MM-jalkapallon kisastudion typeryydet

urbaanijuntti

Jo vuodesta 1990 olen yhä enemmän ärsyyntynyt kisastudion "asiantuntijoiden" ja toimittajienkin asennevammaisuudesta. Mielestäni lähtökohtaisesti pitäisi esittää neutraalia ja perusteltavissa olevaa tietoa ja arvioita maajoukkueista ja pelaajista. Siten jalkapalloon perehtymätönkin voi päästä peliin ja turnaukseen mukaan helpommin.

Näin ei kuitenkaan ole käynyt, vaan nuo "asiantuntijat" on valittu studioon ehkä toimittajien mieltymysten mukaan. Olen huomannut, että Suomessa kannatetaan Englantia, Hollantia ja erityisesti Brasiliaa. Miksi? 1990 ollessani matkalla keskisessä ja eteläisessä Euroopassa, ihmiset kaikkialla kannattivat Länsi-Saksaa. Myöhemmin sain tietää, että Suomessa kannatettiin Argentiinaa, joka oli minulle suuri yllätys, koska suomalaiset eivät käyttäytyneet kuin eurooppalaiset. Vuodet ovat vierineet ja sama meininki toistui nyt näissä kisoissa Brasiliassa. Suomalaiset eivät ole eurooppalaisia sydämessään, koska eilenkin kisastudiossa toivottiin Argentiinan voittavan! Saksan voitettua onneksi toistamiseen, kisastudion "asiantuntijat" lähes suoraan harmittelivat Argentiinan tappiota. Hyi, että oli vastenmielistä - Saksan kanssa meillä on paljon enemmän yhteistä kuin Argentiinan.

Mielestäni on suurta ammattitaidottomuutta provokatiivisesti ja propagandistisesti kertoa väritettyjä kommentteja. Ehdottomasti pitäisi olla neutraali ja aivan erikseen kysyttäessä kertoa oma sympatia jotain maata kohtaan.

Aivan kuvottavalta tuntuu Messin jumalointi! Miksi? Messi on varsin yksinkertainen hyökkääjä, koska hänen pallonhallintansa on keskinkertaista, hän maleksii maalin lähellä odottaen syöttöä nenän eteen, juoksee suoraan lyhyen spurtin ja sitten potkaisee. Ilman apuja seurapelien tapaan, hän on rampa ankka, kuten eilen nähtiin. Messi ei kyennyt maalintekoon kuin lohkovaiheessa ja sitten ei tapahtunut mitään. Edellisissä kisoissa Messi oli lähes näkymätön nolla. Messin "hyvyys" perustuu poikkeukselliseen tukeen seurapeleissä ja ilman sitä hän ei ole juuri keskinkertaista hyökkääjää ihmeellisempi!

Messi nulikkamaisesti halveksi saamaansa parhaan pelaajan palkintoa, jota hän ei edes ansainnut. Kisastudiossa fantasioitiin Messistä, niin että oksetti. Unohtakaa nyt tuo epäkypsä lupausten pettäjä.

Suurta iloa ja nautintoa koin Brasilian romahduksesta ja nöyryyttämisestä, koska suomalaiset niin kovasti ovat sitä kannattaneet useita vuosia. Petturimaisesti sitten kannatettiin Argentiinaa, kun Brasilia ei lunastanut toiveita. Ilokseni Saksa taas voitti Argentiinan.

En ole varsinaisesti Saksan kannattaja, vaan Italian ja Ranskan, mutta AINA olen eurooppalaisen puolella muita maanosia vastaan!!!

7

107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Messi100

      Messi on kuningas!

    • pelkkääshouta

      No mutta hehän ovatkin idiootteja kaikki tyynni ja jaksavat aina vaan hokea termiä "toppari" vaikka se on jo haudattu "liberon" kanssa menneisyyteen - pahimmillaan he jopa mainitsivat Neuerin olleen kuin libero, mitä hän tietysti olikin puolustuksen alimpana toimijana.

      Neymar, Messi, Robben jne... ovat vain FIFAn markkinoinnin luomia kuvitteellisia hahmoja - todelliset voitot tapahtuvat aina joukkueen tekeminä, ei yksilöiden ja tämän takia Saksa on nyt maailmanmestari - ei yksilöiden takia vaan yksilöistä koostuvan JOUKKUEEN vuoksi.

      Odotin Ranskalta enemmän - aluksi se vaikutti olevan joukkue, mutta myöhemmin se rampautui - ilmeisesti Ribery olisi ollut se työmyyrä, joka olisi saanut aikaan joukkuen.

      Yksi huvittava tieto pelaajista oli aina kun he tulivat vaihtoon niin ruudulla mainittiin heidän liikkumansa matka - esim. 10 km ja studiossa hehkutettiin kuinka kaikkensa antaneita he olivatkaan. 10 km puolessatoista tunnissa, välissä 20 minsan tauko ja huippu-urheilijat ovat muka lopen uupuneita urakassaan - minäkin eilen kävelin 8 kilsaa tunnissa enkä ole kummoisenkaan väsynyt vaikka ikää on reilu 50 ja risat keuhkolaajentumaa sairastaenkin ja huomenna pystyn samaan urakkaa uudestaan tai vaikka tuplaan pienin spurtein eikä silti kramppaa.

      Kyseessä pitäisi olla huippu-urheilijoita eikä eläkeläisiä, mutta silti niin tuskaista heidän suorituksensa välillä on, ettei sitä voi pitää muuta kuin pelkkänä pelleilynä.

      Siis aikuisten oikeesti - puolessatoista tunnissa 10 kilsaa ja muka puhki - älkää nyt saatana uskotko siihen.

    • Pysykää kanavassa

      Jos ensin kuvittelee asioiden olevan jotenkin ja sen perus-
      teella väittää niiden olevan niin, syntyy juuri tuollaista
      tekstiä. Lyhyesti sanottuna potaskaa. YLE:n kisastudio on
      ollut luotettavan laadukas, juuri päättyneissä kisoissa eri-
      tyisesti. Mitä taas väsymiseen tulee, niin sopii kokeilla:
      10 km 10-50 metrin intervalliharjoituksina 1,5 tunnissa.
      Saattaa hieman heikottaa.

      • Rankkari

        Ei hittolainen!

        Uskotko tosiaan kritiikittömästi kisastudion soopapuheet? Itse juuri kuvittelit asioiden olevan tietyllä tavalla eli kisatudion olevan laadukas. Vain Riihilahti ja Litmanen puhuivat kohtuullisen asiallisesti, mutta muut kuin pahaiset amatöörit!

        Olen sitä mieltä, että koko 2000-luvun jalkapallon suurkisojen selostukset ja kisastudion keskustelut ovat olleet juuri niin ala-arvoisia kuin potkupallomaa Suomessa vain voi olla. Siksi katson ulkomaisilta kanavilta ottelut, että itse pelit ei mene pilalle selostusten takia. Suomen kisastudiota vilkaisen vain todetakseni saman potaskan jatkuvan vuodesta toiseen.

        Herää nyt todellisuuteen!! Meidän pitäisi päästä vihdoin terkemään urheiluhistoriaa ja päästä EM-kisoihin, kun lohkokin on helppo. Kisastudion ja peliselostuksen on HUOMATTAVASTI parannuttava, että odottamani Suomi-pelit voisi katsoa kotimaisilta kanavilta.


      • eineenääossoo

        No joo-o - 45 minsan ajan 20 metrin pyrähdys ja minuutti kävelyä, 20 minuutim tauolle tankattavaksi/hierottavaksi ja taas sama 45 minsan homma.

        Ei kyllä vieläkään heikota eikä kramppaa.

        Olen sairastuneena tehnyt pahempaakin kuten kaivanut käsin salaojaa lapiolla ja kuokalla useamman tunnin ajan kesähelteellä eikä kropassa sen pahempaa kuin paikkojen lievä kireys seuraavana päivänä ja sekin poistui tekemällä samaa duunia uudelleen.

        Ihmiset ovat vain niin nössöjä nykyään - pieni kontakti, heti nurmen pintaan ja sieltä käsien levittely tuomarille. Jos ei vaparia saanut, niin sitten kieriskellään näennäis-tuskaisesti puoli minuuttia, vähän kylmää pipiin ja taas yksi urho on palannut kuoleman porteilta takaisin peliin. Ja tätä kutsutaan jalkapalloksi - huonompaa näyttelemistä kuin kiusaannuttavissa koulunäytelmissä.


    • Vessa ja vesiposti

      Otti päähän se ylenpalttinen Klose(ti)n hehkuttaminen, ok, teki jonkun maaliennätyksen muiden petaamana, mutta kun selostajilla jäi se sama hehkutus päälle koko loppukisojen ajaksi.

    • Puusilmä

      Ainakin ARG hävisi kunnialla ja tiukassa pelissä, eivätkä filmanneet kuten saksalaiset Mullerin johdolla. Ei edes Higuain pahemmin valitellut kun Neuer saksalaisten maalivahtien tapaan tyrmäsi hänet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3154
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2121
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1895
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe