Omistajan koulutus

perafffgggg

Eilen takapihalla nurmikkoa siistiessäni tupsahti vieressä kulkevalla polulla isokokoinen koira puskan takaa. Ilmeisesti koira huomasi minutkin yllättäen, koska alkoi murista. Koira ei ollut kiinni ja omistaja tuli vasta hetken päästä perässä. Meillä oli pihassa omia ja naapurin lapsia, nuorimpana puolivuotias konttaamassa.

Kysyin ulkoiluttajalta, eikö koira olisi pidettävä kiinni?
Mies vaan totesi, että tämä ei ole mikään yleinen jalkakäytävä. No ei olekaan, metsänreunassa kulkeva polku enemmänkin, mutta polku menee tonttien vieressä. Ja on taajama-aluetta.

Toisaalta huvittaa jokakeväinen koirankakka yms. keskustelu, mutta kyllä koiranomistajat itse aiheuttavat välinpitämättömyydellään ja tietämättömyydellään huonon maineensa.

9

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • caucasiansd

      DH iskee jälleen, aina uuden otsikon takaa. Taaskin KOIRA oli ISOKOKOINEN ja alkoi heti MURISTA. Jännä kun minulle ei koskaan koirat murise, ei isot eikä pienet. kun tulee vapaana oleva koira vastaan niin huudahdan että "kenekäs kulta se täällä juoksee?!" Koira tulee hyppien luokseni ja pyrkii antamaan nuolupusun.

      • Voi apinaa

        Juuri näin. Ja lapset siinä "uhkaavassa tilanteessa".


      • lähtikömopottaas
        Voi apinaa kirjoitti:

        Juuri näin. Ja lapset siinä "uhkaavassa tilanteessa".

        ^ Eikö teidän pitäisi olla päiväunilla...?!


    • Koiran irtipidosta on järjestyslaissa, googlaa koirakuri vaikka; taajamassa koirat tulee pitää aina kykettyinä, ihan sama vaikka olisi vähän pusikkoakin. Poikkeuksena siitä on vain ns. virkakoirat. Nykyisessä laissa ei ole mitään lievennystä "koira voi kulkea välittömästi kytkettynä", niin väittävä puhuu potaskaa, se on vanhaa lakia.

      Metsästyslain mukaan myös koirat on pidettävä nyt kiinni, vaikkei metsästyssäännöt pitäisi pahemmin taajama-alueita koskeakaan.

      Rikoslaissa on myös pykälä arvaamattomista ja tunnetusti ympäristölle vaarallisista eläimistä, joista on velvoite huolehtia niistä niin ettei ne pääse irti; jos näin kuitenkin tapahtuu, eläin pääsee irti, se on jo osoitus huolimattomuudesta.

      Aika ja paikka muistiin, jos sanominen ei auta, ja ilmoitus poliisille.

      • koirallekin apua

        Siis kultanen noutajan täytyy olla välillä irti että saa puskettua energiaa ilmaan ette voi aatella että koira aina puree ihmisiä ja lapsia....


      • koirallekin apua kirjoitti:

        Siis kultanen noutajan täytyy olla välillä irti että saa puskettua energiaa ilmaan ette voi aatella että koira aina puree ihmisiä ja lapsia....

        Osaava koiranomistaja tietää miten heilutella niitä omia takajalkojaan jotta koira saa riittävästi liikuntaa, asiansa hallitseva koiran lenkittäjä osaa kyllä virikkeistää ja teettää koirallansa hommia ilman että se on metriäkään irti.

        Laki on ettei koirat saa olla irti taajamassa.


    • jei1236

      Koiranohjaaja on vastuussa ja koiran on kuljettava mieluiten kytkettynä välittömässä ohjaajan läheisyydessä vaikka se olisikin hallinnassa muuten ainakin alueella, missä liikuu muita.

      Vitikonpaarustaja luullee, että koiranohjaajat ovat jäätäviä pikajuoksijoita ja huippukuntosia kun aattelee, että koira pääsee toteuttamaan kaiken tarpeensa kytkettynä. Koira vaatii lenkkejä myös vapaana, mutta sellaisissa olosuhteissa, että siitä ei ole haittaa muille.

      • Pari tuttua pappaa, ikää 70 , saavat kyllä lenkitettyä metsästysrotuiset koiransa hihnassa taajamassa, toinen vie koiraa pyörällä, toinen potkupyörällä ja käyttää koirapuistossa; nuoremmillehan tämä on silkka mahdottomuus.

        Suurin riski ympäristölle ovat koiranomistajat, jotka ahdistuvat kun heidän lemmikkinsä eivät saa puokkoilla vapaana ympäri puistoja.


    • ...

      Tuo on ihmeen yleistä...

      Oletus ajatus itselläni olisi luonnollisesta tapahtuma sarjasta: ihmiseltä karkaa koira hallinnasta-> hän ryntää pirun vilkkaasti hakemaan koiransa hallintaan -> pyytelee anteeksi -> mahdollisesti sopertelee jonkun selityksen mokalleen -> lähtee pirun nolona pois paikalta.

      Itse melko kookkaan koiran omistajana olen vastaikään toiminut juuri kuvaamallani tavalla. Koirani on puolustusviettinen, siis varautunut vieraita kohtaan ja törmätessään "reviirillään" vieraaseen antaa kyllä kuulua niin, että tuskin kenellekään tulisi mieleen alkaa sille mitään sössöttämään kultamussukoista... Sattui marjastaja osumaan liian lähelle pihaa, asumme taajama alueen ulkopuolella, mutta metsästyskoirana koiramme tokikin ulkoilee aina kytkettynä, mutta pihassa pysyvänä se on aina pihassa irti (kanalinnut eivät pesi pihassamme, koska siinä on aina irti oleva koira, joten ei tarvitse huolia pesinnän puolesta). Tuli pirunmoinen kiire hakea koira pois, nolo anteeksi pyyntö, selitellä en alkanut, toki kysyin onko kaikki hyvin, kun ihminen näytti jonkun verran kauhusta kankealta ja äkkiä viemään koira sisälle, jotta saa marjastaa rauhassa. Ajattelin että kävisinkö vielä sanomassa, kun koira on poissa tilanteesta, että marjastaa turhan lähellä pihaa, mutta olikin hävinnyt jo paikalta... Eli olisin itsekin syyllistynyt tuohon uhrin syyllistämiseen...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1753
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1357
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1158
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1138
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      53
      987
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      966
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      954
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      870
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe