Saaristolauttojen taksat

Jämsän Äijä

Tulipa pieni indeksikorotus pakettiauton hintaan. Viime vuonna esim. Galtby-Överö maksoi muistaakseni kesäaikaan 30,- --- NYT 100,-. Svinö-Överö reitti 20,- ja NYT 61,- Kyllä on mukava omistaa mökki Föglössä ja maksaa muitakin maksuja.

9

133

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Skärdgårdsbo, finsk

   Huhut kertoo että maakuntahallitus tehostaa tulosta koska linjat kilpailutetaan yksityisille jatkossa.

   • ihan mahdotonta

    Meinaat siis, että maakuntahallitus on tukenut erotuksen verran lauttaliikennettä?

    Jos tuo toteutuu, loppuu liikenne hetken kuluttua kokonaan tai lautat liikkuu tosi harvoin, liian harvalla on varaa maksaa tuollaisia maksuja.


   • Skärdgårdsbo, finsk
    ihan mahdotonta kirjoitti:

    Meinaat siis, että maakuntahallitus on tukenut erotuksen verran lauttaliikennettä?

    Jos tuo toteutuu, loppuu liikenne hetken kuluttua kokonaan tai lautat liikkuu tosi harvoin, liian harvalla on varaa maksaa tuollaisia maksuja.

    Joo, on tullut kalliiksi kuulemma se lauttaliikenne. Ahvenamaahan maksaa Suopmeen verot ja saa sitten ne takaisin sekä könttäsumman (mantereella sitä kutsutaan tulonjaoksi kunnille) hoitaakseen lakisääteiset yhteiskunnalliset velvollisuudet ja liikenne on sellainen. Nyt on maakuntahallitus laskeskellut, että kun lakisääteiset palkat hoitaa ja pitäytyy työaikalain säännöissä, niin se vie kuulemma eniten rahaa.
    Lautoilla on jo esim. kahvilasysteemi ollut ulkoistettuna vuosia ja nyt ne aikoo siirtää liikenteenkin hoitamisen yksityiselle. Niin tehtiin Doppingenillekin (Jurmo-Åva). Se ei ole harventunut mutta liekö sitten kultakaivoskaan?
    Vuosikortit on varmaan se fiksuin tapa hoitaa reissut.


   • Skärdgårdbo, finsk
    ihan mahdotonta kirjoitti:

    Meinaat siis, että maakuntahallitus on tukenut erotuksen verran lauttaliikennettä?

    Jos tuo toteutuu, loppuu liikenne hetken kuluttua kokonaan tai lautat liikkuu tosi harvoin, liian harvalla on varaa maksaa tuollaisia maksuja.

    Se lautta-asia sitten julkistettiin viime viikolla ja pohjoisen reitin vastaava operaattorivarustamo on jatkossa Nordic Jet Line, se sama joka vuosia sitten ajoi pika-aluksilla Katajanokalta Tallinnan silloiseen C-terminaaliin.
    Toiv. heidän aikataulujaan ei vähennetä edes talvikaudeksi ja, että suomalaiset merimiehet saisivat töitä. Pahoin pelkään että muualta ottavat kuitenkin koska Euroworks valtaa niin suuressa mittakaavassa Euroopan sisäiset työpaikat. Kohta ei suomalaisilla ole enää mitään?


  • Rasitinen ålandi

   Se on vain asia niin, että ruotsalaisille pitää saada ilmaiset laivamatkat ålandiin.

  • ålanderi

   Myy köyhä mökkisi ja mene jonnekin muualle koska täällä me ei tarvita Jämsän juntteja. Onhan noita muita paikkoja minne voit mennä, tarviiko sitä tänne väkisin änkeä. Halutaan olla rauhassa. Elää omaa elämäämme omalla tavallamme...

   • Tervetuloa

    ja lyönpä tonnin veikkaa että yo. ålanderi on joku stadin jakomäen kaksiossa asuva juntti homo, jonka ahvenanmaalaisuus perustuu pelkästään tarjousminiristeilyyn Maarianhaminaan, jossa laivanvaihto tapahtuu putken kautta astumatta askeltakaan Ahvenanmaan kamaralle....ja hyvä niin

    Rehelliset Jämsän Äijät ovat tervetulleita !


  • Jämsän Äijä

   Tuolle ålanderille tiedoksi, että en ole änkenyt mihinkään. Mummini syntyi Föglössä ja sitä kautta mökit siirtyneet meille. Vuodesta 1975 asuttiin mummin ja papan kassa kesät mökillä. Olen mielestäni onnellisessa asemassa siinä, että on OMA mökki ahvenanmaalla. Lisäksi täällä
   mannersuomessa olisi monella opittavaa ahvenanmaalaisista. kts. työllisyys, kunnallisvero yms. Noilla korotuksilla saattaa olla jotain pientä merkitystä matkailualan yrittäjille ( Kökar, Sottunga ja Föglö ) - toivottavasti reittejä ei yksityistetä, sillä kuten "ihan mahdotonta" arvelee, vuoroja tulis olemaan huippusesongin aikana, mut sitten hiljaisempana aikana kourallinen.
   PS. Lisäks ålanterille - en oo velkaa kenellekkää, paitsi pankille vajaan kympin omakotitalosta - kaikki lyhennykset ajallaan.

   • Skärdsgårdsbo, finsk

    Täällä ei kannata paljon kommentoida sille palstahörhölle, joka nyt näytti käyttävän nikkiä ålanderi. Se on joku älykääpiö, joka saanee jotain kiksejä haukkumalla Ahvenanmaata joka käänteessä. Innostui tuossa taannoin haukkumaan meidät suomenkielisetkin hurreiksi, seikka joka osoittaa ettei tyypillä ole kaikki kotona korvien välissä :D
    Sama tyyppi kirjoittaa Suomen Ruotsalainen Kansanpuolue-palstallakin aina Ahvenanmaasta omia typeriä juttujaan. Antaa pöljän olla, turha sille on kuittailla.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   433
   1796
  2. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   119
   1428
  3. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   441
   1377
  4. En kestä enää olla erossa...

   Mitä jos mää vaan tuun ja alan suuteleen sua?
   Ikävä
   85
   1078
  5. Mitä oikeasti tuo koronarokote on ?

   Minun faijan proidi nyt puolisonsa kera koronassa. Ja 3 rokotetta ottaneena. Ikää noin 75v , Ja tuntuu ettei hengissä pysy . Hyi helvetti mitä tää rok
   Maailman menoa
   211
   931
  6. Tulen hulluksi

   Joka päivä mielessä. Typerä mies ei vaan voi mennä pois päästäni. Mitä enemmän pyristelen vastaan sitä enemmän siellä asuu. Olisipa joku katkaisija, j
   Ikävä
   60
   898
  7. Riittääkö sulle nainen

   Seurustelu vai pitäskö jossain kohtaa sitte olla ihan sormuksia sovittelemassa?
   Ikävä
   82
   826
  8. Suomessa on perheiden yhä vaikeampi saada apua - Supernanny Pia Penttala kohtaa nämä ongelmat

   Järkyttävää, että Suomessa on yhä vaikeampi saada apua, olipa kyse sitten perheen ongelmista, lapsen haasteista, päihde- tai mielenterveysongelmista.
   Maailman menoa
   22
   800
  Aihe