Raskainta ok-taloa valmistaessa?

lastulevy

Jos olette tehneet talon ns.pitästä tavarasta, nii mikä vaihe teistä ole raskainta/vaikeinta ja mikä on ollut suhteessa helpoin?
ja niin rahalliestakin puolesta vielä mihin on uponnut yllättävän paljon rahaa ja missä/mihin ei mennytkään niin paljoa?

12

166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ex-Pertti

      Perustustyöt on raskain ja kallein työvaihe ku siihen on huono itse päästä vaikuttamaan. Rungon teko oli taas mukavin kun näkyvää saa aikaa nopeasti

    • dgsdgdgsdg

      Lattiavalu. Pitää palkata "ammattilainen" valamaan ja liippaamaan....sitten pitää palkata ammattilainen korjaamaan se vituoiksi tehty lattiavalu....senkin jälkeen istten viritellän laminaattia ja ovia järkeväsit paikaleen kun on se tasoitustyö tehty vituiksi.

      Maanrakennus (lapiomiehenä) ja rungonteko parasta....

      • lastulevy

        Jos täällä puhutaan perustuksista ja lattiavaluista,mitkä on hankalia, nimutta olisko puurossi easynpi?


    • hanslankari

      Perustukset, runko, katteet ym. isot rakennusvaiheet menevät nopeasti vaikka ovatkin "raskaita". Näkyvää jälkeä syntyy nopeasti. Henkisesti raskainta minusta on sisätyöt viimeistelyineen, sillä vaikka kuinka nävertää, niin juuri mitään näkyvää ei tapahdu ja aikaa palaa aivan tuhottomasti. Aina puuttuu jotain ja työ kesketyy kun ei pääse jatkamaan ennenkuin saa alkutyön loppuun. Rahaa palaa paljon kaikissa pikku mutoksissa viimeistelyssä ja kalusteissa. Nälkä kasvaa syödessä kun haluaa aina vähän "parempaa" ja kustannukset nousevat pikku hiljaa taivaisiin. On tärkeää pysyä suunnitellussa, jolloin työ etenee ja kustannusarvio pitää. Raskasta on myös taistella tavarantoimittajien viivytysten ja selittelyiden kanssa. Raskasta on myös korjata "ammattimiesten" virheitä ja huonoa työnjälkeä.

    • Halvalla...

      Perustuksiin liittyvät työt ovat tietty raskaita ja aikaa vieviä, kun mennään vain alaspäin. Toisaalta taitava kaivurikuski säästää paljon aikaa ja vaivaa. Hyvällä tontilla perustuksien tekokaan ei ole niin mahdotonta. Yllätyksiä saattaa tulla juuri perustuksien kohdalla, jos löytyy väärästä kohtaa kalliota taikka vesi/viemäriputket pitääkin tuoda jostain huitinkuusesta tontille vesilaitoksen möhlän vuoksi ja joutuu rikkomaan katujen päälysteitä paljon. Liittymäsopimuksia tehdessä kannattaa varmistaa, että liittymät ovat todella siellä missä niiden kuuluisi olla ja jos eivät ole, niin maksaja on joku muu kuin tontin omistaja.
      Runko nousee nopeasti ja silloin tulee paljon näkyvää. Lattiavalut ovat tietty raskaita jo fyysisestikin, mutta itse valuunhan ei mene niin kauheasti aikaa ja jälkeä tulee nopeasti, mutta sen valmistelut, jos tekee huolella kaikki, että lattialämmitykset toimivat vielä valujen jälkeenkin ja sähköputket ovat kunnolla jne.
      Sisätöissä on oma näprääminen ja listat vievät aikaa, vaan keittiökaappien ja muidenkin kaapistojen asennus on yllättävän aikaa vievä toimenpide kaikkinen kikkeineen, varsinkin jos jotain muutoksia on jostain syystä tullut suunnitelmiin.
      Suunnitelmissa kannattaa pitäytyä, ettei mopo karkaa käsistä vallan. Jos valta on ihan kokonaan itsellä, suunnitelmissa on helppo pysyä, mutta useampi päätöksentekijä saa kyllä monasti melkoista askartelua aikaiseksi, jos joudutaan muuttamaan paljon. Suuria muutoksia suosittelen välttämään, jos mahdollista. Suuret muutokset sitten siihen seuraavaan taloon, tämä talo asutaan halvaksi parissa vuodessa ja myyntiin.

      • ihmetteliä..

        No onko se rakentaminen niin raskasta, kun sitä kaikki puhuu ja taitaa olla myös muutamia lauluja aiheesta../


    • pari rakentanut

      Raskain vaihe on sisätöihin siirtyessä, kun naaras päättääkin alkaa sisustamaan ja haluaa laittaa kaikki mahdolliset suunnitelmat uusiksi ja samalla tuhota budjetin.
      Tämä on koettu kaksi kertaa, ensimmäisen vaimon kanssa 90-luvulla ja nykyisen kanssa muutama vuosi sitten.

      • Halvalla...

        Tästä tuossa jo edellä varoitin. Pahimoilleen tulee kustannuksia todella paljon ja muutenkin käy raskaaksi, kun aletaan muuttamaan suunnitelmia. Tosi kiva, kuin toinen on ostanut kaakeliluunin ja se pitäää juuri saada sitten taloon sopimaan, eikä hormista tietokaan, saati uuninpohjasta, taikka asuntomessuilla on nähty keittiösaareke, johon pitää vetää sähköä, vettä ja viemäriä... Helpompi rakentaa uusi talo, kun alkaa tekemään hurjia muutoksia.
        Omille vanhemilleni rakensin taloa ja siinä äitini pääsi oikein vauhtiin. Olin tehdä harakirin tuon urakan kanssa, kun soviteltiin muuttuneita ratkaisuja. Käytännössä tein toisen talon heidän tontilleen.


    • raskasta

      RASKASTA ON SISUSTUSMATERIAALIEN VALINTA VAIMON KANSSA.

      Siinä vaiheessa nimittäin olet käynyt rautakaupassa 300-400 kertaa, ja sitten sinne mennään tunneiksi valitsemaan että laitetaanko harmaa laatta vai harmaa laatta, ja tuleeko katosta valkoinen vai valkoinen.

    • Minätiedän

      Raskainta oli kitata kipsikattoa :D Tai raskainta oli ehkä piipun muuraaminen.
      Muuten pitää aina varata riittävästi apukäsiä "paskoihin" hommiin niin niistä pääsee tehokkaasti yli.

      Talo 225km2 Talli 120km2 Katos 80km2 sauna vielä tekemättä.

      • Varmaan tiedät...

        Jo on ollut sulla katon kittaamista, missä noin kauhean iso palatsi oikein on! Tuossahan tarvitsee apukäsiäkin jo monta tuhatta, jää meinaan Taj Mahal Intiassa toiseksi tuommosen talon rinnalla, on meinaan kuin paskahuussi tuon sun talos rinnalla ;D


    • Veikkaan, että todellisuudessa raskainta on budjettiylitykset - ainakin ne rasittavat useimpia rakentajaperheitä kaikkein eniten ja pisimpään.

      Taloudellisia yllätyksiä tapahtuu lähinnä yhteen suuntaan: myönteisiä yllätyksiä kohtaa äärimmäisen harvoin - negatiivisia aika usein. Suurimmat riskit sisältyy maatöihin ja sisustuksiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1428
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      962
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      34
      682
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      677
    6. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      641
    7. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      110
      634
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      624
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      598
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      587
    Aihe