Nukkumaan menemisen vaikeus

nosleep?

Hei!

Neuvoja 5,5kk ikäisen vauvan kanssa kaipailee uupunut mamma.
Lyhykäisyydessään ongelma on tämä: joka ikiselle unelle (niin päikkärit kuin yöunet) meneminen on yhtä hysteeristä huutoa. Vaunuissa huutaa, sängyssä huutaa, sylissä huutaa n. 30 minuuttia ennen kuin sitten lopulta nukahtaa (huuto laantuu lopulta sellaiseksi vaikeroimiseksi/öninäksi). Hampaita tulee, juu. Maha on täynnä, juu. Vaippa on kuiva, juu. Ei kai se hampaitten tulo nyt joka nukutuksella pitäisi vaivata?
Saa rintaa sekä himpun verran jo soseita. Näistä ei kuitenkaan mitään masuvaivoja valita...

Unikoulua varmaankin kannattaisi kohta ruveta miettimään, kunhan vauveli täyttää 6kk. Sitä ennen kuitenkin neuvoja/lohdutusta?? Uuvuttaa tuon melkein 9kg painavan möhkäleen sylissä kantaminen jokaikiselle nukutukselle...

6

87

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • nosleep?

   Niin ja kun lopulta nukahtaa, niin päiväunien pituus on n. 30-40 minsaa kerrallaan. Hyvällä tuurilla 50 minuuttia tulee täyteen kerran viikossa.. Yöunet nukkuu vaihdellen n. klo 2030-2130 nukahtaen ja heräten n. klo 06-0730. Yöllä syö vielä n. 3-4 kertaa... ja yötkin on yhtä mönkimistä ja pyörimistä.. :(

  • leija146

   Meillä koettiin hyväksi ns. unimaito, eli aina unille mennessä sai sänkyyn pullon maitoa. Hetken juotuaan nukahti nopeasti ja nukkui tunnista kahteen (yöllä useammankin tunnin putkeen).
   Toki teillä tilanne hieman eri, jos vielä tissiä syö, mutta jos et kauhistele tuttipulloja, voit pumpata maidon pulloon ja näin totuttaa "yksin" unille menoa.
   Hampaatkin voivat todella vaikeuttaa unia ja unille menoa, mutta meillä tämäkin kesti yleensä vain pari päivää per hammas.
   Sitten toinen juttu mikä meillä auttoi oli yövalo. Jos unille meno ei maidon kanssa auttanut, laitettiin himmea yövalo päälle, jota vauva hiljeni katselemaan ja nukahti.

  • Liian vähän energiaa?

   Hmm. Teillä myös melko iso vauva. Mitä on himpun verran soseita?
   Meillä poika oli todella kiukkuinen ja unet lyhkäisiä, kun sai liian energiaköyhää ruokaa. Vatsan siis söi täyteen maitoa, mutta eihän se sillä miksikään tullut.
   Vellit aloitettiin 2 kk iässä ja soseet 3kk iässä. Näillä pärjäsikkn hyvin hetken aikaa, mutta 4kk iässä piti ruveta tutkimaan pilttipurkkien kylkiä ja valitsemaan energiapitoisempia soseita.
   Nyt poika 5,5kk ja syönyt kuukauden ajan 5kk soseita (syö aamulla puuroa n. 1-2dl, illalla velliä 200-250ml ja päivällä 2x pilttipurkin). Tämän lisäksi vielä korviketta reilusti.
   Ja on siis mitä aurinkoisin poika tällä hetkellä (vaikka hampaatkin juuri putkahti).

  • nosleep?

   Ollaan aloitettu maistelu 4kk:n iässä, mutta melko hitaanlaisesti on homma edennyt. On ollut täysi työ löytää sellaisia soseita, joita vaavi suostuu syömään edes muutaman lusikallisen. Nyt on alkanut maistua kana-bataatti sekä mango, lisäksi ollaan aloitettu syömään puuroa aamuisin ja iltaisin. Pitää kokeilla annoksien nostamista, jos se vaikuttaisi uneen. Tosin nukahtamis-ongelmaa tämä tuskin poistaa..

   • Liian vähän energiaa?

    Meillä itse asiassa tuo vaikutti nukahtamiseenkin. En kyllä tiedä miten, mutta jokatapauksessa kun vaan sai kyllä paljo ravintorikasta sapuskaa, niin johan oli tyytyväästä ja suostuu mukkumaankin paremmin. :)
    Toivotaan, että teilläkin auttaisi.
    Meille suurinta herkkua on ollu ne jugurttiset piltit ja välipalat. :)


   • Liian vähän energiaa?
    Liian vähän energiaa? kirjoitti:

    Meillä itse asiassa tuo vaikutti nukahtamiseenkin. En kyllä tiedä miten, mutta jokatapauksessa kun vaan sai kyllä paljo ravintorikasta sapuskaa, niin johan oli tyytyväästä ja suostuu mukkumaankin paremmin. :)
    Toivotaan, että teilläkin auttaisi.
    Meille suurinta herkkua on ollu ne jugurttiset piltit ja välipalat. :)

    Niin ja velliä suosittelen ainakin koittamaan iltaisin. Ainakin valion velleissä on hyvin energiaa (enemmän kuin maidossa). :)


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   289
   4597
  2. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   19
   3273
  3. Haluaisin tietää miten sulla menee

   Onko kaikki hyvin? Ja onko sulla yhtään ikävä mua? Itse haluaisin niin kovasti nähdä sut taas :(
   Ikävä
   91
   1391
  4. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   42
   1332
  5. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   272
   1215
  6. Uskallatko paljastaa

   Kaivattusi nimikirjaimet ja sukupuoli? Minä aloitan, KA, nainen.
   Tunteet
   40
   984
  7. Sofia kertoo et halusi luvan kokeiluihin seksin suhteen Lontoossa asuessaan..

   Katos nainen alkaa kertoa et seksikokeilut alkoi maistua, kun muutti Lontooseen.Marokkolainen räppäri ja tietenkin sekin on varsttu mies ja itse sen k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   156
   975
  8. Mikamika missä mika

   Polliisi etsii https://poliisi.fi/-/epailty-henkirikos-torniossa?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
   Tornio ja Haaparanta
   7
   899
  9. Aiotko saattaa sen loppuun

   ..mikä on meillä pahasti kesken..ja milloin...en jaksa odottaa enää..
   Ikävä
   54
   867
  10. En halua satuttaa sinua

   Mutta tässä ei ole järkeä!..
   Ikävä
   39
   819
  Aihe