Muutto Ranskaan ja sen mukana ammattiin liittyvät ongelmat

Journaliste

Hei, olen 18-vuotias lukiolainen ja olen päättänyt muuttaa Ranskaan pitkäksi ajaksi, ehkä jopa koko loppuelämäkseni. Vaikka puhunkin sujuvaa englantia, yhtenä suurimpana ongelmanani on kuitenkin huono ranskan kielen taitoni ja kuinka saisin sen hyvälle tasolle vuosikymmenen loppuun mennessä. Olen itsenäisesti opiskellut ranskaa netissä joulukuusta lähtien ja päättänyt myös aloittaa opiskelun lukiossa tulevana lukuvuotena.
Toisena suurena ongelmanani tulee ala, jota olen ajatellut opiskella lukion jälkeen: journalismi. Olen pohtinut jo kauan, kuinka minun kannattaisi alkaa opiskella lukion jälkeen jotakin muuta ammattia, mutta lopulta päädyn melkeinpä aina samaan lopputulokseen eli siihen, että haluan journalistiksi ja siksi myös alan opiskelemaan.
Uskoisitteko, että voisin asua Pariisissa tai jossakin muussa suuressa Ranskan kaupungissa ja tehdä töitä journalistina jos puhuisin melkeinpä täydellistä englantia ja jokseenkin hyvää ranskaa? Olen myös ajatellut, että ehkä voisin asua Ranskassa ja kirjoittaa freelancena artikkeleita suomalaiselle sanomalehdelle.

Otan mieluusti kaikenlaisia mielipiteitä vastaan ja voitte myös ehdottaa joitakin vaihtoehtoisia journalistin tapaisia ammatteja halutessanne. Kiitos!

6

130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Herra Danglars

      Kiva nähdä että täällä on toinen kohtalotoveri!

      Itsekin olen 18-vuotias ja lukion opiskelija. Olen itsekin harkinnut jo jokseenkin kauan Ranskaan muuttoa, koska minun tyttöystäväni on Ranskasta.

      Mutta eräs konkreettisimpia asioita Ranskaan muutossa on kielen jonkinmoinen hallinta mitä minä tiedän. Minulla itsellänikin on epävarmuutta mahdollisen muuton kanssa mutta ainakin tämä sivusto voinee auttaa sinua.
      http://www.maatieto.net/ranska/toihin
      Ja milloin ajattelit tai siis miten pian aiot muuttaa Ranskaan, esimerkiksi haluatko opiskella siellä vai osallistua vaihto-oppilas ohjelmaan?
      Ranskassa voi olla melkoisen korkea työttömyys 10,4 prosenttia se viimeksi oli mutta uskon että löydät sieltä jotain töitä. ;)
      Itsestäni en kylläkään tiedä mitä alaa aion tehdä mutta aika näyttää sekä asiat järjestynee...

      Toivotan sinulle onnea mahdollisen muuttosi ja työsi kanssa Ranskassa! :)

      T. Herra Danglars

      • Journaliste

        Kiitos vastauksestasi!

        Olen ajatellut opiskella Suomessa ja sen jälkeen muuttaa opiskelujen jälkeen (eli about viiden vuoden päästä) Ranskaan. Siinä ajassa ehtisi varmaan saadakin jo aika hyvän kielitaidon. Kuten linkkaamassasi sivustossa sanottiin kauppa-alan asiantuntijoista olevan pulaa, olen myös miettinyt sitä journalismin jälkeen kelpona vaihtoehtona. Uskoisitko Ranskaan töihin pääsemisen kaupan alalle olevan mahdollista, jos puhuisin suht hyvää ranskaa ja olisin käynyt joko AMK.n tai yliopiston?

        Merci !


    • life in france

      Journalistien hommat alkavat olemaan vähenemään päin kaikkialla maailmassa, kun nettilehdet yleistyy. Esim. Taloussanomat irtisanoi suuren määrän ihmisiä pari vuotta sitten. Jäljelle jäi kuulemma lähinnä ne, jotka kirjoitti nettiin myöskin. Ranskassa on kyllä ainakin yksi englanninkielinen uutiskanava, joten ehkä sulla voi olla pieni mahdollisuus työllistyä heille, tosin uskoisin, että suosivat syntyperäisiä englanninkielen puhujia. Yhtään englanninkielistä radiokanavaa en ole löytänyt.

      Uskoisin, että journalistina työskentelevän ihmisen pitäisi osata tässä maassa ranskankieli moitteettomasti. Suurin osa ihmisistä kun ei puhu englantia ollenkaan. Aika vaikeahan se olisi tehdä haastatteluja, jos ei osaa kieltä ollenkaan.

      Mikäli meinaat muuttaa tänne, opiskelitpa mitä alaa tahansa, suosittelen, että opiskelet ranskan kielen hyvin. Hae vaikka Disneylandiin kesätöihin lukuvuosien välissä. Yliopisto ranskakaan ei ihan riitä täällä työelämässä, vaan käytännön kielitaito on must.

      • Journaliste

        Valitettavaa, mutta totta. Olen kuullutkin todella monilta, kuinka vaikeaa Ranskaan muuttaminen journalistin töitä etsiessä olisi. Onneksi ei kuitenkaan tarvitse vielä tänä vuonna asiaa päättää, voi olla että vuoden päästä journalistin haaveet ovatkin muisto vain.

        Olen itseasiassa ajatellutkin tuota Disneylandia. Tiedätkö ketään, joka olisi käynyt tuolla? Olen lukenut parin henkilön blogia, jotka ovat tuolla käyneet ja molemmat ovat todenneet ranskan kielen parantuneen paljon.


      • life in france
        Journaliste kirjoitti:

        Valitettavaa, mutta totta. Olen kuullutkin todella monilta, kuinka vaikeaa Ranskaan muuttaminen journalistin töitä etsiessä olisi. Onneksi ei kuitenkaan tarvitse vielä tänä vuonna asiaa päättää, voi olla että vuoden päästä journalistin haaveet ovatkin muisto vain.

        Olen itseasiassa ajatellutkin tuota Disneylandia. Tiedätkö ketään, joka olisi käynyt tuolla? Olen lukenut parin henkilön blogia, jotka ovat tuolla käyneet ja molemmat ovat todenneet ranskan kielen parantuneen paljon.

        En tunne henkilökohtaisesti ketään, joka siellä olisi ollut töissä, mutta yliopiston ranskan opettaja suositteli sitä kielitaidon parantamiseksi. Ennen haastatteluja järjestettiin Turussa, mutta nykyään joutuu kai lähtemään kauemmas rekrytointitilaisuuteen.


    • Herra Danglars

      Uskoisin että olisi hyvinkin mahdollista, tietoni ovat kuitenkin melko rajalliset, pahoitteluni. Voit myös hakea opiskellessasi Ranskaan vaihto-opiskeluun kuten minä aion ja ensi kesänä asustelen Ranskassa muutaman kuukauden sillä tyttöystävän perhe ottaa minut aivan kuin omana perheenjäsenenään.
      Mutta Disneylandia kannattaa harkita vakavasti. Se on erinomainen mahdollisuus ja opettajani ja serkkuni ovat olleet työssä siellä!

      Mon support pour vous mon amie! Eh bien Monsieur Danglars est un méchant homme de Comte de Monte - Cristo! :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8406
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe