Ylihuolehtiva äiti murskaa mut

Epänormaali nuori

Oon siis pian 15v täyttävä nuori tyttö, joka asuu ylihuolehtivan äidi kans.
Oon hyvä koulussa, en polta, oon maistanu alkoholii mut en juo, vaik ois mahdollisuus juoda nii en jois itteeni kännii ja muuteskii oon viisas tyttö.
Mun äiti on kauheen ylihuolehtivainen himosiivooja.

Se ei anna mun valvoo. Lomallakin klo.22.30-23 nukkumaa meno aika, oon tietyst salaa kännyl, tää on siis nii naurettavaa, monil toi on kotiintuloaika. Kotiintulo aikaa ei oo ku en liiku myöhää ulkon mut joskus ku oon kaupungil illal nii vaatii et tuun kaheksalt iltapalalle. Ja en oo varmaa koskaa ollu kavereitte kans yheksää myöhempää ulkon
Huutaa joka vitun asiast. Muute huone siistin ja yhet sukat lojuu lattial nii hirvee huuto et "kauhee sotkune huone siul jne." Jos on huono päivä ja mökötän siit tulee huutoo, omal mökötyksel pilasin sen päivän.
En saa rahaa melkei ollenkaa (ehk kerra vuodes 50€), tienaan ite. Mut oon jo tottunu.
Soittaa koko aja perää, pitää stressata koko aja aikaa ja vahtii kännykkää et onks tullu soittoi äidilt. Se on vaa nii noloo ku joka hetki soittaa et "mis sie oot? monelt tuut takas? siu pitää syödä"
Ei anna meikata. Meikkaan silti vähä (ripsari ja kulmakynä, en muuta tarviikkaa)
Ei kannusta harrastuksissa. Muitte vanhemmat päi vastoi patistaa lapsiaa harrastamaa ja kannustaa niit mut mun äiti ois onnellinen jos en harrastais mitää. No mut tää ei oo mikää kauhee ongelma.
Jos yritän puhuu jostai asiast esim. et miks en sais kattoo klo.12 asti leffaa nii siint tulee vaa riitaa, ei välitä yhtää miu näkökulmast, se on oikees ja piste.
Jos meen jonnekkii pitää olla tarkka kellon aika ja paikka (jos tuun 5min myöhäs nii huomauttaa jo siint), kotii tulles kunno kuulustelu et ketä siel oli ja mitä tehtii
Yökyläilemää päästää aika harvoi

Oha se hyvä et äiti välittää mut liika on liikaa. Itken usei itteni unee ku en voi elää normaalii elämää.

Ja sit se viel ihmettelee et miks joskus mätänen vaa koton, ei paljoo huvita lähtee minnekkää ku o tollaset rajat. Epäilen myös et tän takii en oo kovi sosiaaline.

Eli mitä täs nyt tekis? Mite saisin sen löysäämää rajoi?

Sori täst tuli sekava

23

2174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • On varmaa perseest

      Ite karkaisin varmaa kotoa, jättäisin lapulla mielipiteeni sen elämäntyylist tms.

      • Epänormaali nuori

        Ei mul oo mitää paikkaa minne karata. Joo onha tää perseest mut oon tottunu, välil vaa ei jaksa tätä enää.

        Kiva et jaksoit lukee


      • Epänormaali nuori

        Joo onhan tää perseest mut oon jo vähä tottunu mut silti tätä elämää ei ain jaksa.
        Ei oo mitää paikkaa minne karata. Enkä haluu minnekkää sossupaikkaa/lasten kotii.


      • Epänormaali nuori
        Epänormaali nuori kirjoitti:

        Joo onhan tää perseest mut oon jo vähä tottunu mut silti tätä elämää ei ain jaksa.
        Ei oo mitää paikkaa minne karata. Enkä haluu minnekkää sossupaikkaa/lasten kotii.

        Oho äske näytti ettei lähettäny tota ekaa viestii xd
        epic fail


      • kokemuss
        Epänormaali nuori kirjoitti:

        Joo onhan tää perseest mut oon jo vähä tottunu mut silti tätä elämää ei ain jaksa.
        Ei oo mitää paikkaa minne karata. Enkä haluu minnekkää sossupaikkaa/lasten kotii.

        Lähe bussil vaa jonnekki kauas vaik Helsinkii jos asut suht kaukan sielt ja sit vaa hengaat vaik muutaman tunnin esim jossai kahvilas ja lähet takasi ja muista jättää sellanen lappu mistä joku tossa ylempänä jo mainittiki et mitä mieltä oot.

        Tai sit voithan sä lähtee jollekki keikallekki jonku frendin kaa mut se on kalliimpi vaihtoehto jos ei oo paljoo rahaa ni suosittelen onnibussii se on tosi halpa.


    • neuvojaneponen

      Hei! Voisit mainita asiasta jollekkin aikuiselle tai koulussahan noita apuhenkilöitä on. Ja sano ehdottomasti äitilles asiasta ja jos se alkaa "mäkättää" niin pysy rauhallisena ja näytä olevas jo nuori naisen alku. Voisit myös värvätä jonkun aikuisen puhumaan äitilles, koska vaikuttaa siltä, että äiti näkee siut vielä pikkutyttönä. Koeta kestää! Vanhempien pitää vaan joskus oppia mitä kasvaminen tarkottaa! :)

    • voi paska sentään

      "Et saa melkein ollenkaan rahaa, VAIN joku 50 euroa?" No huh-huh mitä paskaa. Itse en ole saanut pennin latia koko elämäni aikana vanhemmiltani koskaan. Jos saisin edes 100 euroa vuodessa niin elämä paranisi ja paljon...

    • tenerife171

      Aivan liian moni vanhempi huutaa ja karjuu omalle lapselleen pienestäkin asiasta. Tällainen toiminta on suorastaan v***uilua.

    • fuckthisshit

      Munki äiti on tosi ylihuolehtivaine, en oo ikinä kavereiden kanssa ulkona ku siitä tulee aina kauhee riita. mun pitää mennä joka päivä klo21 nukkuu ja jättää puhelin sille.. ja mä oon 16 ja lukiossa.. jos karkaisin tulis vaa enemmä huutoo ja varmaan puhelinki pois että mitäs tässä ..

    • omenapupu

      No, mun kotiintuloaikan on seittemältä ja nukkumaanmenoaika yheksältä. Kuulostaa tiukalta. Mut oikeesti saan tehä mitä huvittaa. Saan mennä minne huvittaa ja tulla myöhemmin. Mun ei tarvi siivota juuri koskaan, eikä ne muutenkaan kai hirveesti välitä. Lintsannukkin oon tavallaa, valehtelin saadakseni luvan jäädä kotiin. Viikkoraha on 7€ siitä etten tee mitään.
      Voidaanko vaihtaa? Kun mä oon aina ollu semmonen, joka tarvii tiukat rajat, että pysyy ruodussa, ja kun rajat puuttuu, on vaikee hahmottaa mitä saa tehä, ja en osaa edes katua tekojani, vaikka haluaisin.

      Surullista

      • jeesp

        Itellä ei kotiintuloaikoja ollenkaan koska mua taas ei päästetä mihinkään, oon kaikkeni yrittäny..tehdä töitä hitosti et saisin ees kavereita nähä mut ku ei niin ei. Viikkoraha on kanssa iso ei...eihän tässä oo enää kun pari vuotta niin pääsen hankkimaan elämän :/


    • lastenkoti

      ite asuin nuorisokodissa 15-17 vuotiaana ja muutin omaan luukkuun sit. En vaan kestäny kaikkia sääntöjä kotoa. Nyt kaikki on hyvin.

    • 4454

      Oletko puhunut asiasta suoraan äidillesi?

      • huhfryu

        Hei, kirjoita äidillesi kirje, jossa kerrot asiat suoraan. Laita siihen, että mikäli ei muutosta tilanteeseen tule, ryhdyt toimenpiteisiin. Jos sulle huudetaan, lähde tilanteesta vaikka ulos. Nukkumaanmeno aikoja ei saa määrätä aikuistuvalle. Jos äitisi kysyy mitä aiot tehdä, sano suoraan, että menet puhumaan tilanteesta kunnan lääkärille, josta saat lähetteen nuoriso psykologille tms.masennuksen tutkimista varten. Tarvitset tukea itsellesi ja sitä saat, kun otat yhteyttä terveydenhoitajaan tai lääkäriin, sieltä ohjataan oikeaan paikkaan. Ei se tee sinusta mitään sossuasiakasta! Ei nuoruuttasi saa pilata kukaan! Tsemppiä!


    • Tsemppiä sinulle

      Varoitus...Joskus ylisuojelevaiset äidit eivät päästä millään irti lapsistaan.He haluavat määräillä ja kontrolloida lastensa elämää vielä aikuisenakin.Muista että sitten kun sinä täytät 18-vuotta ei äitisi voi enää määräillä sinua yhtään mistään.Viimeistään sitten saat tehdä mitä ikinä huvittaa ilman äidin käskyvaltaa.Kun tulet täysi-ikäiseksi tee tämä asia myös selväksi äidillesi.Jos hän ei ymmärrä,katkaise välit häneen.Tässä maassa on paljon kolmekymppisiä "akkoja",jotka elävät elämäänsä niin kuin heidän äitinsä haluavat,eivätkä niin kuin itse haluaisivat.Lupaathan että et koskaan tuleolemaan heidän kaltaisensa.Jaksamisia sinulle.Toivotavasti pääset muuttamaan pois kotoa aikaisemmin,mitä 18-vuotiaana.Mutta jos et niin tsemmppiä...Yritä kestää...Enää kolme vuotta...Se kuuluu yllättävän nopeaa...

      • Väität 18 ja 18 jne

        "Muista että sitten kun sinä täytät 18-vuotta ei äitisi voi enää määräillä sinua yhtään mistään. Viimeistään sitten saat tehdä mitä ikinä huvittaa ilman äidin käskyvaltaa." Höpö höpö, täysi-ikäisyys ei poista 100-prosenttisesti asioita joista vanhempi saa määrätä. Ehkä 50-prosenttisesti.


        No se 18 vuoden rajapyykkihän koskee lähinnä oikeustoimellisia (sopimukset, huoltajan luvat, ajokortit yms.), poliittisia sekä alkoholiin ja tupakkaan liittyviä asioita.
        TÄRKEÄ muistaa että moni asia on kielletty huolimatta siitä että onko alle vai yli 18-v (kuten pahoinpitelyt, varkaudet, useimmat rikokset ylipäätään). Eihän se väärin ole jos vanhemmat kieltää jo täysi-ikäistä lastaan ajamasta humalassa, päinvastoin, senhän kieltää lakikin!
        Johtuukohan monilla se ylisuojelevuus siitä että rakastaa lastaan niin että se sumentaa normi järjen vai kenties siitä että pelkää voivansa joutua syytteisiin lapsensa laiminlyönnistä?
        Omillakin äidilläni on ollut vielä 18v-päiväni molemmin puolin liian huolehtivia piirteitä, mm. kyyditsemistä eri paikkoihin, mutta minä en häntä enää rakasta. JO ON MARKKINAT, jos täysi-ikäinen saa varastaa vanhemmiltaan tavaraa!


    • oivooi oot ihan mun sielunsisko!! Mun äiti on just tollanen ja se on ihan perseestä... Tuu jutteleen? :)

    • Tytsybytsy

      Sano kuraattorille tai terkkarille. Kyllä se aurinko alkaa paistamaan :)

      Siitä 50€ vielä. Jos minä menen kauppakeskukseen saan yleensä n. 40€-60€ äidiltä. Ei siis lesotusta, vaa vertasin vain.
      Ja oon siis 12v. Tyttö

      • joku_vaa

        kiinnosti ihan vitusti ja ei muka oo lesotusta


    • Omg sul on hirveetä!! Puhu tästä muille

    • amadeus

      Hei! Ymmärrän että äitisi voisi olla suhteesi hieman joustavampi. Hienoa eytä noudatat äitisi antamia sääntöjä. On parempi sopia äidin kanssa uudet säännöt kuin alkaa rikkomaan niitä, siitä aiheutuu vain riitaa.

      Mutta halusin siis sanoa että olen kateellinen sinulle koska äitisi on noin huolehtivainen - minun äitini ei ole sitä ollut ja olen todella kärsinyt siitä, arvottomuuden tunne kun oma äiti ei huolehdi, olisin tehny mitä vaan että äiti olisi näyttänyt välittävänsä ja olevansa huolissaan :( paljon rahaa tärkeämpi asia.

    • ei-oo-nimimerkkiä

      Sun äiti ei ole todellakaan ylihuolehtiva. Auktoriteettinen kylläkin.

    • 14vpoika

      Itel melki sama homma, mut mun äiti o opettaja ja ei anna esim nytkää mennä ulos ku pitää harjotella kokeeseen joka on 4 PÄIVÄN PÄÄSTÄ!!!! Kotiintuloaika mul on arkisin 20.30-21 ja viikonloppusin 21-21.30. Ja siis en saa pelata arkisin 21 jälkee ja viikonloppuisin 22.30-23 jälkeen, kun taas kaverit on ulkona johkin 23 asti ja pelaa varmaan klo. 2 asti. Mun äiti pakottaa mut tekee läksyt aina mahollisimman huolellksesti ja antaa lisätehtäviä.
      Oon yrittäny kertoo sille mutta vastaus on aina huutamista siitä, että se saa kasvattaa muo niinku se haluaa ja et se ostaa mulle kalliita vaatteita ja sen takia mu pitäs totella sitä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2152
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      174
      1691
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1567
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1368
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1352
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      290
      1207
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1079
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1043
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1042
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      902
    Aihe