Kokemuksia Vietnamiin suuntautuvista lomamatkiosta!

SAIGON

DANANG!
Onko palstoilla kommentoijia jotka ovat käyneet lähiaikoina lomamatkalla Vietnamissa?
Olisin kovin kiitollinen jos saisi joitain kommentteja ko lomakohteesta , sekä huonoja että hyviä kokemuksia ?
Kiitoksia jo etukäteen!

7

603

  Vastaukset

  • Olen käynyt 2 kertaa. Ekaks Ho Chi Minh ( Saigon ) Nha Trang ja tokaks Hanoi Hoi An Halong Bay.
   Jotenkin vain tuo Hanoi yhdistelmä oli parempi. Pohjois- Vietnam on jollain tavalla mielestäni alkuperäisempi ja rauhallisempi. Halon Bayssa olimme 2 yötä toinen laivassa ja toinen saarella Cat Ba Island, jossa aivan mahtava majapaikka . Paalujen varassa meren päällä oleva bungalow, eikä näköpiirissa muuta sivilisaatioita.
   Syksylla taitaa Vietnam olla altis taifuuneille ja sateille. Kuukausittaisia läpötiloja ja sateita voit katsoa esim. http://www.napsu.fi/matkailu/maailman-saa

   Se jatkuva pienten sadekuurojen aika ei ole mitenkään miellyttävää, vaikka joskus kuulee muuta väitettävän.

   Kysy vain jos jokon askarruttaa mieltäsi.

   • Minkälainen hintataso verrattuna Suomeen? Entä ruoka?


   • danang kirjoitti:

    Minkälainen hintataso verrattuna Suomeen? Entä ruoka?

    Hintataso on Aasian halvimpia. Suomeen verrattuna se on niin halpa, että sen oikeastaan käsittää vasta matkan jälkeen. Kun katsoo lompsaa, niin siellähän on jäljellä miltei koko lomakassa.
    Tietenkin riippuu rahan käyttötavoista. Retket on halpoja ruoka miltei ilmaista. Jos hotellissa on hyvä aamiainen , silloin ei voi syödä kuin kerran päivässä muualla, niin kulut ovat olemattomat alle eurosta viiteen euroon /vrk-
    Ruoka on hyvää , joskus aivan käsittämättömän hyvää.


  • Viet Namia

   en oo käyny ko yhen kuukauven reisun Vietnamisa, puolenkymmentä vuotta siitäki, joten aika ohutta on tuntemus mutta jos jotaki muistelis:

   tuo Hanoi, Halong Bay, Cat Ba olis upee setti. ongelma vaan on tuo sää. talavela sielä on joskus tosi kylymä, palijon kylymempi, mitä tuo sääkartta antaa ymmärtää. ja vielä sattaa tihhuttelee. mejän opas Halong Baysä sano huhtikuun olevan parasta aikaa. ja uskon sen. net pystyseinäset saaret kukkien peitosa saattaa olla lumoava näky. Cat Balla kävimä vain päiväselthään mutta sielä varmaan viihtys pitempäänkin. ja Halong Bay tieten kokonaisuutena on ihan uskomaton. onhan Hanoiki jollaki laila viehättävä kaupunki ja palijon näkemistä. pelekästhään Hoan Kiem järven ratakavuila saattaa istuskella tuntikausia ihimettelemäsä maaliman menua. liikenne sielä on ihan hirviä ja taskuvarkaita, kaikenmaaliman huijareita ja sähälääjiä häätyy varua.

   Huesa ja Hoi Anisa pysähyimä kans muutaman päivän. Huesa on palijon semmosta historiallista nähtävyyttä, onhan se entisten keisareiden kaupunki. palijon vain olivat sovan aikana saanheet tuhoa aikaseksi. Hoi An taas on tosi viehättävä pikkukaupunki. niisä kuppiloisa viihtys kyllä pitempäänkin eikä uimarannalekhaan ole pitkä matka. talavela meri vain on vielä liian kylymä ja myskynen.

   HCMCstä en ossaa mithään sanua, pari yötä saan taalan hotellisa ei antanu oikeen mithään kuvvaa, välipäivänä teimä reisun Mekongile. sattu vain huono tuuri ko markkinat oli TETin takia kiini. muuten ihan mukava reisu.

   rantalommaa vietimä pari viikkua Phu Quoc'n saarela. sielä kyllä sitte riitti jo lämmintä ja oli muutenki, ainaski sillon vielä, oikeen mukava lomasaari, hilijanen ja lepposa. kovasti net sielä vain rakensiva isoja hotelleja sinne Long Beachin pohojososhaan.

   hintataso Vietnamissa? vaikka minkälainen. ruokaa saa katukeittiöstä viientähen hotelliin ja hinnat vaihtelee sen mukhaan puolestaeurosta viitennkymphiin / annos. ja turistipaikoisa on turistihinnat, niiko muualaki maalimasa. ruoka on minusta, nuin keskiarvola, ehkä parasta mitä mie oon syöny ja enämpi mie oon kallistunu tuohon katukeittiö - osasthoon. mereneläviä on joka paikasa, ko son rannikkua melekeen koko maa. hotelleja on kans joka lähthöön. kolomela kympilä saa jo ihan asuttavan luukun, jos ei oo kranttu mutta mithään liikuttavan edullisia net ei laatuunsa nähen oo. paikallista rommia saapii kolomevarttisen eurola mutta Pitkä Jussi maksaa enämpi ko täälä.

   sillalaila Vietnamisa on heleppo matkustella, ko ottaa jonku paikallisen, luotettavan matkatoimiston ja suunnittellee sen kans mitä haluaa tehä. net sitte järkkäilee kaikki tarvittavan: matkaliput, hotlat ja ophaat, mikä vain kiinnostaa. häätyy vain vähin olla tarkkana, kenenkä kans alakaa asioimhaan, ko sielä kyllä löytyy niitä sähläreitä. mulla kyllä olis yhteystievot parhiinki virmhaan, jos semmonen kiinnostaa.

   tuola olis vähän Vietnamia, kameran linssin läpi:
   https://picasaweb.google.com/107529051550114401099/Vietnam?noredirect=1#

   perapappa

   • melekoone naatiskelija tuo peretti


   • Jos laitat matkanjärjestäjän yhteystietoja niin se olisi pop juttu.


  • yhteystietoa

   se pittää tämä sivuston ylläptäjä yksinoikeutenhaan nuot mainokset mutta voipii kait silti vinkkejä antaa ;-)
   sen mejän reisun organisoi lafka nimeltään Tonkin Travel. yhteystievot ja palijon myönteistä pallautetta löytyy kuukkelista. net hoiti kaiken ihan meijän toivetten mukhaan, osasiva suositella majapaikkoja ja kiinnostavia nähtävyyksiä ja kaikki suju niikö kusilautaa. saathiin vielä oma baby sitteri, jonka kännykkhään saatto ottaa yhtey millon vain, jos oli jotaki kysymistä. hinnottelu oli semmonen että en mie netistä bookkaamala olis saanu sen halavemmala. tieten paikanpäälä tinkaamisela olis pärijänny mutta eipä semmosheen ollu oikeen aikaa, eikä kiinnostusta.
   se mejän baby sitteri oli nimelthään Hien Cao ja on myöhemmin vaihtanu virmaa. son nykysin jonkulainen manageri Indochina Voyages nimisesä matkatoimistosa. emmie muuten tätä tunne mutta ko se Hien oli mahottomen tähellinen tyttö, niin en usko sen mihinkhään huijarivirmaan lähtevän. ja kyllä jonkulaisen takkuun antaa Tripadvisorin "Certificate of Excellence 2014"
   molempien toimipaikka on Hanoi, mutta net kyllä hoitaa asioita koko maan laajusesti. ja löytyyhän niitä matkatoimistoja Vietnamista. häätyy vain olla aika tarkkana kenen kans asioi. net nimittäin meleko härskisti plagioi semmosia hyvämaineisia virmoija, matkatoimistoja ja hotelleja, jne... esimerkiksi Sinh Cafen (iso ja tunnettu matkatoimisto Vietnamissa) toimipisteitä löytyy pilivin pimein Hanoista ;-) samaten saman nimistä hotellia saattaa löytää usseita muutaman korttelin aluhheelta.
   Mutta Tripadvisorista tahi Virtualtoiristista löytyy vamaan ajankohtasempaa tietua.

   perapappa

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefan on puhunut Seiskassa: Naapurien juoruaminen ei häntä haittaa.

   Stefan kertoo, että rakentaa Sofian kanssa kotia tietoisena naapureiden katseista, eikä häntä haittaa, vaikka naapurit soittelevat heistä lehteen.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   7718