Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vanhan paneelikaton maalaus

Miten tapahtuu?

Paneeli on 90-luvulta ja on hivenen tummunut. On mahdollisesti hieman lakkaa.

Onko neuvoja ja niksejä mitä tulisi ottaa huomioon ja kenties mitä maalia käyttää?

8

438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tommi_j

      Linkin takana on Tikkurilan ohjeet. Sieltä löytyy lopulta "Aiemmin lakattujen tai maalattujen tai käsittelemättömien paneelikattojen maalaaminen vesiohenteisella maalilla"

      http://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/ohjeet/sisamaalaus_-_tyoohjeet

      Periaatteessa: puhdistus, pesu, hionta, oksien käsittely, kittaus, kikttauksien hionta, puhdistus, pohjamaalaus ja lopullinen maalaus (2-3 kertaa).

      Voi tilanteesta riippuen kenties oikausta: Puhdistus, pohjalmaalaus ja lopullinen maalaus.

    • Toinen tapa

      Tummuneiden paneelikattojen maalaukseen ilman pohjamaalia.

      Tuote: Vesiohenteinen himmeä 100%-akrylaattipaneelikattomaali.

      Käyttö: Soveltuu uusien ja aikaisemmin maalattujen ja lakattujen paneelikattojen maalaukseen sisätiloissa. Soveltuu myös kiiltäville, kovapintaisille kattolevyille.

      Lähde: http://www.coloria.fi/maalaustuotteet/coloria_paneelipro.html

    • Videoita

      http://www.varisilmakirkkonummi.fi/neuvot/maalauskoulu/

    • ....
      • Kylpyhuone...

        Kylpyhuoneen paneelikatto pohjamaalataan Tikkurilan tietojen mukaan esikäsittelyjen jälkeen Otex tartuntapohjamaalilla, jota on ohennettu 10 % lakkabensiinillä 1050. Pintamaalaus tehdään Luja Pintamaalilla kahteen kertaan.


    • oikea työväline

      Ei pidä unohtaa oikeita välineitä.

      "Siveltimet jaotellaan pääsääntöisesti luonnonharjas-, keinoharjas- ja harjassekoitesiveltimiin. Sivellin valitaan maalauskohteen ja käytettävän maalilaadun mukaan.

      Luonnonharjas tarkoittaa yleensä sianharjasta, jota on erivärisenä (musta, harmaa, valkoinen), eripituisena ja erilaatuisena. Sianharjaksen rakenne ja halkaistu pää edistävät maalinnostokykyä ja lisäävät maalin pitoa. Lisäksi harjaksen pinta on epätasainen ja suomumainen, mikä edelleen parantaa maalinnosto- ja luovutuskykyä. Luonnonharjas soveltuu erinomaisesti öljypohjaisille maaleille, lakalle ja vernissalle. Sitä vastoin sitä ei suositella käytettäväksi vesiohenteisille maaleille, koska luonnonharjas imee vettä ja voi siten turvota.

      Keinoharjas on yleensä polyamidia tai polyesteria. Se ei ime vettä samalla tavoin kuin luonnonharjas, ja soveltuu siksi paremmin vesiohenteisille maaleille. Keinoharjas on kestävämpi kuin luonnonharjas, ja harjasten katkeaminen on vähäisempää. Harjasten päät on halkaistu ja hiottu niin, että maalinnosto- ja pitokyky paranee ja maalattu pinta tulee sileäksi. Käyttämällä suoran ja kartiomaisen keinoharjaksen sekoitusta saadaan sivellin, jolla on parhaat mahdolliset ominaisuudet: hyvä jäntevyys yhdistettynä hyviin maalausominaisuuksiin.

      Harjassekoite yhdistää luonnon- ja keinoharjaksen hyviä ominaisuuksia: kulutuskestävyyden ja hyvän maalinnosto- ja luovutuskyvyn. Harjassekoitesiveltimet soveltuvat useille eri maalilaaduille. Kuluttajaa palvelemaan ja valintaa helpottamaan on siveltimiin kiinnitetty ohjetarra, josta selviää siveltimen suositeltu käyttötarkoitus ja maalityyppi.

      Sivellinten jako harjastyypin mukaan ei yksin riitä valintaperusteeksi. Siveltimen koko ja muoto, eli harjaksen pituus, terän leveys ja pituus, varren pituus ja muoto, varren materiaali, maalaustelan koko ja telan materiaali ja kuvio, jatkovarren käyttömahdollisuus jne. ovat kaikki ominaisuuksia, jotka on suunniteltu helpottamaan maalarin työtä erilaisissa maalauskohteissa."

      http://www.celindgren.fi/lindgren_fi/etusivu/maalaustyovalineet/maalaustyovalineopas/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      22
      1782
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1654
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1470
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1404
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1328
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe