Aihe

Oliko kerran oikeusvaltio?

Phyllis TYPs

Oli EU:n jäsenvaltioiden oikeusministerien kokous. Se toimeenpantiin kauniissa kokoussalissa eräässä keski-euroopan maassa.

Kokouksen aluksi esitettiin kullekkin ministerille kysymys: "Mistä rikoksesta teidän maassanne saa pisimpään kestävän rangaistuksen?"

Ministeri toisensa jälkeen vastasi: "Murhasta."

Sitten olisi ollut Suomen oikeusministerin vuoro vastata, mutta hämmästykseksi huomattiin että Suomen oikeusministeri oli poistunut kokoussalista, hänen tuolinsa oli tyhjä.

Sitä ihmeteltiin aikansa kunnes joku kiinnitti huomiota että salin seinässä tapetissa oli isohko kohouma ja että siitä kohoumasta kuului epäselvää kuin vaimeaa puhetta.

Mikrofoni vietiin lähemmäs sitä kohoumaa ja sanottiin isoon ääneen että: "Kuka tai mikä olette ja voisitteko toistaa sen mitä äsken jo puhuitte kun emme oikein saaneet siitä selvää?"

"Olen Suomen oikeusministeri" :kertoi ääni tuosta tapetissa olevasta kohoumasta ja jatkoi: "Pisimpään kestävät rangaistukset maassamme saa siitä että rangaistu kieltäytyy työvoimapolittisesta toimenpiteestä kuten osallistumasta kurssille jolla ei opeteta yhtään mitään hyödyllistä tai ylipäätään mitään ammattitaitoa kehittävää tai ylläpitävää, tai että rangaistava on kieltäytynyt työttömyydestään rankaisevista palkattomista pakkotöistä, joita pakkotöitä häveliäästi kutsumme kuntouttavaksi työtoiminnaksi."

"Pakkotöistä?" :salissa kohistiin: "Mutta eikö Suomi valtiona ole allekirjoittanut pakkotyön kieltävän kansainvälisen sopimuksen? "

"On on allekirjoittanut, mutta Suomessa on se kanta että asiat ovat sitä miksi niitä kutsutaan, niinpä Suomessa pakkotyö ei ole pakkotyötä jos sitä ei kutsuta pakkotyöksi vaan joksikin muuksi kuten vaikka kuntouttavaksi työtoiminnaksi": kuului vastaus tapetissa olevasta kohoumasta.

"No entäpä rangaistus murhasta?": kohoumalta kysyttin.

"Jaa murha, no se on Suomessa kestoltaan toiseksi pisimmän rangaistuksen tuova rikos": kuului Suomen oikeusministerin vastaus sieltä kokousalin seinän ja tapetin välistä.

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

    Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
    Parisuhde
    235
    16059
   2. Liikenne topissa

    Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
    Virrat
    40
    13595
   3. Maisa se jaksaa valehdella

    https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
    Kotimaiset julkkisjuorut
    296
    9586
   4. Liedenpohja

    Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
    Virrat
    42
    6804
   5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

    Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
    Maailman menoa
    255
    4086