Akumal/Puerto Morelos vai Playa del Carmen

Mayiakultt. kiehtoo

Hei Meksikon matkaajat.

Kertokaa noiden alueiden erot. Mikä niistä on suositeltavin.
Olemme aikuinen pariskunta ja suunnittelememma Meksikon matkaa kevättalvelle.
Aikuisille suunnatut hotellit ovat ihan yes, mutta yleensä majoitumme perheille tarkoitetuissa hotelleissa, meitä kun ei lasten riemu ewikä kiukkukaan häritse.

Onko kenelläkään kokemusta Finnmatkojen All inclusive hotelleista Meksikossa?
Niistä olisi kiva kuulla.

25

3855

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onnea reissuun

      Kokemusta on vain yhdestä Meksikoon. Ja, vaikka sekä meno- että paluulento poikkesivat aikataulusta matkailjoiden eduksi, niin, jos etukäteen olisi ollut enemmän tietämystä todellisista etäisyyksistä, niin kohde olisi ollut toinen. Lennon- ja bussimatkan yhteisrasitus loman alkuun, kun ei ollut positiivinen kokemus. Kohde oli Akumal, mutta bussi jätti matkalaisia esim. Barcelo Mayaan ja ko. hotelli tms. sijaitsee lähempänä Cancunin lentokenttää kuin esim. GBP:n majoituskeskus. Kohde oli aivan ok, mutta liikkuminen Meksikossa ei ole turvallista, joten tässä mielessä laaja hotellialue miellytti matkailijaa hyvin. Aina aiemmin olemme kierrelleet kohteessa pilvin pimein, mutta ko. kiertely ei tullut kyseeseen viime kerralla. Collectiivot kyllä liikennöivät JUU JUU ja taksit kulkevat, mutta, kun istut collectiivon himmennettyjen ikkunalasien taakse mahdollisesti täpötäyteenkin pikkubussiin ja, kun collectiivo vieläpä pysähtyy joka pysäkillä, niin matka kuin matka määränpäähän kestää kauan. Takseissa löytyy, mutta, mistä matkailija tietää, että mihin taksiin on turvallista nousta? Jos lukija uskoo minua, niin, jollei hän ole intin käynyt. niin matkailijalle on taatusti kaikista edullisinta valita hotelli lentokentästä suhteellisen matkan päästä. Jos hotellit ovat luokiteltu hyviksi, niin hotellit ovat tällöin hyviä tai tätä parempia. Minä valitsisin seuraavan kohteen lähempää Cancunia tai jopa Cancunista varoitteluista huolimatta. Cancun, kun kuuleman mukaan kuhisee taskuvarkaita..

    • Perdone.

      Vai ei liikkuminen Mexicossa ole turvallista!
      Yllä olevan seikkaperäisen kertomuksen perusteella olettamus taitaa olla suurimmalta osin kuviteltu, kun ei näe ulos, eikä collectivo ole heti perillä.
      Ainoastaan taskumassin menetys on todellinen vaara tungoksessa, ei edes torilla normaalisti päiväsaikaan.
      Jos ei itse esitä mallia: minulla on mistä ottaa, tai ole ihan pihalla minne pitäisi mennä, tai juo sikakänniin, ei ole ongelmia.
      Ilman minkäänlaisten matkanjärjestäjien ohjaamista siellä pärjää aivan hyvin omin päin miten kauan tahansa.
      Mesikolaiset ovat ystävällisiä ja avuliaita yleisesti ottaen. Varkaat, joita on kaikkialla maailmassa, on sitten luku erikseen.
      Toivotan avointa mieltä ja hyvää lomamatkaa!

      • onnea reissuun

        Olen kerran Meksikossa käyneenä Perdonen kanssa eri mieltä turvallisuusseikoista ko. kohdemaassa. Cancunissa itse kävin vain meno- ja tulomatkalla ja siitä syystä, kun neljästi Meksikossa lomaillut pariskunta antoi ymmärtää, ettei Cancun ole turvallinen kohde. Pettymys oli suuri, kun minulla ei ollut mahdollisuutta tutustua Canuniin. Kotimaahan pääsin ehjin nahoin, mutta vahinko- tai vahingonteko ei ollut kaukana ja ko. oli taksimatka Playa del Carmen-Akumal. Kokemuksia rikkaampana ja kauniit maisemat elämän loppuun saakka sydämmessä, niin vakuutan yhä, ettei Meksikossa liikkuminen ole vaivatonta ja turvallista ja minähän annoin vain oman näkemykseni ketjun aloittajan kysymykseen.


      • Perdone.
        onnea reissuun kirjoitti:

        Olen kerran Meksikossa käyneenä Perdonen kanssa eri mieltä turvallisuusseikoista ko. kohdemaassa. Cancunissa itse kävin vain meno- ja tulomatkalla ja siitä syystä, kun neljästi Meksikossa lomaillut pariskunta antoi ymmärtää, ettei Cancun ole turvallinen kohde. Pettymys oli suuri, kun minulla ei ollut mahdollisuutta tutustua Canuniin. Kotimaahan pääsin ehjin nahoin, mutta vahinko- tai vahingonteko ei ollut kaukana ja ko. oli taksimatka Playa del Carmen-Akumal. Kokemuksia rikkaampana ja kauniit maisemat elämän loppuun saakka sydämmessä, niin vakuutan yhä, ettei Meksikossa liikkuminen ole vaivatonta ja turvallista ja minähän annoin vain oman näkemykseni ketjun aloittajan kysymykseen.

        Minä olen kulkenut eri vuosikymmeninä monella tapaa siellä, eikä ole mitään ongelmia ollut missään päin Mexicoa.

        Parhaimpiin matkusteluihini kuuluva maa.


    • Hola Mexico

      Matkoilla toki pitää aina olla varovainen, mutta oma kokemukseni Meksikosta on positiivinen, enkä pitänyt sitä ollenkaan niin vaarallisena mitä etukäteen moni varoitteli. Olimme Meksikossa maaliskuussa ja varasimme Finnmatkoilta pelkät lennot. Cancunissa vietimme viikon. Hotellit, rannat ja palvelut olivat ihania ja liikkuminen Cancunin lähiseuduilla on helppoa. Ja lähiseudulla en nyt tarkoita pelkkää lähintä kymmentä kilometriä, vaan suosittelen hyppäämään bussiin ja tutustumaan Maya-seutuihin ja saariin yms. Cancunin lisäksi lensimme Mexico Cityyn ja sieltä bussilla Veracruziin. Ja joka paikassa tunsimme olomme aivan turvalliseksi. Liikuimme aina muutaman hengen porukassa, emmekä hakeutuneet mihinkään epämääräisiin paikkoihin. Eli suosittelen vilpittömästi matkaa Meksikoon ja käyntiä muuallakin kuin rantakohteissa, koska siellä jää "oikea" Meksiko näkemättä.

    • moomin

      Olemme talvella menossa viidettä kertaa Meksikoon, kertaakaan ei ole siellä tullut turvaattomuuden tuntua. Cancunissa käyty monta kertaa eikä mitään ongelmia. Ollaan liikuttu taksilla, sovittaessa taksi odottaa perillä vaikka koko päivän, esim.Cobassa teimme niin.
      Auto ollaan vuokrattu ja käyty omin päin Chizen Itzassa. Normaali varovaisuus tietysti niinkuin joka puolella maailmaa.

    • Mayiakultt. kiehtoo

      Lähinnä kiinnostaa miten nuo kohteet eroavat toisistaan vai eroavatko lainkaan.
      Historiahulluina haluamme nähdä kaiken mayakulttuuriin liittyvät nähtävyydet mitä ikinä mahdollista, samoi snorklaus kuuluu matkasuunnitelmiin.
      Cancun ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta meitä, vaan olemme miettineen nimenomaan noita kolmea paikkaa, joista Carmen varmaan suurin, mutta onko muita eroja.
      Ihana kuulla joka tapauksessa kokemuksianne :) niin niitä hyviä kun huonoja. Olemme reissanneet varsin paljon, myös ei niin turvallisissa maissa, mutta aina olemme maalaisjärjellä ja järkevällä varovaisuudella pärjänneet. Uskon, että näin mennään myös Meksikossa.

      • onnea reissuun

        Kun olin varannut meille Meksikon matkan, niin luin ulkoasianministeriön tiedotteen enkä uskonut todeksi puoliakaan lukemastani tekstistä. Minulla on kaksi pientä lasta ja olen matkustellut keskivertoisesti jo ennen heidän olemassaoloaan. Meidän poppoolle ei Meksikossa sattunut mitään, mutta olisi voinut. Olen eräällä toisella keskustelupalstalla jo kertonut tapahtumasta, joten en kirjaa tapahtumaa tänne ylös. En ole käynyt inttiä eikä intin käyminen kuulu tulevaisuudensuunnitelmiini. Olen silti sitä mieltä ettei itsepuolustuskurssin käymisestä ole haittaa, kun matkustaa arveluttavaan kohteeseen. Puolisoni (intin käynyt) on sitä mieltä, että voisi matkustaa Meksikoon myös myöhemmin. Korostan, ettei kohdallemme ole koskaan aiemmin sattunut samanlaista kokemusta. Eli emme olisi vuokranneet Meksikosta autoa ja toiseksi, niin emme olisi lähteneet ominpäin Cancuniin kohteestamme. PDC:sä kävimme ominpäimme eikä meno eikä tulomatka PDC:in ollut mitenkään ilahduttava kokemus. Mutta lohdutukseksi kaikille teille sanottakoon kukin taaplaa tyylillään eikä vain?


    • Perdone.

      No nyt täytyy vielä kommentoida.
      On aivan selvää, että jotkut joutuvat vaikeuksiin muita herkemmin, jotkut pelkäävät ihan olemattomia kanssakäymisiä, jotkut eivät osaa muuta kuin kotomaisen etanaliikenteen, jotkut suorastaan hakevat "seikkailuja", jotkut pukeutuvat ja käyttäytyvät epävarmasti, eli hyväksikäyttäjiä houkuttelevasti.

      Heille ei sovi ominpäinmatkailu, eikä varsinaisiin paikallisalueisiin tutustuminen.
      Kukin taaplaa tyylillään! Noudattakaa tätä hyvää yleisohjetta!
      Me olemme, lastenlapset mukaan lukien, saaneet elämässä valtavasti nautinnollista matkailua tehdä vuosikymmeniä juuri ennakkoluulottoman ja paikallisia arvostavan asenteen avulla. Kotona ei ikinä saisi samaa määrää hiuenoja näkemyksiä ja kokemuksia.
      Tästä on hyvä matkaa jatkaa!

      • onnea reissuun

        Ja Meksiko on valtavan hieno maa. Nähtävää ja koettavaa riittää. Me emme käyneet yhdessäkään seikkallupuistossa, koska yli kymmenvuotias tyttäremme pelkäsi jo meressä, että värikkäät ja kauniit kalat purevat. Olen jo jnkn kymmenen itsekin ja kielteisin kokemus Meksikosta oli kuitenkin se, että matka Meksikoon on pitkä ja se, että myös bussimatka kohteeseen kesti kauan. Toisiksi huonoin asia oli se, että saimme huoneemme majoituskeskuksen kauimmaisesta nurkkauksesta - sattumalta kylläkin. Kaikkien muiden suomalaisten huoneet sijaitsivat uima-altaiden ja meren äärellä. Kolmas kokemus "tämä ikävä ja arveluttava taksimatka! takaisin Akumaliin, niin sijoittuu em. asioiden välimaastoon. Jos en lähde Meksikoon enää koskaa, niin syynä on se, etten yksinkertaisesti nauti pitkästä lentokone- ja bussimatkasta lomakohteeseen. Katsotaan siis, minne seuraavaksi, kun matkan aika koittaa. Maailmassa on useita upeita lomakohteita..


    • moomin

      Minä ainakin otan selvää lentomatkan pituudesta ennenkuin ostan matkan. Pakettimatkoilla varmaan on myös mahd.bussimatkan kesto ilmoitettu tiedoissa.

      • onnea silti

        Bussimatkan pituudet voivat vaihdella monesta eri syystä. Minä ja seurueeni olimme etuoikeutettuja lomallamme, koska lentoaika oli molempiin suuntiin lyhyempi, mitä Finnmatkat lennon kestoksi oli ilmoittanut. Lento oli ArkeFlyn eikä vertailukohdetta ole. Jännityksen sai kohoamaan se, kun ollessamme lomalla Malesialaislentokone katosi mukanaan suuri määrä matkustajia. :):(


      • Marinja
        onnea silti kirjoitti:

        Bussimatkan pituudet voivat vaihdella monesta eri syystä. Minä ja seurueeni olimme etuoikeutettuja lomallamme, koska lentoaika oli molempiin suuntiin lyhyempi, mitä Finnmatkat lennon kestoksi oli ilmoittanut. Lento oli ArkeFlyn eikä vertailukohdetta ole. Jännityksen sai kohoamaan se, kun ollessamme lomalla Malesialaislentokone katosi mukanaan suuri määrä matkustajia. :):(

        Finnmatkojen suorat lennothan isoilla koneilla ovat ihan sujuvia. Joku vuosi sitten niitä ei ollut vaan oli välilaskulla ja siihenhän meni enemmän aikaa ja vaivaa. Ja bussikuljetukset hotelleille ovat sujuvia myös, ja tietenkin oma aikansa niihin menee, kun lentokenttä ei ole hotellin vieressä, mutta bussit ovat hyviä ja ilmastoituja.
        Muutenkin busseilla pääsee eri kaupungeissa tai kylissä käymään, ja ovat edullisia.


    • onnea matkaan

      Yks pointti on se, että tietenkin myös Cancunista löytyy loistomajoitusta ja Cancuniin hotelleihin ei ole kentältä kovin pitkä. Meksikon rannat ovat vertaansa vailla, ilmasto upea ja palvelu tarpeeksi ystävällistä.

    • resandefot

      kuinka kauan tuo bussi matka kestää cancuniin tai carmeniin,se olis kiva tietää?

      • lomaluuta

        Me otimme bussin Cancunin kentältä Carmeniin, ainoa pysähdys oli kotimaan terminaali josta tuli matkustajia kyytiin. Matka oli sujuva ja hinta edullinen. Liput sai bussin lähtölaiturilta.


      • vara on hyvä pitää

        resandefotille lisäys. Eli en tiedä, että onko ko. matkanjrjestäjän bussikuljetus vaiko maansisäinen bussikuljetus. Jos kiirettä pitää, niin ota uskaliaasti taksi - Meksikoonhan olet matkalla.


    • ottakaa ilo irti

      Jos lähdet Hki-Vantaalta, niin päätepiste on tietääkseni Cancun. Eli ei kestä kentältä Cancunin hotelleihin kauaa. Arvioni on, että kauimaisimpaankin hotlaan bussimatka kestää enimmillään 1 h ja, jos tunnin kestää, niin aika kauan tällöin menee. Sama bussi pysähtyy Cancunissa kuitenkin joka hotellin kohdalla. Carmeniin kestää noin tunnin ja riippuu tietty, että onko hotellinne Carmenin kauimaisin hotla. Carmenin kauimaisimpaankin hotlaan menee enimmillään noin 1,5 h.

    • Perdone.

      Ihan omana ihmettelynäni lisään vielä kokemuspohjaisia mielipiteitäni tähän Mexico-osioon.

      Miksiköhän pitää vaikka tähän maahan tunkea itsensä sellaisten ihmisten, jotka eivät tunnu tyytyvän oleviin olosuhteisiin, eivätkä tunnu pärjäävän ilman ongelmia missään?
      Kartasta-netin tai paperisen- katson ympäri maailman asioita valmiiksi; tiedän edes välimatkat, jos on tarpeen.
      Yhden matkan tein Keski-Amerikkaan aikoinaan ottamatta mistään selvää minkään maan kohdalla; reittikin oli aivan hatunheiton varassa kolme kukautta.
      Se matka oli kaikista paras tekemistäni, vaikka olin tietysti hiukan liian varovainen ihmisiin tutustumisen suhteen.
      Sain silti useita ystävyyksiä, jotka ovat edelleen kahdenkymmenen vuoden jälkeen toimivia, ja uusia on noiden pohjalta saatu.

    • Kirska

      Munkin mielessä matkailuun kuuluu isona osana suunnittelu. Miten onkaan mukavaa perehtyä tulevaan lomakohteeseen, miettiä mihin menis ja perehtyä niihin paikkoihin ja sinne pääsemiseen etukäteen. Ei tarvi sitten paikan päällä miettiä että mitähän tekis ja miten sinne pääsee. Onhan toki reppureissut erikseen, mutta mä en ole reppureissuihminen- ne jotka on niin se heille suotakoon :)

      Toki suunnittelun astekin riippuu kohteesta, onko kyseessä kaupunki- vai rantaloma, perheen vai puolison kanssa kahdestaan sekä matkan kesto. Itse ainakin vaikka olen etukäteen miettinyt mitä haluan lomallani tehdä tai nähdä, en ole asiaa stressannut vaikka suunnitelmat nyt on aina vähän olleet toteutusta isommat. Lomalla kun ollaan niin eiseväliä jos vähän suunnitelmat muuttuu.

    • resandefot

      Itse suunittelen matkaa jo etukäteen,lähtö tammikuussa,että tiedän paikat minne kannattee mennä,ja tuota bussi aika talua halusin siksi kysellä kun reissaan paljon ja joskus on kiva ottaa taksi sen bussin sijasta jos tuo aika on mielestäni pitkä sen pikku matkaan ajateltuna,tietenkin riippuu missä on hotelli ja onko bussi täynnä sinne tänne menijöitä,ja sitähän ei saa tietää kuin perillä. Eli cancuun meet taksilla 20 minuutissa:)

    • Sanibell

      Hei!

      Olen pari kertaa käynyt Meksikossa ja nyt viime marraskuussa oli se toinen omatoimimatkana, enkä enää aio mennäkään sinne kuin omatoimireissuna -niin paljon enemmän saa irti maasta ja kulttuurista silloin. Cancunin kentältä menimme ADO:n bussilla Playa Del Carmeniin, jossa olimme pari yötä (ensimäisellä kerralla 2 viikkoa), joten se "turistirymä" on nähty -toki siellä kannattaa käydä ja olla, mutta ei koko lomaansa. Hotellia emme olleet varanneet, mutta katsoneet netistä muutamia vaihtoehtoja joissa kävimme sitten kysymässä ja saimme hyviä tarjouksia. Sieltä menimme parin päivän päästä taas bussilla Tulumiin, josta paikan päältä vuokrasimme auton. Tulumissa kannattaa käydä ja olla pidempääkin, meillä oli vuokrattuna merenrantabungalovi, ja rannaltamme oli muutaman sadan metrin päästä kävelyä näkymät Tulumin kuuluisille raunioille (joilla olimme jo edellisellä reissulla käyneet) Tulumista ajoimme Akumaliin jossa on hieno laguuni (maksullinen, luonnonsuojelualue) ja yleisellä rannalla rauskuja ja jättiläiskilpikonnia. Tulumista sitten bussilla Chetumaliin, josta Belizeen, jne. mutta missään nimessä emme ole koskaan pelänneet Meksikossa vaikka edellisellä reissulla oli koko perhe (5 henkilöä) ja kuljimme myös näillä paikallisilla collectiivoillakin paljon ja pimeänkin aikaan, jne. Nytkin oli hienoa Playassa käydä iltaisin paikallisten suosimilla toreilla ja katukeittiöissä -mahtavaa ruokaa. Eli jättäkää Cancun ja Playa vähemmälle ja menkää pienempiin, aidoimpiin paikkoihin. Mielestäni All Inclusiveja ei kannata edes ajatella (eikä muuallakaan) noin mahtavien makujen maassa :-)

      • Hei

        Kiinnostuin Akumalin rannoista. Minkä nimisiä nämä rannat ovat? Eli jos vaikka taksilla lähden liikenteeseen niin osaan sitten pyytää oikalle rannalle / laguunille :)
        Paljonko laguuniranta maksoi?

        Kiitos vastauksista jo etukäteen!


    • Sanibell

      Hei!

      Akumaliin jos menee paikallisella bussilla, niin sanoo kuskille että menossa Akumal beach, niin osaa jättää teidän sillan jälkeen pysäkillä pois (Carmenista päin tullessa), samoin jos taksilla menee, niin osaavat varmaan sinne noin. Se laguuni on muutaman kilometrin päässä eteenpäin (ensimmäisellä kerralla kävelimme sen lasten kanssa ja oli tuskaisen kuumaa siinä helteessä), joten taksilla kannattaa mennä. Nimi on Yal Ku Lagoon ja kannattaa mennä aurinkoisella säällä, niin näkee metreittäin pohjaan ja värikkäitä kaloja, sisäänpääsy 75 pesoa turisteille (paikallisille edullisempaa).

      http://www.travelyucatan.com/yal_ku_lagoon.php

    • Sanibell

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      376
      1436
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1253
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      113
      1180
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1062
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      930
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      876
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      786
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe