Missä suhteessa kuivaa ja märkää?

Empukka

Eläinkaupoissa sanottiin että raksuissa on kaikki tarvittava ja riittää ravinnoksi yksinään jos kissa juo riittävästi. Jos ei juo, märkäruokaa välillä jotta kissa saa tarpeeksi nestettä.

Toisaalta taas kuulen, että raksut ovat vain ylimääräistä herkuttelua ja pääravinto oltava lihaa ja märkäruokaa.

Ja nyt siis kyseessä jokatapauksessa eläinkaupan kunnolliset ruuat.

Ongelmana on että toinen pian kotiutuvista kissaveljeksistä (12vk) on super perso raksulle, ja kasvattaja jo neuvonut säännöstelemään raksujen tarjoamista. Niitä siis ei oikein voida jättää päivän ajaksi kuppiin? Toinen syö fiksusti, joten sääli sen kannalta...
Tuntuu vain hurjalta jättää kissat kotiin 5-7tunniksi ilman ruokaa vaikka olisikin aamupala tarjottu ja heti kotiin tullessa taas. Jos raksuja jättää päivän ajaksi toinen ahmatti vetää molempien annokset ja toinen jättää syömättä koska ei raksusta niin kauheasti piittaa??

Eli missä suhteessa kuiva ja märkä teillä? Säännöllisin ruoka-ajoin vai aina tarjolla?

6

217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • leevi

      Minun rakas karvapallero ei syö oikein mitään märkäruokaa, raksuja syö oikein mielellään ja sitten ihan oikeaa lihaa. Raksut on aina esillä ja raikadta vettä. Terveenä on pysynyt

    • Kissan luonto

      Kun kissa saa pelkkää lihaa ja/tai kalaa (kissa ei ole viljansyöjä), niin sen ei tarvitsekaan koko ajan mussuttaa jotakin. Kyllä kissa sitten syö, kun on tosi nälkä. Raksuja ei todellakaan tarvitse olla aina tarjolla! Valmistajien ja kauppiaiden mielestä tietysti kyllä.

      Siirsin kissani pois koko kuivamuonista (ei edes viljattomia raksuja!), kun vatsa oireili ripulointina. On elänyt ja terveenä pysynyt jo puoli vuotta sen jälkeen. Vatsa tasapainoisen oloinen, ulosteetkin pieniä ja siistejä. Koska kissat luonnossa saavat hiukan kasviksia hiirien ja lintujen vatsan sisältöä ahmiessaan, annan välistä märkäruokia, johin on laitettu pinaattia, porkkanaa tms. Sisäkissana kun se ei pääse ulos hiirien kimppuun.

      Monet kissat ovat jämähtäneet kuivaruokiin, ja varsinkin viljapitoisten raksujen luulisi maistuvan niille siksi, että ne ovat "hiilarikoukussa".

      Kotikissahan on kyllä kova kärkkymään jääkaapin, lieden ja ruokakaapin läheisyydessä, jos siellä isäntäväki touhuaa. Kun kissa on aamulla porukan lähtiessä töihin saanut kunnon annoksen märkäruokaa, se kyllä pärjää 9 - 10 tuntia syömättä. Suuren osan ajasta ihmisten poissa ollessa kotikissa nukkuu.

      Kissalle kannattaa keittää lihaa tai kalaa (ilman suolaa) jääkaappiin ja pakastimeen ja myös pakastaa tuoretta esim. jauhelihaa ja tarjota sitäkin silloin tällöin. Valmismuonat ovat kilohinnaltaan kalliinpuoleisia, kun ajattelee, että osa niistä on vaibn nestettä. Kissa saattaa mielihyvin lipitellä suolatonta lihan keittolientä.

      Minullakin oli aikanaan kaksi kissa joista se toinen oli melkoinen raksusyöppö.Kyllä oli maha pulleampi kuin tällä lihansyöjällä, joka on komea kuin tiikeri!

    • En mennyt halpaan

      30% tuoretta lihaa ja luita 70% kaupan 'märkäruokaa' 0% kuivaruokaa

    • 913

      Kissa ei tarvitse kuivaruokaa ollenkaan. Se on vain laiskojen ihmisten tapa ruokkia. Papanat on helppo kaataa kuppiin eikä kovin moni edes katso mitä se raksu pitää sisällään.
      Märkäruoka on oikeaa ruokaa kissalle. Laadukas semmoinen. Vielä parempaa on oikea liha.

    • applaws fan

      Mitä hurjaa siinä on ettei kissalla olisi moneen tuntiin ruokaa vapaana tarjolla? Saanen muistuttaa että moni kissa joutuu lääkärin määräyksestä olemaan ilman ruokaa 10h ennen tietynlaista operaatiota. Jos moinen aiheuttaisi vaaraa kissan terveydelle niin uskotteko oikeasti että moista lääkärit määräisivät? Olisi minun 10v kissanikin jo pitänyt vakavasti sairastua kun saa ruokaa n.12h välein mutta ei,juuri sai vuosittaisesta verikokeesta puhtaat paperit :) painoa on vähän yli viiden kilon, tiedoksi vain niille jotka tätä lukiessaan kauhistelevat minun näännyttävän kissaani :D

      Suurin osa kissani kupin sisällöstä on viljatonta ja hyvin lihapitoista märkäruokaa,mutta silloin tällöin laitan sekaan kuivamuonaa,tarpeeksi tasaisin väliajoin jotta kissan vatsa pysyy tottuneena kuiviksen korkeaan lihapitoisuuteen(seurauksenahan on vatsan sekaisin meno jos tottumattomalle yhtäkkiä syötetään isoissa määrin hyvin lihapitoista ruokaa,vahvaa kun on). Kerran pari viikossa annan broileria ja kerran viikossa keltuaisen nestemäistä ravintolisää :)

    • 8+98

      Kuivaruoka on ihan laadukasta ravintoa kissalle. Kissa saa niistä tarvittavat ravintoaineet. Myös marketeissa myydään laadukkaita kuivaruokia ja vielä paljon halvemmalla kuin eläinkaupoissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      386
      1512
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1288
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1210
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      164
      1139
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      987
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      906
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      816
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      810
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      804
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      691
    Aihe