Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kertokaa kokemuksia Clio 2:sta

rtyuiok

Itsellä on vuoden 2003 valmisteinen clio. Auto on kaikin puolin hyvä ja siisti, mutta koska tämä on ensimmäinen autoni eikä minulla ole kokemusta muista autoista kuin peugeot 307 ja autokoulun autoista, niin siellä liikkeelle lähtö on ollut pehmoista ja mukavaa. Omalla renulla se on jotenkin niin kiivasluonteista etten oikein tiedä miten tätä pitäisi käsitellä. Varsinkin risteyksestä kun tuntuu, että kaikki haluaa, että lähden nopeasti siitä.

Lähtö on aika äkkinäistä, vaikka yritän tehdä smoothien lähdön. Esim. mäkilähdöissä mun on pakko nostaa kytkintä tosi korkealle ettei auto mee takaisin päin. Tämän siis tiedän nyt, vaikka olin aluksi kauhuissaan, et miksei mäkilähdöt onnistu, mutta tajusin, että kytkin pitää olla tosi korkealla. Miten saisin pehmoisen lähdön autooni?

miten saisin vaihdettua vaihteen ykkösestä kakkoseen ilman että auto junksuttaa/hyppii siinä matkalla.. tulee aina olo, että lähtö on jotenkin kiivasta.. Kaikissa olen osannut tehdä pehmoisen lähdön, joten onko kyse siitä, että a) lähdössä kytkin on liian alhaalla b) nostan kytkintä liian nopeasti c) jotain muuta mitä? Muuten vaihteet kakkosesta kolmoseen jne menee hyvin, mutta risteyksestä meno on jotenkin kamala..

2

225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rtyuiok

      oikeastaan kyse ei ole lähdöstä, vaan ykkösen vaihtaminen kakkoseen, ei siis lainkaan liikkeelle lähdöstä. Sori.

    • DGC

      Tämä kysymys ei varsinaisesti liity mihinkään tiettyyn merkkiin tai malliin, autot nyt vaan ovat erilaisia ajaa. Ja myönnän että minunkin Cliossani on vähän äkäinen ylhäältä kiinni ottava kytkin. Muistaakseni se on lisäksi automaattisäätöinen eli sen toimintaan ei voi juuri vaikuttaa.

      Aja mäkilähdöt käsijarrulla. Pysyy käsijarrukin kunnossa kun sitä käytetään.
      Onhan se jalkajarrumäkilähtökin hyvä osata mutta harjoittele sitä jossain rauhallisessa paikassa ja aja stressiä aiheuttavat risteykset käsijarrulla.

      Kokemattomalle kuljettajalle ovat tyypillisiä äkäiset liikkeet ja niistä pääsee eroon harjoittelemalla. Oletan että sinä painat kaasua liikaa ja liian nopeasti kun päästät kytkimen ylös, koska sinua ahdistaa takana väijyvät autot. Sinulla ei ole kuitenkaan mitään velvollisuutta ehtiä pois alta yhtään sen kovempaa kuin mihin pystyt.

      Kokeile hidastaa kaikki liikkeesi puoleen nopeuteen. Tee ihan kaikki varmuuden vuoksi liian hitaasti, ratti, vaihdekeppi, polkimet, oma puheäänesi, nenän kaivaminen, kaikki! Aja kuin olisit umpiunessa. Mieti vaihtaessassi että pitääkö tuota keppiäkin oikeasti jaksaa huitoa kun just on painanut kytkimenkin pohjaan. Ehdit kyllä liikenteen rytmiin silläkin tavalla. Kun vaihdat vaihdetta, käytä kaasua vain sen verran että saat nopeuden sovitettua ja paina kaasua kiihdyttääksesi vasta sen jälkeen kun jalka on selkeästi pois kytkimeltä. Ensin vaihto ja sitten kiihdytys, ei yhtä aikaa.

      Sänky on yliarvostettu, nuku ratissa. Takana tulevat kiireiset ovat niin köyhiä ja velkaisia, että joutuvat kaahaamaan työsuhdeautoillaan saadakseen puuroa pöytään. He ovat siis huonompia ihmisiä ja voivat luonnollisesti odottaa kun sinä kunnollinen kansalainen lähdet rauhassa. Voit lähteä sitten rivakammin kun olet opetellut sujuvan vaihtamisen ja hankkinut liian ison asuntovelan.

      Ja tottakai minä ajan juuri päinvastoin kuin opetan. Clio on kiva ralliauto ja sillä on helppo ajaa äkäiseen tahtiin, ainakin niin äkäiseen kuin polttoainetta säästävä ajotapa vaatiin. Ajan yleensä ilman kenkiä ja painan usein kytkintä vain hipaisten sen verran että vaihde irtoaa ja kytkeytyy mutta luultavasti pyörittää laatikkoa koneen tahtiin koko ajan. Tämä mahdollistaa todella nopeat vaihtamiset. Clion ylhäältä kiinni ottava kytkin sopii tähän hyvin. Ranskalaisautojen vaihteistot ovat usein tuntumaltaan tähän tyyliin sopivia Ei välttämättä terveellisintä kytkimelle ja laatikolle, varsinkin jos mokaa. Mutta hauskaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2184
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2023
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1632
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1460
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      77
      1438
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1347
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 51
      1222
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe