4,5kk vauva ja kaikki suututtaa

mitä tehdä?

Moi,

olisikohan täällä muita samanlaisia kokemuksia omaavia vanhempia tai ihmisiä, jotka osaisivat neuvoa tilanteen helpottamiseksi?

Meillä on siis 4,5kk poika, joka n. 4 kuukautiseksi asti oli tosi tyytyväinen tapaus, viihtyi suhteellisen hyvin lattialla, oli nauravainen, nukkui hyvin ja ei oikeastaan ollut muita ongelmia kuin se, että hän oli varsinainen tissillä roikkuja. :D nyt parin kolmen viikon aikana meno on muuttunut ihan täysin ja pojan elämä tuntuu olevan lähes jatkuvaa kitinää. hän oppi kääntymään n. 1kk sitten mahaltaan selälleen ja nyt harrastaa sitä koko ajan, mutta yleensä mahallaan ollessaan alkaa itkeä, vaikka jaksaa kannatella itseään hyvin ja vaikka vanhemmat on vieressä ja lelujakin riittää. sama kitinä jatkuu, jos käännetään takaisin selälleen. sitterissäkään ei oikein viihdy, jos vanhempi ei ole viihdyttämässä tai ole mitään kivaa katseltavaa. poika myös suuttuu ja itkee hirmuisesti, jos häneltä esim. tipahtaa lelu kädestä ja ei saa sitä heti takaisin. tänään on saanut jo kolmet raivarit myös siitä, että minä yritän lukea lehteä ja hän ei saa sitä käsiinsä. poika siis tietää hyvin tarkasti, mitä haluaa. :D hän viihtyy nykyisin hyvin siis ainoastaan, jos joku viihdyttää ja leikkii hänen kanssaan. tai kantaa ympäri taloa ja näyttää paikkoja.

voiko tämä olla jokin vaihe ja poika turhautuu, kun ei vielä osaa liikkua ja leluihin ym. tarttuminen ei ole vielä täysin hallinnassa, vaikka halut leikkiä ja liikkua olisi suuret? pari iltaa sitten pääsi sängyssään mahallaan naama patjassa etenemään n. 10cm matkan ja oli tästä vallan riemuissaan ja tuli niin isoja hymyjä, että. vai voiko tämä olla jotain läheisyyden kaipuuta tms.? perustarpeet (uni, ruoka, vaipat, lämpö/viilennys, terveys) pojalla on varmasti kunnossa, sillä kiinnitän niihin paljon huomiota, ja allergioiden/mahavaivojen ei pitäisi vaivata. poika on osittaisimetyksellä (saa korviketta ennen yöunille menoa) ja kiinteitä ollaan aloiteltu n. 1,5 viikkoa bataatilla ja nyt pari päivää päärynällä. Maha toimii ja ei ole tullut näppyjä yms. Ja tätä kitinää oli jo ennen kiinteiden aloitusta, joten en usko, että johtuu siitä. hampaitakaan ei näyttäsi olevan tulossa, epäilin jo pari viikkoa sitten sitäkin, mutta särkylääke ja ikeinien hierominenkaan ei auttanut. eikä ikenet ole turvoksissakaan.

ei tässä muuta, mutta harmittaa pojan puolesta, kun koko ajan kiukuttaa, kun ennen oli niin aurinkoinen lapsi, että. ja itseänikin väsyttää, sillä pojan viihdyttämiseen menee valehtelematta lähes koko päivä ja kitinä tietysti väsyttää sekin. mieskin on töissä (kesätuuraajana) lähes koko ajan, tekee n. 7-8 päivän putkia ja saa niiden jälkeen vain 1-2 vapaata. olen siis vähän pulassa, kun en tiedä, miten tuota lasta auttaisin. vinkkejä kellään? :)

9

251

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aika auttaa?

      Moikka!

      Meillä tyttö täyttää kohta 8 kuukautta. Hänellä oli juuri tuollainen kitinä vaihe ja muutenkin kuulostaa tuo lehti juttu ja tississä roikkuminen tutulta...

      Oppi kääntymään mahalleen 2,5 kuukauden ikäisenä ja oli hyvin turhautunut kun ei kovasta yrittämisestä huolimatta päässyt eteenpäin. Kitinä väheni huomattavasti, kun oppi ryömimään 5 kuukauden ikäisenä. Samoihin aikoihin tuli myös ensimmäiset hampaat, eli kitinä johtui varmaan myös osittain niistä. Aika todennäköisesti auttaa myös teidän pojan tapauksessa, eli kun oppii liikkumaan niin kitinä vähenee. Onko teillä leikkimattoa, missä poika voi touhuta? Tai kantoreppua tai- liinaa, että voit ottaa pojan mukaan joihinkin kotiaskareisiin? Meillä tyttö tykkäsi kun tein osan kotiaskareista hänen kanssaan. Mm. pyykinripustaminen narulle oli hauska juttu. :D

      Meillä muuten myös pitänyt viihdyttää tyttöä pienempänä koko ajan, vähän tosin helpottanut. Nyt istuu, konttaa ja kiipeilee koko ajan joka paikkaan ja väliilä tytöllä menee hermot, kun äiti ei anna kiipeillä niihin kaikista kivoimpiin paikkoihin. :D

    • ap.

      meillä on kantoreppu ja liinaakin lainasin, mutta poika hermostuu niissä, sillä hän on todella lämminverinen ja ei varsinkaan näin kesällä kärsi oikein pitkään pitää sylissä tai lähellä, kun hänelle tulee kuuma ja hiki. tuo leikkimattokin meillä on ja hän on siinä viihtynyt näihin viikkoihin asti oikein erinomaisesti, muutaman kerran on jopa nukahtanutkin siihen, kun on niin kovasti leikit alkaneet väsyttää. :D nyt tosiaan ei siinäkään viihdy edes sitä aikaa, että tyhjennän esim. astianpesukoneen.

      mutta minäkin ajattelin, että jospa tämä olisi vain tämmöinen vaihe ja kun poika oppisi liikkumaan, niin helpottaisi. toisaalta yritän aina muistaa, että n. 15 vuoden päästä varmaan harmittelen sitä, että poika menee omissa menoissaan, joten tämä on toisaalta luksusta, kun hän haluaa olla lähellä vahempiaan niin paljon. :)

    • ??????

      Jos muutaman kuukauden ikäinen lapsi on jopa nukahtanut leikkimatolle, hän taitaa viihtyä epätavallisen kauan omissa oloissaan. :O

      • ap.

        tämä tapahtui siis pojan ollessa n. 2,5-3kk vanha ja niin, että leikkimatto oli ruokapöydän vieressä ja minä olin syömässä. sitä ennen olin laittanut ruokaa keittiössä lapsen ollessa lattialla. ja samalla silitellyt poikaa välillä, laulellut ja höpoötellyt hänelle. en ehtinyt häntä siitä muualle siirtää ennen kuin simahti. mutta nyt siis meno muuttunut ja sillä mietinkin, että mikähän pojalle lie tullut, kun ennen viihtyi leikkimatollakin, jos minä tai mies oltiin muutaman metrin päässä tekemässä esim. kotihommia tai aamupalapöydässä lukemassa lehteä.


      • ??????
        ap. kirjoitti:

        tämä tapahtui siis pojan ollessa n. 2,5-3kk vanha ja niin, että leikkimatto oli ruokapöydän vieressä ja minä olin syömässä. sitä ennen olin laittanut ruokaa keittiössä lapsen ollessa lattialla. ja samalla silitellyt poikaa välillä, laulellut ja höpoötellyt hänelle. en ehtinyt häntä siitä muualle siirtää ennen kuin simahti. mutta nyt siis meno muuttunut ja sillä mietinkin, että mikähän pojalle lie tullut, kun ennen viihtyi leikkimatollakin, jos minä tai mies oltiin muutaman metrin päässä tekemässä esim. kotihommia tai aamupalapöydässä lukemassa lehteä.

        Lapsi on turhautunut, kun ei pääse vielä eteenpäin ja mitä vanhemmaksi lapsi kasvaa, sitä enemmän hän tarvitsee vanhempiensa seuraa. Tämä vaihe menee ohi, kun lapsi oppii vähän leikkimään myös itsekseen. Tuon ikäiselle paras lelu on äidin/ isän hymyilevät ja juttelevat kasvot. :)

        Lapsesi käyttäytyy nyt juuri niin kuin terveen lapsen pitääkin. Jos hän ei teitä seurakseen tarvitsisi, olisi syytä huolestua lapsen neurologisesta kehityksestä.


    • ap.

      kyllä me hänen lähellä ollaan ihan koko ajan ja varmasti seurustellaan tosi paljon, neuvolassakin sanoi terkkari, että pojan kehityksestä näkee, että ollaan paljon hänen kanssaan touhuttu ja seurusteltu, kun niin nopeasti on oppinut esim. liikkumaan, leikkimään ja nauramaan ääneen. tosin hän on kyllä ollut myös tosi tyytyväinenkin lapsi, jos joutuu hetkisen sylistä poissa olemaan, ja on viihtynyt lattialla touhuamassa hyvin, kunhan vain joku on ollut lähistöllä. poika on llut alusta asti tosi kiinnostunut ympäristöstään ja leluista ja suuttuu, jos ei saa koskettaa häntä kiinnostavia asioita ja siksi tosiaan niitä hänelle ollaan jo tarjottu. neuvolalääkäriltäkin viimeksi nyhti stetoskooppia käsistä, kun täti yritti tutkia. :D

      tässä vain huolestuin, että onkohan hänellä jotain fyysistä vaivaa, kun niin paljon nykyisin itskeskelee, mutta kuten todettua, suutahtelu johtuu varmastikin vain turhautumisesta. :)

    • näesittenitsekin

      Oliko siellä 4 kk aikaan,
      joku rokotus tai ns. yhteiskunnallinen
      "hyväntekeväisyys".
      Jos et muuten usko,
      niin netissä on tietoa paljon,
      siitä että rokotukset eivät ole
      suunniteltu hyödyttämään,
      vaan tappamaan lapsemme vähitellen!

      • ...

        Kas, Kärkkäisläisiä, imet oppisi magneettimediasta?

        Ennen rokotteiden keksimistä ihmiset elivät kovastikin paljon pidempään? Jos voisit jonkun keskiarvon laittaa, kiitos.


    • 2+13

      Meidän poika muuttuu aina tuollaiseksi, kun ruoka ei enää riitä (on siis liian kevyttä). Aloitettiin soseet 4kk soseilla ja söi niitä hyvin, eikä mahavaivoja tullut, mutta pian oli poika niin tyytymätöntä että.. Sitten aloin tutkimaan purkkien energiasisältöjä ja ostin vain sellaisia, missä on enemmän energiaa, kuin maidossa. Ja johan alkoi poika olemaan taas tyytyväistä. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5580
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1672
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1656
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1102
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      819
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe