LUE JA SÄÄSTÄ HENKESI NUORI!

VIE VAIN HETKEN!

Poliisin teksti Facebookissa vetää hiljaiseksi: ”Säästikö hän 10 euroa?”

Helsingin poliisilaitoksen poliisi Jukka Pasilasta on kirjoittanut laitoksen Facebook-sivuille tekstin, joka antaa ajattelemisen aihetta.
Nimimerkillä Jukka Pasilasta julkaistu teksti antaa pari todella painavaa syytä olla ikinä hyppäämättä rattiin alkoholin vaikutuksen alaisena.

Näin hän kirjoittaa:

”Tuttavani lapsi jäi pari vuotta sitten rattijuopon auton alle. Omaisten suru oli sanoinkuvaamaton. Tiedän myös lapsen päälle ajaneen rattijuopon. Hän on päällisin puolin tavallinen keski-ikäinen nainen: kohtelias, avulias ja elämäniloinen. Mikä sai hänet lähtemään humalassa rattiin tuona toukokuisena keskiviikkona? Säästikö hän kymmenen euroa, kun hyppäsi itse rattiin eikä soittanut taksia?

Tuo päissään tehty päätös kuitenkin muutti naisen elämän. Hän tappoi naapurin lapsen. Naapurien, jotka hän on tuntenut jo vuosia. Niiden, joiden kanssa hän on viettänyt kesäiltoja ja vilkuttanut heille iloisesti tullessaan tammikuiselta työvuoroltaan. Tappanut lapsen, joka hymyili iloisesti aina koulusta tullessaan. Mikään ei tuo lasta enää takaisin. Pystyisitkö sinä elämään sellaisen taakan kanssa koko loppuelämäsi?

Tee päätös: En lähde rattiin humalassa. En halua tappaa ketään. Säästän kymmenen euroa taksiin.

Tänäkin viikonloppuna liikenteen seasta noukittiin useita törkeitä rattijuoppoja. Heiltä lähti saman tien ajokortti hyllylle ja päälle määrättiin ajokielto. Vaan kuinka monta jäi ottamatta kiinni?
Ei ihmisestä näe päällisin puolin onko hän rattijuoppo. Siksipä pyydänkin jakamaan tätä tekstiä. Jos tämä teksti tavoittaa edes yhden mahdollisen rattijuopon ja muuttaa hänen käyttäytymistään, on tämä kirjoitus tehnyt tehtävänsä.”

Teksti on hellekelien myötä äärimmäisen ajankohtainen. Viikonlopun aikana Hämeessä jäi kiinni lähes kolminkertainen määrä rattijuoppoja tavalliseen viikonloppuun verrattuna.

− Nyt sattui lämmin sää, kesälomat ja kaikki tapahtumat yhtä aikaan. Ihmisille rupeaa virvokkeet maistumaan, kun on lämmin keli. Ja nyt tätä hellettä on kylmän jakson jälkeen odotettu. Jos hellettä jatkuu, tilanne rupeaa tasoittumaan, Hämeen poliisin tilannekeskuksesta kerrottiin IS:lle.

14 henkilöä jäi kiinni törkeästä rattijuopumuksesta, 12 henkilöä tavallisesta rattijuopumuksesta ja yksi henkilö vesiliikennejuopumuksesta.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288711256649.html

http://www.iltalehti.fi/viihde/2014071018478533_vi.shtml

Martina Aitolehti kärähti ratista

Martina Aitolehti oli keikkamatkalla kohti Puumalaa, kun poliisi pysäytti ja puhallutti artistin.

Martina puhalsi alkometriin 0,84 promillea. Tapaus sattui juhannusaattona 20. kesäkuuta. Tuolloin Martinan keikan alkuun oli vain reilu tunti, mutta Iltalehden saamien tietojen mukaan hän ehti ajoissa Hovi Grill Houseen keikalleen.

Tapausta tutkii Itä-Suomen poliisi.

- Poliisi pysäytti vuonna 1982 syntyneen naishenkilön kuljettaman auton Puumalassa. Hänet puhallutettiin kello 23.15, puhallustulos oli 0,84 promillea. Hänen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, poliisi kertoo juhannusyön tapahtumista.

Martina: En kommentoi

Iltalehti tavoitti Martina Aitolehden.

Hän ymmärsi, että rattijuopumusepäilys tulee suuren yleisön tietoisuuteen enemmin tai myöhemmin.

- Mä tiedän, mä tiedän tämän asian, Martina myönsi itkuisen kuuloisena.

- Mä en kyllä, sorry... mä en kommentoi mitään, Martina sanoi ääni sortuen.

Hän lopetti puhelun lyhyeen.

Kaahasi lapset kyydissä

Tämä on jo toinen kerta, kun Martina lyhyen ajan sisällä törttöilee liikenteessä. Vasta viime viikolla Iltalehti uutisoi kohukaunottaren ylinopeussakoista.

Hän sai toukokuisesta kaahailustaan 20 päiväsakkoa. Rapsut tulivat Helsingin Länsiväylällä, missä hän ajoi 125 kilometriä tunnissa, kun paikalla oli 80 kilometrin nopeusrajoitus. Kyydissä hänellä oli alle kouluikäiset lapsensa.

Tuolloin Aitolehti kertoi Iltalehdelle olevansa pahoillaan tapahtuneesta. Samalla hän korosti vastuullisuuttaan liikenteessä.

- Tämä oli muistamani mukaan vasta toinen ylinopeussakkoni, joten se kertoo, etten hurjastele.

Aitolehden mielestä hän ei ajanut vaarallisen kovaa eivätkä hänen lapsensa olleet vaarassa.

- Väitän, että osaan kyllä ajaa autoa. Nyt täytyy vain ottaa opikseen tapahtuneesta, hän totesi Iltalehdelle viime viikolla.

X--X--X--X--X--X--X--X--X--X--X--X--X--X--X--X

Martina Aitolehti (ent. Kortelampi, Aitolehti-Eerikäinen, s. 16. heinäkuuta 1982 Helsinki) on suomalainen julkisuuden henkilö, laulaja ja televisioesiintyjä. Koulutukseltaan hän on parturi-kampaaja-maskeeraaja.

Ei varmaankaan ajanut ensimmäistä eikä viimeistä kertaa humalassa autolla?! Nyt sattui vain käry käymään! Mitä jos olisi ollut lapset kyydissä?! Toivottavasti rouva on jo soskun seuloissa ja tarkkailussa! Toivottavasti rouva ottaa opikseen eikä tapa itseään eikä muita tiellä liikkujia autoillessaan humalassa taikka muissa mömmöissä liikenteessä!

0

1165

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Mihin aikaan tulee Marinin eroilmoitus huomenna?

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cc979c9c-c331-42f5-afe6-d30bdb869e3a Yksityiset pikku bileet, taustalla kuuluu: v*ttu tästä tulee hyvä olo. Jau
    Maailman menoa
    482
    6087
   2. Marinin juopotteluvideot on kuvannut sama Autio,

    Joka otti legendaarisen ruisrokkikuvankin. https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009012343.html "Videot ovat alkujaan rayharautio-nimiseltä yksityise
    Maailman menoa
    176
    5893
   3. "Bile-Sanna" lempinimen saanut Sanna Marin selittelee: "Tiesin kyllä, että minua kuvataan, mutta..."

    Bile-Sannan bailuvideo on saanut pääministerin myrskyn silmään. Mitä mieltä olet, pitäisikö pääministerin saada olla ihan tavallinen ihminen ja juhlij
    Maailman menoa
    535
    5070
   4. Marinin tiedotustilaisuus täysi floppi

    Ei tajua tai halua vasta toimittajien kysymyksiin, oliko hän kännissä toimintakunnossa pääministerin tehtävien suhteen. Ei tunnu tajuavan tilanteen v
    Maailman menoa
    453
    2440
   5. Jauhojengi äänet lisätty videoon jälkikäteen

    Kylläpäs taas jauhotettiin persupölvästit tässäkin tapauksessa :-D Hyvä läppä tuo kyllä on.
    Maailman menoa
    157
    2205
   6. Some liekeissä! Sanna Marin saa suitsutusta: "Wohooo!!!" "Miten magee pääministeri!" "Hyvä Sanna!"

    Mitäs mieltä sinä olet bilevideo-kohusta? Onko myrsky vesilasissa vai esim. oikea turvallisuusuhka? Lue juttu: https://www.suomi24.fi/viihde/some
    Maailman menoa
    185
    1944
   7. Sanna Marin juhlii ja tanssii villisti julkkisporukassa.

    Videot alkoivat levitä somessa: Sanna Marin juhlii ja tanssii villisti julkkisporukassa. Pääministeri Sanna Marin tanssii ja laulaa useilla videoilla
    Pori
    348
    1880
   8. Uusi shokkipaljastus Marinista: Kiehnäsi ja tanssi intiimisti vieraiden miesten syleissä

    https://www.seiska.fi/Kotimaa/Uusi-shokkipaljastus-Sanna-Marin-kiehnasi-ja-tanssi-intiimisti-vieraiden-miesten-syleissa Villi bileremmi ilmestyi Tea
    Maailman menoa
    393
    1740
   9. No kyllä siinä sanotaan jauhojengi

    Aivan selvästi. Marin on säälittävä, että roikkuu 36v. pääministerin asemassa ja perheenäitinä noissa parikymppisten koksubileissä. Täl on varmaan vak
    Maailman menoa
    62
    1537
   Aihe