Leirintäalueet Pohjois-Suomi/ Norja

Reissujuttuja

Ruskaretkeä asuntoautolla ollaan suunniteltu syyskuun alkuun. Ajateltiinkin matkata Lapissa ja Norjan puolellakin kiinnostaisi piipahtaa.
Löytyisikö keneltäkään hyviä majoitusvinkkejä kys. alueille? Mites leiriytyminen Norjan puolella? Onko mitään erityistä mitä tulisi mieleen?
Kertokaa te kokeneemmat :)

6

409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näinpä näin

      Lappi ja Norja on täynnä upeita paikkoja jonne voi ajaa auton parkkiin ja nauttia luonnosta ja maisemasta. Ja jos haluaa välillä saunomaan leirintäalueelle niin niitäkin löytyy. Matkailuauton etu on juuri siinä että majoitus on omasta takaa ja tontti vaan vaihtuu.

    • Matkamies87

      Voin suositella Muoniossa sijaitsevaa paikkaa nimeltä Särkijärven majat. Oltiin juuri siellä ja mökki (suihku, wc, keittiö) 48€/yö. Hieman on sisustus ja kodinkoneet jääneet edelliselle vuosituhannelle, mutta ei paha hintakaan. Heillä myös rantasauna, johon voi varata vuoron ilman lisähintaa.

      Matkaa Muonioon 12km, josta Kilpisjärvelle 196km. Melkein vieressä Olos ja reilu 20km Pallas. Kilposjärvellä käykää Saanan huipulla. Netissä luki, että tunnissa ylös... Höpö höpö, vähän kuvailtiin matkalla ja hetki istahdettiin -> 1h 40 min ja ilman taukoja 1h 30min alas..

      Norjassa ajavat kuin hullut ja hirmunopeusrajoitukset! Matkalla Skibotniin uusivat tietä. 30min odoteltiin. Sitten jonkin matkaa köröteltiin "ledebilin" perässä. Sama ehkä teilläkin edessä, koska homma valmis vuoden päästä. Takasin osuttiin paremmin ja ooteltiin vain pari minuuttia :) Skibotn ei kovin ihmeellinen, mutta maisemat oli mukavat :P

    • matkalla12345

      Kilpisjärvellä on aika mukava P-paikka jonkun matkaa kaupan jälkeen järven rannalla, jos ei halua leirintäalueella yöpyä... Maisemana Saanatunturi ja se järvi upeilla tunturi/vuorinäköalalla. Näytti olevan matkailuautojen/vaunujen suosiossa yöpymispaikkana. Kilpisjärvellä oli mun hinta-arvion mukaan kallista majoittua muuten kuin siellä P-paikalla (ilmaista).

      Me köröteltiin myös matkalla Skibotniin ledebilin perässä. Onneksi tietä oli jo hyvän matkaa asfaltoitu, joten mikäs siinä ledebilin perässä ajaessa. :)

    • fghhhh

      Eipä Norjassa mitää erityistä ole.

      Suihku on kallista, ei ole sielläpäin kaukolämpöä sähkölaksua helpottamassa.

      Todella harvassa siellä kyllä Saunat on, neljä tai viisi reissua takana ja yksi vuokrasauna sattunut. Ehkä kalastukseen keskittyvillä campingalueilla on parempi saunatilanne`?

    • kruunuja mukaan..

      Juuri ajoin norjan läpi oslosta pohjossuomeen kilpisjärvelle.. suihkut on maksullisia edelleen norjassa ja ovat keksineet vielä laitella maksusysteemit erikokoisilla poleteilla toimivaksi. Joten jos ostat kourallisen poletteja, ei välttämättä toimi seuraavassa paikassa :D Norjassa on maisemat aivan mahtavat, mutta kallis maa matkailijalle..

      • kjhgfd

        Altan leirintäalueella muuten hyvä sauna ja eipä ollut suihkumaksuja, siisti paikka kaikin puolin (se viimeisin tien päässä joen rannassa, oli kolme saman tien varressa. On se jokin verran suomea kalliimpi mutta maisemat korvaa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      415
      1740
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      176
      1370
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1368
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1285
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1036
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      946
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      910
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      881
    9. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      866
    10. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      114
      859
    Aihe