Kenen vika pettäminen on?

vissytee

Pettäjän, tietysti. Senhän sanoo maalaisjärkikin. Vai sanooko? Nimittäin hyvin usein raivostunut petetty lähtee lahtaamaan sitä, kenen kanssa pettäjä on häntä pettänyt.

Osui tuolta jostain aiemmasta ketjusta silmään jotain pettämiseen yllyttämisestä, johon tämä kolmas osapuoli syyllistyisi. Itketään sitä tuhoutunutta näennäisihanaa kuollutta suhdetta ja vihataan sitä, "joka vei naisesi". Mistä tämä johtuu? Eihän tuo kolmas osapuoli kuulu parisuhteeseen millään lailla, päätös ja syy on kokonaan mielestäni pettäjän, sillä kyllä suhteeseen kuuluu nyt terve itsehillintä.

Vai lähdetäänkö sitä jokaisen sinua iskevän matkaan ja kun jäädään kiinni niin sanotaan vaan että "mutku toi yllytti!"?

11

381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • f*ck

      olisiko se helpompi raivota ja olla pettynyt kolmannelle osapuolelle, koska ei halua vieläkään katsoa totuutta silmiin.

      • nuijanukutus

        Tyhjentävä vastaus ja asian kiteyttävä ydin tuli oikeastaan siinä.


    • fkjslkfjlskjfk

      Kyllä, pettäjä tekee valinnan.

    • lattiavaha

      No voi vitsin v. Älkää ihmiset alkako suhteisiin. Se on mun neuvoni. Että ette tulisi petetyksi, jätetyksi eikä suhde väljähdä ja käy tylsäksi. Suhteet on ihan perseestä. Irtosuhteet ja seksisuhteet ja friends with benefits ovat aivan eri asia ja oivia tapoja saada seksiä ja läheisyyttä ja jännitystä elämäänsä, ilman parisuhteiden miinuspuolia.

      Kaiken maailman itsestäänselvyyksistä tännekin pitää vääntää aihetta kun kaikki jutut on jo koluttu.

      • tyhmä maailma

        Ei tarvitse edes alkaa suhteeseen niin toisen voi pettää, ja mitä kysymykseen tulee, tietysti syy on pettäjän, eihän koko pettämistä olisi tapahtunut jos henkilö ei olisi mennyt pettämään, oli syy mikä tahansa, HALOO IHMISET??!!!!!


    • näin minä ajattelen

      Pettäjää ei voi puolustella mitenkään, MUTTA kolmatta osapuolta ei voi myöskään puolustella, JOS hän tietää että kyseessä varattu nainen. Varattuihin EI kajota, piste!

      • dingdongg

        Mitä jos ei tiedä naisen olevan varattu?


    • rotvaileri

      Hyvin usein myös unohtuu petetyn osuus tapahtumien kulkuun, sillä ei onnellisessa parisuhteessa elävät toisiinsa täysin luottavat tyypit petä toisiaan. Mielestäni syyllisen jahtaamisen sijaan järkevintä on vähän miettiä mikä siihen tilanteeseen on edes johtanut.

      • ...

        Joskus se suhde on ihan kaikin puolin onnellinen, se toinen osapuoli on vaan sellanen kusipää, joka on ottanut tavaksi käydä vieraissa, aina, joka ikisessä suhteessa, vaikka niissä petetyissä ei olisi yhtään mitään vikaa. Pettäjä vaan pitää varalla useampaa, koska pelkää niin hemmetisti, että itse tulisi jätetyksi ja jäisi aivan yksin. Narsisti pleijeri käy aina vieraissa, oli kumppani sitten kuinka täydellinen ja mukava tahansa.


      • ...
        ... kirjoitti:

        Joskus se suhde on ihan kaikin puolin onnellinen, se toinen osapuoli on vaan sellanen kusipää, joka on ottanut tavaksi käydä vieraissa, aina, joka ikisessä suhteessa, vaikka niissä petetyissä ei olisi yhtään mitään vikaa. Pettäjä vaan pitää varalla useampaa, koska pelkää niin hemmetisti, että itse tulisi jätetyksi ja jäisi aivan yksin. Narsisti pleijeri käy aina vieraissa, oli kumppani sitten kuinka täydellinen ja mukava tahansa.

        Oikeasti tähän voisi vielä lisätä, että mitä mukavampi ja täydellisempi kumppani, sitä enemmän narsisti pleijeri pelkää menettävänsä hänet muille ja sitä suurempi syy on haalia itselleen iso haaremi, jotta ei vaan missään nimessä koskaan jäisi hetkeksikään yksin. Kyllä joo, tavallaan siis suhteessa ja kumppanissa on jotain vikaa, nimittäin se on liian täydellinen ja mukava. Jännitystä, draamaa ja rosoisuutta elämään sitten haetaan sitten siitä isosta haaremista ja salarakkaista. Jokaiselle sormelle vähintään yksi nainen.

        Joskus ihmiset pelkäävät rakastumista ja omia tunteita niin paljon, että otetaan mielummin kumppaniksi sellainen, joka ei herätä mitään suurempia tunteita. Näin rikkinäinen ihminen pysyy edes hauraasti jotenkuten kasassa, ainakin paremmin jos olisi sen suuria tunteita herättävän kanssa.


      • tuittuuu

        Hyvä jos unohtuu. Saisi unohtua vielä useammin. On älytöntä yrittää syyllistää petettyä jonkun toisen ihmisen teoista. Petetty ei ole koskaan syypää uskottomuuteen. Ei vaikka suhde olisi huono, ja petetty osaltaan vastuussa suhteen tilasta. Ei vaikka petetty olisi välinpitämätön kusipää, tai mitä vaan. Parisuhteen ongelmista johtuva uskottomuus on pettäjän tapa toimia huonossa suhteessa, mutta huono suhde ei ole asia joka automaattisesti johtaa uskottomuuteen, eikä se oikeuta sitä. Pettäjä on aina yksin vastuussa teoistansa, riippumatta syistä miksi niin tekee. Niin kuin me kaikki olemme vastuussa kaikista omista teoistamme, vaikka olisi miten paljon helpompaa ja mukavampaa osoitella sormella muita.

        Jos haluaa ymmärtää mikä tilanteeseen on johtanut, ja pelastaa suhteen, pitää selvittää, miksi pettäjä reagoi huonoon suhteeseen pettämällä, ja miten pettäjä voisi (ja haluaako) tulla ihmiseksi joka on luotettava myös silloin kun menee huonosti. Ja tottakai molempien tarvitsee miettiä miksi suhteesta on tullut huono, ja miten siihen asiaan voi itse vaikuttaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2780
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      211
      1789
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1492
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1241
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1176
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      237
      1086
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1022
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      963
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      77
      865
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      750
    Aihe