtomuovin tapaista. Tietääkö joku?

28

9946

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • xnkjdkjjdkd

      ja niitähän saa 200 kpl 5 euroa postikuluineen ebaysta

    • jyyst

      Se putsaa koska matsku on supertiuhaa.

    • Hyvä keksintö se on

      Ilmeisesti siinä on niin hankaava pinta, että teho perustuu siihen. Se oli kuitenkin ainoa, jolla sain puhdistettua seinät, kun lapset olivat pieniä ja piirtelivät. Isommista pinnoista tosin poistan lian edelleen vimillä ja hankaussienellä, koska se on nopeampaa ja ainakin yhtä tehokasta.

    • alkuperäinen taikasi

      Ihmesieni ei ole hyvä. Ostan prismasta taikasieniä. Olen mieltynyt taikasieniliinaan ja kivilattioillemme käytän taikasienivaihtopesintä. Taikasieni deluxella lähtee taas kengät ja keittiö puhtaakd eikä murene käsiin niinkuin nuo heikot ihmesienet joita löytyy jos jonkinmoisia. Osa toimii jotenkin osa ei mut ei ole taikasienen voittanutta. Universal stone on kans ihan hyvä ja sitä oon joskus käyttäny. Taikasieni vaan paljon helpompi.

    • voi teitä

      Voi voi teitä....
      leikkaa ihmesienestä palanen(koska muussa tapauksessa kuluu hukkaan vähän niinkuin pyyhekumi) ja kostuta se vedessä käytä sitä ainoastaan hankausta kestävälle pinnalle. Ei siis lakatulle tai maalatulle ( varovasti kokeile esim jääkaapin oveen tms) muussa tapauksessa irrottaa pinnan /kiillon/hankaa/ tulee rumaa jälkeä.
      Ja tässäkin on järjen käyttö sallittu.

      Irrottaa mm. tehokkaasti muovipussinjäljet seinästä/lattiasta.

      • helppoakunsenosaa

        Mutta, kun käytät ruokaöljä, myöskin lakatulle ja maalipinnoille saat puhdasta pienellä vaivalla.

        Niin ja sopii oikein hyvin teippien, liiman poistamiseen peileistä ja ikkunoista.lattioistakin.
        Sitten lieden ja levyjenkin puhdistamiseen. kätsyä.


      • Anonyymi

        Taika sieni sopii erittäin hyvin esim keittiön kaappien oviin, ihmesieni.....


    • pkp1

      Ette varmaan tiedä mitä tämä ihmesieni sisältää? Sieni kastellaan reilussa kemikaaliaineessa jonka lälkeen kuivana tämä sieni on käyttövalmis . Lika lähtee todella hyvin . Tämä on vanha keksintö siivousalalla tosin ei ole vaan aikaisemmin puhuttu. Helposti myös kotikonstein.

    • Vaahtokumipatja

      Mikä hyvänsä vaahtomuovi tai -kumi on ihan samaa kamaa ja ajaa saman asian.
      Ei tarvita mitään "taika" tai "ihme" -etuliitteitä.

    • silläviisiin

      Ollessani siivoojakoulutuksessa noin vuosi sitten, niin siellä käskettiin ihmesienet heittää mäkeen. En muista oikein miten se oli, mutta jotain seuraavaan tyyliin: selluloosasta tehty, ei puhdista vaan tavallaan värjää sen kohteen valkoisella.
      Itse olen huomannut että välillä on johonkin pintaan jäänyt hangatessa valkoinen kohta. Toisaalta haittaisiko se jos kerran näyttää puhtaalta. Kannattaa kuitenkin varovasti kokeilla, ettei tule ikäviä yllätyksiä.

      • eipä-värjääkään

        "Itse olen huomannut että välillä on johonkin pintaan jäänyt hangatessa valkoinen kohta. " Miksiköhän? Ihmesieni ei mitenkään värjää kohdetta valkoisella (teille on siis koulutettu aivan väärin), vaan hioo lian pois. Jos kellastunutta pintynyttä pintaa hankaat hiovalla sienellä, niin kyllä se hiottu kohta valkoisemmalta näyttää kuin puhdistamanton pinta. Sieni vain hioo värjäytymät pois, joten siksi näyttää, että sieni olisi värjännyt kohdan valkoisella.


      • Anonyymi
        eipä-värjääkään kirjoitti:

        "Itse olen huomannut että välillä on johonkin pintaan jäänyt hangatessa valkoinen kohta. " Miksiköhän? Ihmesieni ei mitenkään värjää kohdetta valkoisella (teille on siis koulutettu aivan väärin), vaan hioo lian pois. Jos kellastunutta pintynyttä pintaa hankaat hiovalla sienellä, niin kyllä se hiottu kohta valkoisemmalta näyttää kuin puhdistamanton pinta. Sieni vain hioo värjäytymät pois, joten siksi näyttää, että sieni olisi värjännyt kohdan valkoisella.

        Entäs mustat kaapinovet...


    • Loistavakeksintö

      Juu meillä putsataan akvaariotkin taikasienellä. Eikä kuole kalat. Ei tule allergiaa kun ollaan allergisia monille pesuaineille. Vaahtomuovin kanssa ei ole mitään tekemistä. Ei tartte pesuainetta vaan pelkkää vettä vaan. Ihan eri kun jotkin hankaussienet joihin lisätään ainetta. Täs ei ole mitään ainetta. Monet kaverini on jo varmaan 10 vuotta tätä käyttäny ja jää monet pesuaineet hyllyyn kun taikasienel lähtee melkees kaikki pois. Meillä käytetty oikeestaan kaikille kodin pinnoille ja en edes jaksa laskee kuinka monta litraa on jäönyt pesuainetta valuttamatta viemäriin tän takia. Ihan perus jokaviikkoinen ostos jos tulee siivoiltua s-marketista n.3e alkuperäinen.

    • Kyltoimii

      Käyttökohteita on paljon. Akvaario yksi hyvä. Myös kaakelit ja kylppärin pinnat. Pesuaineet on jääneet kyllä vähemmälle ja enää ei tarvitse hakea halpakaupasta kun on lähimarketissakin. Pesuaineilla siivoaminen on kuitenkin aika paljon ympäristöä kuormittavaa ja jos tälläisiä parempia vaihtoehtoja kerran on jotka vielä toimii niin miksikäs ei. Ostan usein citymarketista taikasienipesimen jossa 7 sientä ja tiskiharja mittanen varsi niin ei tarvii käsiä edes vedessä kastella. Auton nahkapenkit putsaantuu myös tällä kaikesta paitsi kulumista. On tosiaan tehokas eikä köy ihan herkimmille pinnoille joskaan ei kaikki myrkytkään jota pulloista saa.

    • Kotiin

      Taikasieni/ihmesieni on käytännössä kuin erittäin hienorakeinen hiomapaperi. Puhdistaminen perustuu siis mikrohiontaan. Älä missään tapauksessa käytää maalatulle tai lakatulle pinnalle, ei varsinkaan kiiltäviin kaapinoviin tms

      • siistaajatar

        Eikä missään nimessä posliinipinnoille kuten wc pönttö ja altaat. Pinta rikkoutuu ja posliini onkin sitten entistä kun vesi imeytyy siihen sisälle naarmutetun pinnan kautta.


      • Sienetön

        Koitin hakee tietoo mistä nää ihme- ja taikasienet on valmistettu ja mitä ne sisältää. Ei löytyny tietoo. Olen katsellut sieniä kaupoissa, mut pakkauksesta ei käy ilmi mitä ne on koostumukseltaan, mihen aineeseen teho perustuu. Ei minkaanlaista tuoteselostetta paketin kyljessä? Ihmeen on salaperäistä. Jätän ostamatta.


      • selitetty.JO
        Sienetön kirjoitti:

        Koitin hakee tietoo mistä nää ihme- ja taikasienet on valmistettu ja mitä ne sisältää. Ei löytyny tietoo. Olen katsellut sieniä kaupoissa, mut pakkauksesta ei käy ilmi mitä ne on koostumukseltaan, mihen aineeseen teho perustuu. Ei minkaanlaista tuoteselostetta paketin kyljessä? Ihmeen on salaperäistä. Jätän ostamatta.

        Johan se selitettiin viestissä johon vastastit, mihin se perustuu: "Taikasieni/ihmesieni on käytännössä kuin erittäin hienorakeinen hiomapaperi." Se ei siis perustu mihinkään aineeseen, vaan hiovaan vaikutukseen. Ihmesienellä siis "hiotaan" lika pois, ja samalla kärsii puhdistettava pinta.


    • hajuherkkä

      Foxtel:n ihmesieni paras,monia kokeillut.Ilman ei pärjäis.Ei tarvitse käyttää haisevia pesuaineita.

      • Kokemustariittää

        Se foxtel on surkein mitä löytyy markkinoilta. Foxtel ja esim saima on niitä halpiksia jotka hajoaa heti käsiin. Menee rahat hukkaan. Niitä on kestävämpiäkin olemassa eri merkillä. Muistaakseni lämpöpuristettu ja siksi kestää.


    • hiomasieni

      Perustuu hankaukseen. Sama kun hiekkapaperilla hioisit, niin kyllähän lika lähtee, ja niin hioutuu myös puhdistettava pintakin. Ihmesieni on vain huomattavasti hienojakoisempaa kuin hiekkapaperi, siksi ei kuluta puhdistettavaa pintaa niin rankasti. Herkkiä pintoja ja usein ja rankasti käytettynä kyllä.

      • Taikasieniollapitää

        Ihmesieni on surkea ja hajoaa käsiin. Käytän tuota lämpöpuristettua alkuperäistä Taikasientä joka on kestävämpi ja paljon tehokkaampi. Ostin aikanaan jonkun ihmesienen ja petyin kun meni näpit läpi samantien. Taikasienen saatavuus oli aikanaan ainoa ongelma mut nyt saa ihan lähi S-marketista ja maksaa 2,98e:) todella hintansa väärti.


      • Hienotuote

        Sama kokemus. On vaikka mitä kopioversioita jotka ns.leviää käsiin. Olen ostanut patentoitua Taikasientä joka kestää.


      • Siivouspäivätaas

        Katsoin kanssa kaupassa että patentoitu taikasieni(ecopower tms) oli ja on ilmeisesti kylppärin putsaamiseen paketin perusteella...jotenkin kovempi ja painavampi paketti. Ostin tosin pinkin taikasienen cittarista.. ihan kun oli niin pirtsakka väri.kyllä on helppoa siivoilua.


    • 1113

      Vai Ebaysta halvalla? Millä nimellä? Englanniksi?

    • Porno-Jalmari

      Vai nautitaan täällä ihmesieniä.

    • hienoja_värejä

      Kun vedät ihmesientä, niin unohdat siivouksen ja voit keskittyä kuuntelmaan mielesi kakofoniaa ja katselemaan sekavaa sielunmaisemaasi.

    • Kaitämä

      Jos kyseessä on mitään tekemistä magic eraser tyylisen sienen kanssa kyseessä on formaldehyli melamiini polymeeri joka hankaa lian pois fyysisten ominaisuuksiensa vuoksi, ei sitä ei ole dipattu kemikaaleihin eikä muuta ihmeellistä se on vain joustava kova polymeeri vaahto jolla sattuu olemaan sopivat fysikaaliset ominaisuudet.
      Formaldehyde-melamine-sodium bisulfite copolymer jos tarkka kemiallinen polymeerin nimi kiinnostaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2803
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2380
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1944
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1796
    6. 152
      1782
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      131
      1510
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe