Huijareita liikkeellä sähköpostitse

Hei!

Kesä on tuonut esiin kaikenlaisia viestittäjiä ja huijausviestejä on taas lähetetty Suomi24 Postin käyttäjille. Muun muassa pankin, Tullin tai Verohallinnon nimissä lähetettyihin viesteihin tulee suhtautua epäluuloisesti, varsinkin jos viestin kielimuoto on huono.

Yleisesti ottaen tunnuksen tietoturvaan tulee kiinnittää huomiota. Muista päivittää vaihtoehtoinen sähköpostiosoite Omat tiedot sivulla jotta voit aina tarvittaessa vaihtaa salasanan tunnuksellesi (vaihtoehtoinen sähköpostiosoite on jokin muu kuin tunnuksen oma sähköpostiosoite), ilman vaihtoehtoista sähköpostiosoitetta salasanaa ei voi vaihtaa. Salasana kannattaa ajoittain vaihtaa, sen on hyvä olla pitkä, monimutkainen ja vaikeasti arvattava.


Tietoturvaterveisin,

Suomi24 Ylläpito

23

6123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • janebond2

      huijaus on myös deittisivustolla mydatebook.eu, profiiliin yritin laittaa oman kuvani mutta samanaikaisesti pyyhkiytyi koneeltani pois kaikki kirjastossa olleet kuvat ja asiakirjat, jos siellä olisi ollut pankin nettiyhteys niin pian pankkitilinikin olisi tyhjennetty mutta en uskalla käyttää nettiä pankkiasiointiin,

      kaipa MYDATEBOOK.EU saa selville myös kaikki salasanat joista ole asentanut,

      myös sain aiemmin viestin USP:lta että minulle olisi tulossa paketti joka pitäisi
      noutaa postista, en uskaltanut avata sitä viestiä enempää koska en tiettävästi
      ollut saamassa mitään usp:n pakettia mistään päin maailmaa,

      sitä saakin olla tosi varovainen ja käyttää varmuuskopiointia jottei rakkaat kuvat
      ja salaiset asiakirjat pääse katoamaan, ja pitää heti ottaa pankkiin yhteyttä jotta
      sulkevat kaikki tilit, ainakin yritysten tilit pitää sulkea koska sieltä on helpointa
      rahat kavaltaa

    • yksikaimonista

      Nykyinen sähköpostiversio ei ole luotettava. Vaikka minulle niin on vakuutettu kun sitä kyseenalaistin. Ennen kun avasin posteja mm Ifolorilta niin lukon kuva oli ja pysyi osoiterivillä Nykyään pomppaa heti pois ja näkyviin tulee kolmio jonka keskellä huutomerkki. Päivittämällä avoinna olevaa sivua ei tilannetta paranna.
      Samoin on asia jo pelkästään kirjautuessa sisälle postiin. Ennen tuli lukon kuva osoiteriville kun valitsin postin ja se pysyi siinä niin kauan kuin oli tarpeen. Nykyään siinä pyörii vaiheteloevasti tuo kolmio tai maapallon kuva. Vasta kun olen kirjautunut lukko tulee esille.
      Availlessa posteja se kuitenkin poistuu ja jää.
      Olen ymmärtänyt että silloin sivu on avoin ulkopuoliselle taholle. Ei ihme että kaikenlaiset kalasteluviestit posteihin ovat lisääntyneet.

    • kettunen1

      Ettei vaan osa huijareista ole löytänyt suomi24:ään? Salasanan vaihto on käytännössä mahdotonta.

      • Tz33når3

    • saat sitä kun tilasi

      Salasanan voi vaihtaa kun poistaa profiilin ja tekee uuden, vielä parempi kun ei tee profiilia ollenkaan sekundasuomi24 sivuille.

    • 67025

      Kun tämä uusi suomi24 sähköpostimalli tuli, niin alkoi tulla roskapostia ym kaikenlaista sälää. Yrittääköhän suomi24 samaa mita dna yritti ostaessaan phnetin. Osta maksullinen roskpostisuoja, joka eim mkuitrenkaan suojaa mitään, vie vain rahat. Hoptmalilla on hyvä viestien estosysteemi. Minullakin on yli 20 estettyä lähettäjää. Milloin suomi24 järjestää samanlaisen estosysteemin.
      Vielä muutama vuosi sitten ei tullut koskaa suomi24:lle roskapostia, nyt tulee. Olisikohan syytä vaihtaa sähkopostioperaattoria?

    • mainostus

      Minulle tulee lähes sata roskapostia päivässa jokainen eri lähettäjältä.
      Suomi24.fi haluaa tallentaa ne kaikki jotta saa levytilaansa käytetyksi ja postitilastot kasvamman.
      Mainostajat tarvitsevat ne jotta Suomi24.fi saa rahaa mainosten myyjiltä.
      Siksi postin avaaminen onnistuu vain joskus kun ketään muuta ei ole linjoilla.

    • marijane2luukku.com

      kun netillä yrittää pankkii,tuleekin teksti,ohhoh,sattuipa nolosti---------.............

    • kohta ex-käyttäjä

      Kun kerran näitä huijausviestejä pääsee suomi24:n sähköpostiin tällaiset määrät niin eikö tälle voisi tehdä siellä päässä jotain eikä niin että kaikki sähköpostin käyttäjät joutuvat tekemään jotain? Eikö teillä osata siellä tietoturvaa???
      Eipä ole moisia näkynyt luukku- tai gmail- sähköposteissa, ainoastaan täällä.

      Se kevään sähköposti"uudistus" oli kyllä ala-arvoinen esitys. Ongelmat alkoivat sen jälkeen. Kohta 3 kk:tta mennyt, eikä asioille ole kyetty vieläkään tekemään mitään. Kertoo ehkä jotain ammattitaidosta - tai siis -taidottomuudesta. No, kesän jälkeen pääsee lopettamaan oman sähköpostitilin, onneksi.

    • TaikaJamppa

      Minä se käytän vain tuota vanhaa kunnon G-mailia, ja siel menee roskaposti omaan kansioonsa joka tyhjenee joka kuukausi... Ei ole minua vaivannut muuten kuin joskus tuttujeni viestit myös lentäneet sinne väärään kansioon, mutta muuten ihan loistava.

    • haispaska

      Tämä on nyt perseestä, kannattaa vaihtaa toinen operaattori, olen saanut ohjeita roskapostin estoista, mutta minun ja monen muun älykkyys osamäärä ei riitä roskapostin estoon. Entinen suomi24 oli helppo etää ei halutu lähettäjät.
      Muuttakaa postia johonkin toiseen

    • marijane2luukku.com

      danskelle viesti,että käyttötilini on avattava heti maanantaina,jotta saan ruokaostokseni tehtyä,sosiaaliviraston edunvalvonta on omin päinsä mennyt sulkemaan tilini,en saa edes tokmannille käteisrahaa pesuaineisiin.enkä pielis-apteekista käsikauppalääkkeitäni-.

    • Yksikään virasto tai laitos Suomessa ei laita mitään asiakirjoja sähköpostitse ilman erillistä pyytämistä. Yksikään virasto tai laitos Suomessa ei myöskään pyydä mitään henkilö- tai luottokorttitietoja sähköpostitse. Yksikään virasto tai laitos Suomessa ei myöskään soittele ihmisille kysyäkseen henkilö- tai luottokorttitietoja.

      Pankkien ei tarvitse tiedustella henkilöiden luottokorttitietoja, jokainen pankki tietää oman asiakkaansa henkilötiedot- ja luottokorttitiedot, jonka vuoksi heidän ei tarvitse näitä tiedustella sähköpostitse.

      Poliisi, tulli, rajavartiolaitos, pelastuslaitos, valtion virkamiehet ja niin edelleen, eivät tiedustele henkilö- tai luottokorttitietoja keneltäkään ja eivät asioi virallisissa asioissa ikinä sähköpostitse.

      Puhelinoperaattorisi ei myöskään kysy henkilö- tai luottokorttitietoja, heillä mahdollisesti voi olla molemmat, jos käytät suoramaksusopimusta. Muuten he korkeintaan laittavat sähköpostitse tai tekstiviestitse laskut, jos näin on sovittu. Saattavat myös laittaa omia tarjouksiaan ja nämäkin menevät ilmoittamallesi sähköpostiosoitteellesi.

      Ensisijaisesti yksikään virasto, yritys, laitos tms. ei tiedä sähköpostiosoitettasi, joten jos rekisteröidyt vaikka viihdepalveluun, niin se viihdepalvelu ei tiedä kuin sen mainitsemasi sähköpostiosoitteesi, ei muita sähköpostiosoitteita.

      Sosiaalisessa mediassa, julkiset tiedot on helppo kopioida, joten huijareillekkin tulee aseita, joilla toimia ja harrastaa toimintaansa. Kuka tahansa voi tarkkailla niin Suomi24:sen, kuin facebookin profiilitietoja olematta itse jäsen, jolloin kaikki julkinen tieto, sähköpostiosoitteet, puhelinnumerot tms. kiinnostaa huijareita ja näitähän he käyttävät hyväksi. Tapoja huijata on valitettavasti enemmän, kuin näitä huijareita.

      Itse ihmettelen, kuinka moni Suomalainen on mennyt verovirasto huijaukseen tai tähän rikas sukulainen kuoli ja jätti kaikki sinulle. Luulisi, että edes vähän olisi perillä suvun asioista.

      Aina puhelimessa ja sähköpostissa kannattaa olla tarkkana, kun juttelee tuntemattoman henkilön kanssa, että mihin kysymyksiin vastaa ja mitä tietoja itsestään luovuttaa. Jokaisella virastolla on vaihde, myös yrityksillä on usein käytössä jonkinlainen asiakaspalvelunumero. Varsinkin kun saapuu epäilyttävä puhelu, esimerkiksi mukamas pankkivirkailija, pyydä virkailijan nimi ja toimipaikka ja vaikka se vaihteen numero. Netistä voit sitten tarkistaa onko vaihteen numero oikea ja löytyykö toimipaikkaa kyseiseltä alueelta, jos sattumoisin löytyy, voit soittaa vaihteeseen ja he kyllä siirtävät sinut kyseiselle pankkivirkailijalle, jos hän on olemassa.

      Sähköpostista ei kannata avata mitään viestiä, mitä et ole sinne tilannut, yhtäkään liitetiedostoa ei kannata ladata.

      • marijane2luukku.com

        realisointi tarkoittaa sitä,että asiakas tuo tavaroitaan kirpputorille myytäväksi ja saa siitä rahaa,ei sitä,että kirpputorin myyjä nyysii tavaroista rahat.he saavat työttömyystukea,sekä työllistymislisärahaa. heeillä siis on millä elää,toisin kuin että olen minäkin tuonut jopa 1000 euron kirjoituskoneeni kirpparille,rahaa luvattiin,vaan ei annettukaan,kaikki on mennyt myyjien taskuihin.


    • marijane2luukku.com

      miksi pielisen osuuspankki ja nordea eivät anna eläkeläisen pitää tiliä pankissaan2008-2014,kuinka toimia,kun kortti on lukkiutunut,nosto automaatilla ei onnistu,ja miten maksaa laskuja ilman pankkia????????

    • aku ankka

      suomi on huijareiten ihmemaa ja tulee olemaan ainiaan

    • JOULOU

      YOLO

    • Augustin

      Pieni venemoottorin taaki irtaantunut umpiopoksin sisällä , miten se on kiinitetty ilmeisesti koneeseen liittämispäästä. Onko se prässäämällä, vai kierteellä. Miten sen
      voisi korjata ? Vai onko koko ohjaus laite hankittava uusi. Taaki työntää mutta ei toimi
      toiseen suuntaa koska taakin pää on ilmeisesti irronnut umpiopoksin sisällä.
      Neuvosta kiitollinen, varsinkin jos se tulee mahdollisimman nopeasti. kiitos !

      • Varmanpäälle

        Onko tämä huijausviesti?


    • marijane2luukku.com

      lieksaan huijataan työn perässä 2014,eikä hoitotyöstä makseta palkkaa.vain euron vuosituloksi jäi 16-vuoden hoitotyö,syytän asiasta työvoimatoimistoa ja sosiaalivirastoa.samaan aikaan yhdelle ihmiselle,jota hoisin kokopäiväisesti,palkkasi lieksan kaupunki 50 naista palkallisesti miestäni hoitamaan.

      • marijane2luukku.com

        kyseiset 50 hoitajaa on kadonneet lieksasta vähin äänin 2012 ja yksi sanoi lähtiessään,että kaikki jäljet on hävitettävä vainajan kuoltua,tarkoitti lääkkeitä lääkekirjaa,sekä invatuolia,pyörätuolia yms.miksiköhän????????kysyy vakihoitaja,puolisona ollut 2008-2011.


    • marijane2luukku.com

      lieksassa on veden juonti kielletty,se on ns.ryyppäämistä,selvittäkää minulle kuinka ihminen tulee toimeen ilman juomista?????on kokemus siitäkin kuinka 15-vuotiaana minut yritettiin tappaa nestehukalla.

    • marijane2luukku.com

      huumoria ei ole se,että 60-vuotiaita ajetaan kodeistaan ulos muka sukupolven vaihdoksen nojalla lieksassa.leskellä on lain mukaan elinikäinen asumisoikeus.ottakaapa kantaaasiaan,kiitos.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      179
      4079
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      115
      2626
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2224
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      130
      2185
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      53
      1896
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1495
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      107
      1361
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1332
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1170
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1051
    Aihe