Apua kaivataan!

Nälkiintynyt kissa

Hei. Haluaisin kysyä, että mikä on paras väylä saada apua laiminlyödylle, nälkiintyneelle kissalle? Olen nyt muutaman yön ajan käynyt ruokkimassa erästä erittäin laihaa ja resuista kissa-parkaa.

Tiedän, mistä talosta se on lähtöisin. Vaihdoin jopa muutaman sanan kyseisen ihmisen kanssa, mutta se oli ensimmäisen kohtaamisen jälkeen, jolloin en itsekään ollut kunnolla sisäistänyt asiaa. Olin silloin jo viemässä kisua eläinsuojeluyhdistyksen "eläintalolle", odotin vain kyytiä ja kuljetuskoppaa saapuvaksi, mutta talonväki juuri ehti kurvata pihaan. Sananvaihdosta kävi hyvin ilmi, ettei kissaa kaivata, ja sen jälkeen raasu sai erittäin kovaa käsittelyä.

Sormeni menivät kyseisen kissan vyötärön ympärille, lonkkaluut törröttivät, selkäranka tuntui ihmisen nyrkissä olevilta rystysiltä, paljon punkkeja, ilmeisestikin silmätulehdus, ja hännästä puuttui isoja lauttoja karvaa. Tassut olivat niin moskaiset, ettei kisu kyennyt edes kävelemään normaalisti.

Se söi samantien kaiken, mitä oli mukanani, eikä sekään riittänyt. Asiaa vain pahensi se, että seuraavana yönä sitä katsomaan mennessäni, sillä olikin mukana kaveri. Se kaveri oli vielä pahemmassa kunnossa kuin "isoveljensä", pelkkää luuta ja nahkaa, ja takapuolen seutu niin takussa ja huopaantunut, ettei pystynyt istumaan, Syödessä antoi sen verran koskea, että löysin sieltä esim. pikkukiviä ja kuolleen toukan. Tiedän nyt, että samasta talosta ovat molemmat.

Molemmat kissat ovat ilmeisesti rotukissoja, toinen näyttää aivan persialaiselta (naamasta tosin vain, muu vartalo liian huonossa kunnossa). Omistaja yritti selittää, että tytär oli antanut märkäruokaa, jonka jälkeen ei muu ruoka kelpaa. Minkähän hem*etin takia molemmat kissat söivät ainakin puolentoista desin verran nappuloita, per yö? Plus kaikki märkäruoka. Sanoi myös, että onko se nyt taas karannut ja ollut jonkun toisen pihalla, mutteivät ottaneet edes sisälle turvaan, koska samasta kohtaa löytyi kisu puolentoista tunnin kuluttua. Ja minua, sekä kissaa kohtaan, oli olemus pelkkää vihaa.

Tänään taas istuin tien poskessa silitellen kaveruksia, itkien, koska terveisiin kisuihin tottuneen käteen tuntuu aika per*eleen pahalta koskea nälkiintynyttä eläintä.

Ja nyt palatakseni siihen alkuperäiseen kysymykseen: miten kannattaa toimia? Hakea vaan talteen ja viedä kissatalolle turvaan? Jos otan yhteyttä eläinsuojeluviranomaisiin, kuinka kauan asian hoitamiseen menee? Eikö kaikilla ole velvollisuus ottaa talteen irtolaiset, vapaana juoksentelevat, kärsivän oloiset kissat? Tällä hetkellä on olo, että ensi yönä yksinkertaisesti otan mukaan kaksi koppaa, nostan autoon, ja vien turvaan. Onko se täysin väärin?

Liikkeisiin reagoivat, niin kuin pahoinpidellyt eläimet, mutta muuten ovat hem*etin helliä, kilttejä otuksia. Ottaisin itselle, mutta toinen omista kissoistani ei hyväksy ollenkaan tulokkaita. Pahaa tekee, en voi muuta sanoa.

Kiitos paljon sille, joka loppuun jaksoi tämän lukea, ja isompi kiitos niille, jotka voisivat kokemuksiaan jakaa.

19

303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ota yhteyttä oman alueesi eläinsuojeluyhdistykseen. Monilla alueilla on myös kissayhdistyksiä, kuten Pirkanmaalla on Kissojen suojelu Kisu www.kissojensuojelu.fi joka tarvittaessa toimii muuallakin Suomessa. Ellet tiedä oman alueesi kissa/eläinyhdistystä, niin ole rohkeasti yhteydessä Kisuun, he neuvovat eteenpäin.

    • kissarakas

      Ilmoita nyt herranjestas eläinsuojeluun hyvä ihminen!
      Eipä auta tänne kirjoitella apua hakien vaan koska sinulla on netti käytössä niin etsi paikallinen eläinsuolejupaikka.
      Tai korjaa talteen kissat!
      Tai ilmoita kaupungin/kunnan eläinlekurille tms. Mihin vain että kissaraukat ei joutuisi kärsimään.
      Mitään enää odottele ja kysele!!! Jos kerran kissat on tuossa kunnossa niin pitää toimia eikä aikoa.
      Eipä onneksi ole kokemuksia moisesta. Oikeasti eläinrakas jo tekisi jotain.

      • 5 kissan omistaja

        Ota talteen. Sinulla on oikeus ottaa vapaana kulkevat kissat kiinni ja toimittaa ne löytöelöintaloon. Toki tuossa tilanteessa olisi suotavaa ottaa yhteys eläinsuojeluvalvojaan.

        Ensi yönä otat kissat kiinni. Mutta jos viet kotiisi, älä päästä lähellekään omaa kissaasi ja siivoa kunnolla tila, missä olet kissoja pitänyt. Ei tiedä, mitä tartuntatauteja niissä on, kun ovat tuossa jamassa. Sinun velvollisuutesi on auttaa. Kissat eivät muualta apua saa.


      • Niiden haukkuminen, jotka haluavat auttaa, mutteivat tiedä miten, ei ainakaan auta yhtäkään kissaa!

        TYHMIÄ JA TURHIA KYSYMYKSIÄ EI OLEKKAAN, JOS NIIDEN AVULLA SAA VASTAUKSIA, JOILLA JOKU SAA EDES YHTÄ KISSAA AUTETTUA!!!!

        Moni ei lähde neuvoja ja apuja kyselemään netistä eikä muualtakaan, vaan antaa kissojen kärsiä ja kääntää vaan katseensa pois ja toteaa, että netistä neuvon kysyminen on uusavutonta.

        Tämä apua pyytänyt on jo ennen kirjoittamistaan selvittänyt kissan omistajan, ottanut asian puheeksi hänen kanssaan, huomannut että siitä omistaja on suuttunut ja kostanut kissalleen naapurin puheen sekä omilla rahoillaan ruokkinut kissaa ja siten pitänyt sen hengissä.

        ROHKEASTI AVUN PYYTÄJÄ ON TOIMINUT JO ENNEN NETTIIN KIRJOITTAMISTA JA MAHTAVAA, ETTEI OLE ANTANUT PERIKSI KISSAN SUHTEEN VAIKEUKSISTA HUOLIMATTA!

        Ehkäpä tämäkin keskustelu on saanut jonkin muunkin uskaltamaan auttamaan hädässä olevaa kissaa. =)


    • voi raukkoja

      Vie kisut eläinhoitolaa, siellä hoitavat kissojen asiat eteenpäin.
      Älä vie kotiisi, ties mitä tauteja kantavat.

    • kissatytsykkä

      jos olet puhunut heidän kanssaan, eikä tilanne käänny miksikään, soita eläinsuojeluun ja tee ilmoitus. kissa parat! parempi on ettei kissat jää sinne kärsimään, kuin että niiden ei enää kaua tarvitse sietää tuollaista!! onnea!

    • Påsk?

      No voi v*ttu teitä uusavuttomia ja / tai trolleja!

      Googlella olisit päässyt jo pitkälle, mutta tässä vielä kerran ta-vat-tu-na: Kissat kiinni ja kuntasi löytöeläimistä huolehtivaan hoitolaan.

      Jos naapuriviha peloittaa, niin valehtele nimesi, puhelinnumerosi sekä paikka mistä ja miksi kissat on talteen otettu.

      Jos lähialueellasi on kissojen päälle ymmärtävä eläinlääkäri, niin hänenkin puoleen voit sitten kääntyä. Konitohtorit ei lemmikkien päälle eikä aika välitäkään ymmärtää mitään.

    • Kisun bestis

      Eläinsuojeluyhdistykselle ilman muuta yhteyttä, älä edes epäröi missään nimessä hetkeäkään. Omistaja ei kirjoituksesi perusteella piittaa paskaakaan lemmikistään, joten se on vielä sitten talviaikaankin heitteillä, jos sitä ei toimiteta turvaan. Etkä tee väärin, jos otat sen kissan talteen luoksesi ensialkuun ainakin, päin vastoin, teet oikein. Lain mukaan ja muutenkin. Ja jos tiedät omistajan tarmekmmin, niin voithan tehdä hänestä ilmoituksen eläinsuojeluvirastolle, niin käyvät tarkistamassa, onko hänellä muitakin eläimiä ja jos on, niin millaisella pidolla.
      Että tosiaan, pelasta nyt edes nuo kissat, kun siihen voit. Ja hyvällä tuurilla pääsevät kunnolliseen kotiin ja jos nyt eivät pääse, nin onhan siinä tapauksessa sekin parempi, että ell antaa niille sen viimeisen piikin, kuin että joutuvat olemaan nykyisessä tilanteessa.
      Oma kissani oli hieman samassa tilanteessa kuin nuo mainitsemasi. Oli aika lailla hällä väliä pidolla, karkaili jatkuvasti edelliseltä omistajalta. Se oli muuten aika terve, mutta oli myös luurangonlaiha ja matojen riivaama.
      Erään kerran sitten sanoin omistajalle, että mä otan tuon kissan itselleni, jos sua ei kiinnosta se enää tai et pärjää sen kanssa. Totesi, että senkun tee mitä ikinä lystäät, joten kissa on mulla nykyään ja hyvin menee:)
      Eli noita hälläväliä-ihmisiä tuntuu aina vain riittävän, mutta kyllähän sellaisten kynsistä kissalle(kuten muillekin laiminlyödyille eläimille) usein se hyväkin koti vielä löytyy.

    • Kohta pois..

      On aika turha alkaa uusavuttomaksi tai ei-eläinrakkaaksi leimaamaan, kyselyjeni tarkoitus oli lähinnä selvittää, että kuinka kauan menee asian käsittelyyn, jos hoidan sen virallista kautta. Ja halusin olla sataprosenttisen varma itsestäni, ennen kuin lähden jonkun ihmisen lemmikkejä pois viemään.

      Nyt olen soittanut kolmeen paikkaan, ja vastaus ollut kaikissa, että "on kyllä hankala tilanne". Jos olisin valehdellut, että juu eipä ole omistaja tiedossa, niin asia olisi toinen. Nyt viranomaiset eivät voi kissoja pois tässä vaiheessa viedä, ilman omistajan lupaa. Vasta, jos tilanne ei ota parantuakseen, eli tarkkailemalla eläimiä jonkun aikaa. Itse en haluaisi odottaa niin kauaa, ja epävirallinen neuvo olikin, että heti kun ne ovat pihapiirin ulkopuolella, hae pois vaan. Itselläni ei ole autoa, joten nyt joudun sopivaa hetkeä odottamaan. Ja olen käynyt katsomassa niitä vain keskellä yötä, pimeällä, koska suoraan sanottuna pelkään turvallisuuteni puolesta, oli sen verran pelottava, se äijä.

      Jos voisin, olisin jo kotiini molemmat tuoneet, mutta se vaan ei ole mahdollista. Jotenkin on sellainen tunne, että eivätpä varmana kysele kissojensa perään. Toivon todella, että se tunne on oikea, ja kisut päätyvätkin parempaan paikkaan. En usko myöskään, että tulee olemaan vaikeuksia löytää uusi koti, ihania ja seurallisia kissoja. Kuhan vähän painoa tulee, ja turkki kuntoon, niin ovat niin kauniitakin, että ensisilmäyksellä joku ihastuu.

      Kyllä on harmittanut se, etten ekalla kerralla saanut toista kissaa mukaani, mutta toisaalta, jos olisin saanut, olisi toinen kissoista jäänyt sinne kumminkin. silläpä on vielä poliisillekin ilmoitettava, että käyvät katsomassa, ettei muita eläimiä löydy. Kiitos rakentavista palautteista, vähän sain varmuutta viedä ne pois. Ihan rehellisesti sanottuna oli lievästi rikollinen olo aikaisemmin, viedä jonkun lemmikit selän takana, mutta nyt tiedän, että niin on tehtävä.

      • OLIT TODELLA ROHKEA, ETÄ USKALSIT PUUTTUA TILANTEESEEN!

        Netissä on helppo huudella, että kuinka olisi itse muka hoitanut tilanteen ja olla tekemättä mitään. Tekeminen on vaikeaa, puhuminen ei ole.

        JOKAINEN JOKA VÄITTÄÄ OLEVANSA ELÄINRAKAS JA VÄITTÄÄ PUUTTUISIVANSA VASTAAVAAN TILANTEESEEN, JOS SELLAINEN ETEEN TULISI, joko valehtelee tai sitten voi todistaa sanansa JA LIITTYÄ LÄHIMMÄN ELÄINYHDISTYKSEN REMMIIN VAPAAEHTOISENA.

        Samanlaisia kissatarinoita riittää vuosittain useita tuhansia ympäri Suomea. TEKEMISTÄ KISSOJEN PELASTAMISESSA RIITTÄÄ, TEKIJÖITÄ EI.

        Ja jollei muuta kykene tekemään, niin aina voi lahjoittaa rahaa eläinsuojeluun ja eläinyhdistysten toimintaan. Ne kun 99% toimivat vapaaehtoisen (eli ilmaiseksi vapaa-ajallaan työtä tekevien) voimilla sekä vähillä varoilla.


      • miiau

        Olet toiminut täysin oikein ja ollut uskomattoman rohkea! Tilanne on tosiaan hankala eikä mitenkään suoraviivainen. Rohkeutta, rauhallisuutta, asiallisuutta ja sydäntä tuossa on tarvittu ja niillä asia sujuu eteenpäinkin.

        Nuo leukojensa loksuttajat, joilla on tarve sanoa edes jotain negatiivista jokaikiseen hyväänkin asiaan, saapuvat sormi pystyssä aina aikanaan jokaiseen kissakeskusteluketjuun ja ne voi jättää omaan arvoonsa.


      • ***********
        mjiau kirjoitti:

        OLIT TODELLA ROHKEA, ETÄ USKALSIT PUUTTUA TILANTEESEEN!

        Netissä on helppo huudella, että kuinka olisi itse muka hoitanut tilanteen ja olla tekemättä mitään. Tekeminen on vaikeaa, puhuminen ei ole.

        JOKAINEN JOKA VÄITTÄÄ OLEVANSA ELÄINRAKAS JA VÄITTÄÄ PUUTTUISIVANSA VASTAAVAAN TILANTEESEEN, JOS SELLAINEN ETEEN TULISI, joko valehtelee tai sitten voi todistaa sanansa JA LIITTYÄ LÄHIMMÄN ELÄINYHDISTYKSEN REMMIIN VAPAAEHTOISENA.

        Samanlaisia kissatarinoita riittää vuosittain useita tuhansia ympäri Suomea. TEKEMISTÄ KISSOJEN PELASTAMISESSA RIITTÄÄ, TEKIJÖITÄ EI.

        Ja jollei muuta kykene tekemään, niin aina voi lahjoittaa rahaa eläinsuojeluun ja eläinyhdistysten toimintaan. Ne kun 99% toimivat vapaaehtoisen (eli ilmaiseksi vapaa-ajallaan työtä tekevien) voimilla sekä vähillä varoilla.

        On todella epäkohteliasta huutaa suurilla kirjaimilla.


      • kissarakas
        miiau kirjoitti:

        Olet toiminut täysin oikein ja ollut uskomattoman rohkea! Tilanne on tosiaan hankala eikä mitenkään suoraviivainen. Rohkeutta, rauhallisuutta, asiallisuutta ja sydäntä tuossa on tarvittu ja niillä asia sujuu eteenpäinkin.

        Nuo leukojensa loksuttajat, joilla on tarve sanoa edes jotain negatiivista jokaikiseen hyväänkin asiaan, saapuvat sormi pystyssä aina aikanaan jokaiseen kissakeskusteluketjuun ja ne voi jättää omaan arvoonsa.

        En loksuttele huvikseni leukojani vaan säälin vilpittömästi kissaressuja joita ei uskalleta auttaa.
        En vaan voi ymmärtää miten ei jo pikaisesti toimita vaan kysellään täällä mitä pitäisi tehdä. Mielestäni jokainen eläinrakas jo olisi hommannut kissat muualle.
        Mitä "naapurisovulla" on enää väliä jos noin on asiat. Sekö on tärkeintä?
        Kuten tuossa edellä jo eräässä viestissä kirjoitettiin niin aina on joku paikka mihin voi kissat toimittaa hätätilassa tai pyytää jopa hakemaan. Vaikka se kunnan eläinlääkäri.
        Pääasia on että kissat saadaan pois kitumasta sieltä!

        Rohkea! Mitä ihmeen rohkeutta, rauhallisuutta,asiallisuutta ja sydäntä? Auts, noita just tarvitaan että toimitaan eikä ihmetellä.
        Annoin kyllä neuvojakin viestissäni mutta pakko on kummeksua miksi vaan sivusta seurataan. Itsekin olen sitä mieltä että tämä palsta kaipaa todellakin asiallisuutta että voi keskustella mutta kissojen huono kohtelu saa suivaantumaan, olkoon se sitten omistajan tai naapurin tekemää.


    • Alkuperäinen kysyjä

      Nyt on pakko aloittaa sillä, että oma terveydentilani ei ole missään vaiheessa ollut hyvä. Olen joutunut pinnistelemään itsestäni lähes kaiken pystyäkseni käymään kissojen luona. Nyt en kahtena päivänä ole kyennyt käymään siellä ollenkaan. Se häiritsee kokoajan, ei pysty edes nukkumaan, vaikka lepoa nimenomaan tarvitsisin.

      Onko olemassa mitään sivustoa/palstaa/mitä vain, mitä kautta pystyy etsimään apua tälläisiin tilanteisiin? Siis, että löytäisin lähiseudulta jonkun, joka olisi halukas ruokkimaan sitä tarvitsevia eläimiä? Ja nyt on turha vastata, että eläinsuojeluyhdistys auttaa. Olen kysynyt, heillä ei riitä resurssit. Kovasti toivon, että huomenna taas parempi päivä, mutta tänäänkin nivelet olleet siinä kunnossa, että taitaa olla turha toivo. Ja prkl soikoon, mistä löydän sen kuskin, joka vie minut ja kissat keskellä yötä pois? Tuntuu ettei saa kuskia edes kaupassa käyntiin. Tuntuu kaikki taas liian rankalta. En todellakaan enää tiedä mitä tehdä...

      • yön katit

        Vähän outo on, että kissojen kohtaloon ei tulisi apua.

        Löytötalo voi olettaa että kissa on ensin löydetty, ymmärrän.

        PESU tai muut eläinyhdistykset, kissojen katastrofiyhdistys tai vastaava kyllä auttavat, etsit netistä vain kissa-apua ja vaikka saisit yhteyden isomman paikan yhdistykseen, he saattaa tuntea pienempien paikkojen ihmisiä.


    • tiivis

      Hei kissarakas,

      Ymmärrän jotenkin kiukkuisuuttasi, eläinten huono kohtelu raivostuttaa meitä kaikkia muitakin, mutta vaikka sinä tiedät miten asiassa pitää toimia, kaikki eivät ehkä tiedä kaikkia niitä asioita mitä sinä tiedät tai pysty samaan kuin sinä, ja silloin on luvallista kysyä apua ja neuvoja vaikka monestakin paikasta. Naapurisovun menettämisen pelosta tässä tuskin on kysymys vaan pikemminkin käytännön ongelmista ja siitä, kuka tulisi avuksi.

      Ei varmaa mutta kuitenkin erittäin todennäköistä, että kissojen tilanne ei tässä muutamassa päivässä muutu vielä olennaisesti. Ruokaakin kysyjä on kissoille vienyt, joten tilanne on oletettavasti parempi kuin ennen ruokintaa. Kyllä asiaa pitää voida miettiä viuhtomatta paikalle heti kun ongelma on havaittu, etenkin jos vastaavasta tilanteesta ei ole aiempaa kokemusta. Omasta turvallisuudestakin on huolehdittava, kun yhtään ei voi tietää mikä kokonaistilanne siellä kissojen ympärillä oikein on.

      Kuten tekstistä olet voinut lukea, eläinsuojeluyhdistyskään ei ole mikään patenttiratkaisu, jonne pirauttamalla kaikki hoituu. Toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön ja kärsii hyvin usein aktiivisten toimijoiden puutteesta. Eläinsuojeluyhdistyksen kautta mahdollisesti löytyvä eläinsuojeluvalvojan toimivaltakaan ei riitä määräysten antamiseen tai eläinten pois ottamiseen vaan hän voi vain antaa vain ohjeita ja neuvoja ja/tai luotsata asian hoitoa eteenpäin viranomaiselle.

      Viranomainen puuttuu tarvittaessa asiaan mutta ei viranomainenkaan yksiselitteisesti vain pöläytä paikalle ja ota eläimiä pois. Joskus tähän kokonaisuuteen tarvitaan myös poliisi. On päivän selvää ettei tämä prosessi tapahdu ihan hetkessä, sillä jo pelkästään se, että kissojen omistaja on viranomaisen tavoitettavissa ja tilanne arvioitavissa, on oma haasteensa. Pelkän yhteydenoton varassa viranomainenkaan ei tee päätöstä eläinten pois ottamisesta.

      Ymmärtääkseni ajatuksena onkin loukuttaa nälkiintyneet kissat kun ne ovat selvästi omilla teillään tontin ulkopuolella. Tähän kysyjä tuntuu olevan valmis mutta tarvitsisi asiaan ihan konkreetista apua. Kaikilla ei ole laajaa ystäväverkostoa, joita tilailla avuksi. Kysyjä on hakenut apua useammasta paikasta, jostain syystä apua ei ole löytynyt, mutta eihän tässä nyt asiaa hoitavaa ja huolensa esiin tuonutta ihmistä voi syytellä. Asiassa on muitakin haasteita kuin se, riittääkö eläinrakkaus.


      Ja hei myös alkuperäiselle kirjoittajalle,

      Toivon, että kissat pääsevät hoitoon ja vahvistumaan, tavalla tai toisella. Olet toiminut tähän saakka ihan oikein ja tarttunut jo rohkeasti asiaan. Jos muita tuttuja tai tutuntuttuja ei ole avuksi saatavissa, ota vielä uudelleen yhteyttä eläinsuojeluyhdistykseen, kerro tilanne ja siihen liittyvät omat haasteesi ja kysy olisiko heillä ketään tuttua, joka ihan siviilipersoonassaan voisi tulla katsomaan kissoja ja avuksi loukutukseen ja toimittamaan tämän jälkeen kissat löyöeläintalolle. Löytöeläinsuojalla kissojen vointi tarkistellaan, vaivoja hoidetaan mahdollisuuksien mukaan ja ruokaa annetaan. Alkuhässäkän jälkeen kissat saattavat jäädä eläinsuojalle vahvistumaan tai ne voivat päästä sijaiskotiin toipumaan koettelemuksistaan. Entiseen kotiin noin huonoesti hoidettuja kissoja ei ihan noin vain anneta, vaikka omistaja niitä innostuisikin kyselemään.

      Jos talteenotto ei syystä tai toisesta onnistu tai se ei tunnu oikealta ratkaisulta tähän tilanteeseen, ota yhteyttä suoraan viranomaiseen eli oman kunnan valvontaeläinlääkäriin (oman kotikuntasi nettisivuilta löydät yhteystiedon - tai hae googlella valvontaeläinlääkäri/kunnaneläinlääkäri/eläinsuojeluilmoitus ja oman kuntasi nimi) ja tee tapauksesta eläinsuojeluilmoitus. Viranomainen ei kerro ilmoituksen kohteelle kuka eläinsuojeluilmoituksen on tehnyt.

      Toivottavasti kaikki kääntyy parhain päin ja asiat selkenevät kaikilta muiltakin osin.

      • kissarakas.

        En ole kiukkuinen vaan turhautunut siitä että eläinparat saa kärsiä ja netissä odotetaan neuvoja.
        Eipä tuohon muuta neuvoa ole kuin että ottaa kissat kiinni ja viedä talteen jossa saavat eläinlääkärin apua ja mahdollisen hyvän kodin.
        Vapaana liikkuvat kissathan saa ottaa kiinni eikä siihen tarvita naapurilta lupaa.
        Jos ja kun siis kissat ovat selkeästi huonossa kunnossa, ei pitäisi olla epäselvää mikä on oikein tehty.
        Mikä on paikkakunta jossa eläimille ei löydy turvapaikkaa moisessa tilanteessa?
        Kyllä täällä vaan löytyy.


      • miiumaau
        kissarakas. kirjoitti:

        En ole kiukkuinen vaan turhautunut siitä että eläinparat saa kärsiä ja netissä odotetaan neuvoja.
        Eipä tuohon muuta neuvoa ole kuin että ottaa kissat kiinni ja viedä talteen jossa saavat eläinlääkärin apua ja mahdollisen hyvän kodin.
        Vapaana liikkuvat kissathan saa ottaa kiinni eikä siihen tarvita naapurilta lupaa.
        Jos ja kun siis kissat ovat selkeästi huonossa kunnossa, ei pitäisi olla epäselvää mikä on oikein tehty.
        Mikä on paikkakunta jossa eläimille ei löydy turvapaikkaa moisessa tilanteessa?
        Kyllä täällä vaan löytyy.

        Niin siis ei kai täällä missään lukenut, ettei paikkakunnalla ole löytöeläinsuojaa vai lukikohan? Alkuperäisessä tekstissähän oli tästä eläintalolle viemisestä mainintakin. Kaikilla kunnilla Suomessa on lakisääteinen velvollisuus huolehtia alueen löytöeläimistä. Jos omaa löytöeläinsuojaa ei ole, se on yhteinen naapurikuntien kanssa ja sijaitsee jossain alueen kunnista. Matka eläinsuojalle voi olla joskus aika pitkäkin.

        Apua kysyneen ongelma taisi olla enemmänkin se, miten asian hoitaisi, ja mistä saisi apua. Ihan tsemppauksellekin on näissä tilanteissa tarvetta mutta ennen kaikkea konkreettiselle avulle tarvetta.


    • Anonyymi

      10 vuotta melkein mennyt ja näiden rotukissojen kohtalo jäi nyt painamaan minua kovasti. Pääsivätkö parempaan perheeseen ja ovat ehkä hengissä vielä? Entäs aloittajan niveltauti, saiko hän siihen asianmukaisen hoidon? Miten asia eteni?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      577
      3846
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2729
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2124
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1947
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1845
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1790
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe