Mihin laitatte vauvan että saatte jotain tehtyä?

lookj

Kysymys otsikossa. Ja tarkennetään vielä että sellaiset vauvat jotka jo itse liikkuu.

15

1042

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nfwjio

      Aika usein teen kotihommia silloin, kun vauva nukkuu.

      Mutta, toki niitä välillä joutuu tekemään muulloinkin. :) Itse olen tehnyt näin:
      hoitanut ekana vauvan kuntoon: ruokinnan, vaipat jne. Annan jonkun vaarattoman keittiökapineen esim. sille tutkittavaksi, jolloin keskittyy siihen.
      Vauvan iästä riippuen istuttanut sitteriin tai syöttötuoliin hetkeksi ja antanut lelun/porkkanan tms.

      Tai sitten vauveli vaan pyörii siinä jaloissa samalla, kun jotain tekee. :) Kyllähän nyt vaikka pyykit tai tiskit hoituu ilman suurempia valmisteluja.
      Imurointi on ainoa hankala asia, kun sitä ei voi tehdä vauvan nukkuessa, ja hereillä ollessa sen pitäisi sitten päästä syliin, kun vielä pelkää imuria.
      Itse olen naimisissa, niin imurointi hoituu kyllä silloin, kun molemmat on kotona.
      En tiiä sit sinkuilla, tottuuko vauvat helpommin, kun se vaan on pakko hoitaa??

      Samoin esim. suihkussa käynnit ja syömiset yleensä ajoitan niin, että vauva on nukkumassa. Vessakäynnin ajaksi laitan joko sänkyyn lelujen kera (jos siis hereillä), tai istuimessa mukaan veskiin. :)

      • ouhdrfguijk

        Minä taas imutoin aina juurikin silloin kun vauva ja taapero nukkuu. Imurin hyrinä jopa nukuttaa heidät päikkäreille, jos eivät ole vielä nukahtaneet kun aloitan. En suosittele tottuttamaan nukuttamaan ihan hiljaisuudessa.


      • Oudooo
        ouhdrfguijk kirjoitti:

        Minä taas imutoin aina juurikin silloin kun vauva ja taapero nukkuu. Imurin hyrinä jopa nukuttaa heidät päikkäreille, jos eivät ole vielä nukahtaneet kun aloitan. En suosittele tottuttamaan nukuttamaan ihan hiljaisuudessa.

        Kaikkia ei voi totuttaa nukkumaan hiljaisuudessa tai hiljattomuudessa! Ihan ihmisestä ittestään saattaa riippua millaset unenlahjat ja vaatimukset uniolosuhteille on!


    • abelipes

      Syöttötuoli ja kävelytuoli ovat meillä käytössä, ja viihtyy varsinkin kävelytuolissa touhuten sillä aikaa kun teen kotitöitä.

    • -leikkikehä-

      Kun olin yksin aikoinaaan lasten kanssa niin leikkikehä oli silloin vauvalle tuo "lapsenvahti" kun tein sellaisia kodin askareita joissa vauva ei voinut olla mukana. Leikkikehä oli iso ja sinne mahtui isompi sisaruskin, joten saattoivat leikkiä yhdessä. Sitterissä en voinut häntä istuttaa esim suihkun/WC-käynnin ajan, koska hän oli liian vilkas istumaan aloillaan niin pitkää aikaa.

    • äiskä80

      meillä toimii "leikkikehänä" matkasänky joka on sijoitettu niin, että siittä näkee keittiöön ja olkkariin. meillä siis jo seistään. sieltä katselee äidin touhuja esim imuroidessa.

    • JEbaJEEa

      Meillä lapsi pyörii siinä jaloissa kun teen kotihommia,imuroidessa se konttaa imurin perässä ja repii johtoa.Suihkussa käyn kun mies on kotona tai sitten käyn illalla suihkussa ja pesen samalla lapsen,lapsi istuu sillä aikaa vessan lattialla kun minä sen suihkutan.Ruuan laitto ja etenkin uunin käyttö on haasteellista,koska uuni on nyt jotenkiin niin pop,että sen kimpussa pitää olla kokoajan,oonkin nyt sit laittanut lapsen olohuoneen puolelle ruuanlaiton ajaksi ja oviaukon pöngännyt penkillä ettei pääse tulemaan keittiön puolelle.Vessassa käynnit onnistuu ovi auki:) Hyvin on toistaiseksi sujunut.

    • ewtweraqfr

      Nämä on näitä yhden lapsen äitien ongelmia. Itselläni kun oli vauva ja 1-vuotias, niin totutin lapset siihen, että tein niitä kotihommia aina silloin kun myös lapset olivat hereillä, vauva oli joko kantorepussa tai sitterissä ja 1-vuotias pyöri siinä mukana :-). Siinä oppi tekemään monta asiaa yht aikaa, välillä kokkauksen lomassa kävi imettämässä ja käyttämässä toista potalla. Periaate oman jaksamisen takia oli, että kun lapset nukkuvat, niin silloin myös minä nukun/lepään/teen jotain omia kivoja juttuja, muuten en olisi jaksanut. Nyt on tulossa kolmas ja kun vanhimmat lapset ovat hereillä koko ajan (4-5-vuotiaat), niin samalla linjalla jatkan - en vie lapsia virikehoitoon, jotta itse saisin "rauhassa siivota", pistän tuon 5-vuotiaan itse moppaamaan oman huoneensa lattian ja auttamaan! Siinä ne lapset oppivat osallistumaan ja eivät totu siihen, että koko ajan pitää olla "virikettä" ettei tylsisty. Voi tehdä vaikka niin, että aamupäivän pyhittää lasten kanssa leikkimiseen ja touhuamiseen ja sitten sen iltapäivän vaikka kotitöille.

    • äitix6

      No mulla tuo vauva tulee kohta 7kk ja täytyy sanoa, että ei niitä kotihommia paljo pysty tekemään. Paha ikä, osaa kääntyä mahalleen, muttei takas. Ei jaksa kauaa olla mahallaan ja ei viihy oikein itekseen rattaissa tms. Huono päivänukkuja, max 1h kerrallaan... sekin harvoin. Hommat venyy ja roikkuu jos mies ei ole kotona.
      Hommia riittäs vaikka kokopäiväselle työntekijälle, meillä on 6 lasta, kaikki pieniäm pinna venyy ja ärsyttää välil tosi paljon vaan ei auta. Ei meillä ainakaan 5v. Moppaa, tai ite pitää mopata kuitenkin perästä uuelleen. Oon aatellu sitten, että olkoon sekanen talo, meillä ei kuitenkaan sontasta ole. aika aikaa kutakin vaihetta... jos siitä joku jotain aattelee niin siinäpähän vaan! Tulkoot auttamaan jos asia vaivaa.:-)
      Ja tosiaan koko ajan on sata rautaa tulessa... et ei ole ettei lapset olis oppinu siihen että hommia tehään myös hereillä ollessa...

    • ajatus--

      Miten ois kantoliina?

    • Uupunut

      Itse tein hommia sillä välin kun vauva nukkui päikkärit. Jossain vaiheessa oli kyllä vaihe, että päikkärit oli kovin lyhyitä... Ja pakko oli itsekin välillä ottaa päikyt, kun olin ihan sippi. Muksu heräili usein yöllä ja muutenkaan en saanut nukuttua. Hieman isompana istui hetken aikaa sitterissä esim. katsellen lasten ohjelmaa. Mutta ei viihtynyt juuri itsekseen. Ja jossain vaiheessa oli sellainen vaihe, että kisko tavaroita kaapista ym. kivaa. Mutta tein niin, että esim. 30 min siivosin ja sitten nukkumaan. Mulla oli siivouskalenteri ja olin jakanut hommat eri päiville.

      Toisaalta otin turhaan stressiä kotitöistä. Mieheni valitti, että kun en tee mitään ja kotona ei ollut tarpeeksi siistiä ja ruoka ei ollut aina valmiina. Koti olisi pitänyt olla tiptop sittenkin, kun menin töihin. Miehellä oli pitkät työpäivät. Olin tosi stressaantunut. Nyt kun mies on ollut jo 6 kk työtön, niin eipä koti ole tiptop vaikka lapsi on päiväkodissa (mies halusi laittaa lapsen päiväkotiin, kun ei muuten ehdi tekemään kaikkia hommia). Alkuun kyllä siivosi ja teki kaikenlaista ja ruokakin oli pöydässä kun tulin. Mutta sitten innostus loppui. Olen toistaiseksi ollut ihan hiljaa asiasta, mutta jos kerrankin valittaa, että en ole siivonnut tms. niin ihan varmasti aukaisen sanaisen arkkuni.

      Älkää stressatko liikaa, kotihommista voi hiukan lipsua.

      • wrtwerew

        Joo, tää on niin yleistä. Ensin miehet eivät arvosta kotiäitiyttä kun "naiset pääsee helpolla" ja naiset tekevät kaiken, hoitavat lapset, kodin ja myöhemmin vielä työnkin kun mies tottunut "hyvään palveluun". Sitten jos mies on yksin kesälomalla tai työttömänä, niin heti pitää olla anoppi auttamassa, että mies pärjää, koska onhan se niin rankkaa - ei voi mitenkään tehdä myös niitä kotihommia ja hoitaa lapsia TAI sitten mies vie lapset hoitoon, koska ei jaksa/pysty siihen, mihin nainen pystyy. Sitten vielä nämä miehet ihmettelevät, miksi nainen valittaa, on väsynyt, uupunut ja rupsahtanut!Mistäköhän johtuisi???


    • Totaali-yh

      Vastaus: perhepäivähoitoon! Kuten joku muukin vastasi, minunkin lapseni pelkää imuria ja huutaa kuin syötävä. Joskus olen siivonnut niin että lapsi on toisessa kainalossa ja imuri toisessa. Etätyöläisenä voin tehdä vähän kotitöitäkin sillä välin kun lapsi on hoidossa. Yksi sukulainen asuu lähellä ja hän auttaa joskus, lapsen isä ei osallistu elatukseen eikä kasvatukseen. Myös leikkikalut (palikat, kuvakirjat, soittorasiat jne.) viihdyttävät hetken aikaa.

    • tnrfg

      Välilä olen istuttanut tuonikäisen syöttötuoliin jonkin sormiruuan kanssa odottamaan, useimmiten kuitenkin kulki perässä tai ruokaa laittaessa tonki yhtä laatikkoa, jolle hällä oli lupa mennä ja vetää kaikki vermeet lattialle ja leikkiä niillä. Siisteydestä joutui jonkin verran tinkimään niihin sinkkuvuosiin nähden, vaan ihan perussiisti koti meillä on ollut siltikin. Silloin, kun imuria ovat pelänneet, on imuroitu herran läsnäollessa tai ihan lyhyitä imurointisessioita, niin muksu on tottunut imurin ääneen.

    • kolmen äiti

      Minä olen kotityöt tehnyt aina lasten ollessa hereillä. Lasten päiväuniaika on minun omaa aikaani, jonka käytän nukkumalla tai vaikka rauhassa lehteä lukemalla. Silloin en taatusti tee mitään kotitöitä :) Meillä ei ole lapset pelänneet imuria. Siinä ne leikkii imurin kanssa ja nykii johtoa seinästä. Ja minä tietysti laitan sen 300 kertaa takaisin seinään yhden imuroinnin aikana... :)

      Suihkussakin olen käynyt niin, että siellä on nuorimmainen ollut sitterissä tai syöttötuolissa ovella kattomassa äitin suihkuttelua. Tiskikonetta täytän pidemmän kaavan kautta, aina kun lapsi ei ole näkyvissä (yleensä kyllä lähtee kiireesti keittiötä kohti, kun kuulee luukun aukeavan) lastaan nopeasti niin monta astiaa sinne kuin kerkeän :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4849
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4413
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2871
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1699
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1690
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      104
      1675
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1603
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe