Millainen paikka Kärkölä on asua ?

Laura.m

Olen nuori nainen (20.v) muuttamassa Kärkölään, haluaisin tietää millaista porukkaa siellä on?

40

5619

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • eeererer

   samanlaista kuin muuallakin suomessa... Tietty...

  • minä

   Itseään jakavia yh äitejä täynnä jotka etsii lapsille elttäjiä ..Ja niiden k päisiä kakaroita..

  • Tänne vaan!

   Tervetuloa tänne! Mukavaa kuulla, että noinkin nuorena olet muuttamassa Kärkölään.

   Ihmisiä on moneen junaan työssäkäyvästä perheenisästä nuoreen lukiolaistyttöön ja elämänkoulun käyneeseen puistokemistiin – aivan kuten muuallakin. Järvelää, keskustaajamaa, on nuorison mielestä kivaa haukkua paskanpuhujien ihmemaaksi, mutta edelleenkään en ole tietoinen paikasta, jossa juoruja ei olisi. Useimmat ystävyyssuhteet syntyvät jo päiväkoti- ja peruskouluiässä, joten piirit saattavat vaikuttaa sulkeutuneilta, mutta onhan niiden läpi toisaalta ennenkin porauduttu! Työttömyysaste oli täällä hiljattain julkaistujen lukujen perusteella Päijät-Hämeen alhaisin – luultavasti Koskisen Oy:n ansiota.
   Kaikki välttämättömät palvelut löytyvät Järvelästä, ja hieman harvinaisempaa herkkua edustavat tunnittaiset junayhteydet sekä Lahden että Riihimäen suuntaan, elokuvateatteri ja uimahalli. Omistusasuntojen hinnat ovat täällä pk-seutuun nähden erittäin alhaisella tasolla, minkä toivoisin useammankin suomalaisen tajuavan. Päiväkoti ja leikkipaikat ovat hyvällä tolalla, jos äitiys on ajankohtainen asia jossakin vaiheessa.
   Pienemmät piirit kuin kaupungeissa, mutta tuleepahan ainakin tunnistetuksi ja tunnistaapahan ympärillään olevia ihmisiä.

   • digi-info

    Ja monen junan allekin - vaioisa tulevaisuus nuorelle.


  • huumeet valtaa

   tämän kylän ovat huume/pillerihörhöt vallaneet,muuta johonkin muualle,jos vaan on mahdollista.
   Sen jälkeen,kun poliisiasema täältä poistunut,niin meno on ollut aikasmoista

  • hhyi

   Kunnalta vuokrattavissa olevat asunnot ovat järkyttävän hintaisia ja erittäin kamalissa kunnossa. Tupakoitu sisällä, nyrkin reikiä seinissä ja ummehtuneelle haisi jokainen asunto. Meinasin muuttaa itsekin, mutta 2h-3h oli 650-800e/kk!! Muutin Lahteen mieluummin.

   • matkakorvausloukku

    Mitäs Koskisen Oy siihen vaikuttaa, eihän se maksa Kärkölään ees veroja. Helsinkiin menee ja Helsingin vika on et Junat ja valtionosuudet kunnilta supistuu, Helsinkiin rakennetaan jälleen uutta Junarataa Espoosta Vuosaareen, kohta taas puolitetaan junaliikenne ja kunta on taas 6 miljoonaa köyhempi.. Se et lukio loppui, on puoliksi kunnan syy sikäli kuin kuulin. Kuka lähtee opiskeleen täältä enää kotoa käsinkään, kun matkakorvauksia tai verovähennyksiä ei saa. Kannattaa lähtee veks kokonaan. Peruskoulu loppuun ja laukut kainaloon on nuoren tulevaisuus täällä.


   • korvausloukku

    Mitäs Koskisen siihen vaikuttaa, eihän se maksa Kärkölään ees veroja. Helsinkiin menee ja Helsingin vika on et Junat ja valtionosuudet kunnilta supistuu, Helsinkiin rakennetaan jälleen uutta Junarataa Espoosta Vuosaareen, kohta taas puolitetaan junaliikenne ja kunta on taas 6 miljoonaa köyhempi.. Se et lukio loppui, on puoliksi kunnan syy sikäli kuin kuulin. Kuka lähtee opiskeleen täältä enää kotoa käsinkään, kun matkakorvauksia tai verovähennyksiä ei saa. Kannattaa lähtee veks kokonaan. Peruskoulu loppuun ja laukut kainaloon on nuoren tulevaisuus täällä.


   • Vain_autolla_pääset

    Jos tarvit pika- tai epoksiliimaa tai pyörän renkaan niin voit toki ostaa sen 300% hintaan paikallisesta sattuma-rautiasta ..... tai tehdä junalla 5 tunnin menopaluureisun junalla jos et ehdi seuraavaan takasin päin.... tai maksaa yli kympin siivu bussilla ..... Paree olla liukuva työaika jos tarvit junaa..... Taida vieläkään päästä millään ennen puoli yhdeksää edes Lahden asemalle .. Sitten supistusten voimaan astumisen .... Jos haluat kirkonkylälle, varaudu 45 minuutin bussitouringiin pitkin korpikyliä - parina päivänä viikossa........ Et aina edes tiedä mistä toi palvelukyyti kulkee tai lähtee .... Paikat ja aikataulut vaihtuu .. Kesällä et pääse mihinkää bussilla..... Menee 2 pikavuoroo aamupäivällä ja illalla, vakiot kulkee vain kouluaikoina.
    VIimeinen baari tekee lähtöä .... Toiseen et pääse hevillä . Junat ei halua pysähtyä naapurikylään eikä taida olla muuta kuin taksi tai kauramoottorilla muutamia kilometrejä reipastellen .......


   • Tuokin_vielä

    Paikalliset bensa-asemat ovat maan 10 kalleimman joukossa poikkeuksitta.....


   • 1856

    Ja ei muuten ole 😂😂😂


  • 000100

   Mistä päin olet muuttamassa? Terv. samaa ikäluokkaa oleva mies ja mahdollisesti myös itsekkin Kärkölään muuttamassa.

  • Hämeenlinna

   Haukkujat...miksi ihmeessä te ette muuta pois,jos niin paska paikka????

   Itse käyn kesäisin useasti,talvella vähän vähemmin siellä päin. Kyllä on palveluita hyvin ja lyhyt matka autolla/junalla esim. Lahteen. Monissa muissa paikoissa ei ihan noin hyvät oltavat ole,muistakaa se!

   • Aavekunta

    Ei ne huoli kärnäpäitä minnekään .... Vain reilu 100 selvis täältä pois, muutama tyhmempi tuli tilalle... Ei täällä ole enää yhtään mitään. Tarvit ees jotain erikoisliimaa niin pitää ajaa 30 km hakemaan... Käsipyykkijauhetta ei löydy, pyykinpesuaineet on loppu hyllystä tuon tuosta.. Ja kaikki kulutustavara maksaa puolitoista kertaa sen mitä kaupungissa. Bensa on koko ajan maan 20 kalleimman joukossa tai nipin napin top20 listan ulkopuolella.
    Mihinkää koulutukseen et täältä lähde, et saa matkakorvauksia ja ajat joka päivä 30 km tai vähintään 10 tunnin päivää julkisilla jos osallistut, 8 tunnin työpäivä tarkottaa 11 tuntia matkoinen ja odotuksineen jos ei ole autoa. Bussit ei enää aja, kesäisin ei mee yhtään ja talvellakaan taida mennä kuin 3-4 päiväs. Sisänen liikenne vain 2 päivänä viikossa. Netti toimii pääossassa kylää, dna ei korjaa runkoverkkovaurioitaan joillain kylillä ja ees mokkula ei toimi puolessa kuntaa (radan eteläpuoli). Ihan toivoton tila koko
    kunnassa, ei vedä tuotantofirmoja ja putiikit kaatuu heti ku tuet loppuu.


   • Loukkuun_jääneet

    Muutetaan heti ku lapset kasvaa peruskoulusta pois.


   • apenaa

    tarkoitat varmaan,kun pääsevät sieltä koulun häkistä pois ;)


  • Iknowright

   Kärkölä is the best place ever to live in. half-city

   • unreality

    Or better like "half-life".... Virtual reality whole place, horror about future ...


  • Lahdessa sanotaan moro

   Mutta kohta helpottaa kun meistä tulee kaupunkilaisia! Täytyy vaan olla sitten vähän tarkempi sen suhteen, että miten traktorinsa parkkeeraa, ja vähän muissakin asioissa.

  • kärnäpää

   Meistä tulee kaupunkilaisia??? Että Hollola on hakemassa kaupungiksi vai? Hmm, no mikäs siinä, ruvetahan sitten kaupunkilaisiksi vaan ei sentään ihan lahtelaisiksi!

  • Kärkölän huora

   Paska paikka ja se SVIDUDDAA!

  • laura.m1

   haistakaa paska koko kärkölä

   • Miltä_näyttää

    Älä hermostu. Usko pois et nää pelasti sut rappiolta. Tää kunta jyrsii .. Tää on mitään tekemättömien virkamiesten kunnan jäänne. Ei mitään riskinottoa asioiden hyväksi, eläkettä oottaa puolet ja koko hallitus taitaa olla jo illakoitossa .. Koko kunnan ikärakenne alkaa olla illankoitossa luullakseni. Fossiileja baarit ja kahvilat täynnä, nuoret lähtee kaupunkii viikonloppuilloiksi kun täällä mitään ole ku baarinahistelua ja laskuhumalassa örveltäjiä ... Kerran vuodessa voi tavata uusia ihmisiä iltaelämässä. Ei ole nuoren paikka, vuokrat on ihan sikoja ja asuntojen kunto on ihan epäkunnioittava ihmisyyttä kohtaan. Yhtään ei ole korjattu ainakaan 20 vuoteen. Paikattu ja maalilla siistitty mutta ei mitään
    muuta. Kipsilevyjä vähän vaihdettu pahimmas paikas. Ihan murenneita kerrostaloja ja
    mätiä rivareita. Mitään muutakaan ei ole uudistettu tai rakennettu 80 luvun uimahallia ja kouluja lukuunottamatta. Päättäjät ei panosta.. Kaikki asiat seisoo pöytälaatikoissa ... Ne halutaan sysää eläkepäiviin pääsemisen yli, kuntaliitos ei pelastanut töiltä.


  • Elinkelvoton

   Ei muuta ku kierrätysrinkiin .... Tulee kyllä kylä tutuksi ennenku täytät 30, siis eritoten porukka. Ikäjakauma täällä on poikkeuksellisen korkea ainakin, 20 vuotiaat taitaa enimmäkseen muuttaa pois tai ajaa ikirinkiä Neste-Kauppatori-Asematori, muuten ku päivällä kun ne nukkuu .... Me Kärköläläiset taas mietitään millä me päästäs täältä terveenä pois. Ja 20 vuotta täyttäneelle ei ole kuin pururata, karaokebaari ja juna jolla pääsee 15 minuutissa pois ihmisten ilmoille, pari bussia ajaa läpi.... Kukaan ei enää tiedä missä ne pysähtyy täällä, mutta näkyy ne vielä läpi kulkevan. Kaupat on auki hyvin, lääkäriin pääsee kesällä ja joululomilla, vain kantamalla. Poliisi ehtii paikalle tunnissa Hämeenlinnasta tai Orimattilasta kun on vapaana. Sairaasti alkoholiongelmaisia, 200 lasta on sijoitettuna joten tee lapset muualla ... Sossulla on täällä nuorille syrjäytyneille perheille lyhyt palvelusäästökaava.
   Lopun elämäsi alku häämöttää, työvoimapoliittinen itsetuho nuorelle tulla tänne ainakaan itseään elättämään. Kunnalta löytyy pakkotyöleirit Nerola, Oiva Työpaja ja Huovila 9e ylläpitokorvaus pvä. Puu ja metallifirmat suppeassa kaavassa. Jos lähdet kaupunkiin koulutukseen niin matkakorvauksia et saa, kuntalaiset putoo niistä väliin porsaanreijistä. Et saa senttiäkään matkatukia.
   Vuokra-asunnot on alkaen 25 vuotta vanhoja ja pitäs ajaa maan tasalle - tosi huonokuntosia - remontit on kierretty päälle maalaamalla ja Hesastakin saa halvempia asuntoja uudempana ja on oikeesti palvelut lähellä. Hammaslääkäriin on 3kk jono. Lääkärit on osan aikaa lomautettuna. Lähikauppa kartelli pitää niin kovaa hintaa, että päivittäistavaraa saa kaupungilta puoletkin halvemmalla.Kaikki uudet firmat kaatuu 0,5-3 vuodessa.
   Koulut on supistumassa 2:een. Lukio lakkautettiin ja uimahallin remontti vie kunnan konkurssiin. Se mitä täältä lyöytyy riippuu halusta ja uskalluksesta lähestyä kantaväestöä joka osaa neuvoo ....

  • kauhu

   Teet elämäsi suurimman virheen jos tänne muutat.

  • Tostos

   Kärkölässä vuoti kloorifenolia hiljan luontoon, joten paikka on asuinkelvoton.

   • Bon_Aqua

    1987 ... Ei oo hiljan .... Aika vähän on kuolleita ... Enempi muilla pohjavesialueilla kuin vedenottamon ja tota pumpataan lisävedeksi Etelä-naapurikuntiin ..... Myyvät lantattuna...


  • Rupusakkia

   Älä helvetissä muuta jos et ole jotenkin mielenhäiriössä .

  • Totuus

   Koskisella tapahtui 1980-luvulla kloorifenolilaskeuma ilmakehään vanerireaktorin räjähdyksen seurauksena, jolloin koko Kärkyat jouduttiin evakuoimaan ja on ollut autiona siitä asti korkean kloorifenolisäteilyn takia. Huhutaan, että Hollollassa olisi salaliitossa aiheutettu kyseinen onnettomuus, koska eivät halunneet kuntaliitosta Kärkölän kanssa.

   Toki Kärkölässä voi köydä visiitillä mutta eipä siellä muuta ole kuin kolmipäisiä kettuja ja rajavartiosto pitämässä entiset kunnan hörhöt poissa.

  • hyvä.kärkölä

   Kärkölässä ei oo matuja , ihan hyvä eli normaali kylä asua , palvelut pelaa hyvin , ei täältä tarvii muuttaa pois , on hyviä ja huonoja alueita , valitse uudemmat rivitalo alueet , siellä on kaikkein rauhallisinta . vuokratalo-alueilla on vähän enemmän meteliä

  • Anonyymi

   Kärkölån Lappilassa hieroja Jarno Olin asunut ja hieronut asiakkaitaan 10v ajan vaikka kotiosoitteensa ja liikeyritys rekisteröity Keravalle , eli verot maksettu Keravalle eikä Kärkölään ( jos on ylipäätään maksettu minnekään ) , käyttäkää oikeita liikkeessä toimivia yrittäjiä, niitä löytyy Kärkölän keskustassa johon kuntaan nämä myös maksavat veronsa

  • Anonyymi

   Onko Kärkölässä vapaata naista n 60v..Muutan paikkakunnalle vanhustenhoivaan...itse 63v mies..

   • Anonyymi

    On siellä ainakin naimisissa olevia akkoja jotka kyttää toisten aviomiehiä.


  • Anonyymi

   Kärkölä on paikka jossa piiri pieni pyörii, muutama yrittäjä siitä hyötyy ja muut ei!

  Ketjusta on poistettu 17 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohunäyttelijä Aku Hirviniemi täyttää tänään pyöreät 40 vuotta. Onnea kaikesta huolimatta!

   Näyttelijä, juontaja Hirviniemi on ollut otsikoissa ja hänen keikkojaan sekä tuotantojaan on peruttu julkisuuteen nousse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   196
   4404
  2. Miten sinä juhlistat Suomen itsenäisyyttä 6.12. - Onko millaisia perinteitä?

   Itsenäisyyspäivä on näinä aikoina entistä tärkeämpi osa suomalaisuutta ja merkittävä juhlan aihe meistä monelle. Miten s
   Maailman menoa
   442
   2177
  3. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   48
   1149
  4. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   1086
  5. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   79
   1076
  6. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   263
   942
  7. Laita tähän ketjuun jokin tunniste teistä mistä hän voisi sinut

   tunnistaa. Jokin teidän kahden välillä tapahtuneesta tai mistä olette kahden kesken keskustelleet. Älkää laittako nimiä
   Ikävä
   24
   932
  8. Nainen, joudutko muuttamaan pois vuokseni

   Koska koko ajan olet vaarassa törmätä minuun ja se on tosi kiusallinen ja vaivaannuttava tilanne sinulle. Miten olla koh
   Ikävä
   87
   916
  9. Sinä siellä

   Kerro vielä oliko se aitoa rakkautta ja olet päässyt eteenpäin
   Ikävä
   102
   909
  10. Eläköönhuuto veteraaneillemme!

   Huomenna 6.12. valtiojohto kutsuvieraidensa kera juhlii jotain olematonta - itsenäisyyttämme, jota ei enää ole! Tuon ol
   Maailman menoa
   305
   906
  Aihe