Applaws ruoka

i<3cats

Onko kokemuksia? Ajattelin tulevalle kissalle tätä pentukuivaruokaa ja märkäruokana cosma purkkiruokaa. Ja sitten kun se vanhenee siirtyisin applaws aikuisen kissan ruokaan ja sama cosma märkäruoka. Onks ok? Vai onko ruokia hyvä vaihdella muiden merkkisten ruokien kanssa ettei kissa kyllästy? Onko power of nature ruoka parempaa kuin applaws ja onko se täysravintoa? Ja sitten vielä kysyisin että voiko kissan ruoka ja juomakupit laittaa pöydälle ettei koira syö niitä?

Ja pidetäänkö kissalla siis koko ajan kuivaruokaa tarjolla ja märkäruokaa annan aamulla ja illalla, vai ruokinko kissan säännöllisesti aamulla päivällä ja illalla (2 krt kuivaruokaa ja 1krt märkäruokaa vai toiste päin?) Tarvitseeko kissa lisäksi jotain vitamiineja tai lohiöljyä...? Ja monta grammaa pennun pitäisi saada ruokaa päivässä? (maatiaiskissa)

13

4693

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1512

      On laadukas ruoka. Kissa on aavikkoeläin ja se saa nesteen ravinnosta, eli pääpaino ruuasta tulisi olla märkäruuassa. Raksuja ei siis kannata pitää koko ajan tarjolla. Lohiöljyä ja vitamiinia voi antaa silloin jos vähintään puolet ruokavaliosta koostuu lihasta.
      Kannattaa sitten katsoa märkäruokapurkeista että kyseessä on täysravinto. Applawsin märkäruuat ovat monesti täydennysravintoa mutta pavut täysravintoa.

    • reinari raksuttaja

      Power of nature on yksi parhaista raksuista, käytän kyllä muitakin ja vaihtelen makuja, etteivät kyllästy. Kaikki raksut on täysravintoa. Kissanpennulla voi olla kuivaruoka kokoajan tarjolla. Seuraile, alkaako lihomaan.
      Aikuisella kissallakin voi olla raksut tarjolla, jos kissa osaa säännöstellä syömistään niin, ettei liho. Minun kisu alkoi lihomaan ja nyt annan raksut ateriana.

    • ei hyvä

      Ei nuo teolliset mössöt ole koskaan kovin laadukkaita. Parasta on kun annat kissan itse saalistaa pääosan ravinnostaan.

    • Sannnnnnnni

      Meillä on Applawsin raksuja käytetty ja laadukasta se mielestäni on, kissoille on kelvannut. Vaihtelen kuitenkin kaikkia ruokia; voi käydä niin että kissa joka tottuu yhteen tiettyyn ruokaan ei halua mitään muuta, ja sitten jos saatavuudessa sattuu jotain niin onkin hätä käpälässä. Meillä on raksut aina tarjolla ja märkäateria iltaisin; ylläkirjoittanut mainitsikin että se käy päinsä jos kissa ymmärtää itse olla syömättä itseään turvoksiin. Usein tosin ikävystynyt kissa ylensyö; olen huomannut että sopivin virikkein ne tekevät muutakin. Lisäksi kissoille voi hankkia leluja joihin ruoka piilotetaan vähittäin kissan löydettäväksi, näin voi yhdistää kissan tarpeen syödä usein ja vähän, ja omistajan tarpeen käydä töissä eikä ruokkia joka toinen tunti =).

      Pentu voi syödä niin paljon kuin haluaa, se kasvaa. Vitamiinia ei tarvita jos ruokaa on tarpeeksi ja se on hyvää.

      Kupit voi laittaa pöydälle jos jaksaa elää sen kanssa että kissa sitten hyppii aina pöydille (paitsi ei ihan pienelle pennulle, niillä on hyppimiskoordinaatio vielä haussa). Itse en halua kissoja keittiön pöydille joten käyttäisin menetelmää jossa painavassa puulaatikossa tms on senkokoinen kolo josta kissa mahtuu mutta koira ei.

    • 14+11

      Applaws on laadukas ruokamerkki, mutta mieletäni kissanpennuille tarkotetut raksut ovat liian pieniä. Pentu ei välttämättä niitä pureskele tarpeeksi pieniksi tai hotkii, mutta katso miten pentusi niitä syö.
      Cosma on hyvä merkki ja yleensä ne märkäruoat on täydennysravintoa. Applawsilta löytyy kissanpennuille tarkoitettua märkäruokaa (sekin täydennysravinto).

      Täydennysravinto tarkoittaa sitä, että kissa tarvitsee sen lisäksi myös täysravintoa esimerkiksi raksuja.
      Täysravinnolla esimerkiksi juuri raksuilla kissa kyllä pärjää... Ilman märkäruokaakin, mutta onhan se kivaa vaihtelua saada muutakin kuin kuivaruokaa.

      En menisi vaihtelemaan koko ajan merkkiä, ettei kissan vatsa mene sekaisin. Mutta onhan samalla merkillä yleensä monia eri makuja, joita voit sitten vaihdella? Esimerkiksi Cosmalla, Applawsilla, Almo Naturella jne. Aikuisille kissoille tarkoitettuja raksujakin on yleensä samalla merkillä 2 eri makua.

      Raksuja voit kyllä pitää koko ajan esillä varsinkin, kun kissa on vielä pentu. Joillekin leikatuille uroskissoille käy niin, ettei osaa säädellä enää syömistään, jonka takia syö liikaa, mutta sehän ei ole vielä ajankohtaista ainakaan sinulla (tai muutenkaan jos olet saamassa tyttökissan).

      Voit pitää kissan ruoka- ja vesikuppia pöydällä, jos haluat että kissa alkaa tottumaan siihen, että ruokapaikka sijaitsee pöydällä... Itse en kissoja päästä pöytien päälle ja ne kyllä tietävät sen.

    • mossen

      Hei, meillä syötetään pääasiassa tuota Applawsia, sillä siinä on mielestäni ihan hyvä ravintosisältö ja hinta-laatusuhde. Kaikki kissat myös tykkäävät siitä kovasti, kissat ovat pysyneet hyvässä kunnossa ja karva hyvänä. Seassa annan James Wellbeloved -kuivaruokaa, joka on makunsa puolesta kissoille ihan ylivoimainen suosikki. Molempien raksumuotokin on minusta sopiva (pyöreä), sillä meillä on yksi kissa, joka helposti yökkää kulmikkaammat raksut. Kuivaruokia annan kissoille välillä kuivina sellaisenaan ja välillä pehmitän ne vedessä. Molemmista tykkäävät.

      Kuivaruoat tilaan Zooplussalta useamman kymmenen kilon erissä, koska se on meille kätevintä ja edullisinta varsinkin, kun jaksaa kyttäillä tarjouksia. Kuivamuonan lisäksi kissat saavat raakaa lihaa ja välillä myös kalaa jne. Öljyjä aika ajoin.

      Kissojen ruokapaikka meillä on pöydällä, pojat syövät yleensä yhdessä ja tytöt yhdessä. Jokaisella on oma ruokakuppi, vesikuppeja on yksi kahta kissaa kohti. Minusta tuo pöytäruokailu on toimiva systeemi, siinä ruokapaikka on helppo pitää siistinä, vesikupit aina täysinä jne., eikä koira pääse syömään kissojen eväitä tai juomaan vesikuppia tyhjiin. Yhdestä ahmattikissasta johtuen meillä ruokaa ei ole tarjolla koko ajan vaan tarjoilu pelaa viisi-kuusi kertaa päivässä pienissä erissä (kaikki kissat ovat aikuisia).

    • 16+17

      Kissa ei tarvitse eikä sille edes pitäisi antaa kuivaruokaa kuin ainoastaan pakkotilanteissa, sillä se ei ole eläimelle terveellistä vaan ainoastaan laiskan omistajan keino päästä ruokkimisesta vähemmällä vaivalla!!

      Oma mielipiteeni on ja sanon sen syvällä kokemuksen rintaäänellä, että omistaessaan terveen aikuisen kissan on ihan turha pistää rahaa kalleisiin merkkituotteisiin, sillä ihan tavallisen marketin märkäruuankin saa laadukkaaksi kun sekoittaa siihen raakaa lihaa ja joskus myös kalaa (raakana tai kypsänä kalasta riippuen) suhteessa 1/3. Jos lihan tms. määrä päivittäisestä ruokavaliosta kasvaa, on kissalle annettava vitamini- ja kalsiumlisää.

      Lisäksi kissoille voi antaa raejuustoa, mereneläviä, hylämaitotuotteita ym. kissoille soveltuvia ruoka-aineita.

      Meidän kissamme syö kolme kertaa päivässä. Yksi ateria on esimerkiksi raakaa lihaa ja kaksi muuta teollista ravintoa. Kuten jo aiemmin olen jossain ketjussa kirjoittanut, niin aamu- ja iltaruoka ovat tuhdimmat kuin päiväruoka.

      Kissanpennun ruokavaliosta en valitettavasti enää osaa sanoa juuta enkä jaata, sillä siitä on jo vuosia kun olen pentua ruokkinut, ja silloin varmasti kokolailla väärin kun en ollut asiaan älynnyt paneutua ja pentuna meille tulleet kissat ovat olleet ns. puskapentuja.

      Aloittajalle suosittelisin että ostaa kissanpennun luotettavalta maatiais- tai rotukissojen kasvattajalta jotta saa oikeaoppiset hoito- ja ruokintaohjeet mukaansa, ja pentu on madotettu, mahdollisesti myös rokotettu ja sen vanhemmat todettu ja tarkastettu terveiksi ja tervepäisiksi.

      Kissan ruokinta ja hoito ei ole helppoa. Kissa ei ole helppo lemmikkieläin vaikka varmaan suurin osa ihmisistä niin luuleekin. Koira on kuulkaas paljon helpompi!

    • m48

      Monia keskustelupalstoja, erityisesti eläinaiheita, on jo vuosia vaivannut toistuva toisen sättiminen laiskoiksi tai osaamattomiksi. Pitäisi muistaa, että kysyminen on aina hyvä juttu, neuvojen ja vinkkien hakeminen ihan parasta. Valitettavan usein kysyjä saa kuitenkin neuvojen ohella myös monenlaista ryöpytystä - kuten myös muut keskusteluun osallistujat, jotka tahtovat vain omalla kokemuksellaan auttaa.

      Useimmat kissojensa ja koiriensa kanssa elelevät tekevät kuitenkin parhaansa, hakevat tietoa ja yrittävät tasapainoilla sen kanssa, mistä saisi luotettavinta tietoa ja mitä milloinkin kannattaisi tehdä. Ei kuitenkaan ole kissan eikä ihmisenkään edun mukaista se, jos pelkäämme koko ajan tekevämme väärin, syyllistämme itseämme ja toisiamme mahdollisesti jossain vaiheessa tapahtuvista virheistä ja kuljemme kireinä kuin viulun kielet kohti täydellistä lopputulosta.

      Niin kissojen kuin ihmistenkin ruokavalioissa tasapainoillaan monenlaisten tekijöiden kanssa. Syömisessään täydellisyyteen yltävät vain luonnossa elävät luonnoneläimet, jos sattuvat asumaan alueella, jossa luonnollista ruokaa on riittävästi saatavilla eikä se ole kärsinyt ihmisten aiheuttamista ympäristöongelmista, myrkkyjäämistä jne.

      Teollisen ruuan kanssa painitaan aina epävarmuudessa olipa se sitten kissojen tai ihmisen ruokaa, kuivaruokaa, märkäruokaa tai vaikkapa hyla-maitoa (maitotuotteistakin ehkä vain homogenoimaton maito on suhteellisen järkevä valita ihmisellekin, muu valtavan prosessoinnin ja pilkkomisen tulosta).

      Hännät pystyyn ja iloa pintaan.

      • Besserwisser?

        Bla bla bla

        Ja mikä oli kirjoituksesi pointti?


    • Sannnnnnni

      m48, harvinaisen hyvin sanottu! Olet aivan oikeassa siinä että suurin osa meistä tekee parhaamme, ja itsekin aivan hullunkurisia virheitä kun aloittelin kissanpitoa (hullunkurisia koska pahasti ei käynyt. Olisi voinut käydä). Mutta kukaanhan meistä ei tosiaankaan ole täydellinen, ja luulen että kissoillemme on enemmän iloa meistä ja meistä kissoillemme jos pyrimme vertaisneuvontaan eikä vertaisriitelyyn. Sitä paitsi voin sanoa, totuuden rintaäänellä, että kun omistin vain yhden kissan oikean kissanhoidon totuuksia oli tasan yksi. Nyt kun olen omistanut viisi, niin totuuksiakin on *ainakin* viisi =)

    • Anonyymi

      Joo joo

    • Anonyymi

      Sisältää ainesosia joka aiheuttanut kuolemia, roskiin kaikki Applaw kuivasafkat!

      • Anonyymi

        Mitä ne sellaiset kuolemia aiheuttavat ainesosat on?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1362
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1160
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1042
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1006
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      983
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      970
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    Aihe