levottomat jalat

jalat 5

Mistä apua levottmiinjalkoihin?Yöt tosi vaikeita kun ei saa nukutuksi ja päivällä aivan poikki.

34

6893

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • helpotusta

      Suolarakeita suuhun ensi avuksi. Liikunta ja hieronta auttaa. Sitten olen käyttänyt oikein vaikeissa tilanteissa iherbistä saatavaa tuotetta "Leg Cramps". Ainakin itseäni on auttanut monta kertaa. Linkki siihen. Näkyy nyt kylläkin olevan loppu, mutta tulee varmasti kun ehtii.

      http://www.iherb.com/Hyland-s-Leg-Cramps-100-
      Tablets/3847#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=legs&rc=133&sr=null&ic=5

    • helpotusta

      Sinulla saattaa olla myös magnesiumin puute. Hanki kelatin-magnesiumia, joka imeytyy ja toimii parhaiten. Magnesium kaipaa seurakseen myös kalsiumin ja sinkin imeytyäkseen paremmin. Eiköhän näillä jo helpotusta tule vaivoihisi.
      Suola rakeina siksi, koska jauhettu suola on menettänyt ravintoarvonsa, eikä ole enää kelvollista.

      • helpotti

        Oikein.Itselläni auttoi myös Magnesium ja sukat jalkaan yöksi vaikka ei olisi kylmäkään.


    • magnesium

      Edellä tulikin jo hyviä neuvoja. Itsellä auttoi magnesiumsitraatti. Kantsii tosiaan kokeilla jos et ole jo.

    • masa02

      Kokeile villa sukkia. Tiedän et liikunta taim ravinteet ei minulla niinkään auttanut, mutta kuulin villa sukista ja toimii yllättävän hyvin.
      Ensi talvena kokeilen avantoa tai kylmää vettä ainakin menen liki vesi rajaa.
      t, Mies 65 v

    • Katariinan kamarissa

      Olen nainen,joka kärsi levottomista jaloista. Sain gynegolokilta Estrogel voiteen (hormooni lääke). Oireet loppuivat ja muutenkin tuli hyvä olo,ei hikiaaltoja jne.

      • Levoton

        Magnesium ( itselläni auttaa ainoastaan Emgesam 2 tablettia illalla ), villasukat ja vatsallaan olo.
        Kaikki sokeri, lisäaineet, kahvi, alkoholi ym. pahentavat selvästi oireita. Niin ja sitten Thaimaalainen " tiikerisalva ", vihreä voimakkaan tuoksuinen voide auttaa myös.
        Kauhea vaiva, otan osaa;(


      • tms1
        Levoton kirjoitti:

        Magnesium ( itselläni auttaa ainoastaan Emgesam 2 tablettia illalla ), villasukat ja vatsallaan olo.
        Kaikki sokeri, lisäaineet, kahvi, alkoholi ym. pahentavat selvästi oireita. Niin ja sitten Thaimaalainen " tiikerisalva ", vihreä voimakkaan tuoksuinen voide auttaa myös.
        Kauhea vaiva, otan osaa;(

        Itse kärsin myös levottomista jaloista. Ainut mikä auttaa on Sifrol tai joku muu vastaava lääke. Sen jälkeen kun olen alkanut käyttämään lääkettä niin on vaivat poistuneet. Kannattaa mennä lääkäriin että saat reseptin. Turha kärsiä siitä vaivasta.


    • jesse4

      Teillä on energiaa jaloissa lukossa. Kannattaa tutustua tärinäterapiaan: TRE (youtubessa esim. David Berceli TRE Finland, ylen akuutissa tullut pätkä)... Keho hoitaa itse itseänsä, eikä tarvita valkoisia myrkkyjä.

    • kylmät jalat

      Itse käytän magnesiumin lisäksi viininlehtivoidetta, sitä myydään edullisesti monissa "halpahalleissa" ja marketeissa. Viilentää jalkoja ja antaa nopean avun.

    • en perustele

      Sukat!

    • kyje

      Levottomat jalat jos ymmärrän oikein mitä tarkoitat. Käy mittauttaan hemoglobiini arvo. Todennäköisesti johtuu siitä. Minulla myös sama "vika" ja siihen on paras apu nestemäinen rautavalmiste. Ferronol sitä saa luontaistuote osastoilta ja kaupoista. Kun levottomat jalat alkaa vaivata niin rautaa suuhun kyllä paranee 20 vuoden kokemuksella.

    • kokemusta on

      Kaiken edellä kerrotun vahvistan keinovalikoimaan sopivaksi, kun yksi niksi toimii yhdellä toinen toisella. Kokemusta on minullakin kertynyt vaivan hoidossa ja ennaltaehkäisyssä jo 30 vuotta. Lisään valikoimaan itselleni myös hyvin toimivan vyöhyketerapian. Sen on ehkä lääkehoitoa kalliinpaa, mutta eipähän tarvitse napsia keskushermostoon vaikuttavia vahvoja Sifroleita eikä luonteistuotteitakaan, joihin en kovin hyvin edes luota... Apteekkitavara kuten Emgesan ja rautavalmisteet ovat ihan jees.

      • kyje

        Olen myös kokeillut useita apteekkista saatavia rautavalmisteita tabletteina. Minulla ei imeydy tabletit. Anemiaa pukkas vaikka söin hyvin säännöllisesti 2 tab. päivässä esim. retafer 100mg. Kun siirryi nestemäiseen niin alkoi hemoglobiini nousta ja on pysynyt hyvin kohdallaan. Tietysti hyvin säännöllinen liikunta vaikuttaa myös hemoglobiinin heikkenemiseen nimenomaan hiki liikunta.


      • Levoton
        kyje kirjoitti:

        Olen myös kokeillut useita apteekkista saatavia rautavalmisteita tabletteina. Minulla ei imeydy tabletit. Anemiaa pukkas vaikka söin hyvin säännöllisesti 2 tab. päivässä esim. retafer 100mg. Kun siirryi nestemäiseen niin alkoi hemoglobiini nousta ja on pysynyt hyvin kohdallaan. Tietysti hyvin säännöllinen liikunta vaikuttaa myös hemoglobiinin heikkenemiseen nimenomaan hiki liikunta.

        Hemoglobiiniarvo ei välttämättä kerro koko totuutta. Ferritiiniarvo kertoo paremmin, sitä ei normaalisti oteta pienessä verenkuvassa. Minulla hb oli parantunut anemiasta, mutta Ferritiini oli vain 6 ja sen korjaamiseen piti vielä syödä rautaa ja sitten helpotti vähän, mutta ei se rauta kokonaan poista sitä jalkojen vaeltelua. Mutta verikokeissa kannattaa käydä ja pyytää mittaamaan nuo rautavarastot myös.


    • auttanut

      Yhdys kans tonne jonnekin edelliseen kun menee nukkuu niin villasukat jalkaan =)

    • liisa3

      Vaivaan auttaa myös, kun menee seisomaan lumihankeen, näin lumettomana aikana kylmään veteen tai kylmälle kivelle tms.. Kannattaa kokeilla..

    • -THC-

      Kannabis - auttaa samalla myös muihin vaivoihin.

    • ole kuin mä

      Hanki työ jossa joudut liikkumaan koko ajan 8 tuntia, esim.portaita ylös ja alas ja edes takaisin koko ajan . Takaan että illalla jalat on ihan levollisia.

    • 4685685

      otan aina magnesium tabletin jos illalla alkaa levotomat jalat vaivata, se auttaa. Magnesium tosin laskee verenpainetta ja laittaa mahan sekaisin joillakin. Olen huomannut yhteyden mitä vähemmän on päivän aikaan syönyt ruokaa, sitä pahempi tuo vaiva on.

    • he,,

      pramipexole 0,18mg ,,, on lääke joka auttaa varmasti, kaikki oon kokeillut tuo ainoa joka tepsii,

      • avun saanut

        Minullakin tuo lääke auttoi, pitää vain muistaa ottaa ennen kuin jalkoja alkaa repimään, sama lääke kuin parkinsonin tautiin mutta pieni annostus


      • Paljon kärsinyt

        Minulla myös pramipexole 0,18 mg ja emgesan magnesium ja kyllä ovat tepsineet.
        Vaiva on tosi pirullinen.


    • Tietoviisasmies

      Paras lääke levottomiin jalkoihin on yksinkertaissesti sitoa ne yöksi narulla vaikka sängyn jalkoihin niin et pääse sätkimään juurikaan.

    • Levottomia jalkoja aiheuttaa myös muutamat lääkkeet, kuten epilepsiaan tarkoitettu Ketipinor. Joten jos jokin lääkitys käynnissä, kannattaa tarkistaa haittavaikutukset.

      • ota selvää

        Hermoratahierontaa tai vastaavaa hoitoa, hivenaineet, vitamiinit,
        ja jo vaivat lähtee.

        Hermoratahieronnasta sanotaan olevan apua moniin vaivoihin, kuten iskiakseen, migreeniin, levottomiin jalkoihin, selkäkipuihin, vatsavaivoihin, moniin allergioihin ja jopa unettomuuteen.

        http://yle.fi/uutiset/hermoratahieronnasta_apu_moniin_vaivoihin/6316867
        Tuttavani kärsi levottomista jaloista ja kävi hermoratahieronnassa
        jo kahden käyntikerran jälkeen vaiva helpotti,
        hieroja oli suositellut minalkaa,(en tiedä saako sitä enää) se
        sisältää esim kalsiumia ja kaliumia monien muiden lisäksi.


    • unijukka3

      Levottomiin jalkoihin saa lääkäriltä Pramipexole Orion ,hän määrää minkä vahvuista tarvitset minä pääsin siitä vaivasta joka oli todella rasittava.

    • monta konstia

      Kannattaa myös ottaa selvää, onko SI-nivel paikallaan. Selässä olevat vaivat voivat myös aiheuttaa jalkasärkyä, kuten itselläni. SI-nivelen paikalleen laitto auttaa asiaa.

    • hapenpuute
    • sankylä

      Sain ohjeen, kalkkia (kelasin) lisäät annosta 1 kpl/pv siihen saakka kun vatsa alkaa reagoimaa, mutta 6 kpl aamuisin ja sama iltaisin pitäisi riittää, voi mennä 6kk, ennenkuin tuntuu, kokeilu nyt itsellä menossa.

    • jlrkoo

      Pramipexole 0,18 ja kävely.

    • lämminauttaa

      Minulle auttoi jalkojen pitäminen todella lämpimässä vedessä, ennen nukkumaan menoa. Minulla on 25l suorakaiteen mallinen saavi niin lämmintä vettä kun iho sietää ja n. 1/2 tuntia lisäsin lämmintä vettä tuossa ajassa. Kuivasin jalat ja villasukat heti jalkaan pidetään yö.

      • ex-koekaniini

        Mitenkään vähättelemättä itse kunkin hyväksi havaitsemia keinoja toteaisin kyllä omasta puolestani että pramipeksoli on ylivoimainen konsti.

        Itsekin kokeilin ensin monenmoista. Crampiton (kiniini meprobamaatti) auttoi vähän mutta lopetettiin, klonatsepaami oli parhaasta päästä mutta väsytti. Viimein, ajat sitten jo, pääsin koekaniiniksi kun Neuro tutki pramipeksolin mahdollista vaikutusta. Nukuttiin unilabrassa johdot päässä, ensin ilman lääkettä ja sitten sen jälkeen kun oli vähän aikaa syöty tuntematon määrä (kaksoissokkotutkimus kun oli) pramipeksolia. Mulla oli unen aikana ennen lääkettä kummassakin jalassa liikahdus useammin kuin kerran minuutissa ja lääkkeen jälkeen kerran tai pari tunnissa. Saman kokivat lähes kaikki tutkimukseen osallistuneet.

        Meille koekaniineille tosiaan annettiin eri määriä tuota ainetta ja osa sai tietysti plaseboa. Luullakseni sain silloin kohtalaisen ison annoksen mutta jälkeen päin on riittänyt se 0,18 mg. Vuosikaudet on tullut käytetyksi säänöllisen epäsäännöllisesti eikä teho ole ainakaan vielä heikentynyt niin että pitäisi suurentaa annosta. Onneksi jalat vaivaavat kausiluontoisesti niin että voi pitää taukojakin välillä.

        Että jos joku tuskittelee vaivan kanssa eikä vielä ole tätä konstia yrittänyt niin suosittelen kyllä. Tietääkseni pramipeksolia sietävät aika lailla kaikki eikä noin pienellä annoksella ole haittavaikutuksia, parkinsonin taudissa syödään kymmenkertaisiakin annoksia (levottomat jalat ei kuitenkaan siihen tautiin liity eikä pramipeksoli sille herkistä jos nyt joku sitä sattuisi aprikoimaan).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5399
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3477
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1602
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      197
      1521
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1023
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe