Millainen paikka Kärkölä on asua ?

Laura.m

Olen nuori nainen (20.v) muuttamassa Kärkölään, haluaisin tietää millaista porukkaa siellä on?

42

6084

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eeererer

      samanlaista kuin muuallakin suomessa... Tietty...

    • minä

      Itseään jakavia yh äitejä täynnä jotka etsii lapsille elttäjiä ..Ja niiden k päisiä kakaroita..

    • Tänne vaan!

      Tervetuloa tänne! Mukavaa kuulla, että noinkin nuorena olet muuttamassa Kärkölään.

      Ihmisiä on moneen junaan työssäkäyvästä perheenisästä nuoreen lukiolaistyttöön ja elämänkoulun käyneeseen puistokemistiin – aivan kuten muuallakin. Järvelää, keskustaajamaa, on nuorison mielestä kivaa haukkua paskanpuhujien ihmemaaksi, mutta edelleenkään en ole tietoinen paikasta, jossa juoruja ei olisi. Useimmat ystävyyssuhteet syntyvät jo päiväkoti- ja peruskouluiässä, joten piirit saattavat vaikuttaa sulkeutuneilta, mutta onhan niiden läpi toisaalta ennenkin porauduttu! Työttömyysaste oli täällä hiljattain julkaistujen lukujen perusteella Päijät-Hämeen alhaisin – luultavasti Koskisen Oy:n ansiota.
      Kaikki välttämättömät palvelut löytyvät Järvelästä, ja hieman harvinaisempaa herkkua edustavat tunnittaiset junayhteydet sekä Lahden että Riihimäen suuntaan, elokuvateatteri ja uimahalli. Omistusasuntojen hinnat ovat täällä pk-seutuun nähden erittäin alhaisella tasolla, minkä toivoisin useammankin suomalaisen tajuavan. Päiväkoti ja leikkipaikat ovat hyvällä tolalla, jos äitiys on ajankohtainen asia jossakin vaiheessa.
      Pienemmät piirit kuin kaupungeissa, mutta tuleepahan ainakin tunnistetuksi ja tunnistaapahan ympärillään olevia ihmisiä.

      • digi-info

        Ja monen junan allekin - vaioisa tulevaisuus nuorelle.


    • huumeet valtaa

      tämän kylän ovat huume/pillerihörhöt vallaneet,muuta johonkin muualle,jos vaan on mahdollista.
      Sen jälkeen,kun poliisiasema täältä poistunut,niin meno on ollut aikasmoista

    • hhyi

      Kunnalta vuokrattavissa olevat asunnot ovat järkyttävän hintaisia ja erittäin kamalissa kunnossa. Tupakoitu sisällä, nyrkin reikiä seinissä ja ummehtuneelle haisi jokainen asunto. Meinasin muuttaa itsekin, mutta 2h-3h oli 650-800e/kk!! Muutin Lahteen mieluummin.

      • matkakorvausloukku

        Mitäs Koskisen Oy siihen vaikuttaa, eihän se maksa Kärkölään ees veroja. Helsinkiin menee ja Helsingin vika on et Junat ja valtionosuudet kunnilta supistuu, Helsinkiin rakennetaan jälleen uutta Junarataa Espoosta Vuosaareen, kohta taas puolitetaan junaliikenne ja kunta on taas 6 miljoonaa köyhempi.. Se et lukio loppui, on puoliksi kunnan syy sikäli kuin kuulin. Kuka lähtee opiskeleen täältä enää kotoa käsinkään, kun matkakorvauksia tai verovähennyksiä ei saa. Kannattaa lähtee veks kokonaan. Peruskoulu loppuun ja laukut kainaloon on nuoren tulevaisuus täällä.


      • korvausloukku

        Mitäs Koskisen siihen vaikuttaa, eihän se maksa Kärkölään ees veroja. Helsinkiin menee ja Helsingin vika on et Junat ja valtionosuudet kunnilta supistuu, Helsinkiin rakennetaan jälleen uutta Junarataa Espoosta Vuosaareen, kohta taas puolitetaan junaliikenne ja kunta on taas 6 miljoonaa köyhempi.. Se et lukio loppui, on puoliksi kunnan syy sikäli kuin kuulin. Kuka lähtee opiskeleen täältä enää kotoa käsinkään, kun matkakorvauksia tai verovähennyksiä ei saa. Kannattaa lähtee veks kokonaan. Peruskoulu loppuun ja laukut kainaloon on nuoren tulevaisuus täällä.


      • Vain_autolla_pääset

        Jos tarvit pika- tai epoksiliimaa tai pyörän renkaan niin voit toki ostaa sen 300% hintaan paikallisesta sattuma-rautiasta ..... tai tehdä junalla 5 tunnin menopaluureisun junalla jos et ehdi seuraavaan takasin päin.... tai maksaa yli kympin siivu bussilla ..... Paree olla liukuva työaika jos tarvit junaa..... Taida vieläkään päästä millään ennen puoli yhdeksää edes Lahden asemalle .. Sitten supistusten voimaan astumisen .... Jos haluat kirkonkylälle, varaudu 45 minuutin bussitouringiin pitkin korpikyliä - parina päivänä viikossa........ Et aina edes tiedä mistä toi palvelukyyti kulkee tai lähtee .... Paikat ja aikataulut vaihtuu .. Kesällä et pääse mihinkää bussilla..... Menee 2 pikavuoroo aamupäivällä ja illalla, vakiot kulkee vain kouluaikoina.
        VIimeinen baari tekee lähtöä .... Toiseen et pääse hevillä . Junat ei halua pysähtyä naapurikylään eikä taida olla muuta kuin taksi tai kauramoottorilla muutamia kilometrejä reipastellen .......


      • Tuokin_vielä

        Paikalliset bensa-asemat ovat maan 10 kalleimman joukossa poikkeuksitta.....


      • 1856

        Ja ei muuten ole 😂😂😂


    • 000100

      Mistä päin olet muuttamassa? Terv. samaa ikäluokkaa oleva mies ja mahdollisesti myös itsekkin Kärkölään muuttamassa.

    • Hämeenlinna

      Haukkujat...miksi ihmeessä te ette muuta pois,jos niin paska paikka????

      Itse käyn kesäisin useasti,talvella vähän vähemmin siellä päin. Kyllä on palveluita hyvin ja lyhyt matka autolla/junalla esim. Lahteen. Monissa muissa paikoissa ei ihan noin hyvät oltavat ole,muistakaa se!

      • Aavekunta

        Ei ne huoli kärnäpäitä minnekään .... Vain reilu 100 selvis täältä pois, muutama tyhmempi tuli tilalle... Ei täällä ole enää yhtään mitään. Tarvit ees jotain erikoisliimaa niin pitää ajaa 30 km hakemaan... Käsipyykkijauhetta ei löydy, pyykinpesuaineet on loppu hyllystä tuon tuosta.. Ja kaikki kulutustavara maksaa puolitoista kertaa sen mitä kaupungissa. Bensa on koko ajan maan 20 kalleimman joukossa tai nipin napin top20 listan ulkopuolella.
        Mihinkää koulutukseen et täältä lähde, et saa matkakorvauksia ja ajat joka päivä 30 km tai vähintään 10 tunnin päivää julkisilla jos osallistut, 8 tunnin työpäivä tarkottaa 11 tuntia matkoinen ja odotuksineen jos ei ole autoa. Bussit ei enää aja, kesäisin ei mee yhtään ja talvellakaan taida mennä kuin 3-4 päiväs. Sisänen liikenne vain 2 päivänä viikossa. Netti toimii pääossassa kylää, dna ei korjaa runkoverkkovaurioitaan joillain kylillä ja ees mokkula ei toimi puolessa kuntaa (radan eteläpuoli). Ihan toivoton tila koko
        kunnassa, ei vedä tuotantofirmoja ja putiikit kaatuu heti ku tuet loppuu.


      • Loukkuun_jääneet

        Muutetaan heti ku lapset kasvaa peruskoulusta pois.


      • apenaa

        tarkoitat varmaan,kun pääsevät sieltä koulun häkistä pois ;)


    • Iknowright

      Kärkölä is the best place ever to live in. half-city

      • unreality

        Or better like "half-life".... Virtual reality whole place, horror about future ...


    • Lahdessa sanotaan moro

      Mutta kohta helpottaa kun meistä tulee kaupunkilaisia! Täytyy vaan olla sitten vähän tarkempi sen suhteen, että miten traktorinsa parkkeeraa, ja vähän muissakin asioissa.

    • kärnäpää

      Meistä tulee kaupunkilaisia??? Että Hollola on hakemassa kaupungiksi vai? Hmm, no mikäs siinä, ruvetahan sitten kaupunkilaisiksi vaan ei sentään ihan lahtelaisiksi!

    • Kärkölän huora

      Paska paikka ja se SVIDUDDAA!

    • laura.m1

      haistakaa paska koko kärkölä

      • Miltä_näyttää

        Älä hermostu. Usko pois et nää pelasti sut rappiolta. Tää kunta jyrsii .. Tää on mitään tekemättömien virkamiesten kunnan jäänne. Ei mitään riskinottoa asioiden hyväksi, eläkettä oottaa puolet ja koko hallitus taitaa olla jo illakoitossa .. Koko kunnan ikärakenne alkaa olla illankoitossa luullakseni. Fossiileja baarit ja kahvilat täynnä, nuoret lähtee kaupunkii viikonloppuilloiksi kun täällä mitään ole ku baarinahistelua ja laskuhumalassa örveltäjiä ... Kerran vuodessa voi tavata uusia ihmisiä iltaelämässä. Ei ole nuoren paikka, vuokrat on ihan sikoja ja asuntojen kunto on ihan epäkunnioittava ihmisyyttä kohtaan. Yhtään ei ole korjattu ainakaan 20 vuoteen. Paikattu ja maalilla siistitty mutta ei mitään
        muuta. Kipsilevyjä vähän vaihdettu pahimmas paikas. Ihan murenneita kerrostaloja ja
        mätiä rivareita. Mitään muutakaan ei ole uudistettu tai rakennettu 80 luvun uimahallia ja kouluja lukuunottamatta. Päättäjät ei panosta.. Kaikki asiat seisoo pöytälaatikoissa ... Ne halutaan sysää eläkepäiviin pääsemisen yli, kuntaliitos ei pelastanut töiltä.


    • Elinkelvoton

      Ei muuta ku kierrätysrinkiin .... Tulee kyllä kylä tutuksi ennenku täytät 30, siis eritoten porukka. Ikäjakauma täällä on poikkeuksellisen korkea ainakin, 20 vuotiaat taitaa enimmäkseen muuttaa pois tai ajaa ikirinkiä Neste-Kauppatori-Asematori, muuten ku päivällä kun ne nukkuu .... Me Kärköläläiset taas mietitään millä me päästäs täältä terveenä pois. Ja 20 vuotta täyttäneelle ei ole kuin pururata, karaokebaari ja juna jolla pääsee 15 minuutissa pois ihmisten ilmoille, pari bussia ajaa läpi.... Kukaan ei enää tiedä missä ne pysähtyy täällä, mutta näkyy ne vielä läpi kulkevan. Kaupat on auki hyvin, lääkäriin pääsee kesällä ja joululomilla, vain kantamalla. Poliisi ehtii paikalle tunnissa Hämeenlinnasta tai Orimattilasta kun on vapaana. Sairaasti alkoholiongelmaisia, 200 lasta on sijoitettuna joten tee lapset muualla ... Sossulla on täällä nuorille syrjäytyneille perheille lyhyt palvelusäästökaava.
      Lopun elämäsi alku häämöttää, työvoimapoliittinen itsetuho nuorelle tulla tänne ainakaan itseään elättämään. Kunnalta löytyy pakkotyöleirit Nerola, Oiva Työpaja ja Huovila 9e ylläpitokorvaus pvä. Puu ja metallifirmat suppeassa kaavassa. Jos lähdet kaupunkiin koulutukseen niin matkakorvauksia et saa, kuntalaiset putoo niistä väliin porsaanreijistä. Et saa senttiäkään matkatukia.
      Vuokra-asunnot on alkaen 25 vuotta vanhoja ja pitäs ajaa maan tasalle - tosi huonokuntosia - remontit on kierretty päälle maalaamalla ja Hesastakin saa halvempia asuntoja uudempana ja on oikeesti palvelut lähellä. Hammaslääkäriin on 3kk jono. Lääkärit on osan aikaa lomautettuna. Lähikauppa kartelli pitää niin kovaa hintaa, että päivittäistavaraa saa kaupungilta puoletkin halvemmalla.Kaikki uudet firmat kaatuu 0,5-3 vuodessa.
      Koulut on supistumassa 2:een. Lukio lakkautettiin ja uimahallin remontti vie kunnan konkurssiin. Se mitä täältä lyöytyy riippuu halusta ja uskalluksesta lähestyä kantaväestöä joka osaa neuvoo ....

    • kauhu

      Teet elämäsi suurimman virheen jos tänne muutat.

    • Tostos

      Kärkölässä vuoti kloorifenolia hiljan luontoon, joten paikka on asuinkelvoton.

      • Bon_Aqua

        1987 ... Ei oo hiljan .... Aika vähän on kuolleita ... Enempi muilla pohjavesialueilla kuin vedenottamon ja tota pumpataan lisävedeksi Etelä-naapurikuntiin ..... Myyvät lantattuna...


    • Rupusakkia

      Älä helvetissä muuta jos et ole jotenkin mielenhäiriössä .

    • Totuus

      Koskisella tapahtui 1980-luvulla kloorifenolilaskeuma ilmakehään vanerireaktorin räjähdyksen seurauksena, jolloin koko Kärkyat jouduttiin evakuoimaan ja on ollut autiona siitä asti korkean kloorifenolisäteilyn takia. Huhutaan, että Hollollassa olisi salaliitossa aiheutettu kyseinen onnettomuus, koska eivät halunneet kuntaliitosta Kärkölän kanssa.

      Toki Kärkölässä voi köydä visiitillä mutta eipä siellä muuta ole kuin kolmipäisiä kettuja ja rajavartiosto pitämässä entiset kunnan hörhöt poissa.

    • hyvä.kärkölä

      Kärkölässä ei oo matuja , ihan hyvä eli normaali kylä asua , palvelut pelaa hyvin , ei täältä tarvii muuttaa pois , on hyviä ja huonoja alueita , valitse uudemmat rivitalo alueet , siellä on kaikkein rauhallisinta . vuokratalo-alueilla on vähän enemmän meteliä

    • Anonyymi

      Kärkölån Lappilassa hieroja Jarno Olin asunut ja hieronut asiakkaitaan 10v ajan vaikka kotiosoitteensa ja liikeyritys rekisteröity Keravalle , eli verot maksettu Keravalle eikä Kärkölään ( jos on ylipäätään maksettu minnekään ) , käyttäkää oikeita liikkeessä toimivia yrittäjiä, niitä löytyy Kärkölän keskustassa johon kuntaan nämä myös maksavat veronsa

      • Anonyymi

        Olin kyllä asuu Keravalla ja maksaa jumalan selän takana sijaitsevasta Lappilan murjusta kiinteistöveroa Kärkölään. Toki se käy vanhalla tuvalla, Kärkölässä se keikkaa jos on asiakkaita, siksi se muuttikin pois kun Kärkölässä on vain katkeria köyhiä (30% väestöstä erittäin pienituloisia). Ei todellakaan kannattanut jäädä pitämään firmaa Kärkölään. Et ole vain tajunnut, että kaikki palvelut kaatuu yks kerrallaan Kärkölässä. Viimeistä kauppaa viedään, hyvä että edes juna pysähtyy ja jopa seurakunta meni Hollolaan, palvelut lopahti. Kärkölän keikoilla ei olisi kunnan kassaan mitään irronnut ja kunnan valtionosuudet kuin supistuu vain. Toiminta on vähäistä ja huomaa, että Kärkölässä on hierojia kuin sieniä sateella joka kulmalla. Joten ihan älytön ulostulo, tunnen Jarnon kyllä oikeen hyvin. Hyvä et selvisi elävänä Kärkölästä pois. Sitten pormestarisvallan kunnasta on lähtenyt 500-600 asukasta, niukin naukin 4000 asukasta ... Ei mitään markkinoita palveluyrityksille, kuin vanhustenhuollossa ... ja tienistit sielläkin jää heikoksi.


    • Anonyymi

      Onko Kärkölässä vapaata naista n 60v..Muutan paikkakunnalle vanhustenhoivaan...itse 63v mies..

      • Anonyymi

        On siellä ainakin naimisissa olevia akkoja jotka kyttää toisten aviomiehiä.


    • Anonyymi

      Kärkölä on paikka jossa piiri pieni pyörii, muutama yrittäjä siitä hyötyy ja muut ei!

    • Anonyymi

      Palvelut on kyykyssä, kirjaston toimintaa ja tiloja supistettiin, eikä kunnassa ole enää kopiokonetta ja skanneria asiakkaiden käytössä "tietoturvasyistä" kun ylläpito meni Tieralle eikä kunta halua maksaa palvelutasoista senttiäkään lisää, pitää saada puisto taas niitettyä maantasalle, palvelutalo vanhuksille kaupan taa, ettei tarvi maksaa palvelukyytejä ja muuta pormestarin vilunkeja.

    Ketjusta on poistettu 17 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2501
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1958
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1766
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe