Jouluvauva mitä hankkia??

Esikkomamma

Elikkä odotan esikoistamme ja la on 13.12, pitääkö talvivauvalle hankkia toppapuku ja minkä kokoinen olisi hyvä? Jotkut sanovat että ei tarvitse ja jotkut ovat sitä mieltä että äpn haalari riittää mutta vauvahan hukkuu sinne kun on niin iso :o mielipiteitä?

17

308

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • talvi vauva 2013

      Tottakai kannattaa hankkia :) ei välttämättä mitään himo paksua, kun ei tiedä onko kuinka kylmä vai lämmin talvi. Alle sit fleecee, villahaalari jne. Kantsii ottaa joku 62 cm kuitenki se haalari että menis kevääseen asti :) ihan huippu juttu on että ostaa vauvan turvakaukaloon turvakaukalo lämpöpussin, se on näppärä kun vauvan saa pussin sisälle ja vetskarilla kaupassa auki ettei tuu kuuma, eikä tarvii kauppa reissuille pukea nii paljoa :) sitten joku lampaantalja on varmasti hyödyllinen vaunuihin ( varsinkin emmaljungan kovaan vaunukoppaan mahtuu sellainen hyvin ) jos emmaljungat meinaat hankkia.myöhemmin sitä taljaa voi hyödyntää esim pulkassa.suosittelen myös dooky vaunuverhon hankkimista. lumi/vesi sateella ja tuulella suojaa vauvaa älyttömä hyvin ja antaa rauhaa nukkua, tuota vaunuverhoa voi käyttää esim vaunuissa, rattaissa tai turvakaukalossa ja se kiinitetään vaa sellasia renksuilla joten sopii kaikkiin tuotteisii :) myös joku lämpöhuopa voisi olla kätevä vaunukopan pohjalle.
      sitten vaan vaihtovaatetta paljon! sitähän menee:) villapuku, lapaset ja villasukat varmasti tarpeen talavi vauvalle. toivottavasti näistä on jotain hyöytyä.. saako kysyä mitä tarvikkeita olet jo hankkinut :)?

      • ensikkomamma

        Meillä on jo vaunut ja turvakaukalo (miehen sisarruksilta käytetttnä) sitten on jo jonkin verran 56,62,68cm vaatteita pitäisikö 50cm hankkia varuilta? Pari kappaletta äpn makuupusseja, äpn talvi- ja vanuhaalari yksi suloinen nallehaalari yms :)


    • emma86

      Minkä merkkiset vaunu ja turvakaukalo teiltä löytyy? Ovatko kuinka vanhoja? Turvakaukaloilla ja telakoilla käyttöikähän on mx 5v. sitten muovit voi haurastua ja kaukalot ei ole enään niin turvallisia.
      Kyllähän 50 cm tai 52 cm vaatteita kannattaa muutamia olla. (esim. bodyt, paidat, housut) mutta mitään ulkohaalareita ei juurikaan siinä koossa kannata hankkia :)

      en tiedä oletko näitä tuotteita viellä hankkinut mutta itse olen tykännyt: stokke syöttötuoli, stokke pinnasänky ja hoitopöytä, babybjörn sitteri lelukaarella, grago vauva keinu =)
      on olleet todella laadukkaita ja kestänee jo useammalle lapselle =)
      meillä on kahdet vaunut. Emmaljunga Mondial Duo Compit ja Emmaljunga City Crossit molemmat olleet aiva ihania! lisäksi istuinrattaat Emmaljunga Scooter 2.0.
      Pienten ikäerojen vuoksi Brion tuplarattaat löytyy myös. Matkarattaitakin toki mutta en pidä niistä kovinkaan paljoa.:(
      Turvakaukalona meillä on Maxi Cosi Pebble FamilyFix jalustalla

      • ensikkomamma

        Emmaljungan city crossit on vaunut ja kaukalon merkkiä en muista kun on vielä anoppilassa säilytyksessä muuton ajan. Vaunuilla ja kaukalolla ei ole kuin n. 1.5v ollut käyttöä ja uutena ostetut eikä kaukaloa ole kolaroitu voipiko luottaa? :) pinnasänky kaupoille ollaan ensiviikolla menossa pitääpä katsastaa tuo suosittelemasi. Onko kokemusta kumpi on kätevämpi ihan hoitopöytä vai hoitotaso pinniksen päälle? Ja mitä kaikkea olette kokeneet turhaksi tai on jäänyt käyttämättä? Kiitos kun jaksatte vastailla! :)


      • ensikkomamma kirjoitti:

        Emmaljungan city crossit on vaunut ja kaukalon merkkiä en muista kun on vielä anoppilassa säilytyksessä muuton ajan. Vaunuilla ja kaukalolla ei ole kuin n. 1.5v ollut käyttöä ja uutena ostetut eikä kaukaloa ole kolaroitu voipiko luottaa? :) pinnasänky kaupoille ollaan ensiviikolla menossa pitääpä katsastaa tuo suosittelemasi. Onko kokemusta kumpi on kätevämpi ihan hoitopöytä vai hoitotaso pinniksen päälle? Ja mitä kaikkea olette kokeneet turhaksi tai on jäänyt käyttämättä? Kiitos kun jaksatte vastailla! :)

        Kaukalon kyljessä on sen valmistus vuosi. Käyttöikä 5v katsotaan siitä eikä siitä että kuinka pitkään siinä lapsia on yhteensä matkustanut. Eli esim. vm -05 istuin on päiväysvanha vuonna -10 eikä siten että yksi lapsi -05 istui siinä vuoden, parin vuoden päästä toinen -10 kolmas vuoden jne. Siksi meille tuo ostettiin uutena. Muovilla kun on tosiaan se taipumus hapertua


    • Meillä oli lokakuun alussa syntyneellä lapsella äp:n haalarin lisäksi kevyesti topattu fleece-haalari ja kaukalossa lämpöpussi. Lisäksi oli perittynä hieman äp:n haalaria pienempi toppahaalari, siinä sitten lahkeet ja hihat kuminauhoilla tukittuna sopivan mittaisiksi.

      Vaunuissa (Emmaljunga duo edge) oli sitten ihan äp:n makuupussi ja lisänä tarvittaessa päällä kevyt fleecepeitto tai paukkupakkasilla, jos oli pakko ulos lähteä tuommoinen rattaiden lämpöpussi.

      Alkuun vauva nukkui äitiyspakkauksen pahvilaatikossa ja sen jälkeen siirtyi ihan perusmallin pinnasänkyyn. Sitteri oli ja sitä käytettiin melkoisen paljon (merkki muistaakseni emma) ja on jo siirtynyt viidennelle käyttäjälle. Siinä oli erikseen päälle nostettavana sitten myöhemmin leikkikaari (fischr price), näppärä kun sai myös sitten lattialeikkeihin leikkimatolle nostettua. Perusmallin syöttötuoli, harkitsimme ensin stokken tuolia, mutta siitä kantautui lähipiiristä turhan paljon huonoja kokemuksia uudemmista eristä rikkoutuneita paljon (hinta-/laatu-suhde heikko) niinpä hylättiin sitten turhana haaskauksena se ajatus.

      Hoitopöytä meillä oli ja oli paljon käytössä. Kierrätyksestä löysimme siistin ihan perusmallin ja siinä sitten apuna smart box muovilaatikoita jotta järjestys säilyi. Toisena hoitotasona käytimme tavallista pöytää hoitoalustalla. Sielläkin järjestyksestä pitivät huolta nuo muovilaatikot.

      Tulimme siihen tulokseen, että merkkituotteiden ero tavallisen markettikaman suhteen on ihan yksi lysti, jos tarvittavat tavarat eivät ole järjestyksessä. Jos et löydä sitä vaippaa, kun vauva potkii ja kiemurtelee pöydällä on ihan sama mitä siellä kalusteen kulmassa lukee. Jos vauvasta päästät irti löytyy vauva helpolla lattialta (näin ei käynyt meillä).

      Pinnasängyssä arvostimme suuresti petauspatjaa ja kosteudensulkulakanaa. Petari on paljon miellyttävämpi heittää pesukoneeseen kuin koko patja ja kuivuukin vauhdikkaammin.

      Ne asiat, jotka meille uutena tulivat olivat vaunut, turvakaukalo ja myöhemmin myös muut istuimet. Viihdykkeitä esimerkiksi sitteriin se lelukaari ostettiin tarpeen mukaan. Vauvan kanssa eläessä ne tarpeet sitten kuitenkin vasta tarkentuvat. Turvallisuudesta ei kannata lähteä tinkimään ja huonoilla kulkupeleillä saa vaan selkänsä kipeäksi.

      Näin vielä loppuun Emmaljungan vaunut olivat loistavat ja Gracon Logico S telakalla ihan huippu. Nyt kyseinen istuin on ystävälläni ja hänen 1,5 vuotias lapsensa mahtuu siihen vielä erinomaisen hyvin. Tuo penkki istui erinomaisen hyvin Emmaljungan Scootereihin vm miekka ja kivi. Oli meillä Graconkin Miraget rattain, mutta se oli kyllä pahimman lajin hutiostos.

    • ekaksi vastannut jat

      Minkä väriset city cross vaunut saitte tuttavilta? millainen koppa citykoppa vai sellanen rattaan sisään laitettava "pehmeä" koppa? mikä vuosimalli?
      paljonko maksoivat?:)


      joo tosiaan tuon stokken hoitopöytä on huippu hyvä ja stokken pinnasänky, joka kasvaa lapsen mukana>! :) kannattaa tsekata! :)

      onko teillä turvakaukaloon telakka?

      en tiedä mikä ois hutiostos, kyllä melkeen kaikkea vauva kampetta on tullut käytettyä mitä on ostettu, kuitenkin 3 vauvan aikana ja joikaisella vauvalla ollut erilaisia tarpeita:)

      noh. ehkä en lähtisi ostamaan mitään itkuhälytintä jossa on joku videokamera ja hengityksen tarkkailu laite.. ?!

      saako kysyä että joko vauva liikehtii paljon, potkuja?

      • stokke care hoitopöy

        Niin ja unohtui äskisestä! Joo voipi sit luottaa turvakaukaloon jos niin uusi on ja tietää että tuttavalla ollut :)

        ja itselläni ollut pinnasängyn päällä hoitotaso ja erikseen tuo stokken hoitopöytä
        mutta parhaaksi olen katsotunut tuon erillisen hoitopöydän kun hoitotason.
        on paljon jämäkämpi ja parempi korkeus omalle selälle :)
        tietysti jos tilaa on vähän, niin hoitotaso sängyn päälle vie vähemmän tilaa:)


      • esikkomamma

        Värinä meillä on ihan black/white mutta se valkoinen on mielestäni lähempänä vaaleanharmaata ja jos en väärin muista niin vm.2012 tingittynä maksettiin 300e ja city kopalla on :) tosiaan ovat säilytyksessä vielä anoppilassa muuton ajan että saadaan tavarat paikoilleen.
        Paljon on alkanut potkuja ja liikehdintää ylipäätänsä tuntumaan tuleva isäkin sai pienen näytteen kun tuntuu osa potkuista kädellekkin :) torstaina saataisiin sitten tietää kumpi siellä asustelee ja päästään vähän ostelemaan sukupuoleen viittaavia vaatteita! :)
        Onko teillä muuten ollut käytössä vaipparoskista onko ihan huuhaa ostos? :)


    • Tammivauva

      Usein suositellaan kosteudensulkulakanoita ja petareita.
      Mutta meille neuvottiin, että niitä ei aivan pienelle kannata laittaa. Myöskään tyynyä ei pikkuvauva tarvitse.
      Harso pään alla riittää.
      Jos vauva sattuu vahingossa kääntymään vatsalleen, niin vauva voi tukehtua, kun ei saa happea. (Pelkän patjan läpi kuulemma ilma vähän kulkee kuitenkin).

      Meillä syntyi esikoinen tammikuussa ja äp:n pakjaus oli koko talven aivan liian iso. Toppapuku oli kokoa 62cm hankittu, mutta ei käytetty sitä kertaakaan. Oli niin kuumakalle tapaus, että tarkeni semmoisella "nallehaalarilla" ja kerrospukeutumisella. Suosittelen silti ostamaan jonkun 62cm talvihaalarin. Ja kannattaa katsella käytettynä syksymmällä. Niitä on tarjolla aivan uudenveroisia pilkkahintaan. :)

      Hoitopöytänä meillä on brion oma, jossa on kaksi tasoa ja yksi laatikko pyyheteline. Olen tykännyt oikein paljon. :)
      Sellaista sängynpäälle laitettavaa en välttämättä suosittele, kun ei siihen saa sopimaan mitään tavaraa oikein. Meilläkin alkuun oli hoitopöydällä vesikippo, vanulaput, vanupuikot, vaipat, harsoja, vaatteita, puhdistuspyyhkeitä, talkkia, rasvoja, harja yms.
      Pienellä vauvalla ei yleensä hermot kauaa kestä hoitotilanteessa, joten on hyvä jos tarvikkeet on lähellä :)

      Vauvan punkka kannattaa ostaa suosiolla reilun kokoinen, ettei jää heti pieneksi. Semmoinen vauvan kylpytuki voi olla iso apu aluksi.

      Itkuhälytin oli meillä ihan ehdoton. Varsinkin talvella, kun vauva nukkui makeasti pihalla, mutta ei paljo ovia tai ikkunoita pidetty auki, että kuulisi kun herää :)
      Paljon on käytetty myös saunoessa, uidessa, kyläreissuilla yms. Kun vauva nukkunut eri paikassa kun itse oltu.

      Lampaantaljaa ei ensimmäisenä talvena tarvittu, mutta aiotaan hankkia ensi talveksi pulkkailua ja rattailua varten. :)

      Tulipas nyt pitkälti höpistyä. Innostuin vähän.. :D

      • esikkomamma

        Harsoja pitääkin muistaa ostaa useampi kappale!
        Mitenhän paljon tulisi varata aina tiettyä vaatekokoa? Ei varmaan kovin järkevää ostaa hirmu kasaa aina tiettyä kokoa eli mikä on sellainen keskiverto määrä millä pärjää:)
        Kannattaako tutteja ostaa valmiiksi ja millainenhan malli olisi hyvä?
        Kauheasti kysymyksiä :D
        Ainiin ja kannattaako vauvalle ottaa vakuutus jo silloin ennen syntymää?


      • Tammivauva
        esikkomamma kirjoitti:

        Harsoja pitääkin muistaa ostaa useampi kappale!
        Mitenhän paljon tulisi varata aina tiettyä vaatekokoa? Ei varmaan kovin järkevää ostaa hirmu kasaa aina tiettyä kokoa eli mikä on sellainen keskiverto määrä millä pärjää:)
        Kannattaako tutteja ostaa valmiiksi ja millainenhan malli olisi hyvä?
        Kauheasti kysymyksiä :D
        Ainiin ja kannattaako vauvalle ottaa vakuutus jo silloin ennen syntymää?

        Jep! Harsoja todella tarvitsee. Meillä taisi niitä olla parisenkymmentä loppujen lopuksi (ostin siis myöhemmin lisää).
        Siinä vaiheessa, kun puklailut alkoi niin niitä todella tarvitsi.
        Ja ovat muutenkin käteviä esim. Uniriepuna, tyynynliinan sisään "tyynyksi" jolloin suojaa sänkyä puklulta, vaunuihin ja kaukaloon auringon-/tuulensuojaksi yms. :)
        Harsojen lisäksi ostin meille peppupyyhkeiksi tavallisia 50x70cm käsipyyhkeitä. On ollut käteviä käytössä. Yksi on aina hoitoalustan päällä suojana ja se on kätevä napata siitä joukoon pepun pesuun. Sitten kun likaantuu, niin saa vaan paiskata pyykkiin. :)
        Vaatteiden kuluvuuteen vaikuttaa melko paljon sekin, kuinka vauva puklailee. Meillä esim. oli vaihe jolloin saatoin tunnin sisään vaihtaa 4 kertaa vauvalle vaatteet. :D
        Mutta niitä 50cm ei kannata montaa ostaa muutama riittää. Kun kyllä ne 56cm menee vaikka olis väljät. Toisille ei ne 50cm mahdu laitoksellakaan päälle.
        Tai sitten suosittelen ostaan netistä kirppikseltä jonkun laketin niitä 50cm ja 56cm vaatteita. Myyvät todella edullisesti suuriakin määriä niitä. :)
        Talvihaalarin lisäksi kannattaa ostaa joku villa-tai fleecehaalari. :) ja talvipipo sekä kypärämyssy. Äitiyspakkauksen talvipipot on liian isot ensin. :)

        Vakuutuksesta ei voi kukaan etukäteen sanoa kannattaako.
        Meillä se jäi ottamatta, kun oltiin liian myöhään asialla. Mutta eipä tuo lapsi ole kyllä onneksi ollut ensimmäistäkään kertaa vielä ainakaan kipeänä.
        Siltikin varmaan sen ottaisin seuraavalle, jos sellainen joskus tulee :)


    • Hei,

      Minulla on tyttäremme pieneksi menneitä vaatteita(koot 53-68 cm), jos haluat ostaa edullisesti? Osa vaatteista vaaleita värejä, jotka käy sekä tytölle että pojalle ja osa selkeästi tyttöjen vaatteita. Sekä löytyy imetystyyny ja kantoliina tarpeettomina myöskin. Ilmoittele jos haluat ostaa ne. :)

    • emmaljuggaaa

      Hei esikkomamma, kumpi tulossa tyttö vai poika? tarvitseko jotain lastentarvikkeita.?

      • mielenkiinnostakysyn

        City crossit on aika heikkoja loppujen lopuksi.. itelläni ne kesti vain vajaa kaksi vuotta ja sinäkin aikana runko alko temputella.. city crossin runko painuu herkästi löysäki/römähtää kasaan jonka jälkeen sillä ei tee mitään.. ei annakaan kannata kuljettaa yli 6kk lasta kun painoa tulee lisää.. sen citykopan kanssa ok mutta rattaat kantsii hankkii esim scooterit emmaljungalta. monelle on käynyt näin niin kuin meille city crossien kanssa ja lisäksi jarru alkaa temputella.. ei painukaan se muoviläppä alas ja vaunuja ei voi pysäköidä enää mihin tahansa.. mitään muuta en näy city crossissa hyvää kun se citykoppa joka on tilava ja erillinen ratasosa.. mutta just ettei sitä tuon rungon kanssa voi pitkään käyttää..
        suosittelen hankkimaan emmaljunga classic rungon jossa ilmarenkaat ja metallinen kori ja metalli jarru ym ym tai sport rungon. ovat paljo kestävämpiä kuin city crossit ja nuo kopat ja istuimethan käy lähes kaikkiin emmaljungan runkoihin.! :)
        nyt on jo toisella lapsella menossa emmaljunga edge duo compi classic chrome eikä vian vikaa ole ilmennyt , ja käyttöä ollu pian jo 4 vuotta. :)


        onko teidän city crossit valkolakatulla tai mustalakatulla rugolla, vai alumiinilla eli sillä harmaalla?


    • kokemusta on..

      Samaa mieltä city crosseista.. :/ harmi!
      ittekin ostin uutena city crossit mut heti jos mitäkin vikaa nimenomaan rungossa..
      meillä ei jarrut toiminut kun alle vuojen vaikka niitä hoidettiin ja rasvattiin säännöllisesti ja pestiin liat pois väleistä!! no takuuseenhan se meni, mutta nyt taas sama homma.. ja uusi jarru maksaa 100.e :O
      käytössä olleet nyt kolmatta vuotta.. toiseksi renkaat on jo aivan mösöt.. ihan kivettyneet ja rumat.. kivet oikeen imeytyneet sinne renkaiden sisään..ja rohisevat työntäessä. ei enää siis city crosseja tuu meille :) ja joo tosiaan oon kanssa kuulu monelta samaa citycross vaunut, seuraavaksi classic runkoiset jossa ilmarenkaat ja varma toiminen jarru ym ym :)

      • äiti 2010

        Jos ei ole ihan kamalan pitkä matka kirppareille/kauppaan ostoksille, niin liikaa ei kannata etukäteen hamstrata.. Sitten voi ostaa tarpeen mukaan. Meillä esim. Syntyi pieni vauva joka sitä puklaili paljon (eli pientä kietaisubodia tulikin sitten mm tarve hommata lisää). Ja Hoitopöytä ja pinnis oliki sit turhakkeita (saatiin siskoltani) ku tykkäsin hoitaa sylissä ja nukuttiin perhepetissä. Rintapumppu tuli tarpeeseen, samoin kantoliina..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10722
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3043
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2859
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2137
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1709
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1656
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 83
      1496
    Aihe