Kissan muuttunut käytös

kissapua

Kissani on n. 6-vuotias leikkaamaton naaras. Parin viikon ajan sen nisät ovat olleet turvonneet ja maha pömpöllä. Nuolee myös jatkuvasti takapuoltaan pitkiä aikoja. Näiden takia ollaan epäilty, että tiineenä olisi (itse en ole kovin vakuuttunut tästä). Nyt myös kissan käytös on muuttunut kamalasti.

Kissallani on ollut tapana mennä sänkyyn peiton alle nukkumaan, mutta olen sen yllättänyt nyt pari kertaa repimästä lakanoitani. Tämän jälkeen ei kissaa ole enää sänkyyn päästetty, jolloin se tykästyikin sänkyni alla olevaan laatikkoon. Nyt menevätkin kaikki päivät ja yöt laatikossa, pihalle on tottunut tarpeensa tekemään (on pissinyt sisälle vain alkuvaiheessa, kun ei ollut vielä tottunut paikkoihin, hiekkalaatikolla osaa ja on mahdollisuus käydä) niin pari kertaa päivässä olen sen väkisin ulos laittanut (asun maaseudulla). Nyt olikin tehnyt pissat laatikkoon ja siellä nukkui tyytyväisenä märissä huovissa.

Tuohon laatikkoon vielä liittyen, että heti jos poistun huoneestani kun kissa on laatikossa nukkumassa, tulee perääni ja vaatii kovasti huutaen takaisin huoneeseeni. Kun palaan huoneeseen, kissa menee juosten laatikkoon ja rauhoittuu. Tämä tapahtuu _aina_ kun poistun huoneestani.

Kerran otin kissan pihalle kanssani. Lähdin kävelemään tietä pitkin ja kuten aina, kissa seurasi. Hyvin vastahakoisesti tosin. (Kissa kulki siis täysin vapaana). Se huusi ja vilkuili taakseen kotiinpäin, välillä juoksi minut kiinni ja pysähtyi ja tuijotti ja huuti. Lopulta annoin periksi ja lähdin kävelemänä takaisin päin, jolloin kissa juoksi suoraan ulko-ovelle, siitä huoneeseeni ja laatikkoon sängyn alle.

Onko kissallani mahdollisesti jokin sairaus? Voiko tiineys sotkea kissan käytöksen näin täysin? Mistä yht'äkillinen tarve minun läsnäololleni? Onko kissa voinut säikähtää jotain, mistä voisi aiheutua näin suuri muutos?

3

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sutki

      Taitaa olla tiineenä ja tekee pesää. Joskus kauan sitten kissani teki samoin kun penikoiminen lähestyi. Vaatimalla vaati että olisin ollut seurana ja varsinkin penikoimisen aikaan, huusi niikuin peto konsanaan. Jouduin penikoimisen aikaan jättämään sen yksin kun oli läheinen juuri kuollut ja siellä meni aikaa. Kun tulin takaisin ja heti katsomaan kissaa niin oli penikoinut neljä pentua. Kahdella oli napanuorat kietoutuneet tiukasti jalkojen ympäri ja pikkutassut oli jo hieman turvoksissa ja sinersi jolloin ajattelin että jokohan ehti kuolioon asti mutta katkoin napanuorat pois ja hyvät tassukat niistä tuli. Seuraile ja rauhottele sitä, älä nyt päästä yksin ulos sillä se voi mennä penikoimaan jonkun rakennuksen alle tai muuhun sellaiseen paikkaan ettei pentuja saa pois ja ne villiintyy todella äkkiä jos eivät ole ihmisen kans tekemisissä heti syntymästä.

    • tehtailuaKO?

      Miksi ette leikkauta kissojanne, ei kissan tarvitse tehdä pentuja. Miettikää jos kaikki jättäisivät kissansa leikkaamatta.

      • vastuullisuutta

        Pentuja kyllä teetetään kissan terveydenkin uhalla. En voi ymmärtää, sitten niitä kaupitellaan, vaikka kissanpentuja on jo joka lähtöön.

        Varsinkin Pohjanmaalla kissoja ei vaivauduta hoitamaan. Kissojen korvat yleisesti vilisevät korvapunkkeja. Kun yksi sairastuu koko populaatio on sairaita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      80
      3389
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1992
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1901
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1558
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1405
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1395
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1109
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1048
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      854
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      840
    Aihe