Hissien rakentaminen

Hyötyliikuntaa

Lähistöllä olevaan kerrostaloon, 3 krs, rakennetaan hissi joka rappuun. Mietin vaan että onks järkee? Vanhukset jotka ei jaksa enää kävellä rappuja voi muuttaa sopivampiin asuntoihin, vaikka vaihtaa saman talon sisällä! Itsekin asun 3 krs. ja pidän tätä oikein sopivana liikuntana. Hissin rakentaminen maksaa? ja lisäksi siitä tulee käyttökuluja:sähköt ja huollot.

Jotenkin ajattelen, että nuorille ihmisille sopii hyvin mennä rappuja-vanhukset ja lapsiperheet voivat asua heille sopivimmissa taloissa. Ettei nyt taloa tarvitse muuttaa

2

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oma koti hyvä asua?

      En oikein ymmärrä ajatusmaailmaasi. Itse olen ostanut tilavan asunnon, jossa on tarkoitus elää toistaiseksi. Pitäisikö minun sitten koettaa ostaa joku alimman kerroksen yksiön asukas ulos, jotta voisin muuttaa siihen vaimoni kanssa. Se yksiön asukas ei varmaan myy asuntoaan, koska tarvitsee juuri itse sitä. Unohda koko ajatus ja anna ihmisten kohottaa elämisensä tasoa. He sen käytön maksavat, joten tuskin sinulle siitä lisäkuluja tulee (paitsi minkä valtio ja kunta maksavat hissin rakentamisen tukea).

      https://www.rakennustieto.fi/Downloads/RK/RK030602.pdf

      Liikkumisen esteettömyys on monella tavoitteena ja yhteiskunnalla on tavoitteena, että vanhus tulee toimeen kotonaan mahdollisimman pitkään. Siksi hissien rakentamista tuetaan yhteiskunnan varoin.

      Kun eläkepäivät lähenivät, niin muutin vaimoni kanssa kaksikerroksisesta rivarista kerrostaloon. Tämä kerrostalo on suunniteltu siten, että esteettömyyttä on otettu huomioon mahdollisimman paljon. Kynnyksiä ei ole, hissi on tilava, jne. Me satsattiin siihen, että pystymme eläkkeellä ollessamme elämään kahdestaan ja lasten ei tarvitse olla heti auttamassa meitä. Kun siirryimme eläkkeelle, niin asunto on nyt maksettu ja tulemme itsenäisesti toimeen, ainakin toistaiseksi. Ei haittaa, vaikka polvi natisee ja lonkkaa vihloo. Painetaan vain hissin kerrosnappia ja ollaan heti kotona;)

      Lähellä olevaan taloon rakennettiin hissit siten, että portaikkojen ulkoseinään rakennettiin erillinen hissikuilu. Jää siitä tietenkin asukkaille maksettavaa, mutta eipä eläkeläisten tarvitse muuttaa pois kotoaan hoitolaitokseen vain siksi, ettei pystynyt enää portaikossa liikkumaan.

    • Anonyymi

      Täällä Pohjois-Karjalassa on paljon tyhjiä kerrostaloja. Yksi sellainen kerrostalo (3.kerroksinen)on päätetty purkaa, vaikka siihen olisi jälkeenpäin helppo rakentaa hissi. Varmasti asunnot menisi kaupaksi ,jos olisi hissi. Ei se purkaminenkaan ole ilmaista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe