Italian sekopäiset autokuskit

päässä vikaa

Ainahan tuota itäeuroopan liikennekulttuuria on mollattu, mutta nyt on pakko avautua koska kokemusta lähes jokaisesta euroopan maasta on useita vuosia. Ollaan sitten Puolassa, Tsekeissä, Slovakiassa, Saksassa jopa Unkarissa tai Serbiassa, niin laajojen empiiristen havaintojen perusteella Italialaiset ovat euroopan sekopäisimpiä henkilöautojen kuljettajia ,lähes poikkeuksetta. Esim, ensiksi mainituissa maissa, ja varsinkin yllätys yllätys, ex itäeuroopassa annetaan todella fiksusti tilaa jalankulkijoille nopeudet kaupunkialueella pysyvät pääkaupunkien valtaväyliä lukuunottamatta aivan kohtuullisina. Nyt tulin taas Milanon/ Bergamon alueelta, ja henkilöautokuskien ajotavat ovat tuolla täysin mielipuoliset, ei pientäkään kujanpätkää jolla ei kiihdytetä autoa 100km tunnissa, isoimmilla väylillä keskustoissa mennään helposti lähempänä 200km tunnissa kuin sataa. Mitään ole tehtävissä kun joku lapsi esim, olkoonkin sitten liikenteeseen tottumaton turisti lipsahtaa hivenen kapealta jalkakäytävältä. Naurettavinta juuri on se, että vaikka suoraa olisi 48 metriä korttelien välissä, niin kaasupoljin on runtattava konehuoneeseen. Vuoristossa mennään kyllä pääsääntöisesti aivan asiallisesti, mutta tosiaan tuo sekopäinen kaahaaminen ydinkeskustoissa, ei vaan voi ymmärtää. Eihän tuo Portugalinkaan ajotapa ole mistään kotoisin, ja siellä ajotaidotkin ovat usein mitä sattuu mutta pohjoisitalialaiset ovat muuten hyvin asiallista ja mukavaa väkeä, mikä hemmetti niitä vaivaa ratin takana? ei mitään kunnioitusta kevyempää liikennettä kohtaan.

13

227

  Vastaukset

  • Noh, juuri n. 1200 kilsaa ajaneena Roomasta firenzen seudulle ja ristiin takas, niin ei ainakaan pahempi ollut, kuin ihan tossa Hämeenlinnan tai Lahden motarin liikenteen seassa.
   Itseasiassa VÄHEMMÄN suoraan eteen tuikkauksia / haitari-ilmiötä
   kuin täällä.

   Missähän keskustassa tuolla edes saisi 200 mittariin???? Meniköhän vähän nyt yli? Eihän ne Fiiut edes kulje vaikka yrittäis :) ja suurin osa kuitenkin ajaa niillä tai vastaavilla kinnereilä.

   Tilaakin saatin aina kun suojatielle mentiin. Kertaakaan en nähnyt kenenkään polkevan reikäpäänä. Motarillakin loppupelissä vain muutama meni kovempaa, arviolta 150-170, ohitte, muut rajoitusta hieman kovempaa.

   Loppupelissä aivan helppo ajaa tuolla jopa ensikertalaisena. CoPilot toimi loistavasti, kertaakaan ei menty väärin, väärään suuntaan. Jopa löysi Hertzin konttorin parkkihalliin fiumicinon kentällä.

  • Vai Fiiateilla, joopa joo. Kyllä Milanon alueen autokanta sisältää huomattavissa määrin jos jonkinlaisia urheiluautoja sun muita turbo cayenneja että ei edes koko suomessa ja tosiaan vuoristossa ihan ok yleensä mennään mutta keskustoissa melkoista rallia. Voihan noilla motareilla kaahata siitä sitten vaan mutta miksi kapeilla keskustojen pikkukaduillakin

  • Olen naimisissa puoliItalialaisen (pohjois) kanssa ja aloittaja kertoo täyttä faktaa. Jokaisen vierailun jälkeen saa olla onnellinen että on hengissä. He ajavat kuin päättömät apinat vailla minkäänlaista pelkoa, kunnioitusta, kohtelijaisuutta tai taitoa odottaa edes hetken. Suurin osa suvusta ja tutuista ovat olleet kolareissa, mutta siitäkään ei opita mitään.
   Muuten Italia on ihana maa ja käymme edelleen monesti vuodessa rukousnauha kädessä visiitillä.

  • Useasti Italiassa ajaneena en voi ymmärtää tätä aloitusta. Pohjoisitalia on kuin Suomessa, Roomassa liikenne puuroutuu ennen kuin onnettomuuksiin on mahdollisuus. Cataniassa kaistojen, valojen ym. kunnioitus on, sanoisinko, rajallista, mutta ei sielläkään mitään ongelmia ole tullut.
   Kyllähän Italiassa vanhat, halvat pikkuautot ovat usein naarmuisia, muutama lommokin saattaa löytyä. Siellä kun auto ei ole järjettömästi verotettu pyhä lehmä.

   • Niitä naarmuja tulee jo pelkästä pysäköinnistä. Suomessa kukaan ei tunkisi autoa sellaiseen rakoon kuin Roomassa tehdään. Tosin helposti ymmärtää, miksi siellä suositaan juuri noita hyvin pienikokoisia autoja: parkkipaikan löytyminen on huomattavasti todennäköisempää.


  • En kyllä ymmärä mistä puhut. Minusta liikenne soljui Pohjois-Italiassa todella sujuvasti ja kurinalaisesti ainakin vielä viime kesänä

  • Olen aloittajan kanssa samaa mieltä. Italiasta löytyy Euroopan hulluimmat kuskit. En tosin aivan kaikissa maissa ole käynyt mutta niissäkin, joista löytyy ns. reipas ajokulttuuri, niin jalankulkijoita kunnioitetaan 6-0 verrattuna italiaan. Jos autoilijat ovat hulluja niin skootterikuskit ovat suorastaan päättömiä.

  • Toscanassa on tullut ajettua jonkin verran, enkä ymmärrä aloittajaa. Liikenne sujuu paremmin ja joutuisammin kuin Suomessa. Näkee, että paikalliset ajoivat maanteillä jo sillion, kun Suomessa kuljettiin vain veneellä.

  • En ymmärrä minäkään aloittajan postausta. Varsinkin täällä Suomessa on oltava tosi varovainen "liikenteessä" enimmäkseen rattijuoppojen takia....ja niitä on paljon jopa keskellä päivää. Italialaiset juovat lasin viiniä ruoan kanssa, mutta monelle suomalaiselle valitettavasti ruoka ei ole tärkeintä ja sen tiedämme kyllä kaikki...

  • Aloittajan ei kannattaisi mennä liikenteeseen missään, kun noin kovasti pelottaa.

  • Roomassa,Napolissa ja Amalfin rannikolla ajaneena en allekirjoita aloittajan ajatuksia. Varallisempaa on vaikkapa Pirkanmaalla ku kaikilla tavoite "ton eteen on päästävä vaikka henki menis".

  • Ei minustakaan Italian liikenteessä mitään ihmeellistä ole. Jopa Napolissa antoivat jalankulkijalle tilaa . Sen perustella mitä kesällä ajettiin niin Puolassa oli hurjin liikenne.

  • Kannattaa käydä Kreikassa esim. Ateenassa katsomassa miten kovaa (täyttä) kuskit ajaa ja liikenneonnettomuuksia on tilastoiden mukaan Euroopan eniten juuri Kreikassa. Albania siinä vieressä komeilee myös samoilla ajotavoilla. Yhdellä Kreikan saarella sekopäinen kuski ajoi mopoautoa kapeita kujia pitkin useita kertoja, vaikka tuskin olisi muualla sallittu ja hyvin olisi voinut jäädä alle kuka vain: turistit, kissat tai vaikka jonkun liikkeen pitäjä. Italiasta pahin liikennesekamelskan kaupunki on ollut Genova, jossa poliisi meinasi ajaa päälleni vihreillä valoilla mutta eihän se ihme ole kun koko kaupunki täynnä huumeita ja lähes kaikki siellä perustuu niihin. Italian pikkukylissä voi tuntua rauhalliselta, mutta kyllä niissäkin on hurjaa ajavia Valentinoa leikkiviä poikia jotka ajavat täysillä joskus kävelykaduilla ja joskus kulman takaa. Kaikki on sattumasta (tuurista) kii, miten ehdit hypätä pois ja ehditkö. Pohjois-Afrikassa oletteko käyneet?? siellä laitetaan esim. lasten leikkipaikka keskelle katua ja autot ajavat aivan täysillä, niin se vasta vaarallista on jos mikä etenkin kun eivät kaikki vanhemmat vahdi lapsiaan. Pyöräilijöille saisi olla omat pyörätiensä, mutta ei ole edes kaikissa "länsimaisissa sivistysvaltioissa" Hollannissa ja Saksassa monet ajavat täysillä kävelykaduilla.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefan on puhunut Seiskassa: Naapurien juoruaminen ei häntä haittaa.

   Stefan kertoo, että rakentaa Sofian kanssa kotia tietoisena naapureiden katseista, eikä häntä haittaa, vaikka naapurit soittelevat heistä lehteen.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   7671