Aihe

Pentu ja ej-rekisteri

Rottatyttö

Heips...

Olen ostamassa koiraa, mutta pentu menee ej-rekisteriin. Mikä on sopiva hinta kyseiselle pennulle? Siitä pyydetään täyttä hintaa ja minun mielestä ja mitä olen lukenut, niin täyttä hintaa ei voi vaatia ej-koirasta.
Koira tulee minulle lähinnä harraste sekä seurakoiraksi, eli tarkoitukseni ei siis ole teetättää pentuja.

9

344

  Vastaukset

  • Ej-rekisteri on Ei Jalostukseen-rekisteri eli tosiaan silloin ej-rekkarissa olevalla koiralla ei tokikaan pentuja teetetä. Tuossa hieman tietoa tuosta rekkarista lisää:

   11.1. EJ -rekisteriin merkitseminen
   Kasvattaja voi rekisteröidä EJ-rekisteriin koiran, jossa kasvattajan mielestä on sellainen vika tai ominaisuus, ettei koiraa tule käyttää jalostukseen. Kasvattaja toimittaa pentueilmoituksen liitteenä perustelunsa sille, minkä vuoksi koira merkitään EJ-rekisteriin.
   EJ-rekisteriä koskevat samat rekisteröintimääräykset kuin FI- ja ER-rekisteriä.
   Seuraavissa tapauksissa voidaan koiralle kuitenkin rekisteröidä yksi pentue EJ -rekisteriin:
   – Pentueen isällä ei ole normaalit kivekset (kohdan 2.1. ehdot eivät täyty).
   – Uros/narttu ei täytä rotukohtaisia erityisehtoja.
   Kennelliitto voi evätä kasvattajalta EJ-rekisterin käytön toistuvien laiminlyöntien tai EJrekisterin väärinkäytön vuoksi.

   NYT sitten herää kysymys MIKSI kasvattaja on rekisteröinyt ko. pentueen/pennun ej-rekkariin? Mikä siinä on syy? Onko niin, että PEVISA ei ole täyttynyt vai jokin muu syy? Kannattaa pohtia pentua ostaessaan MIKSI se pentu on ej-rekkarissa ja sitten pohtia onko se syy sellainen, että sen hyväksyy.

   Kasvattaja päättää hinnan. Toki hinnasta voi neuvotella, mutta ei ole olemassa mitään sääntöä siitä kuinka paljon pentu saisi maksaa. Voit siis kysyä ja keskustella hinnasta kasvattajan kanssa, mikäli juuri tuon pennun haluat, mutta mikään ei velvoita kasvattajaa alentamaan hintaa.

   • Taustalla piilee se, että kasvattaja ei ottanut selvää ennen pentujen teetättämistä ihan kaikesta. Esim. uros oli astutus vaiheessa vuoden ikäinen sekä emo että uros kuvattiin vasta pentueen jälkeen. Jos en väärin muista, niin uroksella oli kyynärät 2/2 ja B lonkat. Molemmat ovat siis täysin puhtaita hyväluontoisia rotikoita. Minulle siis tulee koira harrastekäyttöön, eli tarkoitukseni ei ole siis teetättää pentuja, mutta kun kävin katsomassa pieniä karvakorvia, niin kaikilla urospennuilla oli valkoinen täplä kaulassa mikä vähän jarruttaa, koska jos aion näyttelyihin, niin se on automaattisesti hylky jos täplä ei häviä. Kaikilta nartuilta ne oli hävinnyt jo..


  • Niin... jokainen tottakai itse päättää keneltä koiransa ostaa. Itse kuitenkin kannatan ehdottomasti koiran hankkimista vain ja ainoastaan vastuuntuntoiselta kasvattajalta!

   Koirien määrän lisääminen on helppoa (sen kun teettää pentuja), mutta aito kasvatustyö edellyttää asiaan kunnolla perehtymistä. Kasvattajan vastuu ja velvollisuus on todellakin ottaa selvää ja perehtyä kasvatukseen!

   Hyvin (=liian) nuorella uroksella on astutettu! Ja ne terveystulokset tulee olla voimassa ENNEN astuttamista. Miksi astuttaa uroksella, jonka kyynärät ovat jopa 2/2? Mikä syy käyttää kakkosen kyynerillä olevaa koiraa? Hyväluontoisuus? Millaisilla testeillä sitä on mitattu? Onhan VARMASTI luonnetestit ja/tai MH-luonnekuvaukset kohdillaan? Minua ainakin todella mietityttää nuo terveystulokset. Ja myös luonteen osalta täytyy olla PEVISA kunnossa eli juuri luonnetestit tai MH-kuvaustulokset kohdillaan.

   Valkoista karvaa saa olla pieni määrä - mutta suuremmasta määrästä tosiaan näyttelyissä tulee HYL. Valkoinen väri saattaa iän myötä poistua, mutta se saattaa myös jäädä.

   Suosittelen nyt harkitsemaan asiaa.

   • Olen täysin samaa mieltä mamin kanssa, mikähän kasvattaja se tälläinen on joka "vahingossa astuttaa noin nuorella uroksella" ja kuvauttaa vasta astutuksen jälkeen! Onko silmät tarkistettu yms... Missä ovat luonnetestien tulokset jos kerta pennun ostaja on niin varma, että vanhemmat ovat hyväluontosia.... Nämä kaikkihan voi tietenkin tarkistaa ja kannattaakin tarkistaa kaikki asiat pennun vanhemmista ja suvusta ennenkun EDES harkitsee pennun ostamista. Kyllähän tämä kasvattaja tuntuu olevan HIEMAN tietämätön asioista/välinpitämätön.... Suosittelen pennun ostajaa nyt todellakin vetäytymään tästä pennusta ja tarkistelemaan muita vaihtoehtoja, olis kiva muuten tietää tälläinen kasvattaja joka näin toimii koska vastuuntuntoinen kasvattaja EI TODELLAKAAN TOIMI NOIN!!


  • Sitä vielä kysyisin noihin rottis-mamin kysymysten lisäksi.
   Oletko varma että se pentueen isä on joko luonnetestattu tai mh-luonnekuvattu hyväksytysti? Koira kuitenkin niin nuori jos vasta vuosikas. Jollei jompaa kumpaa ole tehty. Pentuetta ei saa edes siihen EJ- rekisteriin. Silloin sen kanssa voit toki harrastaa mutta näyttelyihin ja kisakentille ei ole asiaa.
   Sinuna miettisin vielä sitä pennun ottamista. Todennäköisesti samalla hinnalla saisit toiselta kasvattajalta pennun jonka tausta täyttää kaikki pevisa vaatimukset.

  • MH- kuvavauksen ikäraja on 18kk. Luonnetestin ikäraja 24kk. Eli virallisia tuloksia uroksella ei voi olla.

  • Olipa hieno asia että kasvattaja päätti kuitenkin rekisteröidä pentunsa ej-rekisteriin.Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua näyttelyihin ja kokeisiin koirasi kanssa.Ja mitä tulee niihin pieniin valkoisiin läiskiin rinnassa,ne häviävät kyllä ajan myötä pennuilta.

  • Kennelliitosta kysynyt asiaa. EJ-pentu sama hinta kuin FI.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   391
   23709
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   15904
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   392
   14793
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   11533
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   5910