Fasad-maali

Maalari

Tarvitsisin apua seuraavaan ongelmaan: Taloni on maalattu joskus 10 vuotta sitten Fasad pellavaöljymaalilla, johon on vuosien kuluessa tullut aika paljon mustia pilkkuja. Tämä lienee hometta, vai kuinka? Ilmeisesti muillakin Fasadilla maalanneilla on ollut samoja ongelmia? Ensi kesänä olisi tarkoitus maalata talo uudelleen. Miten pintakäsittely pitäisi tehdä ja mitä uutta maalia kannattaisi pintaan laittaa? Nämä pilkut ilmeisesti pitäisi pestä pois?

Olisin erittäin kiitollinen avustanne. Mukavat syksyn jatkot.

8

12030

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maalari

      Mustat pilkut ovat mustahometta jota tulee esim kuolleista koivunlehdistä. Öljymaali ei tee puun päälle liukasta kalvoa, joten home pääsee tarttumaan puuhun. Pese talo homepesuliuoksella ja maalaa päälle tavallisella akrylaatilla ja home ei enää tartu.

      • samassa jamassa

        Itselläni oli täysin sama ongelma. Talo maalattu -92, meni kauttaaltaan homeeseen.
        Irroitin yhden paneelin tarkempaa tutkimista varten ja hämmästykseni oli suuri kun huomasin panelin katkaistuani, että home tosiaan oli vain maalin pinnassa, eikä yhtään syvemmällä. Ulkonäkö oli kyllä todella surkeaa katsottavaa.

        Otin yhteyttä muutamaan maalausliikkeeseen, mutta homma ei kiinnostanut. Ilmoittivat, että jos itse pesisin niin he hoitavat kyllä maalauksen, näin sovittiin.

        Pesin kaikki puuosat ensin Tikkurilan homeenpoisto 1:llä (ohjeen mukaan), muista suojata ikkunat ja itsesi. Juuriharja osoittautui hyväksi pesuvälineeksi. Home lähti yllättävän helposti, välillä tietysti joutui oikein kunnolla hankaamaankin, mutta yllättävän helppo homma. Aineen levitin 5l:n puutarharuiskulla.
        Varmuuden vuoksi ruiskutin vielä tämän jälkeen kaikki puuosat Boracol 10 rh:lla, joka on homeenestoaine (tuttu varsinkin venepiireissä).

        Nämä edellä mainitut aineet tappavat sitten kaikki tielle sattuvat puut, pensaat ja nurmikot joten nekin kannattaa suojata.

        Tämän jälkeen tulivat maalarit työhön. Maaliksi oli valittu öljyä sisältävä akrylaattimaali.

        Nyt vain elän toivossa, että tauti ei heti uusiutuisi. Talo ainakin näyttää jälleen uudelta ja siltä osin on paljon parempi olo.


      • OmakotitalojenKeskellä

        Tummat pilkut voivat olla myös nokea. Kuivaharjaa pintaa ja jos lähtee niin ei ole hometta. Puulämmitteisissä taloissa nokea tupruaa.


    • expeukku

      maalissa aiheuttaa sen ettei maali varsinaisesti koskaan kuivu ja siksi se kerää likaa ja hometta itseensä. pelkkä pesukin auttaa mutta on toistettava säännöllisesti ja siinä sitten omat riskinsä puurakenteelle.. aika tarkkaan kysyisin maalinvalmistajalta mieluiten mikä maali tuon pellavaöljyn päälle sopii ettei mene hynät hukkaan.

      • pesijä

        Aina ei välttämättä tarvitse maalata taloa kun pinnassa on vain vähän hometta. Autoja pestään säännöllisesti miksei talojakin. Totta kai talo likaantuu vuosien varrella ja pintaan pääsee kasvamaan hometta. Jopa vanhan teollisuus halin ikkuna voi olla homeessa jos sitä ei ole pesty vuosin. Mutta ongelma korjaantuu kun pinta pestään. Pesuun kannattaa käyttää riittävän mietoa pesuainetta jottein maalipinta mene piloille ja homehtuminen vain kiihdy.


    • pasi

      ei ole maalista kiinni asia ja lähtee hyvin pesemällä ruikuta homepesuainetta eka ja korkepaine pesurilla peset kaikki lähtee ja ne pilkut on maalin pinnassa eli pieni homma jos ei kaiva nenää

    • Anonyymi

      Älä ihmeessä vaihda maalia. Joudu maalaamaan uudelleen 3 vuoden välein...

    • Anonyymi

      Olikin aika saada tuo neuvo !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      452
      3304
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      417
      2975
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      127
      2819
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2182
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2010
    6. 176
      1390
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1347
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1216
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      79
      1190
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1040
    Aihe