Voiko kissalle syöttää kokonaisen broilerin koipireiden?

noobiomistaja

Ostin paketillisen broilerin koipireisiä kun halvalla sai. Olen itse ollut lapsesta saakka kasvissyöjä enkä siis osaa käsitellä lihaa ollenkaan, yritin leikata noita mutta sain vain pieniä paloja nyrhimällä irti. Onko siis haitallista, jos annan kissalleni kokonaisen koiven kerralla syötäväksi? Tai jos ensin nyrhin lihaa ja syötän sitä ja sitten koko luun kerralla kun liha on saatu irti?

Entäs jos kissa ei syö broileria jossain tietyssä ajassa kokonaan niin pitäisikö loput heittää pois ettei pilaannu? Varsinkin näin lämpimillä keleillä voisin kuvitella että menee pilalle jos seisoo huoneenlämmössä pitkän aikaa.

3

2444

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Teoria

      http://catdays.webs.com/kissanruokinnasta.htm

      "Kana annetaan raakana ja silloin voi antaa myös kanan luut. Raa'an kanan luut ovat pehmeitä ja taipuisia ja hyvä kalsiumin lähde kissalle. Mutta kypsän kanan luita ei saa missään nimessä antaa, koska kypsät kananluut säröilevät vaarallisen teräviksi ja puhkovat helposti suoliston!"

      -
      Nyt vähän riippuu siitä, että missä muodossa kana on. Jotkut kissat eivät oikein osaa syödä koko koivesta, silloin kannattaa paistaa kanankoivet uunissa kokonaan kypsäksi ja silloin repiä käsin irti paloja luun ympäriltä.

      Raaka kana kannattaa heittää takaisin jääkaappiin heti kun huomaat ettei kissa jaksa tai halua vielä kanaa. Jos se taas lojuu huoneenlämmössä suunnilleen 3-> tuntia raakana niin heitä suosiolla pois.

    • Ei tartte pilkkoa

      Kissa syö sen minkä kykyenee raasta koivesta, alkuun saattaa jyrsiä vain lihaa, mutta kun leuka ja hampaat tottuu kovaan puremiseen , niin luut menee narskahataen poikki, paksuimpia luita, miedän kissat ei syö, halkaisevat ja syövär ydinluun. Broilein kokonainen koipi on suuri ateria kerralla syötäväksi, se saattaa riittää kokopäivän ateriaksi. Kissan elimistö kestää hyvin myös lämpimäsää 'seissyttä' lihaa, mutta oman asumismukavuuden tähden kannattaa broilerin'raatoa' säilyttää jääkaapissa.

    • Sannnnnnnni

      Jos et kuitenkaan pysty nysväämään eikä kissa ymmärrä kanankoiven ideaa (itseänikin kanan käsittely inhottaa) niin keitä kunnes liha irtoaa luusta, odota keitoksen jäähtymistä, heitä luut mäkeen ja tarjoa liha keitinvesineen (keitä pienessä vedessä; vitamiinit irtoavat veteen). Mutta älä jätä kauan tarjolle ja pakasta kaikki ylimääräinen pikkuannoksin; liha pilaantuu tyrmistyttävän nopeasti. Muista kuitenkin että tämä on herkku, ei täysravinto.
      Kissan elimistö kestää paremmin lämpimässä seissyttä lihaa kuin ihmisen, mutta petoeläimen suolistoon ei pidä liiaksi luottaa (tein niin ja voi sitä eläinlääkärinlaskua. Nykyään annan kerrallaan vain annoksen joka menee parissa minuutissa).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3299
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1331
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1116
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      15
      1062
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      989
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe