Hiukkaspolttimen toiminta

Dieselin edut

Kukahan viisas kertoisi mitä dieselin regeneroinnissa tapahtuu, jos se on alkanut mutta juuri samalla hetkellä moottori pysäytetään? Siis ne jotkut pienhiukkaset poltetaan atomeiksi regenerointipöntössä, jotta jotkut hiton päästänormit täyttyisivät.
Omassa diesel-Zafirassani on häiriövalo palanut usein, regenerointipöntön lämpötila-antureiden vaihto auttoi kerran. Nyt taan huolto alkaa rokottaa. Vikakoodin luku ja vian kuittaus kahdesti on maksanut 115€ eikä vikaa ole siis paikallistettu. On vain todettu että "häiriövalo on päällä, mutta häiriöta ei mittaushetkellä enää ole"??
Loistavaa ammattitaitoa Opel-huollossa.

9

86

  Vastaukset

  • Regerenoinnissa annetaan lisäruiskutuksia jotta saadaan partikkelisuodattimen lämpötila nousemaan ja noki palaisi ja jäljelle jää tuhka. Minkälaista ajoa sinulla tulee esim. kaupunkiajoa?

   • Enimmäkseen kaupunkiajoa. Tehtiin "väkisin" tuo poltto, lämpötila näytti pöntössä olevan reilut 600 astetta celsiusta. Ja se valo sammui.
    Kolmen päivän kuluttua syttyi remontti/huoltovalo, siis se jossa auton kuvan päällä on poikittain kiintoavain. Oireita ei ole, auto kulkee ja kiihtyy kuten terveenä ollessaan. Lieneekö koko hiukkassuodatin nyt sökönä. Se selvittäminen maksaa taas sen 55 euroa = vikakoodin arpominen merkkikohtaisella analysaattorilla.


  • Moi, itselläni vikakoodi antoi paineanturivikaa, se vaihdettiin, mutta ei auttanut, sitten tutkivat sen anturille tulevan "putken" ja siitä löytyi murtuma, se vaihdettiin eikä ole enää sen jälkeen vikavalo syttynyt.

   • Mun Zafirassa taisi olla samanlainen vika jossain putkessa joka oli hapettunut. Vikavalon palaminen johtui lämpötila-anturista joka samalla vaihdettiin. Vian etsinnässä meni pari kolme tuntia ja lasku sen mukainen


  • Etsikää jostain pikkukorjaamo, josssa on ammattimies töissä. Ei siis missään tapauksessa merkkikorjaamoa, tai sellaista jossa on kolmea miestä enemmän väkeä. Sen tyyppisissä korjaamoissa suhtaudutaan asioihin eri tavalla kuin isommisa korjaamoisa. Noita autonalla taskulampun kanssa kurkkijoita riittää. Heidän tehtävänsä on vain vaihtaa osia ja kertoa että nyt ainakin tuo osa on kunnossa.

  • Voi mammamia mitkä äitin pojat täällä vinkuu olemattomia. ei oo ihme että ooppeli on semmonen paska kun niitten käyttäjätkin on tämmöstä itkupilli porukkaa kaikki. ostasitte oikeen auton ja elämän hiton naukujat niin jo helpottais!

  • Meillä naukujillaon tapana kertoa juttuja autojemme vioista normaalisti, eikä tosiasioita salaten, niinkuin määrätyn automerkin lumoihin joutuneet reppanat valehtelevat ja lässyttävät. Eihen heidän omistamassa autossaan voi olla vikoja. Olen ajanut nykyisellä ooppelillani 360 tuhatta, enkä ole jäänyt kertaakaan tielle. Kerran olen jouunut käyttämään apukäynnistysakkua. Sen sijaan olen hinannut naapurin bemaria kahdesti. Pysy, pete, omalla palstallasi, äläkä sekaannu tosiautoilijiiden juttuihin.

   • Auto ja opel eivät oikeastaan kuulu samaan lauseeseen. Ainoa poikkeus on lauseessa "opel ei ole auto". Nukuitko myös äidinkielen tunneilla, kuten älliä jaettaessa?


   • Sama pätee fordiin.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ruotsin tehohoidon maksimi on ylittymässä

   huomisesta lähtien aletaan Ruotsissa tekemään valintoja keille annetaan tehohoitoa ja keille ei. 6,078 koronatapausta ja 333 kuollutta. Norjassa 5,29
   Maailman menoa
   239
   8529
  2. Mansikka- ja marjasato voidaan uhrata

   niillä ei ole mitään merkitystä elintarvikehuollon kannalta,ne voidaan uhrata.Elintarvikehuollon kannalta tärkeitä ovat vilja-ja perunasato ymv. mutta
   Maailman menoa
   293
   4595
  3. Kiuruvesi 11 koronatartuntaa!

   Onko kyseessä jokin hoitokoti tms? https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006463371.html
   Kiuruvesi
   106
   2122
  4. Kuinka heikoksi maan taloustilanne

   menee, ennenkuin tilalle astuvat taas Suomea kuntoon laittaneet PS, Kokoomus ja Keskusta?
   Maailman menoa
   122
   1544
  5. Korona: Kunta jätti sairaat vanhukset heitteille TAAS!!!

   Kuusamon kunta on ilmeisesti päättänyt jättää koronakriisissä riskiryhmään kuuluvat liikuntarajoitteiset vanhukset ilman ruokaa. Kunta on sopinut ett
   Kuusamo
   19
   1076