toivoton89

toivoton891

Meillä on mieheni kanssa 1,5 vuotias sakemanni narttu ja elämämme on aikalailla helvettiä. Syy on meidän mutta nyt olen miettinu voisiko koiran hermorakenteissa olla jotai pielessä.
Koiramme käyttäytyy kotona hyvin ja on rauhallinen mutta ärisee ja haukkuu helposti ääniä, vieraiden tulessa alkaa karmea haukkuminen ja se jatkuu ja jatkuu. Tutut kun tulee kylään haukkuu myös mutta lopettaa heti, sen sijaa hyppii ja jotai yrittää ottaa hihan suusta kiinni jos tuttu ei huomio. ( meidän tulessa kotiin on innoissaan mutta ei hypi) .
Ulkona taas haukkuu koirille varsinkin jos kävelevät vastaan ja niskakarvat ja häntä nousevat. Asumme kerrostalossa ja jos joku on meidän rapun edessä alkaa karmea haukkuminen (vaikka olisi vaan ihmisiä) tämä tekeekin elämästä hankalaa koska naapureita riittää eikä kaikkia pysty välttämään.
Myös ulkona on muita ongelmia kuten vapaana oleessaan koiralla flippaa välillä täysin ja hyökkää meidän kimppuun ja puree "leikillään" mutta sattuu aikalailla ja kun yritämme saada rauhoittumaan nii välillä leikkipureminen onkin astetta kovempaa...
Ulkona ei tottele luokse käskyä.
Kun käymme vieraiden luona koiramme on hermoraunio, ja olemme pienestä asti vierailleet ja olleet yötä muualla kun kotona mutta ei näköjään ole auttanut.
Emme voi jättää koiraa minnekkään hoitoon koska stressaa älyttömästi.
Koira ei siedä että juoksemme tai riehumme ja yleensä tuleekin hyppimään vasten ja nappaa kiinni. Autoilut onnistuvat tosin välillä huutaa kun hullu puolet matkaa.
Jottei mene aivan haukkumiseksi on koirassa myös hyvää on todella fiksu oppii nopeasti uusia temppuja, pitää lapsista, pyytää lupaa syödä ruoka ynnä muut mitä herkkuja annetaan. On mainio koira mutta elämämme on tällä hetkellä sen kanssa tuskallista. Olemme harkinneet yksityisiä koulutustunteja jotta saisimme apua tilanteeseemme. Voi tosin olla että emme sovi koirallemme mutta se toivottavasti selviää koulutuksessa.

50

366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nyt olisi viimein aika aloittaa joku harrastus koiran kanssa ja suunnata tuo energia johonkin asiallisempaan toimintaan. Tuo kuulostaa lähinnä ihan! tavalliselta!, kouluttamattomalta, nuorelta ja hallitsemattomalta koiralta. Tuolla energisyydellä se voisi olla erinomainen koira johonkin harrastukseen.

      Jos ei ole aikaa tai muita resursseja lisätä heti ulkoilun, toiminnan ja koulutuksen määrää kaksinkertaiseksi, jotta koiran käytöksen saa hallintaan, koira voi olla teille liian energinen tapaus. Tämä ei ole v*ttuilua vaan tosiasia:
      Koira osaa juuri sen verran kuin hihnan toisessa päässä ymmärretään.

      • koulutettu koira suuntaa energian vahtimiseen. Sitä paitsi mun koiralle ostin älypelin suurimman minkä voin, niin se ratkaisi sen viiidessä minuutissa eikä sille annettu mitään vihjeitä. Paha sille on antaa mitään energistä touhua kuin vartioida
        kämppää ja kun ollaan kotona se varoittaa ja jos on kavereita niin joudutaan tuomaan ystävät kädestä pitäen pihalle, ja sen jälkeen kaikki on ok.Ollaan varoitettu vieraita ettei saa tulla makkariin, vartioiminen on niin kova. Ei se mitään kun tiedetään. Ei mitään ongelmia.


    • Tarinee

      Asiallinen kouluttajan tuki voisi olla teille myös hyväksi.

    • toivoton891

      Joo ymmärrän ja siksi ollaan menossa ammatti ihmiselle ja aivan totta että harrastus pitää keksiä ja meillä olisi halua aloittaa moniakin mutta tällä hetkellä pitäisi saada perus käskyt niin että tottelee varmasti.. on kuitenkin erittäin fiksu tapaus ja osaa vaikka mitä kunhan vaan malttaisi tehdä niitä myös ulkona ;)! Mutta kiva kuulla että kuulostaa tavalliselta. Liikuntaa koira saa n 2 h päivässä ja sisäkoulutusta n 15-30 min joka toinen päivä ja aitauksessa melkein joka päivä. Sisällä siksi vähemmän koska tottelee kun unelma niin ei mene aikaa turhaan.Mutta joku pikku palanen puuttuu meidän yhteydessä ja sen saisi varmaan kuntoon yhteisen harrastuksen kautta.

    • Hyvätyttelitulee

      Kuulostaa ihan tavalliselta energiseltä koirulilta,se vaatii vaan toimintaa :)
      Luoksetulo pitää saaa ensimmäiseksi toimimaan,joku hyvä täky vaan josta koira hullaantuu....Pallo,nami,vinkulelu tai ihan mikä vaan.. Kovat kehut sitten kun tulee luokse.. Onko koirakaveria jonka kanssa vois revitellä silloin tällöin pois enimpiä energioita?

      • hyvinkäällä.


    • toivoton891

      Joo kyllä pääsee välillä leikkimään. Osa sen kamuista vaan jo nii vanhoja että eivät viitsi juurikaan leikkiä :D päivittäin käydään autauksessa missä toinen koira. Joo ei auta pakko vaa yrittää löytää joku mega kiva juttu jolla saataisiin luoksetulo mielenkiintoiseksi.

      • Vinkkelis: mennään tuon yhden keskikokoisen koiran kanssa 2-4 tuntia päivässä ulkona arkipäivässä, eikä se ole enää edes nuori. Vapaapäivinä joskus joku puolen päivän vaellus... Ei ole ollut käytösongelmia, eikä näillä ulkoilumäärillä tulekaan. Jonkun toisen käsissä kovakalloisesta uroksesta olisi voinut saada aika täydellisen remmirähjän.

        Ei se koira siitä rikki mene vaikka sen pari kertaa väsyttäisikin, pyörällä lenkille tai reppu selkään ja vaeltamaan,telttaan tai laavulle yöksi; voi olla hiukka toisenlainen koira takaisinpäin tullessa.


      • Hyvätyttlitulee

        Kokeileppa dentastixiä,siihen koirat yleensä hullaantuu...ainakin meillä,tekee kaikki tottistemput viimesen päälle kun minulla dentaxit kourassa :D Jospa se ois teidän tyttelinkin
        herkkua... pikkupaloina vaan..


    • toivoton891

      Me pyrittään väsyttäämään sitä parhaan mukaa ja kotiin tullessa se rojahtaa lattialle ja simahtaa heti. Ei joka päivä kylläkään. Kiitos älyttömästi neuvoista! Lisää saa auttaa :)!"Pitää löytää joku paikka missä patikoida kun meillä lähellä vaan semmosia metsiä missä käydään parin tunnin lenkkejä. Onko kukaan käyttänyt semmoista koiran reppua? Rikkooko selän?. Eli lisätään liikuntaa, koulutusta ja mennään asiantuntijalle joka antaa neuvot. Kyllä meistä/ koirasta hyviä tulee :)

      • En minä ainakaan käy joka päivä lenkillä, ja en minäkään ole eikä näemmä koirakaan ole moksiskaan. Koira vaatii nimen omaan päivärutiinin. Elikkä klo.10.00
        päiväunille ja sen jälkeen sitätun tätä. Älkää olko moksiskaan jos käytte töissä koska ei tiedä ajankulusta oli se sitten 10,00-1,00 tuntia


    • 4+9

      Kokeile antaa koiralle myös älypelejä ja namijemmoja. Aivotyöskentely on älykkäälle saksanpaimenkoiralle hyvästä. Kotona voi harrastaa vaikka tokoa, ei se aina mitään harrastusseuroja tarvitse. Kun teillä tottelevaisuuskin on vähän karussa, niin kokeilkaa ihmeessä http://www.elisanet.fi/karimaet/tokon_perusteet.pdf

      Jos teillä on auto, niin äkkiäkös hurautatte johonkin luonnonsuojelualueelle. Teltta ja makuupussit mukaan. Koiralle remmi ja menoksi. Varmasti koira nauttii! Etelä-Suomessa esimerkiksi Nuuksio on varteenotettava paikka. Tai käytte joillakin reiteillä, mitä niitä nyt onkaan. http://www.luontoon.fi/RETKIKOHTEET/REITIT/Sivut/Default.aspx

    • toivoton891

      Joo itseasiassa meillä on noita älypeliä parikin ja pelataan niitä. Eivät ole helpoimmasta päästä mut meidän neidolla ei pitkää mene niissä :) ja piilotellaa nameja sisälle ja ulos useamman kerran viikossa. Tänään sain tarmoa ja treenit aitauksessa meni hyvin kiitos teidän!! :) luoksetulo ja muut meni hyvin. Lelu oli palkkana. itsestähän se on kiinni mutta välillä masentaa kun koira vaa kattoo ja oikein "haistattelee" että en varmasti en usko.Koira osaa hyvin istu, maahan, ylös, hauku, vilkuta, tassu, kosketa, vierelle ja tietty paikka ja luokse kun vaan viitsii :)

    • toivoton891

      Ollaan suunnitelleet että mennää lappiin viikoksi vaeltamaan mutta tosiaan onhan tässä lähempänäkin paikkoja :) eikä tietty riitä että kerran vuodessa käydään vaeltamassa.

    • Turhautumiselta kuulostaa...pelkkä liikunta tai aktivointilelut eivät auta energiselle koiralle, vaan sen pitää päästä toteuttamaan viettikäyttäytymistään. Eli aloita jokin harrastus, esim, missä koirasi joutuu käyttämään nenäänsä paljon, (jälki, haku, id-jälki, yms..) näin koirasi joutuu käyttämään myös päätään ja voi purkaa energiaa.
      Korkeaenerginen koira tarvitsee oikeanlaista toimintaa purkaakseen itseään ja patoutunutta viettivirettään...toteuta paremmin koiran tarpeita, niin myös koiran kunnioitus sinua kohtaan kasvaa ja luokse tulokaan ei kohta enää ole ongelma.

    • toivoton891

      Joo halua olisi harrastaa vaikka mitä jälkeä ja pelastuskoiratoiminta monia muita mutta nyt tavote saada koira tottelemaan myös jos on häiriötä. Onko kukaan käynyt paimentamassa sakunsa kanssa?

      • saku ei ole siihen jalostettu paimentamiseen jalostettu. Etsi siis joku muu rotu.


      • vip006 kirjoitti:

        saku ei ole siihen jalostettu paimentamiseen jalostettu. Etsi siis joku muu rotu.

        Joidenkin mukaan saksanpaimenkoiraa ei pitäisi enää kutsua paimenkoiraksi, vaan ennemmin schäferiksi, koska sitä on 100 vuotta jo jalostettu palveluskoiraksi. Ei ole ylitsepääsemättömän mahdotonta kouluttaa siitä paimenta, mutta kukaan eläintenomistaja ei päästä kouluttamatonta/ hallitsematonta koiraa tuotantoeläinten kanssa samaan aitaukseen, joten tottelevaisuuskoulutus on joka tapauksessa ensimmäinen vaihe.


    • Luulen että sillä on jonkinmoinen eroahdistus tai se pitää teitä hänen laulumanaan. Teidän pitää valita kuka on pomo ja kuka on hänen jälkeen toinen.
      Se on hyvä kun mun sussari arkailee pientä koiraa niin menen pienen koiran eteen
      ja näytän kädellä seis, se on yllättävän hyvin tepsinyt. Nykyisellä sussarilla oli tosi vaikeuksia totella minua mutta, uros, se oli todella vaikea tapaus, mutta leikkautimme sen ja tuli todella helppo kouluttaa. Kannattaa myös ottaa verikokeet
      sen hormoni tasosta.En arkaillut käyttää naksuja jota se ei saa kuin tottelemalla.
      Mulla oli 2 sakemannia jotka olin ottanut huostaan. Ja noin vuosi pikku hiljaa
      niistä tuli todellisia sankareita.Oma koira kanssa hyppi alkuunsa mutta aina kun
      se veti ja kiskoi niin käänsin selän enkä huomannut sitä ollenkaan. Siinä saattaa mennä kauan, mutta elkää lipsuko, samoin on vieraitten kanssa.
      Ja ennen kaikkia elkää lössötelkö sille koska juhtaja koira ei tee ikinä sitä.Jos se ei tottele niin antakaa käsky ja jos se tekee sen niin heti sen jälkeen namu ei parin minuutin jälkeen. Kehukaa kun annatte naksun. Ei sen puoleen on mullakin ollut ongelmia, mutta lukekaa koiraa.

    • en halua olla koira kuiskaaja,mutta eläinlääkäri sanoi että olen hyvä lukemaan koiria ja kissoja
      Kuka on käynyt kissan ja koiran kanssa yht äaikaa lenkillä. Kyllä autoilijalla riitti
      hymyilemistä. Ja se sussari oli niistä kaikkein suojelevin.

    • toivokas891

      Joo ei ole sinänsä kiinnostusta paimennukseen mutta monet ovat sitä suositteleet.. mutta tosiaan sillä kyselin että onko se enään niiden vaistossa, paimentaminen siis niinkun jotkut väittää. Mutta siis mä olen taas ihan uudelleen latautunut koiran kanssa ja tänäänkin meni treenitkin häiriöstä huolimatta hyvin ja mitä paremmin koira teki sitä iloisempi olin ja koira paranti vaan. :D omasta nupista tää on kiinni, ja olen ajatellut että pitää itseään johtajana mutta en enää usko.nimittäin jää kotiin kiltisti kun lähdetään, odottaa ruokaa kiltisti niin pitkää että annetaan lupa, ei varastele, ei yritä tulla sohvalle tai jos tulee lähtee mukisematta alas jne..vaikka välillä koettelee kyllä rajojaan nykyään kyllä harvemmin mutta onhan jo vähän vanhempi ja paremmaksi muuttuu. ;) Ollaan kuultu kasvattajalta että myös pentueen toinen koira koettelee omistajaa ja nämä kaksi olivatkin pentueen kovapäisimpiä.

    • älkää olko toivottomia. Kyllä se onnistuu kun vaan noudatette ohjeita.Oletteko kaukana hyvinkäältä, olisi olisi kiva tavata teidän koira. Itselläni on salainen numero
      joten en voi ottaa teihin yhteyttä.

    • toivokas891

      Ei olla eilen vaa tuli joku romahdus ja nyt on parempi mieli. Kuitenkin meillä oli jo vaihe kun kaikki sujui eikä hihnassa haukuttu kun harvoin ja nykyyänkin vaa jos koira tulee lähellä vastaan mutta jospa ne on toi ikä tai jotain.. vieraita pitää pyytää useammin käymään että tottuu niihin :) nyt käy vaan kerran pari kuukaudessa . Ollaan sen verran kaukana että ei hyvinkäälle asti viitsi lähteä

      • toivottavasti teillä ei ole ns. flekti. Se on viimeinen hihna jota suosittelen. Miksi?
        Koira ei tiedä rajojaan sen kanssa. Itse en suosittele sitä kenellekkään.


      • Meillä oli tän sussarin kanssa ongelmia kun vieraat antoi hyppiä ja olivat todella iloisia.Nyt on ongelmana ettei se hypi vieraita vasten.Ho,Ho


    • toivokas891

      Meillä on ihan tavallinen nahka hihna ja nahkainen puolikuristava panta joka myyjän kanssa valittiin.

      • se on ihan ok.


    • Tokoa ja tekemistä

      koirulin kanssa. Itellä ihan pari alta 12 kg pikku rekkua, joista varsinkin nuorimmainen pari vuotias leikattu uros on no tosi menijä. Meillä aamulenkki pari km, iltapäivisin 5-7 km ja illalla vaan käydään, mutta tämän lisäksi on tosi, tosi paljon pallon noutoa. Tutun metsän loivassa kalliossa heitän palloa rinnettä ylös ja se vasta väsyttääkin, mutta siitä myös tykätään. Pihalla aitauksessa hyppyesteitä. Etsintää milloin missäkin ja kotona sään ollessa tosi paha ja muutenkin, Heti, kun jää aktivointi liian vähälle aletaan vahtaamaan ikkunasta kaikkea mahdollista ja tutuille haukutaan perään taas sillä äännellä, jotta täällä minä olen. Itselläni naapurustossa iso spk uros, leikkaamaton ja todella, todella tottelevainen. Saa ilmoittaa vieraista, mutta lopettaa heti, kun ilmoitetaan että riittää. Se ei edes näe muita koiria tai ihmisiä, kun menee isännän tai emännän kanssa, myös perheen poika hallitsee koiran. Itse saan hävetä välillä koiriani, mutta nekin osaavat käyttäytyä suht hyvin, jos vaan ajoissa reagoin. Kun saa näköpiiriini, vaikka puolen km päässä toisen koiran, niin ilmoitan heti, että nyt OHI hienosti, ellei ole joku tuttu, jonka kanssa jään juttelemaan ja silloinkin "yritän etukäteen" komentaa ODOTTAMAAN, ennen kuin saavat moikata. Eiköhän jo vuoden päästä olla taas viisaampia.
      Voin sanoa, että energiaa piisaa koirassasi, mutta rakastaa palvella sinua, joten kouluun ja ehkäpä ensin ihan ammatti-auttajan kanssa, sillä mihinkään pentukouluun siitä ei enää ole. Lisäksi sillä on vielä ehkä se murkku-ikä päällä. Koska asutte kerrostalossa, niin kuonopanta kehiin, josta voi sitten ajanmyötä luopua. Koiranne tietää nuoresta iästä huolimatta jos hermoilette sen kanssa ja käyttää sitä hyväkseen. Taskuun herkkuja tai opeta siitä pallohullu, silloin se ei välitä muusta kuin pallosta. Olisikin hyvä KAIKKIEN tulevien ja jo olevien uusien koirien omistajien muistaa, että se ekat kolme vuotta vaativat tosi hyvää hermoa omistajilta, jotta jaksaa ohjeistaa koirastaan tasapainoisen kanssa eläjän. TÖITÄ ja lisää TÖITÄ!

      • Ei heitellä

        Pallohullua koirasta ei saa koskaan opettaa eikä mitään esinettä koiralle heitetä ! Kaikki noudot laitamalla esine johonkin mistä käskee koiran hakemaan koira siis paikallaan.


      • häh????????
        Ei heitellä kirjoitti:

        Pallohullua koirasta ei saa koskaan opettaa eikä mitään esinettä koiralle heitetä ! Kaikki noudot laitamalla esine johonkin mistä käskee koiran hakemaan koira siis paikallaan.

        Jaa miks ei saa heittää? Vähän perusteluja...


      • elämämenijo
        häh???????? kirjoitti:

        Jaa miks ei saa heittää? Vähän perusteluja...

        Johan se tuli tuossa, perustelu...
        Onhan ne vähän säälittävän näköisiä, ne pallohullut; kieli pitkällä tuijotetaan boltsia, aamusta iltaan, sisällä ja ulkona, yölläkin. Ja sitten vielä jotkut naureskelevat sille miten tuo äärimmäinen pakko-oireisuus on muka jotenkin hauskaa?!
        Pahinta pallohulluudessa on se että jos pallo kimmahtaa jonnekin kyseenalaiseen paikkaan (auton eteen), niin tuollaista on vaikea pysäyttää, koska koiraan ei ole mitään muuta kontaktia kuin pallo kautta.


      • Pallo intoilijan emä
        elämämenijo kirjoitti:

        Johan se tuli tuossa, perustelu...
        Onhan ne vähän säälittävän näköisiä, ne pallohullut; kieli pitkällä tuijotetaan boltsia, aamusta iltaan, sisällä ja ulkona, yölläkin. Ja sitten vielä jotkut naureskelevat sille miten tuo äärimmäinen pakko-oireisuus on muka jotenkin hauskaa?!
        Pahinta pallohulluudessa on se että jos pallo kimmahtaa jonnekin kyseenalaiseen paikkaan (auton eteen), niin tuollaista on vaikea pysäyttää, koska koiraan ei ole mitään muuta kontaktia kuin pallo kautta.

        No ehkäpä hieman liioittelin "pallohulluudesta", sillä tottelee tarvittaessa ja pallon saa ottaa pois millon vain. Toimii kumminkin eri tilanteissa. Itseasiassa ei tarvitse kuin mainita sana pallo, niin heti istutaan ja odotellaan palloa. Et sillai. Pallo joka paikassa, mutta ei jos minä en suvaitse. Kaikki luvalla.


      • Ei heitellä
        häh???????? kirjoitti:

        Jaa miks ei saa heittää? Vähän perusteluja...

        Pallon ja keppien heitto ei opeta koiralle tottelemista vaan sähläämistä. Keppien ja pallojen heitto on myös osoitus omistajan laiskuudesta opettaa koirasta kuuliaista.


    • toivokas891

      Joo kyllähän koira tykkää palloista mutta sitä harrastetaan vaan aitauksessa. Lenkillä ei kiinnostus niistä mutta eipä tänäänkää ollu mitää ongelmaa lenkillä vaikka tuli koiria vastaan. Itse kun ei välitä niin ei koirakaan (yleensä). Hihnassa ei vedä ollenkaan paitsi jos näkee jonkun ison linnun tai pupun ja on alkanut tehdä sitä vasta viimeisen kuukauden aikana.oikein alkaa hävettää ku valitin tosta koska sen jälkeen ollut iha älyttömän kiltti.toiv pysyvä tilanne !:) ja näyttää että ei tarvita ammatti apua kun vaan jaksetaan puuhata tarpeeks. Vaikka kyllä me varmaa kerran käydään. Onko kukaan käynyt luonnetestissä ? Voisi olla hyvä käydä ainakin tutut ovat tykänneet mutta niihin voi mennä vasta 2 v. Ja luokse tulossa ei ole ollut MITÄÄN ongelmaa lähipäivinä. Olisi pitäny ennemmin valittaa nii olisi saanut otettua itteään pepusta kiinni :D

    • toivokas891

      Ja pentukoulut on käyty,"ongelmat" alkoivat ensimmäisten menkkojen aikaan jotka tulivat 1v. Kasvattaja sanoi että urokset koulutetaan kerran ja narttut voidaan jopa kaksi kertaa koska ekat menkat sekottaa jollain tavalla. Meillä ennen ollut vaan uros koiria niin en tiedä pitääkö paikkaansa mutta meidän kohdalla ilmeisesti piti.

    • ihan normia on

      Kuulostaa ihan perussakemannilta, tommosia ne yleensä nuorena ovat.Koulutusta vaativat vuosia, vanhemmiten vähän helpottaa.Mitä oikein odotit saavasi kun sakemannin valitsit?
      Se on palveluskoira, kokoajan valmiina, ja tarvitsee tekemistä, tai kehittelee sitä itse itselleen.

    • toivokas891

      Odotin saavani aktiivisen koiran ja oli tarkoin harkittu. Myös olen ollut paljon tekemisissä sakujen kanssa viimeisen 5 vuoden aikana eli tiesin mitä tulossa mutta meille tulikin tosi aktiivinen tapaus :)

    • toivokas891

      Meidän koira ei ole joutunut kun kerran kehittelemään itse tekemistä kun oli pureskellut yhtä mun kenkää mutta siihen ne tuhot on jäänyt :) ja sekin oli ihan pikkusena

    • toinen toivoton

      Meillä on n.8 kuukauden ikäinen narttu sakemanni ja sen kanssa on ollut paljon ongelmia. Kerran meillä kävi ongelmakoira kouluttaja ja on käyty koirakouluissakin parikertaa. Asumme rivitalossa ja jos koira on pihalla niin haukkuu yleensä kaikki ohikulkijat ja hyppää aitaa vasten. Näyttää varmasti pelottavalta. Hän on myös karannut pari kertaa vahingossa jos on portti jäänyt lukitsematta kunnolla. Ketään ei oikein enää voi kyläänkään kutsua kun hirveä rähinä alkaa heti. Rauhoittuu kyllä aika nopeasti kun rauhoittelee. Jos vieraat istuu vaikka sohvalla niin ei mitään ongelmaa, mutta jos kutsuu vaikka keittiöön niin ei meinaa päästää vieraita liikkumaan. Ja jos on joku tulossa eikä keretä ottaa kiinni niin käy päälle. Parikertaa se in ottanutkin vieraasta kiinni. Muuten niin ihana koira oman perheen kanssa. Lenkillä välillä menee tosi hienosti mutta välillä ei meinaa totella ollenkaan. Säkä nousee heti pystyyn jos toinen koira tulee vastaan ja yrittää "ryömiä" tämän luokse ja sitten alkaa taas se räyhääminen. Välillä ei edes huomaa vastaan tulevaa ihmistä. Pyörien perään se meinaa monestikin lähteä. En tiedä johtuuko käytös vain iästä, mutta muillakin pentueen pennuilla on ollut ylisuojelevaisuus ongelmia, ja yhden pennun omistajat ovat luopumassa pennustaan. Mekin tällä hetkellä mietimme mitä koiran kanssa pitäisi tehdä. Luopumisesta ollaan puhuttu vaikka se niin kamalaa olisikin. Lapset eivät millään haluaisi luopua koirasta, mutta se vain vaikuttaa järkevältä ratkaisulta. Eihän pentu ole ollut meillä vielä edes vuotta ja on meille kaikille todella rakas ja tärkeä. Ongelmakoirakouluttajasta voisi olla apua, mutta ei ole varaa sellaiseen. Kannattaako ottaa riskiä jos ei tiedä mitä koira voi tehdä. Kenellekkään perheen jäsenistä se ei todellakaan tekisi mitään. Onko tuo normaalia ja jos tuollainen käytös jatkuu, onko enää järkeä pitää koiraa. Haluaisimme vain rauhallisen kotikoiran, ja kyllä tiesimne, minkä rotuisen koiran olimme ottamassa. Apua ja vinkkejä todella tarvittaisiin.

      • Arkisin 3-4 tuntia aikaa koiraan päivässä, viikonloppuisin vähän enemmän; onko resursseja? Satoi tai paistoi.

        Koira ei jätetä yksin pihalle, vaan sen kanssa ollaan siellä pihalla siihen asti kunnes se on opetettu halutuille tavoille. Joka haukusta sisälle; täällä oli jossain keskustelussa jo tämä...

        Samoin tuo vieraiden vahtiminen, vieraiden tullessa eri huoneeseen vähäksi aikaa, niskakarvojen nostelusta eri huoneeseen takasin, jokaisesta ei toivotusta eleestä eri huoneeseen.

        Näissä on oltava ehdoton, jokaisen on tehtävä samalla tavalla, eikä mitään "katsotaan nyt vielä haukkuuko lisää" tms, vaan puuttuminen on tehtävä heti. Rauhoittelut ja pienet kieltelyt ei nyt riitä, siinä on riskinä, että sillä huomioinnilla palkitsette/olette palkinneet koiran väärästä käytöksestä.


      • toinen toivoton
        Vitikonpaarustaja kirjoitti:

        Arkisin 3-4 tuntia aikaa koiraan päivässä, viikonloppuisin vähän enemmän; onko resursseja? Satoi tai paistoi.

        Koira ei jätetä yksin pihalle, vaan sen kanssa ollaan siellä pihalla siihen asti kunnes se on opetettu halutuille tavoille. Joka haukusta sisälle; täällä oli jossain keskustelussa jo tämä...

        Samoin tuo vieraiden vahtiminen, vieraiden tullessa eri huoneeseen vähäksi aikaa, niskakarvojen nostelusta eri huoneeseen takasin, jokaisesta ei toivotusta eleestä eri huoneeseen.

        Näissä on oltava ehdoton, jokaisen on tehtävä samalla tavalla, eikä mitään "katsotaan nyt vielä haukkuuko lisää" tms, vaan puuttuminen on tehtävä heti. Rauhoittelut ja pienet kieltelyt ei nyt riitä, siinä on riskinä, että sillä huomioinnilla palkitsette/olette palkinneet koiran väärästä käytöksestä.

        Olisiko vinkkejä lenkille kun vetää paljon ja alkaa rähisemään ja meinaa lähteä pyörien perään. Tänään meinattiin viedä koira viimeiselle piikille mutta sain sen peruttua. Onneksi, sillä minä haluaisin vielä yrittää koiran kanssa vaikka tokoa ja onhan sillä vielä pitkä elämä edessä. Mites se kiinni käyminen vieraaseen, mitä asialle voisi tehdä.


      • Hankalampihomma
        toinen toivoton kirjoitti:

        Olisiko vinkkejä lenkille kun vetää paljon ja alkaa rähisemään ja meinaa lähteä pyörien perään. Tänään meinattiin viedä koira viimeiselle piikille mutta sain sen peruttua. Onneksi, sillä minä haluaisin vielä yrittää koiran kanssa vaikka tokoa ja onhan sillä vielä pitkä elämä edessä. Mites se kiinni käyminen vieraaseen, mitä asialle voisi tehdä.

        Se on kurin puutetta. Oletko nakellut koiralle keppiä tai palloa?
        Se provosoi koiraa kaiken liikkuvan perään. Mutta jos ihmisten päällekkin meinaa hyökkiä,ollaankin jo isoissa ongelmissa.


      • saalista...
        Hankalampihomma kirjoitti:

        Se on kurin puutetta. Oletko nakellut koiralle keppiä tai palloa?
        Se provosoi koiraa kaiken liikkuvan perään. Mutta jos ihmisten päällekkin meinaa hyökkiä,ollaankin jo isoissa ongelmissa.

        Koiralla on saalisviettiä, jota se ei saa hallitusti purettua. Saalisvietin kautta treeniä vaan.


      • seliseli
        saalista... kirjoitti:

        Koiralla on saalisviettiä, jota se ei saa hallitusti purettua. Saalisvietin kautta treeniä vaan.

        Saalisvietti ei ole mikää selitys huonolle käytökselle; yleensä juuri käyttörotuiset koirat ovat erinomaisia harrastekoiria hyvän terveyden takia ja kun niiden energia ja periksiantamattomuus suunnataan oikein.


    • toivoka891

      Koira on vielä nuori niin en missään nimessä ajattelisi piikille viemistä. Kannattaa vaan siedättää ja mennä koirat vähän kauempaa aluksi. Tai jos ei oma jaksaminen riitä, etsisin kasvattajan kanssa uuden kodin joltain kokeneelta. Me tehdään vieraiden kanssa niin että mennään ulos vastaan heitä jos on iha tuntemattomia ja kävellään pikku pissalenkki niin ei koira välitä yhtään sen jälkeen. Myös me pyritään aina käymään ennen vieraiden tuloa pitkällä lenkillä niin ei jaksakkaan muuta kun haukkua vähän aluksi ja sen jälkeen tulla rapsutettavaksi. Jos ei olla väsytetty koira kantaa leluja koko ajan vieraiden luokse ja haluaa leikkiä :)

    • 20+20

      JOHTAJUUTTA KEHIIN! tiukat selvät säännöt joista ei luisuta, meillä auttoin ihan erusasiat, hihnassa ei vedetä yhtään ja lenkille lähdetään RAUHALLISESTI, ruuan saa käskystä kun istuu rauhallisesti ja katsekontakti, käskyjä totellaan kerrasta eli kun sanon istu ja jos ei istu niin nostan pannasta hieman että takapää laskee,
      Ottakaa huomioon myös mahdollinen murkkuikä tuon ikäisillä koirilla!
      Liikunnan lisääminen ja riehuttaminen voi lisätä niin sanotusti energia tasoja ja toimia päinvastoin kun saa luvan kanssa riekkua.
      JOHDONMUKAINEN lenkitys muu rauhallinen toimi meillä, liikuttiin siiis sikana mutta rauhallisesti pääasiassa hihnassa! Irti ollessa sai sitten painaa kahta sataa jos halusi

    • Menkää rohkeasti vain koirakouluun. Minun ensimmäisen koiran kanssa menin sinne ja huomasinkin että minä olin vikana. Se oli jo opetettu perus asioille. Voi olla että minulla on todella käynyt onni koirien kanssa. Kun nyt otin ensimmäisen sakemanni pennun niin tuli mieleen kun ottaa pennun niin sitä et tiedä minkälainen siitä tulee, voihan sillä on jonkin lainen äly vaurio tai fyysinenkin vamma voi olla syynä. Keskimäisellä tippui välillä aivot "pihalle" ja syyksi havaittiin että sillä on
      B-vitamiinin imeytymis häiriö. Kannattaa käydä ensin eläinlääkärillä tarkastamassa
      koira ja hekin osaavat neuvoa siitä eteen päin.

    • johtajuutta

      Koiran väsyttäminen on mielestäni edesvastuutonta kusetusta. Totta ihmeessä uupunut koira on helpompi käsitellä, mutta ei ne pinnan alla kytevät johtajuusongelmat sillä lähde. Päinvastoin, teillä on vain käsissänne huippukuntoinen ongelmakoira, joka ei väsy.

      Oikeasti koira ei kaipaa sen enempää liikuntaa kuin ihminenkään. Totta kai liikunta on terveellistä jne, mutta turha kuvitella, että ongelmat johtuvat liikunnan puutteesta! Koira tarvitsee johtajuutta ja rutiineja. Ja nyt puhutaan nimenomaan saksanpaimenkoirasta, joka useimmiten sitoutuu laumaansa niin hyvässä kuin pahassa.

    • Sakupoika1

      Tuo on täysin totta mitä sanoit,johtajuus ja rutiinit ovat tosi tärkeitä,mielestäni ajavat jopa tuon liikunnan ohi tärkeysjärjestyksessä.Itsellä tosiaan menossa neljäs saksanpaimen,ja tuokin mitä sanoit sitoutumisesta laumaan,sitä ne juuri tekevät,suurella sydämellä:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 131
      3787
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      97
      3439
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2478
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1714
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1565
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1471
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      86
      1436
    Aihe