Voiko kissalle syöttää kokonaisen broilerin koipireiden?

noobiomistaja

Ostin paketillisen broilerin koipireisiä kun halvalla sai. Olen itse ollut lapsesta saakka kasvissyöjä enkä siis osaa käsitellä lihaa ollenkaan, yritin leikata noita mutta sain vain pieniä paloja nyrhimällä irti. Onko siis haitallista, jos annan kissalleni kokonaisen koiven kerralla syötäväksi? Tai jos ensin nyrhin lihaa ja syötän sitä ja sitten koko luun kerralla kun liha on saatu irti?

Entäs jos kissa ei syö broileria jossain tietyssä ajassa kokonaan niin pitäisikö loput heittää pois ettei pilaannu? Varsinkin näin lämpimillä keleillä voisin kuvitella että menee pilalle jos seisoo huoneenlämmössä pitkän aikaa.

3

2368

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Teoria

      http://catdays.webs.com/kissanruokinnasta.htm

      "Kana annetaan raakana ja silloin voi antaa myös kanan luut. Raa'an kanan luut ovat pehmeitä ja taipuisia ja hyvä kalsiumin lähde kissalle. Mutta kypsän kanan luita ei saa missään nimessä antaa, koska kypsät kananluut säröilevät vaarallisen teräviksi ja puhkovat helposti suoliston!"

      -
      Nyt vähän riippuu siitä, että missä muodossa kana on. Jotkut kissat eivät oikein osaa syödä koko koivesta, silloin kannattaa paistaa kanankoivet uunissa kokonaan kypsäksi ja silloin repiä käsin irti paloja luun ympäriltä.

      Raaka kana kannattaa heittää takaisin jääkaappiin heti kun huomaat ettei kissa jaksa tai halua vielä kanaa. Jos se taas lojuu huoneenlämmössä suunnilleen 3-> tuntia raakana niin heitä suosiolla pois.

    • Ei tartte pilkkoa

      Kissa syö sen minkä kykyenee raasta koivesta, alkuun saattaa jyrsiä vain lihaa, mutta kun leuka ja hampaat tottuu kovaan puremiseen , niin luut menee narskahataen poikki, paksuimpia luita, miedän kissat ei syö, halkaisevat ja syövär ydinluun. Broilein kokonainen koipi on suuri ateria kerralla syötäväksi, se saattaa riittää kokopäivän ateriaksi. Kissan elimistö kestää hyvin myös lämpimäsää 'seissyttä' lihaa, mutta oman asumismukavuuden tähden kannattaa broilerin'raatoa' säilyttää jääkaapissa.

    • Sannnnnnnni

      Jos et kuitenkaan pysty nysväämään eikä kissa ymmärrä kanankoiven ideaa (itseänikin kanan käsittely inhottaa) niin keitä kunnes liha irtoaa luusta, odota keitoksen jäähtymistä, heitä luut mäkeen ja tarjoa liha keitinvesineen (keitä pienessä vedessä; vitamiinit irtoavat veteen). Mutta älä jätä kauan tarjolle ja pakasta kaikki ylimääräinen pikkuannoksin; liha pilaantuu tyrmistyttävän nopeasti. Muista kuitenkin että tämä on herkku, ei täysravinto.
      Kissan elimistö kestää paremmin lämpimässä seissyttä lihaa kuin ihmisen, mutta petoeläimen suolistoon ei pidä liiaksi luottaa (tein niin ja voi sitä eläinlääkärinlaskua. Nykyään annan kerrallaan vain annoksen joka menee parissa minuutissa).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3434
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2002
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1921
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1568
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1405
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1405
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1109
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1058
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      854
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe